Alla inlägg under september 2010

Av roboguy - 23 september 2010 03:07

Hittills har Janna gjort väldigt bra ifrån sig! Hon har under jaktsäsongen hittills hittat ungefär fem orrar, tjugo ripor, tre tjädrar och fem älgar! Men älgarna bryr hon sig inte om, vilket är väldigt bra då det inte är meningen att hon ska jaga älg. 


Men snart, om det blir som far och syster vill, så kommer vi att ha en gråhund också!

  

ANNONS
Av roboguy - 23 september 2010 00:05

Först och främst ska Norge ha en eloge för att de har vågat göra den här filmen. Jag skulle vilja se Sverige våga göra ett liknande experiment;) 


Men det var nog också det enda positiva som jag har att säga om Hora! Filmen i sig är väl ingenting annat än en plankning av I spit on your grave. Svårt att säga vilken som är den bättre versionen, men en viss lutning åt originalet för att den vågade ännu mer ( den hade bland annat råare scener om inte annat). 

Hora är en film gjord med begränsad budget och som inte har ( milt sagt ) bra skådisar. Det märkst på lång väg att skådisarna är amatörer och att de har medverkat i filmen samtidigt som de har haft sitt vanliga jobb vid sidan om ( om nu inte de få skådisarna i filmen är arbetslösa eller liknande). Den enda som är någorlunda känd är väl hon som spelar huvudrollen Rikke- Isabel Vibe. För dem som inte ser barnförbjudna filmer så kan jag i såfall meddela att hon är med i några sådana filmer och det är märks i Hora- hon visas upp naken många gånger, hennes bröst är framträdandei i en del scener och hon får ganska ofta visa upp sig helt enkelt. 


Det finns en hel del oklarheter också- till exempel en blond tjej som förekommer ibland. Man förstår ju att det var den tjejen som blev våldtagen i början av filmen, men vad har hon för funktion i övrigt? Kan inte någon som förstår sig på symbolik förklara det för mig, tack?! I filmen finns hon med enbart då hon står mitt i vägen på en cykel? Rikke stöter på henne när hon ska till föräldrahemmet då och då. 


Själva våldtäksscenen är inte snyggt gjord. Hur man nu ska göra det snyggt egentligen? Men i alla fall- den känns inte trovärdig! Man får inte heller se speciellt mycket av hur gärningsmännen misshandlar henne heller ( vilket inte behöver betyda att det är dåligt, för det kanske är skönt för dem som inte tycker om att se våld att slippa se hur gärningsmännen sparkar och slår Rikke). 


Sedan trodde jag att filmens höjdpunkt skulle utspela sig- den då Rikke ska hämnas för våldtäkten! Men det blir inte mycket av med det heller, tyvärr. Visserligen finns det en bra scen och det är den då Rikke tänder eld på en av gärningsmännen ( fast det syns ganska tydligt att det är en docka ty personen levde innan hon satte honom i eld men direkt efteråt ligger han helt stilla och tyst och bara... brinner upp). 


Norge har också försökt sig på att få den där Grindhouse-feelingen som fanns i te.x Planet terror då Hora ibland stannar upp, och en textremsa dyker upp som förklarar " det blev något fel med filmen" och sedan spolas det tillbaka lite och så får man se vad som händer. Det fungerar inget vidare alls tyvärr. 


Dessutom skulle den här filmen, i likhet med kanske I spit on your grave, kunna användas som rekryteringsfilm av Fi eftersom filmerna visar upp idiotiska män. Som efter det att de har begått våldtäkten- en av dem kommer dit, accepterar en middagsinbjudning från Rikke och ser mest av allt ut att tycka att han minsann förtjänar att bli bjuden på middag?! Den andre, den som är autistisk ( ytterligare en av de saker som påvisar att I spit on your grave har varit en stark inspirationskälla ) kommer med några blommor som han har handplockat uppenbarligen för att be om ursäkt för det han har gjort?! Dessutom är Rikkes pojkvän helt klart en idiot, ty när de talar med varandra i mobiltelefon ( som Rikke har tejpat fast på fönsterrutan för annars saknas täckning?) kallas Rikke för slyna och killen frågar dessutom hur många hon har knullat med! Jag blir lite harmsen över att de här killarna ska vara sådana uppenbara idioter, men det är väl också filmens poäng? 


Dåligt skådespeleri, dålig budget, en porrstjärna i huvudrollen,knappa resurser, dålig "hämnd"...? Ja, det finns ingenting som gör att du måste rusa iväg till närmaste bensinmack och se den här filmen. Frågan är om den här filmen ens kommer att komma ut på dvd? Om den inte gör det så är det ingen direkt förlust, om man säger så. Om man ska se den här filmen, så rekommenderar jag att man istället letar upp och tittar på I spit on your grave istället. Den är inget mästerverk, men den är i alla fall mycket mer sevärd än vad Hora var. Eller så sitter man lugnt och stilla i båten och väntar på remaken av I spit on your grave istället, för den ska tydligen bli mycket värre än originalet. Bara ett tips från mig, gott folk!

ANNONS
Av roboguy - 20 september 2010 23:38

Ännu en samlingsdvd med "det bästa med Dag-Otto". Om man har sett de andra samlingsutgåvorna så behöver man verkligen inte införskaffa denna för det är inte mycket som är nytt utan alla klipp har man redan sett till leda i andra sammanhang och inte minst så kan man se på klippen på Youtube om man så vill. 

Det bästa klippet är fortfarande det där Jojje Jönsson är utklädd till kvinna. Men Blyge Örjans poesihörna är också, oftast, väldigt roligt och bra. De klippen kanske har gått de flesta förbi, men det motiverar ändå inte att man ser på Dag-Otto med vänner. 

Klippen inramas av en sidohandling där Dag-Otto är på semester och på campingplatsen träffar han på alla de andra karaktärerna som Jojje har spelat genom åren. Det fungerar verkligen inte alls. Det blir inte roligt överhuvudtaget. 


Som helhelt var det här som att titta på sådant som man har sett flera gånger tidigare. Har man inte sett så mycket av Full fräs eller de olika föreställningar som har spelats på Vallarna genom åren så kanske man får ut något av den här samlingen, men vi andra som har sett de andra samlingsvideorna har inte mycket nytt att hämta från den här. 

Av roboguy - 20 september 2010 13:50

Nystartade Akademibokhandeln i Småstan i Piteå är inhyst i den lokal som JC tidigare förekom i. Jag var dit på en snabbvisit och tycker att utbudet där är betydligt bättre än vad som är fallet med Bokia. Akademibokhandeln har också betydligt bättre priset och erbjudanden. Jag tror inte att Bokia har te.x tre böcker för 149 kronor? Men det blev inget bokköp för mig den här gången, jag var bara där av ren nyfikenhet och för att se hur det blev efter det att JC försvann. Akademibokhandeln har lyckats att förvalta det lilla utrymme de har på ett mycket bra sätt och det ser ut som att de har betydligt mer plats än vad de egentligen har. Och jäkla bra att Bokia har fått lite konkurrens.      
    

Av roboguy - 19 september 2010 23:32

Sverige blev ikväll lite kallare! 

Av roboguy - 19 september 2010 16:55

En liten "reklamfilm" eller vad man ska kalla det för Piratpartiet. Jag tycker att den är lite för övertydlig, men det kanske den borde vara också för att budskapet ska gå fram? Men det är också lite förenklat och det hade kunnat göras på ett betydligt bättre och mer raffinerat sätt ( fast naturligtvis har inte partiet hur mycket pengar som helst att röra sig med, men det hade ändå kunnat bli bättre).


http://www.youtube.com/watch?v=ORics61a69E&feature=player_embedded


Av roboguy - 19 september 2010 15:57

Med anledning av att det är valdag i dag så maratonsände SVT ett program som heter Sverige röstar som jag tittade på lite då och då under sändningen. Det var ganska intressant och en hel del intressanta gäster. Men! Och det här är ett ganska stort MEN! Det är inte så intressant att de intervjuar "förstagångsväljare" ty svaren från dem blir nästan varje gång något i stil med "ja, det är jättejätteviktigt att man röstar" eller på frågan hur de har letat information: "Jag har mest läst på nätet". Nähä? Verkligen! Det hade jag verkligen inte trott att ungdomar ägnar sig åt. Att leta information på nätet, alltså. Det blir oundvikligen väldigt dåliga och tråkiga svar nästa varje gång utom från dem fåtal som man märker är intresserade av politik så att säga "på riktigt"; de ungdomarna har alltid väldigt bra och i vissa fall intressanta svar att komma med. Men den övriga "förstagångsväljarna" kunde de gott och väl ha ignorerat. 


En annan intressant aspekt i Sverige röstar var en tillbakablick som de visade på ett tidigare val. Det som slog mig var just inte det att det valet var ovisst in i det sista, nej det jag lade märke till var framför allt att varenda jäkel verkade röka cigarett på den tiden. Varsomhelst. Allt från politikerna till vanligt folk. Jag lade speciellt märke till att Olof Palme hade en tänd cigarett i handen samtidigt som han stod och pratade med en upprörd kvinna? Det hade varit lika med halshuggning om någon politiker hade gjort något liknande i dag. Överlag är det väldigt mycket stigmatisering mot dem som röker. De måste nästan gömma sig när de tänder sina giftpinnar för att slippa få ögonkast och ogillande hummanden riktade mot sig. Det var kort och gott andra tider för rökare förr. 

Av roboguy - 19 september 2010 00:54

TACK för en underbart trevlig kväll Amanda:) Det är skönt att man fortfarande kan träffa en tjej som har ungefär samma filmsmak som jag har. Bland mycket annat som vi har gemensamt också, förstås! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se