Direktlänk till inlägg 2 november 2010

Nytt är inte alltid bäst

Av roboguy - 2 november 2010 21:54

Jag trodde i min enfald är mitt mobila bredband skulle fungera bättre på den nya datorn-eftersom man har ny maskinvara och det skulle inverka på bredbandet och göra att det fungerade riktigt bra. Men snabbt kunde man konstatera att hastigheten är den sämsta jag har varit med om- knappt över 2 Mbit kommer jag längre. För att inte tala om resultaten på Bredbandskollen där det blir skrattretande dåliga resultat och min hastighet underkänns hela tiden! 


Jag köpte en förlängningssladd som försäljaren sa är det allra bästa- ja, om man lyckas hitta den plats i rummet där täckningen är som allra bäst, vilket man kanske aldrig hittar och man har oändliga möjligheter och det lär aldrig gå att hitta den ultimata platsen. Således har man alltså lyckats byta ned sig trots att man har uppdaterat datorn. På den gamla var det bara att placera modemet i usb-porten baktill och sedan var det bara att surfa med Turbo 3G-täckning VARJE GÅNG! Just nu får man vara nöjd om man lyckas få 3G ens en gång.

Suck. Jag som har varit så nöjd med min hastighet på uppkopplingen. Varför skulle den gamla datorn börja krångla. Och vad ska man göra nu?! Leta och leta och leta tills dess man äntligen lyckas finna den plats som genererar allra bäst uppkoppling? Ja, det är väl inget annat man kan göra.

Men nog var det betydligt enklare på den gamla. Där visste man direkt var man skulle sätta in modemet och så var det bara att surfa. 

 
 
Ingen bild

Woaska

3 november 2010 00:58

Gud vad tråkigt att höra. :(

Internet är ibland segare "utan anledning", det är bara att acceptera. Datorn ska inte påverka bredbandshastigheten, det är i så fall något fel, tror jag.

En annan vild gissning är att det är bättre att ha USB:et direkt i datorn än en sladd, eftersom med en sladd skickas signalerna(?) till USB:et, genom sladden och sedan till datorn, vilket tar lite längre tid. :)

Hoppas du får ordning på det!

roboguy

3 november 2010 15:25

Ja, men tyvärr finns det så många "sannolikheter" att sannolikhetsläran skulle sättas ur spel när man talar om mobilt bredband;P Det kan bero på nästan tusen olika saker att Internet är segt, och operatörerna har hur många kryåhål som helst att ta till när man ringer och klagar på hastigheten. Det kan vara allt från att det är segt som du skriver utan anledning, att många använder samma mast, väder och vind, topografi, avstånd till närmaste mast, hur datorn "mår". Kort och gott behöver operatören aldrig leva upp till den hastighet de marknadsför i reklamen. Tele2s modem som jag har nu ska ju ha en hastighet på hela 7 Mbit, men som bäst nådde jag bara 5 Mbit på min gamla dator, vilket var helt okej men låt oss leka med tanken att jag skulle ringa och klaga hos Tele2. De skulle ha massvis med möjligheter att bortförklara varför jag inte kan få ut maxhastigheten. Det vanligaste är att de säger att "du bor ju på landet". Men jag ska inte klaga egentligen, jag var i alla fall nöjd med hastigheten jag fick, men det är jag inte nu.

Du har rätt i att sladden förmodligen gör så att signalerna går segt fram, och jag vill ha modemet i min usb-port, men då är det fel riktning och jag har inte signalen mot fönstret, vilket är det som ger bäst signal och hastighet ( baserat på hur det var med min gamla dator). Jag får helt enkelt vrida mitt skrivbord igen och se om det ger något haha! Ja, man får som sagt experimentera en jäkla massa;D

 
Ingen bild

Woaska

3 november 2010 23:37

Mobilt bredband är enligt mig kasst; endast bra om man är ute och reser mycket och vill kolla mail m.m Men ja, ibland har man inget annat val. :(

Upplever du att bredband under en längre tid är på en dålig hastighet bör du ju klaga, men som jag förstår så är det lite problem med täckning där du bor och då kan ju inte Telia/Tele2 direkt göra något. Så betala inte för mer än vad du kan få ut.

Jag vet inte hur mycket det segar ner hastigheten, men så stora skillnader ska det nog inte vara och får du bättre hastighet med sladd ska du helt enkelt använda sladd. :)

Haha vad jobbigt, men lycka till!

roboguy

4 november 2010 13:49

Haha ja många tycker inte om mobilt bredband men får kanske ändra åsikt när 4G kommer igång på allvar;) Men jag har ingen anledning att klaga på det och det är det enda jag kan få här:)

Täckningen var inget problem medan jag hade den andra datorn, så jag vet inte riktigt vad problemet är med den nya men jag ska ta reda på det haha;)

 
Ingen bild

Woaska

4 november 2010 14:03

Mobilt bredband kommer nog aldrig vara bra i jämförelse med "sladd". Trådlöst är mindre stabilt och täckningen spelare en stor roll.

roboguy

4 november 2010 15:29

Haha ja jag vet inte. Antagligen kommer jag inte att tycka om mobilt bredband den dag jag lämnar hemmet och flyttar in någonstans där man har tillgång till sladd och fast bredband. Men just nu har jag i alla fall inget ont att säga om mobilt, ty jag tycker det är stabilt och har tillräckligt bra täckning för mina behov;D

 
Ingen bild

Woaska

4 november 2010 16:37

Jag ska väl egentligen inte säga något, jag har aldrig haft mobilt bredband, men de som har det vet jag ofta har krångel med det.

Fast ja, som du säger, hellre mobilt bredband än ingenting! :D

roboguy

4 november 2010 20:40

Jag har aldrig haft något annat än mobilt bredband så jag vet inte om gräsmattan är grönare på fast bredband-sidan eller inte;D Jag är nöjd med det jag har, och det hade kunnat vara värre. Uppmana dina kompisar som har mobilt bredband att byta till Tele2, det fungerar perfekt;D Tele2 borde fan anställa mig så mycket positiva saker som jag sprider om dem haha!

 
Ingen bild

Woaska

4 november 2010 21:14

Hahah PRECIS! :D Nej, jag har bara coola kompisar som har fast bredband! ;) ;) ;)

roboguy

4 november 2010 21:37

Pfft, det är vi med mobilt bredband som är coolare;) Fast det där får jag förmodligen äta upp senare vid något tillfälle så bäst jag säger att det spelar ingen roll vad man har egentligen, bara man är nöjd med det haha;D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av roboguy - 27 augusti 2015 11:56


  Ifjol var man en frekvent besökare i Badhusparken men i år har det inte blivit av att vara däe alls av någon anledning.  Jag vet inte varför. Det kan förstås ha varit på grund av vädret men det är inte hela sanningen. Helt enkelt har man inte ta...

Av roboguy - 25 mars 2014 21:57


Jobbet gick bra även om jag börjar bli lite trött på att enbart vara på ställen som jag redan varit på, bland annat ifjol. Jag skulle vilja prova på och städa på något av de nya ställena som de har införskaffat sedan jag var där sist.    Nåja, de...

Av roboguy - 18 mars 2014 22:07

Har precis avslutat en reprisering av arbetsmomenten och det visade sig ha tillförts några nya element sedan man var här och jobbade förra sommaren, men det är väl inget som ska gå ganska snabbt att lära sig får man hoppas. Inlärningen är precis avsl...

Av roboguy - 17 februari 2014 22:05


Ja, den frågan är berättigad: Vad fan ska man gå omkring och vara glad för på en sketen måndag? Det finns inga anledningar till att man ska gå omkring och vara glad och se ut som att man precis har lurat av Joakim von Ankas hela förmågenhet och sitte...

Av roboguy - 13 januari 2014 22:03


Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel men det börjar påminna starkt om när man gick på universitetet- inget självförtroende, man sitter knäpptyst vid fikabordet och skrattar och smilar på kommando snarare än att man tycker att något är särskilt ro...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards