Alla inlägg under oktober 2010

Av roboguy - 14 oktober 2010 09:51

Ursch, ett vitt lager av blötsnö ligger på marken samtidigt som det blåser och snöflingorna träffar ansiktet och några av flingorna letar sig in i öronen också;P Jag gillar inte alls den här tiden som vi har framför oss nu.

Men förhoppningsvis ska det klarna upp under dagen och sluta snöa.

ANNONS
Av roboguy - 13 oktober 2010 15:17

Det här var en uppmuntrande artikel att läsa och all credd till Laila Bagge, jag tycker att det är jättebra att hon pratar med ungdomar och ger dem goda råd. Som till exempel:
" Laila Bagges råd till unga människor är att tänka utanför ramarna, våga ta kontakt och sitta längst fram i båten."

Tänka utanför ramarna kan vara väldigt svårt, jag har försökt otaliga gånger men jag tror inte att jag har den förmågan, eller så är det så att vissa har tränat upp den förmågan mer än vad andra har gjort. Men man kan göra små vardagliga tankeexperiment för att försöka tänka "utanför boxen"; Hur skulle en utomjording, som för första gången ser ett mjölkpaket, försöka öppna det? Tänk efter och försök komma på hur du skulle ha öppnat mjölkpaketet om du såg det för första gången. Annars så finns det många böcker på biblioteket som man kan låna för den som vill träna sig på att tänka utanför ramarna.


Sedan sa Laila det kanske viktigaste av alla råd: " Man vinner inte heller om man inte misslyckas någon gång". 

Man måste helt enkelt våga misslyckas men sedan ställa sig upp och försöka igen och igen. Det här är något som inte är så uppskattat i samhället, misslyckas man brukar omgivningen betrakta den som misslyckats som en misslyckad person. Men hur många av dem som i dag är framgångsrika har inte misslyckats? Kanske till och med misslyckats flera gånger? Gav de upp? Nej! Laila Bagges historia är ett typexempel. Läs mer om det på Expressen! 
http://www.expressen.se/noje/1.2173166/laila-bagge-jag-tvingades-ga-till-socialen

ANNONS
Av roboguy - 13 oktober 2010 13:47

" Det är dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan."


72 dagar kvar innan det är julafton men de störra affärerna har redan börjat sälja glitter, julklappspapper, julkort, adventsmossa, julgranskulor etc. Är det bara jag som tycker att det är alldeles för tidigt?

Nej uppenbarligen håller ungefär 95 procent med mig om att det är för tidigt enligt omröstningen på Aftonbladet. 

Man har ju definitivt ingen julstämning innan snön ens har kommit häromkring, och julstämningen börjar väl infinna sig någon gång vid andra, tredje advent. Om man nu har någon julstämning kvar, förstås. Det där kände man nog av betydligt mer som liten, men det är ju inget underligt. Det är nästan så att man har lust att gå ut i protest och protestera utanför de butiker som redan har börjat sälja julsaker;P


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7946575.ab


Av roboguy - 12 oktober 2010 18:23

Jag går upp i varv och spinner lyckligt som en kattunge efter att ha sett den här underbara trailern! Den verkar vara väldigt lovande. Förmodligen kommer den inte att visas på bio i Sverige, så det gäller att hålla utkik efter den på annat håll! 
http://www.youtube.com/watch?v=UeRd5vIOP5Q


Av roboguy - 12 oktober 2010 18:17

Yes äntligen är The Rock tillbaka där han hör hemma- som stentuff badass i en stentuff actionfilm! Jag hoppas verkligen att han aldrig låter sig övertalas att vara med i en Disneyfilm igen! Välkommen hem;) Och det blir defnitivt inte sämre utav att Tom Berenger och Billy Bob Thornton också finns med! Det är bara att börja längta efter den här filmen!OBS! Den här trailern är Red Band, vilket betyder att den inte är censuerad och att det kan visas obehagliga scener. http://www.youtube.com/watch?v=ujc1RlY22ts


Av roboguy - 12 oktober 2010 14:27

ÄNLIGEN! som Gert Fylking skulle ha sagt. Nu visar TV6 helt nya avsnitt av Simpsons, med start 20.00 ikväll. 
http://www.tv6.se/simpsons/i-kv%C3%A4ll-%E2%80%93-nya-avsnitt-av-simpsons


Av roboguy - 12 oktober 2010 13:25

Underbara nyheter att vakna upp till: det verkar som att det ska komma ytterligare en film i 28-dagar-veckor-senare-serien! Danny Boyle regisserar dessutom och det finns i övrigt inte så mycket mer information. Ytterligare en film att se fram emot alltså. "According to Dread Central så planerar 28 Dagar Senare-regissören Danny Boyle att återvända för en tredje 28-film. Enligt Dreads informella källa så kommer nyheten från Boyle själv. Den här gången tänker han regissera filmen som i teorin heter 28 Månader Senare. "

Av roboguy - 11 oktober 2010 23:48

Död snö-regissören Tommy Wirkola har gjort en komisk version av The Blair Witch project, och stundtals är den faktiskt riktigt rolig- den ger kanske inga gapskratt men den har en del komiska guldkorn som dyker upp med jämna mellanrum. Det här verkar vara något av Wirkolas signum, då liknande komik även förekom i Död snö. 


En del lågvattenmärken fanns emellertid, om man nu inte tycker att det är skitroligt ( sorry ) med att en får lite skit i ansiktet och att karaktärerna tvingas dricka sin egen urin för att överleva. Den stackars kameramannen, Pablo, får en massa gliringar eftersom han är utlänning bland annat! Annars ligger komiken framför allt i dialogerna. 


Min favorit i filmen är polismästaren Burt Erik. Han har te.x en poster av den senaste Rambofilmen upphängd på väggen på hans kontor och han håller i ett vapen i princip hela filmen. Hans beskrivning av sig själv är klockren: " Jag heter Burt Erik Johansen och är traktens polismästare. En vanlig dag på jobbet kan bestå av att återföra borttappade får och kräva in hembränningsavgifter. Jag gillar att övningsskjuta. Gärna på rörliga måltavlor. Havsörnar och sånt". 


Den enda som var onödig var karaktären Rock, som kändes onödig på grund av att han inte var så roligt fast han skulle vara den knäppa karaktären i den här filmen. Den som är klart roligast är huvudpersonen himself, Kurt Josef. Han behöver inte spela över något, det räcker gott och väl med hans urfåniga skratt och att han ser så beskedlig och ja, nästan lite dum ut hela tiden! Han är en arketyp av en gammeldags fiskare med helskägg och tjock bomullströja och liten mössa på sig konstant. Riktigt bra faktiskt! 


Det här är en film som funkar framför allt om man tycker om Blair Witch Project. I och för sig förstår man skämten ändå så det är inget krav att man måste ha sett den filmen! Jag tycker att Kurt Josef Wagle og legenden om fjordheksa var en smårolig film. Nu ser jag väldigt mycket fram emot Wirkolas debutfilm i Holywood. Denne norska regissör kan fan i mig gå hur långt som helst. Och nu måste jag fan i mig se Kill Buljo!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se