Alla inlägg under januari 2011

Av roboguy - 28 januari 2011 21:47

Händelsefattig, har min sammanfattning av romanerna om Alan Banks varit tidigare, men detta kan man verkligen inte säga om den senaste boken i serien, Bad boy. Det verkar som att Peter Robinson har fått en nytändning av något slag för här är det hög fart som gäller redan från sida ett ändra fram till finalen- som, tyvärr måste jag säga, var en aning krånglig och kunde ha gjorts på ett betydligt bättre sätt. 

Men sådana små petitesser ska man inte haka upp sig på då helomdömet om den här boken blir väldigt lovande, och jag ser plötsligt att jag verkligen längtar tills nästa bok kommer- för inte kan väl bokserien sluta på det här sättet? Nej, det tror ( hoppas ) jag verkligen inte. Jag vill ju veta hur det kommer att gå för Annie, hur relationen mellan henne och Banks kommer att bli- och efter det som händer med Banks dotter i den här boken, hur kommer hon att hantera alltsammans? 


Det enda irritationsmomentet är Annie. Hon är alldeles för mycket feminist för att falla mig i smaken. Och hon har dessutom sina käcka idéer och uppfattningar ( det är kanske rent av Peter Robinsons personliga åsikter?). Som te.x:

" Annie var på vippen att säga något om att Tony Blair inte hade tvekat att gå i krig mot Irak trots bristfälliga underrättelser, men hon trodde inte att det skulle tas väl emot just nu" . ( S. 30). "

I den här boken får dessutom Annie karaktären Nery Powell, som förstås jobbar inom ett mansdominerat område ( insatsstyrkan) och då kommer Nery och beklagar sig över: " Du, jag är kvinna i en mansdominerad värld. Men det är mer än det. Jag är flata bland en massa skjutglada grabbar. Du tror kanske att de ser mig som en av dem, men de behandlar mig som om jag vore ett missfoster".    (S.120). Nu har Annie fått någon att kämpa både med och för, suck;P


Huvudpersonen, titelns Bad boy, Jaff är ganska underhållande som karaktär men samtidigt så har man hört om den här typen av skurk väldigt många gånger tidigare, så det slutar med att jag ändå uppfattar honom som ganska harmlös och ibland en karikatyr av en "ungdomsgangster". 


Noterbart är också att det verkar drickas en hel del bland polisen i London och dess ytterkanter. Banks och de övriga karaktärerna avrundar ofta dagarna med ett glas eller två. För att inte säga allt te som dricks också... Men det ger den där brittiska känslan, så teet är välkommet. Men jag undrar om det är så hälsosamt att dricka så ofta som Banks egentligen gör? Nåväl, det kanske blir en sidohistoria i de kommande böckerna! 


Kort och gott så tycker jag att Bad boy är den klart bästa, och mest actioninriktade, boken i den här serien hittills. En riktig liten pärla!







  

Av roboguy - 28 januari 2011 20:17

Jag tänkte innan jag såg filmen att man skulle inleda 2011 genom att se en riktigt bra svensk film. Jag menar, I rymden finns inga känslor är ju Sveriges Oscarsbidrag, och den förväntades också få några priser på Guldbaggegalan ( vilket den inte fick, och såhär i efterhand så har jag full förståelse för varför den blev utan pris). 


Läs inget mer om du inte har sett filmen!


Jag begriper inte vad som gör att filmen skulle vara bra. Det här är på gränsen till att vara parodi på en människa som har aspergers syndrom. Bill Skarsgård, Simon ( ungefär noll karisma eller personlighet) går omkring och säger hela tiden " rör mig inte, jag har aspergers syndrom, jag tycker inte om när folk rör vid mig". Vet Bill om han ska spela rollen allvarligt eller om det är en parodi han ska ägna sig åt? Ungefär hur ofta hör man någon som lider av syndromet säga sådana saker? Och sedan kan naturligtvis inte Jennifer låta bli att röra vid honom i tid och otid och när hon blir bortknuffad utbrista i "Va gööööru för nåe". När hon har gjort detta femtioelva gånger så kan jag inte låta bli att undra vem av dem som är den som har något problem egentligen, eller har hon bara svårt att förstå? Men i och för sig, sedan i slutet så får ju filmen en lättplockad poäng av det här och då ska ju tittarnas hjärtan kollektivt smälta samman och ett unisont "ååååhhhhh va gölligt" ska utropas. Detta funkar emellertid icke på mig. Hur filmen ska sluta, hur det ska gå för karaktärerna står klart efter kanske fem-tio minuter in i filmen. Ingenting nytt här alltså. Och när Simon studerar Hugh Grant-filmer och samlar ihop sitt "speciella gäng" för att fixa till en riktig film-romantisk-middag blir det bara för mycket för mig och jag fick sura uppstötningar;P Överdriver, javisst, men den här filmen överdriver också och I rymden finns inga känslor målar med de stora målarpenslarna- överdrivet, övertydligt och överdåligt. 


Nej vill man se en film där en människa med detta syndrom gestaltas trovärdigt, och blir rolig på riktigt, ska man se The social network. 


I rymden finns inga känslor överanvänds dessutom filmtick av den kategorin att det plötsligt uppstår cirklar och liknande överallt. Jätteroligt... Om man hade gått på dagis fortfarande... Eller varför inte, högstadieklasser uppskattar säkerligen detta också.


Om man ska hitta några russin ur denna soppa så blir det bikaraktärerna som levererar och då tänker jag framför allt på Simons underliga chef- han som hela tiden tränar på att kasta pil på darttavlan! 

Ytterligare ett litet russin återfinnes i Per Anderssons busschafför som verkligen vantrivs med sitt yrke och som hellre vill, om jag förstod det hela rätt, vara en fransk kypare/kock? Per Andersson verkar kunna bli något av en birolls-kung i svenska filmer ty han var även väldigt rolig i sina korta inhopp i Bröderna Karlsson. 


Att detta är Sveriges Oscarsbidrag är nästan skrämmande. Då man fick höra förr om åren att Ondskan och Så som i himmelen var nominerade suckade man, men de filmerna var i alla fall betydligt bättre än vad denna är. Vad ska vi skicka nästa år? Vad som helst verkar ju slinka igenom och fara iväg över Atlanten, så jag skulle inte bli förvånad om vårat nästa bidrag blir... Åsa-Nisse-Välkommen till Knohult. Vi verkar ju inte ha några högre krav på det vi nominerar numera. 








  

Av roboguy - 28 januari 2011 18:27

Jag var in på Akademibokhandeln tidigare under veckan och lyckades hitta några intressanta böcker som jag kommer att läsa under det här året. Naturligtvis kommer den här måste-läsa-listan att utökas varefter tiden går, men just nu är det de här titlarna som jag ska försöka lägga vantarna på och läsa framöver.



Kort och gott- för att titeln tilltalar mig;P Peter Pans hemlighet? Vad kan det betyda. Vilken hemlighet kommer att avslöjas.

  




Ny novellsamling av Stephen King betyder bara en enda sak- den här måste jag definitivt läsa!

  



På tal om King så har jag upptäckt att Pestens Tid har kommit ut i en förlängd version. Jag bläddrade lite i boken och såg bland annat att det fanns en ny inledning som jag aldrig har läst tidigare, så jag måste nog köpa/låna den förlängda/utökade versionen och plöja igenom den. Den här versionen är långt över tusen sidor så man får se till att ha mycket tid till godo innan man ger sig på och läser den här.

  





En bok av Dean Koontz som jag inte har läst. Har redan lånat den på Statsbiblioteket;)

  




Av roboguy - 28 januari 2011 15:45

" En film med en sån bisarr titel är svår att inte gå i gång på. Disco horror-genren har helt klart varit en försummad genre under allt för lång tid.  The Disco Exorcist uppges vara en blodiga berättelse om övernaturlig hämnd, sex, svart magi, discodans och lass av kokain. Filmen är regisserad av Richard Griffin, skriven av Tony Nunes och producerad av Ted Marr. Filmen har premiär på Cable Car Cinema och Cafe in Providence på Rhode Island 12 februari. Vi här hemma får vänta snällt på ett dvd-släpp innan vi kan rulla höfterna bakom och fram."


Detta låter definitivt som en film helt i min smak. Ytterligare något att se fram emot med andra ord;D







  

Av roboguy - 28 januari 2011 15:09

Ja, denna artikel kommer inte direkt med något revolutionerande. Men nog är det väldigt skönt att se att det fortfarande är ljust utanför fönstret fast klockan är lite efter tre på eftermiddagen- för bara en månad sedan var det kolsvart vid den här tiden. Underbart. Och ja, det stämmer ju också att vi blir piggare och mer alerta och gladare. 

Kan tänka mig att just det faktum att det är fredag dessutom piggar upp mig en smula extra och säkert många andra. Dessutom är det riktigt, riktigt varmt och härligt- det droppar från taket, snön rasar ned i massiva snöblock från taket, det knastrar av grus under skosulan- kort och gott, i dag har det verkligen känts som att det är vår på riktigt. Hoppas att det här vädret, och temperaturen, håller i sig över hela helgen också. 






  






Av roboguy - 28 januari 2011 14:04

Ett spel som varit på gång så länge och blivit så försenat att jag till och med hann läsa om det medan jag fortfarande prenumenerade på PC Games, eller vad tidningen nu hette. Men nu är det tydligen på gång och ska släppas den 6 maj i år. Och efter att ha sett den otroligt läckra trailern så blir jag faktiskt lite sugen på att spela det här spelet. Det var länge sedan jag sa så om ett spel... Men trailern är riktigt nice! Och man kan definitivt se Arnold Schwarzenegger i rollen som Duke i en eventuell kommande filmatisering av spelet?!;P Eller så ska man kanske vara glad för att ingen har gjort en film baserat på de här spelen-ännu! Men under den pågående idébristen i Hollywood så är ingenting omöjligt.








http://www.youtube.com/watch?v=bXkWRW4QmGk&feature=player_embedded






  

Av roboguy - 24 januari 2011 22:05

Jag kan inte direkt påstå att årets Guldbaggegala var speciellt bra. Jag är inget stort fan av Petra Mede, och jag tycker att hon var sisådär som programledare- det såg ut som att hon lite desperat försökte få till skämten, och väldigt ofta föll dem platta till den finskurade galagolvet. Duellen, och sedan duetten, med Cecilia Frode anser jag vara det bättre av humorinslagen, de inklipp i bland annat Psalm 21 som Mede gjorde var inget vidare. Saknaden efter Johan Glans var stor för min del. Glans är en betydligt bättre komiker. Programledarbyte till Guldbaggegalan 2012- ja, tack. Men det var inte bara Petra Medes fel, av någon anledning kändes galan avslagen, som en nyårschampagne som stått öppnad ända sedan nyår fram till ikväll... 

Av de klipp från filmerna som man fick se så kände jag bara dirket nej,nej och åter nej tack. Jag vill inte se många av de där svenska filmerna. Undantaget är väl Snabba cash som fortfarande verkar vara hyfsat lockande ( Joel Kinnaman fick priset för bästa manliga huvudroll, välförtjänt tror jag). 


Kvinnliga huvudroll: Alicia Vikander.

Bästa regi: Pernilla August, Svinalängorna. 

Biopublikens pris: Änglagård 3 ( Herregud säger jag bara).

Bästa film: Sebbe ( Jag är lite, lite sugen på att se den här filmen men jag har mina tvivel och tror inte att jag kommer att tycka om den, men man vet ju aldrig). 


Jag orkar inte skriva upp alla;P Var inte direkt så intresserad av alltsammans om jag ska vara ärlig. 


Nu är det bara att börja ladda upp inför Oscarsgalan- och jag hoppas att någon kanal i Sverige sänder alltsammans eller att man hittar en livesändning på Internet någonstans. 






http://svt.se/2.27170/1.2304984/alla_vinnarna_guldbaggegalan_2011










Av roboguy - 24 januari 2011 18:29

Laddar upp inför TV-sändningen av Guldbaggegalan genom att titta på sändningar på nätet. 


Jag har inte sett en enda av de filmer som är nominerade i år. Och jag kommer nog inte heller att se dem inom en överskådlig framtid;P Om jag minns rätt så fanns det betydligt intressantare filmer vid förra årets gala, för då hade jag i alla fall hunnit se några av filmerna. I år är det inte direkt filmer som jag gör vågen för, fast jag är lite nyfiken på Snabba cash. Jag vet inte varför egentligen- jag har läst boken och den tyckte jag inte om. Nåja, kanske tar man sig en titt på filmen vad det lider. 


Annars ser jag mest på galan för att det är "tradition" och för att det alltid brukar bjudas på en hel del bra skämt och parodier, och det hoppas jag det blir mycket av. Petra Mede tycker jag är helt fel som programledar däremot, jag kommer att sakna Johan Glans som var outstanding ifjol. 





http://svt.se/2.131044/1.2286266/2010_ars_guldbaggenomineringar?lid=puff_2286771&lpos=extra_0






  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards