Alla inlägg under augusti 2010

Av roboguy - 30 augusti 2010 15:35

Nu ska det bli spännande med en riktigt härlig äventyrsfilm, tänkte jag när förtexterna till Prince of Persia började rulla. Men säg den glädje som varar... 


Visserligen är den här filmen, som naturligtvis bygger på spelet med samma namn, ovanligt påkostat. Effekterna kan  man inte klaga på, även om jag trodde att det skulle vara ännu mer effektfullt. De lyckas faktiskt hålla sig på en acceptabel nivå, ingen CGI-orgie här inte. Härligt. Jake Gyllenhaal gör en bra prestation som Dastan, även om jag inte tycker att han har biffat upp sig direkt;P Visst, han är vältränad, men han ser ändå "vanlig" ut. Alfred Molina är rent ut sagt underbar som "strutsentreprenören" Sheik Amar. Bästa scenen- ormarna i sanden! Riktigt häftig faktiskt. Och jag gillar också Hansansins, lönnmördarna som jagar efter Dastan! Riktigt häftiga typer;D


Men ett stort minus är prinsessan Tamina. Jag har nog inte sett Gemma Arterton i någon annan film, och hon är vacker, inget snack om den saken... Men varför måste hon, liksom så många andra kvinnor före henne, vara irriterande, gnällig och tjatig?! Kunde man inte ha gett henne en mer frigjord roll? En där hon kunde agera på eget bevåg och inte bara gnälla på Dastan i tid och otid? Naturligtvis ska deras småkäbbel vara roligt och underhållande, precis som det alltid är meningen, innan de inser att ojdå, han/hon är inte så dum egentligen, jag tror jag älskar honom/henne, hur kunde jag inte ha sett tidigare hur underbar han/hon egentligen är? Suck. Snälla, kan någon komma på något nytt istället nu tack?


Men förutom just det där så var alltså det här en hyggligt underhållande film som man förmodligen snabbt glömmer bort. Men att bli underhållen för stunden tackar man ju definitivt inte nej till, eller hur?:)

Av roboguy - 30 augusti 2010 15:25

Salt var en besvikelse. Filmen kunde egentligen ha hetat "Jason Bournes syster, Salt, ger sig ut på äventyr" eller något liknande för filmen påminner väldigt mycket om Bourne. Ja, handlingen påminner om hundratals andra actionfilmer-intet nytt under solen med andra ord. Och när inte ens actionscenerna imponerar nämnvärt, ja, då har Salt inte så väldigt mycket att komma med. 


Men om man nu ska säga något positivt, och man ska ju finna något positivt i allt sägs det, så fanns det en scen som var rolig i alla fall: den där Salt sitter i en polisbil. Polismannen som sitter och kör får el i sig, han ligger förlamad med ansiktet mot ratten och för att styra bilen så skickar Salt el i honom så att hans ben trycker på gaspedalen. 


Annars så satt jag mest och irriterade mig på Angelina Jolie, som var mycket tuffare som Lara Croft. Här verkar det nästan omöjligt att hon kan besegra männen, hon ser så liten ut på något sätt. Tack och lov så är hon inte heller blondin filmen igenom, så lite bättre blir det när hon färgar om håret till svart. Och hennes "specialare", dvs att hon hoppar upp mot väggen med ena benet och sedan flyger på motståndaren... Ja, vad fan var det egentligen? Det ser mest av allt väldigt löjligt ut. 

Den romantiska biten fungerar väldigt dåligt, den är klichéfylld och väldigt uttjatad. Mannen har ingen aning vad hon arbetar som, men han kommer ändå och räddar henne när hon är fast i Nordkorea. I övrigt följer Salt alla actionfilmsmallar som finns, ryssarna är skurkar och naturligtvis ska man inte tro på att de goda är så goda som de först verkar vara. Jag genomskådade "överraskningarna" snabbt i alla fall.


Har man aldrig sett varken Bourne eller Bond eller en actionfilm de senaste tio åren så tycker man säkerligen att Salt är underhållande. Och det finns en viss spänning i katt-och-råtta-leken, men det är bara synd att Salt inte har något nytt eller spekulativt att komma med. Hur det kan komma sig att en uppföljare redan planeras är ett stort mysterium. 

Av roboguy - 30 augusti 2010 13:26

Ojoj härligt väder i dag, jag som nästan trodde att det inte skulle bli fint väder igen. Temperaturen ligger på ungefär 14 grader, och solen skiner ( även om man ser lite mörka moln torna upp sig här och var men dem låtsas man inte om ). Har varit ute en sväng och dokumenterat lite hösttecken med mobilkameran. Jag hittade inte så mycket egentligen, men det blev några kort på några löv som har börjat att bli gula. 


Nu är det dags för dagens femte kopp kaffe;)

Av roboguy - 30 augusti 2010 01:33

Emmy-galan har dragit igång:D Ingen stor grej i Sverige kanske, men det är ändå ganska intressant att titta på!


Kollade på filmen Body of Lies tidigare i dag, och jag hade förväntat mig mer av den filmen. Jag gillar Ridley Scott, men på senare år har han inte gjort filmer som jag har tyckt om. Kingdom of heaven var väl okej, Black hake down var ganska vedervärdig. Jag hoppas att hans nystart av Alien-filmerna kommer att bli desto bättre.


Men Body of Lies... Ja, man kan säga att Leonardo DiCaprio fortfarande gör mycket bra rollprestationer fast han inte gör så väldigt mycket här, ungefär samma roll som han gjorde i Blood diamond. Russel Crowe är nästan parodisk när han äter i princip varje gång han är i bild, och han snackar desstuom i telefon hela tiden plus att han sitter och ser vad som händer via satellitbilder på en stor tv-skärm.


Jag trodde att det skulle vara lite mer dubbelspel och lögner, men filmen stannar nästan av ibland. Blir lite halvtråkig innan det börjar hända saker igen.


En halvbra film, kort och gott. 

Av roboguy - 30 augusti 2010 00:47

Det har vari en typisk bakis-söndag. Jag har inte gjort mycket mer än titta på film och käkat en pizza och tagit två kalla öl, som skulle fungera som återställare, men det gjorde de inte,tvärtom. Blev trött och lade mig och sov från tre på eftermiddagen fram till sju på kvällen;P Det lär inte bli mycket sömn inatt med andra ord. 

Av roboguy - 29 augusti 2010 13:48

Jag förstår inte vad jag hade varit så nervös och orolig för- helt i onödan, som det brukar vara. Varför målar jag upp fan på väggen i förväg?! Alltid, varje gång, utan undantag. I min värld så ska allt bara gå fel, jag ska göra fel, något ska inträffa osv osv i all oändlighet. Varför kan jag inte bara tänka- det kommer att bli hur bra som helst, allt kommer att gå bra! 


Nåja sammanfattningsvis så var bröllopet inte alls som det är i filmer;) Det hade jag i och för sig räknat ut på förhand, det är ju viktigt att man kan skilja på film och verklighet haha! Kusinen hade varit väldigt nervös inför bröllopet, och det förstår jag. Enligt uppgift hade han spytt bara några timmar före vigseln, och under vigseln så såg man hur hans händer skakade och han var stel som en pinne. Stackaren. Jag förstod honom. Jag är precis likadan, hade det varit jag som hade gift mig så hade jag genomgått alla helvetes kval inför vigseln. Jag hade varit ett nervvrak- men i likhet med kusinen så hade jag också klarat det, när det väl var dags. Brudparet var dessutom så jäkla fina och stiliga. Underbart vackra tillsammans.


Middagen efteråt var väl sådär. Jag hade väntat mig lite mer faktiskt, men det som bjöds var ändå mycket gott. Lax, kyckling, olika potatisgratänger, sallad och jag minns inte alls. Sedan fick vi glass med bär och som avslutning kaffe och fika. Mycket gott. Och icke att förglömma- vinet som serverades var mycket gott, och detsamma med champagnen! Sedan drack jag kanske en aning för mycket, men samtidigt så blev jag mer avslappnad och pratglad och jag vågade till och med prata med de allra flesta ur släkten. Jag minns inte så mycket av samtalen såhär dagen efter, men jag minns att jag pratade med en äldre herre och naturligtvis började samtalet att handla om film, och han började prata om några gamla filmpärlor som han på förhand inte trodde att jag hade sett, för "vilka ungdomar tycker om Cary Grant och John Wayne?" skrockade han. Men gissa vad? Klart jag hade sett många av de filmerna som Grant och Wayne är med i. Och kan ni tänka er så glatt överraskad mannen blev? Äntligen hade han någon som han kunde prata en stund med, och som dessutom inte bara behövde handla om nyare filmer och skådisar. Det blev ett mycket trevligt och intressant samtal.


Kort och gott, bröllopet blev mycket trevligt och väldigt mysigt! Grattis igen, kusin:)

Av roboguy - 28 augusti 2010 01:30

Det måste sägas direkt- man ska inte döma ut en film alltför snabbt ty det kan straffa sig och kanske går man miste om en riktigt bra film om man slutar titta på den efter bara tio minuter. Så var det i varje fall för mig när jag började se Black death. Vad är det här? tänkte jag. Det såg så billigt och dåligt ut så jag övervägde att stänga av filmen nästan direkt. Jag vet inte riktigt vad som gjorde att jag inte slutade se filmen men så mycket som så kan jag ju säga, att jag inte ångrar mig såhär i efterhand, för filmen visade sig bli bättre och bättre. 


Om man kan strunta i att skådespeleriet kanske lämnar en del att önska så njuter man nog av den här filmen. För oss som gillar våldsamheter ( vilket jag ju gör ) så finns det kanske lite för lite blodutgjutelse men å andra sidan så är det nog tillräckligt ändå. Jag vet inte riktigt vilken ålder filmen vänder sig till men man borde åtminstone vara femton för att få se den här filmen där bland annat en man blir sliten i bitar av hästar. Annars är väl våldet ändå ganska sparsmakat i den här filmen. 


En sak som störde mig lite var att de kallar en av kvinnorna i filmen för slyna. Jag tror inte ens att det ordet fanns på den tiden som filmen utspelar sig, medeltiden. Detsamma med ordet nekromantiker. De medeltida människorna skulle nog förmodligen inte ha ett ord för att beskriva detta. 


Det jag trots allt tyckte bäst om med filmen var huvudpersonens förändring i slutet. 


Kort och gott, Black Death är helt okej:)

Av roboguy - 27 augusti 2010 18:29

Fredagkväll, och man försöker slappna av lite, men det går trögt, många tankar som snurrar omkring som ilskna bin, och mest av allt handlar tankarna om kusinens bröllop imorgon som jag inte har någon lust att gå på men som jag är så illa tvungen att närvara på;P 


Andra tankar är desto mer angenäma för de handlar, som vanligt, om en idé till en film som förmodligen bara kommer att fortsätta vara idéer för alltid. Men man kan ju drömma lite i alla fall. För att göra en film så behöver man ha lite tekniskt kunnande, men det saknar jag. Jag är extremt dålig på att jobba med redigeringsprogram, så jag skulle behöva någon som behärskade sådant. Dessutom behöver jag någon som kan hantera videokameror. Jag har en kamera, som är både ny och som har bra kvalla, men jag vet inte hur man får den att fungera med datorn:/ Så jag har en hyfsat ny kamera som står oanvänd för jag har ingen aning om hur den fungerar. Så, tekniskt kunniga människor skulle behövas om mina filmplaner skulle bli av någon gång. Men jag tror att jag får fortsätta drömma istället. Det brukar aldrig bli något av alla mina planer ty mitt tålamod är väldigt begränsat och jag slutför inte mycket av sådant som jag har planerat. 


Nej nu ska jag försöka styra upp resten av fredagskvällen och försöka hitta någon bra film som man kan titta på. 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards