Alla inlägg under december 2010

Av roboguy - 9 december 2010 20:21

  Inte för att det intresserar en enda människa, men i dag hittade jag i alla fall den här boken på bibblan och började sträckläsa den. Det var en faktaspäckad och ganska rolig läsning, och boken innehåller en hel del finfina bilder. 


   Tycker det citatet var en smula skojigt. Utan Clintan hade förmodligen de här westernfilmerna inte blivit så stora som de blev. Men som det står, Leone visste vad det var Clintan höll på med, och tur var ju det. 


Möjligtvis en av de bästa filmerna som Clintan har medverkat i? Den är stor favorit hos mig i alla fall. 


  

ANNONS
Av roboguy - 8 december 2010 18:44

Mums! Den här boken verkar äckligt bra och spännande, så nu vet jag i alla fall en bok som jag vill ha av jultomten, eller om man kanske har lite is i magen och väntar tills den finns på biblioteket? I och för sig har jag ju några andra av Clas Svahns mycket läsvärda böcker i bokhyllan, så jag vill nog ha "Vålnader, utomjordingar och mystiska fenomen” i min bokhylla också. 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8221595.ab


  

ANNONS
Av roboguy - 8 december 2010 15:16

Tack och bock för en bra sammanfattning om vilka filmer som har premiär under julhelgerna, SVT. 


De jag ser fram emot är följande: 

The Town. Om man ska tro trailern så är det här en intressant film, men jag har inte så höga förväntningar på den. 


Megamind. Alltid trevligt med tecknat ( datoranimerat ) under julen;P 


Narnia 3. Jag har faktiskt inte sett andra filmen hittills, så det bäddar för att det inom en snar framtid blir ett Narnia-maraton. Dock är jag inte särskilt peppad och tycker nog att Narnia-filmerna är ganska ointressanta och tråkiga.


Easy A. Ett enda skäl- Emma Stone. Emma är förmodligen en skådis på stadig uppgång just nu. Och hon var ju bra i Zombieland i alla fall.


En och annan film-bubblade dyker förmodligen också upp, men en film som jag definitivt inte, aldrig, kommer att se är Änglagård 3. Har inte ens sett de två första filmerna;P 
http://svt.se/2.131952/1.2259715/


  

Av roboguy - 8 december 2010 14:02

Instämmer till stora delar av innehållet i den här artikeln. Men samtidigt så- vilket land ger  inte lite högre betyg till filmer som produceras inom dess egna gränser? Och dessutom ska man nog inte gå efter vad kritiker säger om en film, man ska se en film även om den har dåliga betyg för man vet aldrig om man tycker om den eller inte och då spelar det inte så stor roll vilket betyg filmen får av recensenter. Man ska bilda sig en egen uppfattning istället.http://www.moviezine.se/artikel/6210-filmkritiker-ar-for-mesigaAv roboguy - 8 december 2010 00:20

Den här tredje "ansamlingen" av konstiga/underliga historier har kanske inte så mycket att göra med den första filmsamlingen, som bland annat Stephen King stod bakom- och kvalitémässigt märks det tämligen snabbt. Jag tycker inte att någon av de historier som man blir presenterad för innehåller så mycket av den absurda humor som de äldre filmerna i hög grad lever på. Det är lite mer rörligt i den här filmen och det känns ibland som att historierna inte är så genomtänkta, de har ingen finurlig knorr i slutet som man hade väntat sig, och ibland tar inledningen lite för mycket tid på sig.


 Men det finns undantag, men för att inte spoila alltför mycket för andra så ska jag bara nämna att episoden Professorns fru är det allra bästa i den här samlingen. Eller så är det kanske bara jag som har konstig humor;P I alla fall tycker jag att den historien var precis som Creepshow ska vara, underlig, morbid, konstig men samtidigt jävligt komisk. 


Historien om callgirl-mördaren är också en sådan där härligt skurvad historia, där man först tror att det handlar om just tjejen som far omkring och mördar sina kunder men som sedan visar sig handla om någonting helt annat. 


Men jag hade gärna sett någon rolig cameo av någon känd, eller för den delen även ökänd, regissör eller skådis. Jag tror det är i Creepshow 2 som självaste Stephen King finns med i en roll som bonde som hittar en meteorit och som sedan blir alltmer hårig! Något sådant finns tyvärr inte i den här tredje filmen. 


Men tycker man om de tidigare filmerna så ska man definitivt se den här också, och kanske snabbspola fram till avsnittet med professorns fru;P Ser fram emot ytterligare en del i den här skruvade, men roliga, filmserien. 


  

Av roboguy - 7 december 2010 14:49

" Och mitt i denna politiska förvirring över att "det omöjliga" har inträffat så fortsätter statsmakterna, inte minst i Sverige, att bygga jättelika datakolosser med information om oss medborgare.FRA-lagen ger storebror rätt lagra mejl från alla svenskar och datalagringsdirektivet tvingar internetoperatörerna att, å statens vägnar, lagra information om vilka hemsidor vi besöker. 


Men om nu inte ens USA klarar av att skydda det heligaste av det heliga så är det onekligen bara en tidsfråga innan även FRA:s gigantiska databas hamnar på internet för fritextsökning. "


Stefan Wahlberg, Metro

http://www.metro.se/2010/12/06/25165/tidsfraga-innan-fra-lacker-ut-pa-inte/


Behöver knappast säga så mycket mer än vad Wahlberg har skrivit. Piratpartiet behövs!

Av roboguy - 7 december 2010 13:08

Äntligen så har Dwayne Johnson övergett familjekomedier och tråkiga äventyrsfilmer och återgått till actionfilm, och Faster ser ut att kunna bli en riktig liten actionpärla. Om ni inte har sett trailern för filmen redan så gör det på Youtube, och här har ni en lång artikel angående filmen! Läs, njut och börja längta;Phttp://www.moviezine.se/artikel/6197-gasen-i-botten

Av roboguy - 6 december 2010 23:49

Ninja - Revenge Will Rise var tyvärr ingen höjdare och det av olika skäl. Det viktigaste i en ninjafilm är självklart fighterna och slagsmålen, så man ska inte bry sig om handlingen speciellt mycket- men handlingen i den här var nästan löjligt enkel och känns mest som en ursäkt för att få göra filmen överhuvudtaget. Det finns ingenting som ens kan misstas för att vara innovativt eller nyskapande men det var nog heller aldrig meningen att den här skulle komma med någonting nytt. 


Tyvärr är fighterna i Ninja - Revenge Will Rise väldigt trista och ordinära. Ingenting nytt, ingenting spektakulärt eller häftigt. Den enda som var hyggligt bra var fighten på tunnelbanetåget, men annars är det inte mycket att hänga i julgranen. De är okej i alla fall, men har man sett andra sådana här filmer så har man nog inte så mycket att hämta i den här filmen. Men filmen är ganska blodig dock, det är mycket blod som sprutar likt fontäner och det är kroppar som klyvs på mitten, vilket jag uppskattar;P


Skådespelarinsatserna är inte heller någon höjdare, och det kändes helt fel att en amerikansk skådis var "superninjan". 


Nej, undvik den här och se Ninja assassin istället som är ett litet mästerverk om man jämför med den här filmen.


  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se