Direktlänk till inlägg 2 november 2010

Blodets röst

Av roboguy - 2 november 2010 23:50

Blodets röst är uppföljaren till Skuggvarelser och jag rekommenderar att man har läst den första boken innan man ger sig i kast med den här, för det finns en del trådar som man inte förstår om man inte har läst den första boken. Men Blodets röst blir ganska spännande ändå.


" I en mycket gammal sägnen som finns spridd över hela världen berättas det om ett gåtfullt folkslag som kallas vargfolket eller varulvsfolket. Själva kallar de sig för släktet och säger sig härstamma från varggudinnan Aida Aka, även kallad Vår moder eller Stora månens moder". Boken inleds med den här förklaringen och man får förutsättningarna klara för sig. 

Magnus Nordin skriver enkelt och rakt men ändå tycker jag att han stundtals ägnar sig lite för mycket åt känslor och att utreda huvudpersonernas, Daniel och Kairas, känslor för varandra. Men som tur är blandas det här med en del varulvssplatter och en del blod, så det blir ändå aldrig ointressant. En roligt detalj, tycker jag i alla fall, är att handlingen utspelar sig på Gotland. 


Men ibland tycker Nordin om att överraska läsaren på gränsen till vad man klarar av. Som fallet är med den rättrådige poliskvinnan Kim, som inte är riktigt vad man föreställer sig. Kim är kanske den intressantaste karaktären i den här boken, men hon får alldeles för lite utrymme och jag hade gärna velat veta lite mer om henne, hur det kommer sig att hon är så "speciell" och varför hon har klarat sig bättre än de andra som är "utstötta". Kanske det finns mer utrymme för den här karaktären i en kommande tredje bok? Men jag vet samtidigt inte om jag är speciellt intresserad av att läsa ytterligare en bok som handlar om varulvar. Varulvar är inte riktigt min grej, om man säger så. Jag känner inget stort behov av att läsa första boken heller, trots att om man gjorde det så skulle säkert en del luckor fyllas igen. 


Men boken är lättläst och det går snabbt att ta sig igenom den och Magnus Nordin kryddar hela tiden med nya ledtrådar och spännande cliffhangers, så boken går snabbt att läsa men den är en aning för "enkel" och förutsägbar för min smak. Och som sagt, varulvar är inte riktigt min grej. 



  

 
 
Ingen bild

Woaska

3 november 2010 00:53

Jag ÄLSKAR Magnus Nordin, älskade i alla fall. Skuggvarelser var nog den första "ungdomsbok" jag läste och jag tyckte mycket om den vill jag minnas. =) Resten av Nordins böcker tycker jag också väldigt mycket om. Men när jag läste handlingen för denna kändes det inte alls lika kul att ta och läsa den... Men ska väl ta och ge den en chans. :)

Varför känns det som om väldigt många böcker gör om sina o:n till solkors-liknande symboler? O.o

roboguy

3 november 2010 15:26

Det här var min första bok som jag har läst av Magnus Nordin, och tyvärr är jag väl egentligen för gammal för att läsa den;P Men han skriver bra så jag ska ge han en andra chans och låna en helt annan bok av honom istället, så får vi se om jag blir lite mer positivt inställd till honom:)

Det är en bra fråga haha! Det verkar i alla fall vara något av en trend kan man väl konstatera;)

 
Ingen bild

Woaska

3 november 2010 23:31

De flesta av hans böcker handlar mestadels om ungdomar, men tycker väldigt mycket om att det ofta finns ett mysterium i boken som gör det lite mer till en ungdomsbok. Man får också ibland läsa från lärares t.ex synvinkel - också intressant. =) Men de är som sagt oftast väldigt enkla att läsa och förstå.

Min favoritbok är nog Svart drama! Blir fruktansvärt sugen på att läsa om alla hans böcker, haha!

Haha ja! Skumt är det!

roboguy

4 november 2010 13:51

Ja, han skriver lite väl mycket till och för ungdomar för att passa min smak, så han blir ingen favorit haha! Hade jag däremot upptäckt honom när jag var yngre så hade jag förmodligen älskat hans böcker. Men nu framstår de alltför enkla och lite förutsägbara;P

 
Ingen bild

Woaska

4 november 2010 14:01

Skuggvarelser är ju väldigt ungdomlig så jag antar att uppföljaren också är det. Men böcker som Djävulens Märke, Åstramördaren, Tystnadens hus osv. tar uppe lite mer än ungdomar. :)

roboguy

4 november 2010 15:31

Om jag inte har helt fel vänder sig dessutom Skuggvarelser och uppföljaren till tonårsflickor?;) Det tyckte jag mig märka på att det var ganska dåligt med beskrivningar på våldsscenerna medan det däremot var mer fokus på karaktärernas känslor haha! Kanske lite schablonaktigt tänkt av mig.
Okej de tre böckerna får jag ta och kolla upp och se om jag kanske tycker bättre om dem:) Tack för alla tipsen:)

 
Ingen bild

Woaska

4 november 2010 16:35

Var ett tag sen jag läste Skuggvarelser, men huvudpersonen är ju ändå en kille? ;)

Ska du läsa några fler Nordin-böcker så tycker jag du ska läsa något utav dem ja. =D

roboguy

4 november 2010 20:41

Ja men vet du vad- tjejböcker har oftast en kille i huvudrollen för att tjejer klarar av att "leva" sig in i en manlig huvudperson i högre grad än vad vi killar gör! Fast boken har både och tycker jag, i alla fall uppföljaren som handlar lika mycket om Daniel som om Kira haha!

Jag får se hur jag gör med Nordin, har en hel del andra böcker som står på tur att läsas men behöver jag något som går snabbt att läsa så ska jag läsa en av hans böcker igen;)

 
Ingen bild

Woaska

4 november 2010 21:13

Det kanske ligger någonting i det du säger... Men hur kommer det sig egentligen? O.o

roboguy

4 november 2010 21:36

Det jag fick lära mig på litteraturlektionen var att killar undviker böcker där tjejer har huvudrollen medan det för tjejer inte spelar så stor roll vilket kön som har huvudrollen i en bok. Jag har ingen aning om varför det ligger till på det sättet. Vi killar är väl helt enkelt dummare haha?;D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av roboguy - 27 augusti 2015 11:56


  Ifjol var man en frekvent besökare i Badhusparken men i år har det inte blivit av att vara däe alls av någon anledning.  Jag vet inte varför. Det kan förstås ha varit på grund av vädret men det är inte hela sanningen. Helt enkelt har man inte ta...

Av roboguy - 25 mars 2014 21:57


Jobbet gick bra även om jag börjar bli lite trött på att enbart vara på ställen som jag redan varit på, bland annat ifjol. Jag skulle vilja prova på och städa på något av de nya ställena som de har införskaffat sedan jag var där sist.    Nåja, de...

Av roboguy - 18 mars 2014 22:07

Har precis avslutat en reprisering av arbetsmomenten och det visade sig ha tillförts några nya element sedan man var här och jobbade förra sommaren, men det är väl inget som ska gå ganska snabbt att lära sig får man hoppas. Inlärningen är precis avsl...

Av roboguy - 17 februari 2014 22:05


Ja, den frågan är berättigad: Vad fan ska man gå omkring och vara glad för på en sketen måndag? Det finns inga anledningar till att man ska gå omkring och vara glad och se ut som att man precis har lurat av Joakim von Ankas hela förmågenhet och sitte...

Av roboguy - 13 januari 2014 22:03


Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel men det börjar påminna starkt om när man gick på universitetet- inget självförtroende, man sitter knäpptyst vid fikabordet och skrattar och smilar på kommando snarare än att man tycker att något är särskilt ro...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards