Alla inlägg under januari 2011

Av roboguy - 22 januari 2011 21:05

Jackass parodi av The Social Network är klockren- i alla fall det lilla man hör av det;P Någon som vet var man kan hitta klippen i bättre kvalité?! 

Inception-parodin är också ganska bra!
http://www.youtube.com/watch?v=efzaul-6K-U&feature=related


http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/schulmanshow/article8041596.ab?start=354

  

ANNONS
Av roboguy - 22 januari 2011 18:51

Filmen bygger på Stephen Kings bok med samma namn, och jag har läst boken för länge sedan men däremot har jag inte lyckats se filmen, som är mer en tv-serie, förrän nu. Om jag minns rätt så tyckte jag att boken var ganska bra men tyvärr kan man inte säga samma sak om den här serien. När den är, som jag har sett den, sammansatt så blir serien på över två timmar men den här tiden utnyttjas inte direkt konstruktivt- karaktärerna tecknas bara vagt, och man misslyckas fullständigt med att göra karaktärerna trovärdiga så jag brydde mig inte direkt så mycket om dem. Jag minns inte huruvida "Bibel-pojken", David, var lika religiös i boken men i serien blir han väldigt tjatig och omständlig. 


Nej, första timmen av serien, då Ron Perlman är med som sheriffen, är det bästa med det här. Det är lite tråkigt att se hur Perlman överspelar, samtidigt som det blir lite roligt också eftersom man vet hur bra han kan vara. Men han passar ganska bra in i den här rollen och de scener han medverkar i är i alla fall inte tråkiga.


Jag tror jag måste läsa om boken igen eftersom serien inte riktigt lyckas förklara vem, eller vad, guden Tak är- men jag är ganska säker på att King inte heller förklarade så mycket eller grundligt om vad Tak var, mer än att det är en ond Gud. 


Desperation var en tråkig tv-serie och den kan inte heller vara särskilt påkostad. Det känns som en produktion i mängden och sticker verkligen inte ut på något sätt.   

ANNONS
Av roboguy - 22 januari 2011 01:01

Ja, med filmen The Cook kan man verkligen tala om en katastrof nästan redan innan filmen hinner dra igång. Falskt, dåligt, kasst skådespeleri framträder omedelbart, faktiskt i den allra första bildrutan då tjejerna säger hej då till några andra tjejer som far iväg över helgen ( oklart var men det har inte så stor betydelse). Sedan ska man förmodligen känna något för de karaktärer som stannar kvar, men det är ack så svårt... Allesammans är gräsliga! Tre av den gör nästan inget annat än att säga slampa-hora-slyna till varandra, en av dem är religiös, en annan lesbisk som gärna vill ha sex med den religiösa tjejen- oklart riktigt varför... Inte ens mordscenerna är något att göra vågen för.
Läs inte mer om du inte har sett filmen!En rolig detalj, fast den blir nästan mer tragisk än rolig, är att kocken inte kan ett enda ord engelska. Av någon anledning har han emellertid fallit för Amy, som försöker lära honom lite engelska. Hur som helst, ibland säger kocken " Jag ska döda allesammans" varpå Amy skrattar och säger " Tack, du är så omtänksam". Mark Hengst överspelar å det grövsta som The Cook, men han har ändå en viss charm och utan hans närvaro hade det inte funnits någonting alls att se. Men han är inte ensam i sällskapet med att spela över, och karaktärerna är mer som parodier än levande människor av kött och blod. 

Den enda scenen som var lite "bra" var en där de hade med en parallell till Fredagen den trettonde del 4. Det var faktiskt lite snyggt gjort, trots allt. 

En annan grej- när den religiösa tjejen är fastbunden ( och redo för lite bondage av någon underlig anledning ) så kommer kocken in i rummet- och ja, där hänger hon upphängd som ett litet offerlamm;P Jag måste ändå tillstå att den scenen var lite, lite härlig i alla fall. 


I slutet gjorde man något halvhjärtat försök med att försöka förklara vad kocken egentligen var för något... Men det funkade inte alls. Vilket i övrigt gäller för hela den här filmen, ingenting fungerar riktigt. Den här filmen ska inte misstas för att vara skräck. Det handlar snarare om parodi/komedi kryddat med lite blod och riktigt gräsligt manus. 

  

Av roboguy - 21 januari 2011 16:13

Förutsättningarna för Megamind såg väldigt bra ut på pappret. Äntligen en film där det oväntade händer- superskurken lyckas besegra superhjälten. 


Läs inte mer om ni inte har sett filmen.
Tyvärr blev filmen inte riktigt vad jag hade förväntat mig sen... Megamind har äntligen lyckats besegra ärkerivalen, allt borde vara bra men då inser han förstås att själva meningen med hans existens har gått förlorad. Filmen saktar helt enkelt av efter det att Megamind besegrat Metroman. För att filmen ska ha något att fortsätta med så blir Megamind mer och mer förtjust i den kvinnliga reportern Roxanne och därefter följer en ganska tråkig och ointressant kärlekshistoria kryddad med plattityder om att man väljer själv om man vill vara god eller ond och innerst inne, till och med i det allra mörkaste hjärtat, finns godhet men det behövs bara rätt ingredienser för att locka fram godheten hos den personen och så vidare.... Suck! Megamind hade kunnat vara cirka femton minuter, för det är egentligen bara inledningen av filmen som är något att ha. 

Skådespelarna som har gett sina röster sköter sig bra. Jag hörde inte ens att det var Brad Pitt som gestaltade Metro Man och skådespelare som jag i vanliga fall inte tycker om, Will Ferrell och Tina Fey, irriterade inte heller- men det var väl för att de i fysisk form inte fanns "med" i den här filmen. Animeringen är klanderfri, även om det framför allt är miljön och staden som imponerar på mig mer än karaktärsanimeringen. Men Megamind har ett väldigt bra animerat ansikte vars uttryck är väldigt uttrycksfulla. Bästa karaktären var utom tvekan Minion, skurkens medhjälpare som för det mesta skulle stå för den komiska biten men som inte lyckades med det. Kändes som att man hade sett och hört det hundra gånger tidigare. En annan sak som jag inte brukar notera var musiken- jag tycker det var ett bra urval av musikstycken som spelades upp på väl valdra punkter i filmen.


Men annars tycker jag inte att Megamind är någon fullträff tyvärr, trots lovande förutsättningar på förhand. Filmen duger helt klart och man har väl inte direkt tråkigt medan man tittar på den, men den kommer inte att stanna kvar i mitt minne särskilt länge och kommer snart bara vara ett suddigt, knappt ihågkommet minne. 


Jag roade mig också med att titta på trailern igen efter att jag hade sett filmen- och det är ju sanslöst så mycket som avslöjas om filmen redan i trailern.... De roligaste scenerna i filmen- de fanns med i trailern! Varför fanns scenen där Megamind försöker skrämma Roxanne med sina tortyrredskap med i trailern? Alldeles för mycket visas upp... Jag tror jag ska nöja mig med enbart teasers hädanefter, för trailers avslöjar på tok för mycket av allting. 


  

Av roboguy - 21 januari 2011 13:43

Genialt eller idiotiskt- ja, man får väl bilda sig sin uppfattning om den här filmen, Rubber. Jag hoppas i alla fall på att filmen kommer vara en härlig parodi/hyllning av skräck/splatter. Det ser verkligen ut att vara helt galet med ett jäkla gummidäck i rollen som "mördaren", och jag hoppas att filmen bjuder på många härliga blinkningar till skräckfilmer. Men resultatet kan verkligen bli både riktigt bra eller extremt dåligt, men allt beror ju på hur regissören har gjort filmen. Om regissören har intentionen att göra en allvarligt menad film, då tror jag Rubber kan vara riktigt kass. Men om intentionen istället varit att göra en humoristisk skräckis så hoppas jag att de har prickat helt rätt med den här. Framtiden får utvisa hur lyckad Rubber visar sig vara...

http://www.imdb.com/video/imdb/vi3420494617/


  

Av roboguy - 21 januari 2011 09:58

Nej nu känner jag att måttet är rågat och att det måste få ett slut- jag ska under dagen ringa upp Warner och försöka få prata med någon av de högsta cheferna där, för såhär kan de ju inte fortsätta;P Nu ska de tydligen göra remakes av en hel drös med filmer- såsom Dödligt vapen, Tarzan, 12 fördömda män och Det vilda gänget. 


Nåja, man behöver ju inte se på eländet men det är likafullt tråkigt att höra att de så lättvindligt misshandlar några av de mest klassiska filmer som gjorts genom att göra om dem, förpacka dem med nya skådespelare, glömma bort att tänka på vad som gjorde originalet bra och fräscha upp alltsammans så det ska vara mer anpassat och häftigt för dagens generation. Tragiskt! Men så länge fantasilösheten dominerar Hollywood så lär remake-hysterin fortgå. Snart finns det väl inte en enda originalfilm kvar ens en gång...


http://www.moviezine.se/artikel/6495-warner-planerar-remakes


  

Av roboguy - 20 januari 2011 19:10

Börjar känna mig lite peppad inför den här filmen. Den ser ju ut att kunna vara ganska lovande och man får väl hålla tummarna för att den visar sig vara bra också. Och det var ett tag sedan sist som en krigsfilm gjordes i Sverige, så man får hoppas på att resultatet är bra. 


http://www.youtube.com/watch?v=fXchSJA2wkI


Av roboguy - 20 januari 2011 14:30

Anne Hathaway som Catwomen... Nja, säger jag, det låter inte sådär överdrivet bra faktiskt. Inget ont om Anne, men det som man har sett henne i hittills övertygar inte mig om att hon kan göra karaktären Catwomen rättvisa. Enligt mig har Catwomen/Selina Kyle mycket skinn på näsan, något som Anne saknar väldigt mycket av. Anne Hathaway gör sig bra i romantiska filmer, men jag har svårt för att se att hon passar in i Batman. Förhoppningsvis har jag fel, och det hoppas jag, för jag ser fram emot den tredje Batman-filmen.

Skurken, Bane, känns också fel. Det kommer väl inte bara att finnas med en enda skurk i filmen förmodar jag, men Bane har dels varit med i en tidigare film ( Batman och Robin ) och för mig är han ingen intressant eller rolig skurk. Bane är mest överdriven. Det hade varit mycket roligare och intressantare om de hade valt en skurk som inte har förekommit i någon av de tidigare filmerna om Batman.

Men bara att försöka leva upp till förväntningarna efter The Dark Knight torde vara omöjligt så oavsett hur Christopher Nolan gör det kommer det förmodligen inte att bli riktigt lika bra. Men man får hoppas ändå...
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article8437063.ab  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se