Alla inlägg under december 2010

Av roboguy - 6 december 2010 19:15

Jag är inget stort fan av Grotesco, men som enskilda klipp så kan det funka i alla fall och det gör verkligen den här videon- kolla in den "stora" konspirationen;) Teorin om Victoria och Daniels hakor var riktigt bra haha!http://svt.se/2.144518/1.2211327/klippsymfoni?video2211327=2253163


Av roboguy - 6 december 2010 15:33

Inte för att jag ser fram emot ytterligare en film i Pirates of the Carribbean-serien, men alltid lite roligt och intressant att se när Disney-maskinen drar igång och marknadsföringen prånglas ut;)Lite intressant; man får nästan uteslutande se klipp med bara Johnny Depp! Undrar varför?;P Men några intressanta klipp från filmen bjuds man i alla fall på:


http://www.youtube.com/watch?v=IHLqhdzUoTAMums! Efter att ha tittat på det här så ser jag fram emot serien Game of Thrones ännu mer.


http://www.youtube.com/watch?v=XAYtinilywM


  


Av roboguy - 6 december 2010 14:30

Filmbolaget MGM har nyligen blivit förklarade som bankrutta, men då tar det fart i deras filmproduktion? Hm någon som kan förklara hur det där kan gå ihop? Om man saknar pengar så kan man ändå dra igång flera stora, påkostade produktioner? Nåja...


Jag hoppas och håller tummarna i alla fall för att det överhuvudtaget blir en ny James Bond-film, och jag hoppas att Daniel Craig snart får lite tid över för sitt viktigaste skådespelaruppdrag. Han kan gott och väl strunta i de andra filmerna han ska medverka i, Bond är viktigare;Phttp://www.moviezine.se/artikel/6191-nya-bond-kan-faring-premiar-i-november-2012


  

Av roboguy - 6 december 2010 00:07

Onödigt vetande- jag trodde först att den här filmen hette det TYSKA skriket;P Jag blev lite förvånad och trodde att de hade skrivit fel när filmens titel visades i början av filmen, för då såg jag minsann att det stod Beck- Det tysta skriket haha! 


Nåväl, den här var inte lika bra som filmen som visades förra veckan. Men Becks granne hade något utav en högtidsstund här- han var nämligen riktigt rolig när han skrämde Beck angående hur det går till när tandläkare drar ut tänder;D Jag har själv lite tandläkarskräck så jag förstod hur Beck reagerade, samtidigt som jag inte skulle ha gått på en sådan uppenbar skröna. 


Relationen mellan Gunvald och Becks dotter Inger är dock enbart tråkig och uppenbar. Uppenbar?! Jo av den anledningen att det inte verkar förekomma några andra människor i det här universumet utan att de på något sätt har en koppling till antingen Beck, Gunvald eller någon av bipersonerna. Det är bara mördarna som inte har någon koppling till huvudkaraktärerna. En ganska så instängd värld, med andra ord. Kanske det beror på att det är dyrt att betala för nya skådisar, så det är bättre att använda en som de redan har kontrakt med ( Inger) och para ihop henne med Gunvald. Ett extra "roligt" plus blir ju att Beck råkar vara Gunvalds chef... Ojoj så "roligt" manusförfattarna har ordnat det. Tyvärr, det går i stöpet helt och hållet. 


Men en sak som Beckfilmerna ska ha lite heder för, och som jag har upptäckt nu på senare tid, är att de tar upp ganska aktuella ämnen. I Det tysta skriket fanns en delhandling som skildrade en kille som agerade under ett tjejnamn på msn för att locka unga tjejer att bli fotograferade. Det är bra att de visar upp att det finns sådana här faror på Internet, och att det kan gå riktigt illa. 


Men i övrigt var det en ganska händelselös film där det mest spännande låg i huruvida man skulle få se Beck gå till tandläkaren någon gång;P För övrigt avlossades inte ett enda skott under hela filmen. Det säger mer om hur jag är än om själva filmen, men jag tyckte ändå att det var värt att nämna det. 


  

Av roboguy - 5 december 2010 18:46

Så har jag, som förmodligen en av de sista människorna, äntligen tagit mig en titt på Avatar. Jag hade inga stora förväntningar på filmen, jag tyckte mest av allt att den verkade vara löjlig, men en sak kan man ju vara lika säker på som att det är julafton den 24 december varje år- James Cameron är en regissör att lita på. Han gör mig ytterst sällan besviken, och han gör på samma sätt som han gjorde med Titanic. Cameron började med att visa upp hur fantastiskt skeppet var, vilka karaktärer som skulle bli tongivande för historien, hur förälskade DiCaprio och Winslet var i varandra och sedan, när skeppet äntligen krockade med isberget, så släppte Cameron alla hämningar och öste på med action och dramatik. På samma sätt tycker jag att Avatar var uppbyggd- det började med en nästan otroligt jobbig och nästan tröttsam vördnad av planeten och dess natur och varelser, för att under den sista timmen bli ett rejält actionspektakel. Bravo, Cameron, även inbitna actionälskare som mig lyckas du få med dig i den här filmen. I övrigt kan man ju också säga att Avatar kanske är fel namn, den borde kanske heta Pocahontas 2.0 istället? Handlingen är i alla fall snarlik men det var ingen överraskning då andra som har sett filmen har påtalat detta, men man kan i alla fall konstatera att handlingen inte var unik och Avatar förtjänade inte att vinna någon Oscar för manus eller bästa film, men för effekterna däremot! Även om jag inte hade de bästa förutsättningarna för att kunna njuta av effekterna fullt ut- 3D blir inte speciellt snyggt då man inte har en 3D-TV och dessutom har jag väldigt liten skärm på min TV. Men man skulle ändå gott och väl kunna pausa bilderna på planeten, förstora upp dem och hänga upp dem som konstverk på väggen. Otroligt snyggt och vackert. 

En fråga som väcktes medan jag såg på filmen var- måste vi se en annan planets underbara natur för att börja uppskatta naturen som vi har runtomkring oss på jorden? Man blir lite avundsjuk på Avatars invånare och deras nära sammankoppling med allt levande. Samma relation hade en gång människan med naturen. 


Den karaktär jag tyckte bäst om i filmen var ju förstås generalen ( spelad av Stephen Lang ) som hela tiden är övertygad om att militärt våld är det enda som hjälper i slutändan. Sigourney Weaver var också väldigt bra här, även om hon stundtals var lite tråkig. Men Michelle Rodriguez spelar samma slags roll som hon gör i alla filmer som hon medverkar i-tuff brud med skinn på näsan som inte tar skit från någon eller något. 


Några finfina detaljer- de där stridsrobotarna som några av soldaterna sitter i och som de rör med hjälp av händerna. Häftigt! Sådana måste vi ju se till att fixa i verkligheten också, va?;P Även de svävande bergen var otroligt snygga och det är lite synd bara att det aldrig förklaras hur de där bergen kan vara just--svävande. Och slutligen- fågeln Ikran var grym. Undrar bara vad just funktionen att de har näsborrarna på halsen ska vara bra för, egentligen?


Kort och gott så överraskade Avatar lite och jag trodde att jag skulle såga filmen betydligt mer efteråt, men det är framför allt den sista timmen då kriget brakar loss på allvar som jag uppskattar mest. Den första timmen var lite mindre tilltalande även om planeten är väldigt bra skapad samt att Camerons ögon för detaljer gör att han förmodligen inte har missat något ( jag kunde i alla fall inte upptäcka några större misstag). Men jag är inte direkt bländad av tekniken, jag tycker bland annat att återskapandet av hur fåglar flyger har sina brister. Man ser ganska snabbt att fåglarnas motorik "hackar" något, vilket det naturligtvis inte skulle kunna göra i verkligheten för då skulle fåglarna gå en säker död till mötes. Detsamma gäller för djuren i övrigt, ingen av dem ser egentligen verkliga ut, utan mest tagna från vilket random datorspel. Vad jag är mest orolig över efter Avatars exceptionella framgångar, vilket också syns mer och mer, är hur denna nya 3D-teknik kommer att mjölkas i varenda film och att vi snart kommer att spy åt att en kommande, ny film är i 3D.   

Av roboguy - 5 december 2010 17:45

Det börjar bli något utav en tradition att följa framför allt skidskytte såhär på vintern. En sport som har vuxit i mina ögon i alla fall för jag har inte följt det förr men det är aldrig fel att bli intresserad av något nytt. 


Dagens spänning låg mest i att se hur det skulle gå för damerna, framför allt för Helena Ekholm och Anna-Carin Zidek. Det gick bäst för Helena som hamnade på pallen på tredje plats, och det är en stor framgång för henne den här säsongen och de båda kvinnorna uppvisade väldigt bra skytte dessutom. Synd att det inte gick något vidare bra för herrarna, dock. 


Jag brukar inte följa sprinten men den här gången hade jag inte så mycket annat att göra, och det visade sig att det var tur att jag titade för det hände en hel del saker, både i damernas och i herrarnas. Det är roligt att se på när de blir sura och irriterade på varandra;P

Av roboguy - 5 december 2010 00:43

Jag är väldigt seg med att se en del filmer, och jag vet att jag inte är först med att ha sett denna;P Men jag har velat se den en längre tid, men det har inte blivit av- mest för att jag visste på förhand att filmen inte skulle vara något mästerverk. Det är sällan filmer som bygger på spel, allra minst filmer som baseras på fightingspel. Det finns inte så mycket handling, och det som publiken vill ha finns med i övermått- snygga tjejer, halvsnyggt genomförda fightscener som inte imponerar men som ändå är ganska roliga och en ganska ordinär handling där en ondskefull man vill erövra världen. Ungefär. 


Men- ska man leta efter något som var bra med Dead or Alive så måste jag ändå nämna Eric Roberts som skurken. Den här gången överspelade han inte så fasligt mycket faktiskt. Jag trodde att Eric skulle göra det som alla skurkar måste hålla på med-spela över, döda någon random snubbe för att liksom överbevisa hur genomond han faktiskt är men icke då- den här skurken håller sina fötter ganska stadigt på jorden och går faktiskt, nästan i alla fall, att tro på. Bravo! Fler sådana här lite mer "trovärdiga" skurkar skulle faktiskt vara härligt att få se. 

Den andra som man kan ge lite credd till är Jaime Pressly. Hon gör inget bra skådisinsats här, men det är ändå kind of qute när hon pratar "bondska" och slåss mot sin wrestlings-farsa. En av filmens bättre scener till och med faktiskt. 


Annars så har inte filmen mycket att komma med och är man inte tokig i spelet så har man ingen större behållning av att se på den här filmen överhuvudtaget. Det här är framför allt skräp, inget annat och jag misstänker att skådisarna redan ångrar att de medverkat i den här kalkonfilmen. 


  

Av roboguy - 4 december 2010 18:26

Dolph Lundgren:


" – Jag spelar en medelålders krigsveteran som dras in i någon slags medeltida maktkamp och som liksom får absolution för alla sina plågor i tjänsten. Det är en roll som jag bara kände för att spela. Det är kul att få använda mina skådespelarkunskaper då och då. Jag måste ju komma i form för ”The expendables 2”.


Oh det låter lovande. Men det blir än bättre när Uwe Boll berättar för Aftonbladet:

"

Boll hade mer att säga om handlingen:

– Det utspelar sig till en början i nutid, i en stor stad, och vi har Dolph Lundgren som polis eller kampsportsinstruktör. En natt blir han anfallen av ninjor i sitt hus och sugs tillsammans med dem in i ett tidshål och förs tillbaka i tiden.

– Resten av handlingen utspelar sig femtio år efter historien i den första filmen, kungariket Ehb är förstört och alla är döda. Jason Statham och alla som var med i den första filmen är alla utplånade.

– Då får man veta att Lundgren är Jason Stathams son och att han skickades till framtiden, där han växte upp på ett barnhem, eftersom hans föräldrar kände på sig att de alla skulle dö. Så han är liksom den siste överlevande i kungafamiljen och den som ska ordna upp saker och ting."


Jag ser faktiskt fram emot "In the name of the king 2", kanske inte för att jag förväntar mig någon bra film utan mest för att verkligen få se huruvida Boll lyckas göra en ännu sämre film än originalet. Första filmen såg jag enbart för att min favorit från Crank-filmerna, Jason Statham, var med men själva filmen var riktigt dålig. Jag förstår inte riktigt hur Uwe Boll ens kan få göra en uppföljare, men som sagt- den kan bli underhållande, på ett väldigt dåligt sätt. 


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article8223850.ab
  


Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se