Alla inlägg under december 2010

Av roboguy - 18 december 2010 17:58

Underbart intiativ, TV4 Film. Fem filmer på raken som regisserats av Spielberg ( med undantag för Jurassic Park 3, hur tänkte de med den filmen? Möjligen vill de visa hela den filmserien bara och inte avbryta efter den andra filmen kanske). Jurassic Park var en av mina favoritfilmer när jag var liten, kanske mest på grund av att filmen handlade om mitt favoritdjur vid den tidpunkten, dinosaurier. Jag minns också hur omtalat filmens fodral blev när den kom ut på vhs- Jurassic Park-loggan var liksom "inhuggen" i det svarta fodralet. Riktigt snyggt. Någon som har det fodralet i sina gömmor? Jag kan inte erinra mig att något filmfodral har väckt något sådant uppseende på senare tid?! 

Däremot hade väl TV4 Film kunnat välja någon bättre film än Hook? Spielberg har ju gjort betydligt bättre filmer än den. Sedan ska jag försöka att se Duellen också. En film som ganska få har sett. Jag har för mig att den filmen också gjordes innan Hajen hade premiär? 





 

Av roboguy - 18 december 2010 15:05

En riktig b-film. En riktig kalkon som innehåller allt sådant som gör en film till just en b-film. Så kan man beskriva Don´t wake the dead! Redan i inledningen anade jag oråd då en gravallvarlig, teatralisk röst med dov stämma förklarar spelreglerna- att demoner vaknar till liv då och då och slaktar de människor de kommer över osv. Konstigt nog tycker jag ändå inte att det är en fullständig katastrof, utan den har en del ljuspunkter som gör den uthärdlig att titta på men det är ingen film som man ser om igen, utan den kommer förmodligen att glömmas bort ganska snabbt och kanske plockas fram igen vid någon Halloweenfest. 


Det som var bra med den här var i alla fall demonerna! Riktigt bra sminkning och masker. Den obligatoriska Vincent, "jägaren", jag misstänker att han är en blandning av van Helsing och andra liknande monster/vampyr/demon-jägare, har ett vapen som är ganska häftigt- The flying Guillotine! Men när han använder den så ser det helt klart fejkat ut, så vapnet fungerar troligtvis inte alls. Dessutom blir i stort sett alla tjejerna blixtförälskade i Vincent. Det går så långt att han lyckas göra en av dem riktigt avundsjuk, trots att hon bara har försökt förföra honom. De hade inte ens en relation, eller någonting egentligen, men hon blir ändå bestört när han hamnar i famnen på en av hennes kompisar. 


Vad som irriterar är i princip allting annat. Det låter som att skådisarna läser direkt från manuset när de ska uttala sina repliker. Det låter som att de inte ens orkar lägga ned så mycket energi på att det ska låta trovärdigt heller. Effekterna är taffliga och inte direkt påkostade och konstigt nog så "försvinner" alla sår på deras kroppar, trots att demonerna har slitit upp deras mage och borde ha efterlämnat ett ganska tydligt sår;P Och trots att demonerna bara har en natt på sig att ta död på människorna ( som lämpligt nog har samlats på slottet som ligger i närheten av demonernas gravplatser ) så har de flesta demoner ändå tid att stå och skaka loss medan ett hårdrockband spelar. 


Den bästa karaktären här var nog butlern Janowitz- bra på det sättet att han spelar över å det grövsta och använder en sådan irriterande "transylvansk" dialekt att dess like bara går att finna i parodier på skräckfilmer ( eller som de talar i filmen Van Helsing). Men det skådespeleriet erbjuder i alla fall viss humor och man får skratta åt eländet. 


Och sedan mot slutet, då regissören inte verkar ha så mycket mer att berätta, så får rockbandet hålla på och spela i ungefär fem minuter så man får titta på medan demonerna fortsätter att dansa och ha roligt;P Demonerna verkar inte särdeles bekymrade över att solen är påväg att gå upp och att de då kommer att dö. 


Se bara Don´t wake the dead om du vill se hur man inte ska göra skräckfilm. Eller om du vill skratta lite innan du ska ge dig iväg någon annanstans eller innan du ska sova. 





  

Av roboguy - 18 december 2010 01:42

Jag såg på den här gamla godingen nyss och det var några år sedan jag såg den sist, och visst märks det att tiden, tyvärr, går. Jag minns att jag fullkomligt älskade den här filmen när jag var liten. Då tänkte man inte speciellt mycket, utan man tyckte bara att Demolition man var en riktigt bra actionfilm. 


Men nu när man ser den i dag så är det inte riktigt samma sak, även om filmen fortfarande är en riktigt bra actionfilm ( fast actionsekvenserna har höjts en hel del i moderna actionfilmer och en del scener i D M känns ganska sega faktiskt ). Det man inte tänkte på förr är samhället som har skapats i framtiden- Cocteau har skapat ett perfekt samhälle men det är samtidigt ett övervakningssamhälle, alla invånare har en kod i sig så man kan ta reda på två sekunder var alla i staden befinner sig. Dessutom existerar inte våld. Man får inte heller ha sex, äta sådant som är onyttigt eller svära. Kort och gott, ett riktigt tråkigt samhälle. Det blir mycket roligare när Stallone och Snipes karaktärer släpps lösa, men jag hade önskat att "galningen" Snipes hade fått ännu mer fria tyglar och skapat än mer kaos. Jag hade gärna sett att hela det perfekta samhället slets upp i rötterna och kastades ned i avgrunden;P

Schyssta detaljer som fortfarande är riktigt nice är dock att det på Sandra Bullocks kontor finns en poster för filmen Dödligt vapen 3. En annan rolig detalj är att det skämtas om Stallones konkurrent inom actiongenren- det finns nämligen ett Arnold Schwarzenegger-bibliotek och det skämtas om att Arnold har varit president ( inte så långt ifrån sanningen, nu när man ser skämtet i efterhand). Jag gillade också museet över 1900-talet. Det är en smula eggande tanke att föreställa sig hur vår, din och min, nutid en gång i framtiden kommer att ses som det förgågna. Vad kommer man att skratta åt? Vad kommer man att förundras över? 


Demolition Man håller fortfarande som hyggligt bra actionfilm och väcker fortfarande lite minnen för mig. Filmen har en speciell historia och bakgrund för mig, så det är antagligen därför som jag fortfarande tycker att den är bra. 







  

Av roboguy - 17 december 2010 19:25

Det här mina damer och herrar, är en riktig delikatess. Det ser kanske inte så ut men det är det;) 


Någon som kan gissa vad det här är? 






  

Av roboguy - 17 december 2010 18:17

Venedig konspirationen av Steve Berry rör sig i samma område som den mer välbekanta Da Vinci Koden. De är ganska lika varandra men jag håller till Berrys stora fördel att han i alla fall i slutet skriver om sådant som han har hittat på och vad som är historisk fakta. Något som Dan Brown definitivt inte gör. 


Innan Venedig-konspirationen tar fart ordentligt så inleds boken en smula segt och det är många karaktärer som ska presenteras, och karaktärernas bakgrund och vad de har som mål tecknas en aning skissartat, men man förstår, förstås, alltmer ju mer man läser. Men det är en lite seg uppförsbacke innan man har avverkat de första tvåhundra sidorna. Det är mycket som bland annat ska förklaras om Alexander den stora och var hans lik tog vägen, vem som stal hans lik osv osv. Den sista delen av boken är betydligt mer actionbetonad, och det är den delen som jag tycker om bäst.

En annan sak som var riktigt bra med den här boken var skurken, Irina Zovastina. En kvinna som ser sig själv som något stort, som inte drar sig för att jämföra sig själv med Alexander den stora och som inte skyr några medel alls för att styra den Centralasiatiska federationen. Berry säger att federationen är fiktiv, vilket den naturligtvis är- men det var intressant att läsa ändå om hur maktbalansen skulle kunna rubbas i världen. Dessutom vill Zovastina använda baciller i sitt erövringskrig, en fullt tänkbar strategi som skulle kunna genomföras i framtiden ( låt oss hoppas att så inte blir fallet ). 


Däremot var bokens huvudperson, den före detta agenten Cotton Malone väldigt tråkig och intetsägande. Jag hade föredragit mer om han hade varit någon blandning av James Bond eller Jason Bourne eller vad som helst- i den här berättelsen verkar han knappt begripa vad som händer och han följer mest med för att skydda en kvinnlig vän. Hans enda "superkraft" är att han är begåvad med fotografiskt minne, något som kan vara mycket användbart förstås. Men Malone är nog en av de tråkigaste hjältar jag har läst om på väldigt länge. 

Venedig-konspirationen ingår i en bokserie ( tror det är tre böcker som har kommit hittills ), men jag tycker inte man behöver läsa dem i ordning. Jag har inte gjort det och jag klarade ändå av att läsa den här boken utan att saker från förr gjorde det svårbegripligt. 


Den här blandningen med historisk fakta, konspirationer och spänning passar mig som handen i handsken och jag tror jag kommer att läsa de andra böckerna i den här serien också. 


  

Av roboguy - 17 december 2010 12:49

Ursch, jag skrev ju så sent som i går att det får vara slut med stora filmpersonligheter som går bort för i år, men tydligen räckte det inte. Mina favoriter av de filmer som jag har sett av Blake Edwards är Rosa pantern ( självklart, vad annat kan man säga?), Oh, vilket party, Två red ut ( en film som jag tyvärr inte såg klart men som jag nu ska leta upp och se från början till slut). 



http://www.imdb.com/news/ni6223984/


Blake Edwards movies montage:

http://www.youtube.com/watch?v=8wXU4zYSWEA



Av roboguy - 16 december 2010 23:54

Hole in one är ingen komedi. Det är snarare en tragisk film, och man sitter och funderar hela tiden vad som har fått skådisarna att medverka. Det måste ha stått i deras kontrakt: " Krävs inga skådespelartalang överhuvudtaget men om du är kvinna så vore det bra om du ibland kan klä av dig alternativt visa upp dig i underkläder för att "hotta" upp filmen en aning". Skådisarna i den här filmen verkade inte alls anstränga sig, och varför skulle de ha gjort det? Filmen har inte en enda komisk scen och har inte mycket till manus att komma med heller. 


Spoiler*  Nej det enda som hade kunnat göra den här filmen lite sevärd vore om de hade kunnat skildra hur det skulle vara om en kille plötsligt får kvinnobröst, vilket huvudpersonen i filmen råkar ut för ungefär halvvägs in i filmen. Hur känns det att bli utstirrad? Det skulle kunna finnas en hel del frågor i det här ämnet som filmen hade kunnat ge en bild av, med en komisk touch men icket. Tyvärr, det slarvas bort och det blir inget mer än en liten rolig gimmick som helt överskuggas av att huvudpersonen ska spela golf.   Slut spoiler*


Ingenting var bra i den här "komedin" och slutet var verkligen uruselt. Det gick att räkna ut på ett ungefär precis hur hela soppan skulle sluta. Och vad hade Dean Cain i den här filmen att göra? Har hans karriär dalat såpass mycket? En gång i tiden var han ju en hyfsat stor stjärna i och med rollen som Superman i tv-serien Lois and Clark, men nu verkar det som att Cain bara får vara med i sådant här skräp. Stackarn. Det enda man funderar över är hur i helvete de kunde övertala Tiger Woods att vara med i ett "skämt" i slutet av filmen! Det är det enda jag undrar över efter att Hole in one ( äntligen ) tog slut. 


  

Av roboguy - 16 december 2010 18:40

" Den franske kultfilmsregissören Jean Rollin har avlidit efter en tids sjukdom 72 år gammal, rapporterar Fangoria. Likt kollegor som Jess Franco och Joe Sarno drog han sig inte för att visa människohud och var flitig på att använda pseudonymer. Och Rollins erotiska skräckfilmskonst drog till sig många fans världen över."



Ursch den senaste tiden har alldeles för många skådisar/regissörer lämnat oss. En lite dyster avslutning av 2010. Jag kan inte säga att jag har sett många av Jean Rollins filmer ( och han gjorde ju en hel del så man kollar inte igenom hans filmproduktion på en helg ens). Men ändå tråkigt att läsa att han har gått bort. 



  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards