Alla inlägg under januari 2011

Av roboguy - 17 januari 2011 18:23

Sony har lagt ut hela Aaron Sorkins manus till The social network. Jäkla intressant tycker jag, men lite jobbigt att läsa då man kanske inte har tränat på engelska så mycket sedan man gick i skolan;P Men det är intressant att sitta och jämföra det skrivna med vad som visas i filmen. 


http://www.thesocialnetwork-movie.com/


För att knyta ihop det jag har skrivit tidigare i dag om en sida där man kan hitta dokumentärer så finns det tydligen också en dokumentär om H.P Lovecraft som man får titta på alldeles gratis! Underbart. Jag kommer att ha en hel del dokumentärer att titta igenom framöver. 


http://www.snagfilms.com/films/title/lovecraft_fear_of_the_unknown/





  

Av roboguy - 17 januari 2011 15:48

På förhand så tyckte jag att Unstoppable lät väldigt lovande och efter att ha tittat på trailern så verkade det som att Tony Scott hade gjort en spännande film om ett skenande tåg. Ack så fel man kan ha ibland.


På många sätt och vis påminner den här filmen en smula om Perlham 123. Jag tycker den är bättre än Unstoppable. Det här är action gjord enligt formulär 1A, vilket innebär att det inte erbjuds någon som helst överraskning eller något oväntat händer. Denzel Washington spelar på autopilot och den andra huvudrollsinnehavaren Chris Pine minns jag nästan överhuvudtaget ingenting av. Båda skådisarna är bleka i sina respektive huvudroller och det gäller nästan samtliga skådespelare i den här filmen- men när manuset inte koncentrerar sig på djupgående studier av människorna utan hellre satsar på buller och oljud så ska man ju inte bli så förvånad över att karaktärerna bara är pappersfigurer som inte känns levande. Att Scott dessutom måste ta med att båda karaktärerna har problem på det personliga planet med familj och fruar blir mest bara pinsamt. Dessutom verkar det som att någon har försett kameran med droger, för den är inte stilla ofta och far hit och dit mest hela tiden.


Jag ska ändå ge en eloge till Scott för det måste ha tagit tid att få alla scener med det skenande tåget att bli bra. 


Det blir inte många överraskningar i Unstoppable och de som har sett någon actionfilm tidigare under sitt liv kan nog ganska snabbt räkna ut hur det kommer att gå. Spänningen uteblir och jag hade ganska tråkigt medan jag såg den här filmen. En lättsam bagatell som man snabbt har glömt bort, blir mitt slutomdöme om Unstoppable.



P.s Läs inte det här om du inte har sett filmen! ( Vad var själva poängen med det där tåget med barnen? De befann sig ju aldrig i fara egentligen, och de var bara med några minuter i början! Jag tycker de kunde ha fått vara med lite mer, för då hade kanske filmen blivit lite mer spännande).







  

Av roboguy - 17 januari 2011 15:23

I dag fick jag tips om att kolla in sidan topdocumentaryfilms.com, och jag måste säga att sidan imponerar på mig hittills. Såvitt jag har hittat finns det dokumentärer om alltifrån elfte september-attackerna till konspirationsteorier och komedi. 

Den enda nackdelen är väl att dokumentärerna bara finns på engelska, men det problemet är ganska marginellt egentligen. Men för mig finns det ytterligare en sak som ställer till problem; mobilt bredband fungerar inte riktigt så bra när man ser på de här dokumentärerna tyvärr, det hackar nämligen ganska ofta. Men annars så är det en riktigt bra sida som sagt. Ta en titt!





http://topdocumentaryfilms.com/

Av roboguy - 17 januari 2011 12:15

Svensk press går igång på alla cylindrar över att Hämnden, en film med Persbrandt, fick en Golden Globe igår. Men det är klart, en av våra "största" stjärnor medverkar ju i den filmen, så det är självklart att svensk press blir happy då. I övrigt har jag inte sett den filmen, och kommer förmodligen inte heller att se den. Men rent konkret så är det inte Persbrandt som vunnit något, utan filmen Hämnden fick pris för bästa icke engelskspråkiga film.Det är nog Susanne Bier som ska hyllas för att hon har gjort en bra film. 


Annars var det The social networks gyllende kväll. Förmodligen lär den filmen vinna stort även på Oscarsgalan. Pris för bästa film och regi är inte dumt alls, men den fick tydligen också två andra priser ( av sex nomineringar ). Bra jobbat!


Härligt att Natalie Portman fick pris för bästa kvinnliga huvudroll för hennes insats i Black Swan. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag ska se den filmen, jag är tveksam till om jag kommer att tycka om den eller inte men lite nyfiken på den är jag... Jag får se hur det blir.







http://svt.se/2.27170/1.2297255/golden_globe_till_persbrandt-film







  


Av roboguy - 16 januari 2011 23:50

Härligt- nu har man ju nästan fullt upp på söndagskvällarna. De ser ut som följer numera- först Minuten. Minuten är inte speciellt bra och det blir ganska tjatigt samtidigt som jag retar mig på den överentusiastiska publiken, men Minuten är i alla fall något nytt att se på så man slipper titta på något ointressant. 

Och nu har också Time out börjar om igen och premiäravsnittet var riktigt bra. Jag hoppas att det fortsätter på samma sätt och jag saknar inte alls Parlamentet. Robert Gustafsson varkade vara taggad till tusen och var nästan aldrig tyst. 

Och som härlig avrundning av helgen brukar familjen sitta och se på någon film efteråt. Söndagskvällarna kan nästan inte bli bättre än såhär!











  

Av roboguy - 16 januari 2011 23:16

Det var ett tag sedan jag såg den här filmen så jag passade på och såg den när den visades på TV4 ikväll. Jag minns att jag inte tyckte att den var så bra efter att jag hade sett den första gången, och det tycker jag nog inte heller att den var den här gången heller. Chris Tucker är mest tjatig och i det långa loppet ganska enerverande. De scener som är meningen att de ska vara roliga blir inte alls speciellt roliga, och handlingen är tunnare än vad ozonlaget är. 


Men det är Jackie Chan som är den här filmseriens stora behållning- och även i den tredje filmen är han vig och snabb. Det fanns också en biljaktsscen som jag hade glömt bort men den är riktigt bra filmad, och det finns en hel del andra actionsekvenser som är extremt snyggt genomförda. Varför Max von Sydow valde att ställa upp i den här filmen övergår mitt förstånd, men han gör ingen minnesvärd insats heller.


Men jag hoppas ändå att det blir en fjärde film. Det är roligt att se samspelet mellan Chan och Tucker, och det märks ganska tydligt att de har roligt tillsammans. Men om det blir en fjärde film så får de gärna bättra på manuset samt se till så att humorbiten tonas ned en aning. 











  

F

Av roboguy - 16 januari 2011 00:09

Från första stund var det något obehagligt som låg i luften i den här filmen och det började direkt med att huvudpersonen, läraren Anderson, blir nedslagen av en elev. Efteråt kan man fråga sig varför ingen tog lärarens parti, för när man ser händelsen så skulle det lika gärna ha varit elevens fel, inte för att jag förespråkar att man ska använda sig av våld men på ett plan kan man säga att Anderson provocerade eleven att göra som han gjorde då han blev påhoppad och förlöjligad inför sina klasskamrater. Men ändå, och det understryker jag en gång till, jag förespråkar naturligtvis inte att någon ska slå ned någon.


F ( som jag antar står för engelskans icke godkänt? Annars vet jag inte vad filmens titel betyder ) är sevärd, ganska spännande och som sagt, har en ganska obehaglig känsla över sig. Den kan vara en aning förutsägbar dock.


Men däremot slutet... Slutet tyckte jag inte om och det påverkar min helhetsbild av filmen. Tyvärr drar slutet ned betyget på den här filmen väsentligt, och den lämnar alltför många frågor obesvarade. F borde kanske ha varit tjugo minuter längre istället för att vara bara 1 timme och tjugo minuter. Eller så var avsikten att lämna ett så pass öppet slut? Jag tycker filmskaparna ska tänka om och släppa en längre version av filmen så småningom. 


Avrundningsvis, i det PM som Anderson skickar till alla lärare och personal på skolan han arbetar på, står följande: " Visste ni att det var nästan 7000 inspelade våldsamma incidenter drabbade lärare, vaktmästare, lunchvärdinnor och städare förra året?" Jag undrar om det är statistik hämtad från verkligheten? Om så är fallet så är det ju fruktansvärt. 









  

Av roboguy - 15 januari 2011 18:51

Så, nu har även jag tillslut sett 2012 och är härmed klar för att få panik nästa år, då datumet 122112 infinner sig;P 


Ni som inte har sett filmen bör ej läsa mer!


Jag måste ändå börja med att säga att jag blev lite överraskad över att jag tyckte att 2012 var en helt okej film. Det trodde jag inte att jag skulle tycka faktiskt. Men det som gjorde den bra, var helt klart de magnifika specialeffekterna! Det var riktigt häftigt att se skyskrapor falla samman, Kalifornien uppslukas av jorden, jättevågor, enorma jordbävningar. Det enda som inte såg riktigt bra ut var scenen där fartyget vältes omkull av en jättevåg, men annars så kan jag inte göra annat än att applådera å effekt- och dator-folkets vägnar för väl utför arbete. 

Sedan så vet man ju hur regissören Roland Emmerich är, i alla fall med sina filmer, och den här filmen hade kunnat bli en riktigt bra "jorden går under"-film om han hade struntat i vissa saker. Som att det är jätteviktigt att den amerikanska familjen klarar sig, fast miljoner andra människor dör. De till och med applåderar när helyllepappan klarar sig när han måste fixa så att en av portarna på arken kan stängas. Dessutom så är det ju alldeles utmärkt med en katastrof av gigantiska proportioner- om du är en frånskild pappa som vill bli tillsammans med din exfru i amerikansk film;P Nämn den katastrof i filmer från USA som inte har lyckats föra samman man och hustru igen innan eftertexterna börjar rulla!

Woody Harrelson, som i nio fall av tio, brukar vara riktigt sevärd i allt han medverkar i, gör nästan parodiskt mycket för att spela över å det grövsta. Jag förstår inte riktigt varför, men tyvärr så var han riktigt tråkig i den här filmen. Woody har ju ingen stor, avgörande roll direkt men det var ändå synd och tråkigt att se att han spelade över så mycket som han ändå gjorde. Samma sak med Danny Glover som en tämligen blek och tråkig president... Hans tal till nationen under stundande kris var definitivt det lamaste jag har sett- till och med presidentens tal i Independence Day var betydligt bättre än vad som erbjuds i 2012. 

Att den ryske oljearken skulle dö var också ganska givet- han struntade ju i Cusack med familj för att rädda sitt eget skinn och sina två bortskämda ungar- men ungarna klarar sig naturligtvis eftersom de är ju framtiden.

Men den scen som irriterade mig mest var då oljearkens "älskarinna", Tamara, till varje pris ville få med sig hunden Ceasar på  arken samtidigt som en port höll på att stängas. Det är tydligen väldigt viktigt att djuren också ska klara sig undan katastrofer och istider ( tänk bara på den svarta uteliggaren och hans hund i The day after tomorrow). 

Det räcker med att jag konstaterar att det finns gott om klyschor i den här filmen.


Men, ack och ve, de drygt två timmar som filmen utspelar sig på gick väldigt snabbt och visst, klyschor eller ej, så var ändå 2012 en helt okej underhållning och jag ångrar att jag inte har sett den tidigare faktiskt. 2012 har som sagt mycket bra effekter, och det är skamligt nog riktigt roligt att se hur städer faller samman. 


P.s Är det bara jag, eller är det någon mer som tror att vi kommer få uppleva panik och kaos nästa år? Jag tror Aftonbladet kommer få fullt upp med att intervjua panikslagna människor i Sverige och världen.







  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards