Alla inlägg under oktober 2010

Av roboguy - 11 oktober 2010 14:54

Jag har svårt för att vara kritisk mot den Resident Evil Afterlife då jag tycker om de tre andra i den här serien ( trean är kanske det enda undantaget, men den hade sin charm också) men det är svårt att säga något annat än att Afterlife inte är speciellt bra, egentligen. Men sen kopplar man bort förnuftet som får ta en snabb resa någon annanstans och låter sig underhållas av popcornaction som har blivit så fullproppad med action så man knappt hinner varva ned innan det drar igång igen. 


Det stora problemet med den här filmen är att actionscenerna, tyvärr, förstörs helt och hållet genom att regissören överanvänder ramping- dvs att man saktar ned actionscenerna och spelar DUNKDUNK-musik på hög volym- och detta används i varenda actionscen! Det här greppet är inte längre häftigt ( har det varit häftigt någon gång egentligen?) och det hör inte hemma i varenda actionsekvens i en film anno 2010. Någon gång då och då, okej, fine! Men inte varenda jävla gång! 


Inledningen var jävligt bra! Jag tror att den här inledningen måste ha något slags rekord i antalet avlossade skott, eller ligga bra till i den rankningen i alla fall! Någon vacker dag kanske någon schysst person sammanfattar hur många skott som avlossas i inledningen av RE Afterlife. 


Milla Jovovich gör vad hon ska göra, varken mer eller mindre. Jag tycker fortfarande att hon är väldigt häftig ( och sexig ) som Alice, men det börjar gå på lite för mycket autopilot nu. Det skulle behövas något "nytt", men jag tror knappast man kommer få se så mycket nytt i den här filmserien. Man kör på den inslagna vägen, varken det blir bättre ( vilket det inte blir ) eller sämre ( vilket det definitivt börjar att bli nu). För att man ska hänga med i Afterlife bör man friska upp minnet genom att se den tredje filmen, för det kommer några karaktärer här som var med i den tredje! 

Det är också med sorg i hjärtat som man tvingas konstatera att den här filmen hade ganska dåligt med zombies. Visst, de finns och visst, de blir slaktade i vanlig ordning, men nog har det funnits fler i de tidigare filmerna? Jag antar att förklaringen är denna- de "coola" 3D-effekterna kostade åt helvete för mycket pengar ( dessutom var de bortkastade, den här filmen blir verkligen inte ett dugg häftigare bara för att man ser den i 3D) så de hade helt enkelt inte råd att kasta in så många CGI-zombies;P 


Bästa scenen: en stor jävla zombie med en säck över huvudet som går omkring med en gigantisk kombination av slägga/yxa! Underbar. Denne borde ha fått vara med lite mer. Annars har zombierna inte så mycket nytt att komma med, annat än att deras "munnar" har utvecklats något- en modifiering som inte alls var speciellt läcker, om ni frågar mig. Sedan var det väldigt vackert att se Los Angles ödelagt och övergivna skyskrapor som brinner. 


Däremot var slutet inte tillfredsställande. Även om det ska komma en fortsättning, vilket det gör på gott och ont, så ska filmerna ha ett riktigt SLUT och inte bara fortsätta... Nu får man sitta och vänta tills den femte delen är färdig för att få veta vad som händer. Visst, det gör ju att fansen vallfärdar till nästa film, men vi andra blir lite snopna. Nej, Afterlife borde ha fått ett riktigt slut istället. 


Kort och gott, stäng av förnuftet en stund, luta dig tillbaka och njut för en stund. Då passar Afterlife perfekt, och du som har sett de övriga filmerna i serien vet vad du har att vänta, inga överraskningar här inte. 

Av roboguy - 11 oktober 2010 14:46

I dag ska man helst inte vistas utomhus utan att ha på sig en jacka och mössa för det är gråkallt och temperaturen är inte på mer än fem grader. Det är tur att man är van vid det här, men igår talade de om att det skulle bli bättre väder imorgon så jag hoppas verkligen att vi kommer att få lite sol då.






  

Av roboguy - 11 oktober 2010 00:43

Uppföljaren till 30 Days of night är delvis bättre än första filmen; det är mer fart och det är en fördel att handlingen är förflyttad till Los Angles den här gången. Dock så saknar jag ändå den ödslighet och utsatthet som man trots allt kände i första filmen när den utspelade sig i en liten by mitt ute i någonstans. Det kändes aningen mer skrämmande, och det var det som drev upp pulsen- när vampyrerna attackerade byn- var skulle då ortsbefolkningen vända sig för att få hjälp? En annan fördel med första filmen var att karaktärerna var "ovetande" om vampyrerna! Det kom som en överraskning för dem när vampyrerna attackerade, men i uppföljaren så vet en liten skara att vampyrer finns- framför allt Stella då, som var med i den första filmen. Överraskningsmomentet är borta så därför väljer uppföljaren att satsa på lite mer rak action, och det säger jag definitivt inte nej tack till;) 


Men ett irritationsobjekt fanns i den här filmen och det var Amber. Herregud, varför skulle hon egentligen vara tuff i början överhuvudtaget? Hon är den enda som bryter samman fullständigt så fort det blir lite action, och sedan gör hon inte mycket annat än att snyfta och gråta och se rädd ut. Amber var dessutom emot att Stella skulle ansluta sig till den lilla skaran av "vampyrjägare". Man kan ju undra varför! Lite kvinnlig tuffhet kunde väl inte stackars Amber hantera! Jag gillar också det faktum att huruvida en kvinna är tillräckligt tuff eller inte avgörs utifall hon vet hur man laddar ett vapen! I det här fallet bevisar Stella att hon är något att räkna med genom att ladda vapnet som hon blir tilldelat. Det är inte första gången man ser sådant i filmer direkt. 


Överstedrottningen bland vampyrerna, Lilith, var dessutom lite av en tråkmåns. Ja, jag vet, de har stulit det där med att hon badar i blod från en annan kvinnlig "vampyr"-kändis så inget nytt har de att komma med där. Och är man en tusenårig vampyrdrottning så ska man väl ändå kunna göra något? Lilith är alldeles för tråkig här. 


Det stora pluset med denna var att det finns gott om blod och upphängda kroppar som det droppar blod ifrån som vampyrerna sedan ska dricka. En av de bättre scenerna var den där Stella har ihjäl en vampyr genom att helt enkelt mosa vampyrens huvud med ett mindre cementblock. Sådant gillas skarpt av mig i alla fall!


Men det här är ingen fullträff och de som tycker om första filmen kan nog bli lite besvikna på den här. Men den funkar och är ganska underhållande medan den pågår, trots allt. 

Av roboguy - 10 oktober 2010 16:17

Den här söndagen har börjat riktigt bra. Ingen huvudvärk och inte heller känner man sig sådär seg och oaktiv som jag gjorde igår. Varför kan man inte stänga in sådana här dagar, när man mår bra och känner att man vill göra något, i en bubbla och sen plocka fram den känslan igen när den verkligen behövs? Det kanske vore något att fundera över?;) Om jag kommer på hur man kan göra det så kanske man kan räkna med att vinna något av Nobelprisen? Kanske Nobelpriset i fysik för " att han lyckades knäcka hur man stänger in känslor och kan plocka fram dem vid behov, ungefär som man har kläder i en garderob och kan plocka fram en kavaj eller väst". 

Av roboguy - 10 oktober 2010 00:39

Exam var inte riktigt den film som jag trodde att den skulle vara, men i och för sig så hade jag inte så höga förväntningar på den heller. Filmen var lite för smart för att falla mig  smaken och satsade mer på klurigheter än våldsamheter. Som frågan om vilken fråga som de församlade skulle besvara egentligen! Det hade en ganska häftig förklaring i slutet. 


Den enda scen som jag störde mig lite på var scenen med tortyr- och tortyrredskapet som användes var ett... A4 papper?! Det kändes en smula lamt och det kvinnliga offret överreagerade en aning anser jag. Hur mycket skada kan man göra med att papper egentligen? I och för sig är det enkelt för mig att sitta och vara stursk här och det skulle nog vara en helt annan sak om någon hotade med att skära mig i ögat med ett papper. Men i alla fall, det var nog den sämsta tortyrscen som jag har sett på länge. 


Jag hade slutat att se den här filmen om det inte hade varit för att filmmakarna lyckas hålla nyfikenheten levande hela tiden. Man vill veta vad de egentligen gör för test, vad de måste klara av för att lösa gåtan och vad det är för något jobb de ska få, om de klarar examensprovet. Persongalleriet var däremot en aning träigt och tråkigt. Det var ingen av karaktärerna som stod ut, utom den kaxige förstås. De andra var tråkiga. Som tur är tvingades man inte höra allesammans berätta sina bakgrundshistorier- det hade tråkat ut mig direkt. Men sådant slapp man den här gången. 


Exam är helt okej för den som vill sitta och fundera i höstmörkret medan man ser på den här filmen. Vi andra blir lite uttråkade innan allting får en förklaring. Men en tumme upp för att det ändå satsades mer på hjärna än på blod och våld. 

Av roboguy - 9 oktober 2010 19:47

På grund av att datorn lade av och stängde ned sig själv vid halvfyrasnåret på fredagsnatten/lördagsmorgonen var jag tvungen att vara uppe längre än planerat så jag kom mig inte i säng förrän vid sextiden ungefär och sedan lyckades jag bara sova fem timmar ( mest på grund av att jag, som vanligt, är orolig och nervös så jag lär väl bli ett nervvrak ganska snart ). 


När jag vaknade kände jag direkt att jag hade huvudvärk och att jag inte mådde så bra. Ingen bra start på den här lördagen med andra ord. Nu har huvudvärken lindrats lite, men jag känner mig fortfarande lite småseg. Nåja jag hoppas jag lyckas vända det här och att filmerna som jag har planerat att se ikväll är bra så jag slipper att bli på sämre humör på grund av dåliga filmer;)


På mobilen har det varit knäpptyst hela dagen. Tråkigt. Känns som att det inte är någon som undrar över vad jag sysslar med i dag, ingen som undrar hur det är med mig:P

Av roboguy - 9 oktober 2010 01:37

Jag hade inga superhöga förväntningar på den här filmen och det är jag glad för att jag inte hade såhär efteråt. Men, ändå, filmen var hyfsat underhållande medan den pågick men den lär inte stanna kvar speciellt länge i minnet för det finns ingenting sådär vidare märkvärdigt som är värt att komma ihåg- utom en scen: Hex hade en häst som var utrustad med kulsprutor! Det var häftigt!


En annan sak som jag gillade med den här filmen är att den var rå, och inte alls sådär äckligt tillrättalagd och fylld med humor som så många filmer som baseras på serier kan vara numera. Hex är en hård motherfucker som ingen jävlas med, och börjar någon ändå jvälas med honom så får denne smaka på antingen pistolkulor eller en yxa! Hex himself är ju också cool då han har en brännskada på ena sidan av ansiktet. Vidare så gillar jag att filmen utspelas under Vilda Västern. Det finns för få sådana filmer och det är hur bra som helst med hästridning och gunshooting, precis som det var förr. Det funkar fortfarande. Och John Malkovich är outstanding som filmens hänsynslösa skurk! Den här jäveln skyr inga som helst medel, nejdå han utplånad en mindre by bara för att ta reda på att hans supervapen verkligen fungerar som det är meningen att det ska göra. En aning mer överspel hade faktiskt inte skadat från Malkovich, då han trots allt inte spelar över alls. Lite härligt överspel hade passat i den här filmen!


Slut på det positiva. Megan Fox är, tack och lov, inte med speciellt mycket i den här filmen men det lilla utrymme hon ändå får väcker frågan varför hon alls måste vara med? Hon har ingen stor funktion att fylla ut och den lilla, men ack så pinsamt dåliga, kärleksstoryn mellan henne och Hex är bara pinsam och tråkig och tillför egentligen ingenting alls. Det enda positiva är väl att Fox, genom hela filmen, bara har på sig en tröja/skjorta som är väldigt generöst urringad;P


Är man på ett bra humör, så tycker man kanske att den här filmen är hyfsat underhållande för stunden och ikväll var jag på ett bra humör. Om jag hade sett filmen imorgon eller någon annan dag då jag skulle ha varit på sämre humör hade jag förmodligen sågat filmen ännu mer. Men det räcker med att säga att filmen bara får 4.4 på imbd:s tiogradiga skala, så får ni själva avgöra huruvida ni tycker att filmen verkar vara bra eller inte;)

Av roboguy - 9 oktober 2010 01:11

Ja, filmens titel påminner en aning om sådana som kan finnas på porrfilmer, så var försiktiga så ni inte hyr/köper fel film;)


Herregud! Var ska man börja?

Premissen med den här filmen är att stackars Andy kommer för tidigt och att hans flickvän Lauren suckar missnöjt och aldrig får " komma till Orleon", alltså få orgasm. Hur ska man lösa det här dilemmat då? Hm ja man börjar naturligtvis med att fråga en tjejkompis medan man sitter och dricker kaffe på ett café, och medan Andy pratar om det här skamfyllda ämnet så hör varenda en av de andra kvinnorna som sitter runtomkring dem och naturligtvis kommer de med råd till Andy. Sen går man till sin bästa polare, som har massvis med råd om hur stackars Andy ska gå tillväga men inget av råden fungerar. Sedan ska man naturligtvis fråga några porrstjärnor också när man ändå håller på, och de kommer ändå med lite kloka råd som att kvinnor tycker om förspel ( nehej, det menar du inte?), de har andra erotiska zoner än bara brösten ( Jävlar i mig, har de verkligen det?), de tycker om passionerade kyssar ( suck ) man ska karamas och hur gör du när du står vid grinden med handen? Blir du bortföst? Och du vet väl var klitoris sitter? 


Så vi tar väl den vanliga rundan en gång till för det kan aldrig upprepas för mycket: män är idioter. Vi tror att vi är bäst och sedan visar det sig att vi inte är så jättebra som vi tror att vi är. I olika intervjuer sitter män och skryter om att tjejen älskar det han gör med henne, att han är bäst i sängen och sedan säger kvinnan i nästa klipp precis tvärtom, åhnej han är verkligen inte den bästa i sängen!


Jenna Jameson, som enbart är med i kankse två, tre minuter så det är en jävla blåsning för vad har hennes namn att göra på omsalget när hon bara är med så lite? Jo för att sälja filmen till dem som vill se så mycket som möjligt av Jenna men de blir alltså lurade ( och med tanke på att hon har skrivit How to make love like a porn star så borde hon väl ha en del råd att ge till Andy? ). Jenna kommer i alla fall med filmens bästa råd- kommunikation! YES. Äntligen någon som tänkte precis vad jag tänkte redan två minuter in i den här skiten- varför i helvete snackar inte Andy bara med Lauren? Så hade problemet med att ta henne till Orlando varit löst på fem minuter. Varför snackar han överhuvudtaget inte alls med henne? 


Annars så var det här en romantisk komedi ( fast den aldrig var ett dugg rolig ) en film som följde alla regler från a till ö ( hihi till och med Andys gamla farmor visste förstås hur man gjorde för att man skulle bli tillfredsställd, och alla familjemedlemmar pratade okonstlat om detta runt middagsbordet hihi ). Inga överraskningar i den här filmen med andra ord. Och jag avråder starkt att om man vill se den här filmen med Jenna Jameson så ska man kolla in klippet på Youtube istället för det är inte värt att plåga sig igenom den här skiten bara för att se det korta gästinhoppet. 


How to make love to a women lär vara en film som snabbt passerar revy på DVD-hyllorna och sedan återfinns till reapris på någon bensinmack. 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards