Alla inlägg under januari 2011

Av roboguy - 15 januari 2011 13:45

En film som inte har råd med "trovärdig" skottlossning ( när det smäller när pistolerna avfyras så måste man aldrig ha sett skottlossning i film tidigare för att ens överväga att tro att det är realistiskt ) kan väl inte vara mycket att se? Nej, egentligen inte. Stripped naked är ingen höjdare, och handlingen är löjligt enkel. En strippa hittar en väska fylld med pengar och knark och utan betänkligheter tar hon alltsammans och påbörjar sitt nya liv, som bland annat inbegriper att flytta till Paris, utan att tänka på vem pengarna och knarket tillhör. Naturligtvis tillhör alltsammans en knarkkung, så en yrkesmördare är snabbt pengarna och knarket på spåret. 


Lite överraskad blir jag trots allt på att skådespelarna ändå klarar sig från att spela över. Sarah Allen är väl inte den trovärdigaste huvudperson man har skådat på film direkt, men hon är vacker och handlingskraftig. Den enda som spelade över var strippan Harmony, som när hon ska bli torterad ( tyvärr räckte inte budgeten riktigt till detta ens då de här tortyrsekvenserna är väldigt lama och dåliga ) gråter och spelar över å det grövsta. Men de andra klarar sig med hedern i behåll ( men ganska regelbundet så behåller de inte kläderna på sig så länge).


Stripped naked kunde också ha varit en aning grövre, och med det menar jag att den kändes en aning för snäll... Jag hade gärna sett lite mer våld och skottlossning, då handlingen inte direkt är så engagerande att man sitter och biter naglarna och undrar hur det ska gå. Slutet är både bittert och ganska fint, beroende på vilken sida man står på. Men Stripped Naked är en film som förmodligen kommer återfinnas i närmaste rea-kartong på någon lokal Ica-butik och inte göra så mycket väsen av sig.   

ANNONS
Av roboguy - 15 januari 2011 05:30

Wohoo- fast rubriken kändes lite mer lovande än själva artikeln;D Men strunt samma- om kylan försvinner så är det ju vääldigt bra. Det välkomnas. Det behövs lite mildrare temperaturer nu. Hoppas det håller i sig. 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8413526.ab

ANNONS
Av roboguy - 15 januari 2011 01:29

Trots i normala fall "bra", eller i alla fall sevärda skådisar, som Dennis Hopper, Vinnie Jones, David Carradine så var ingen speciellt bra eller rolig i Hell ride, tyvärr. Nej, den enda som var riktigt sevärd var Larry Bishop i huvudrollen ( dessutom har han regisserat filmen, och det verkar som att han har gett sig själv den enda coola karaktär som han lyckades komma på, vilket man ju ändå får betrakta som ett smart drag).


Handlingen var löjligt enkel- två rivaliserande mc-gäng kallade Victors och Trippelsexorna- bråkar med varandra och de vill, tror jag i alla fall, komma över samma skatt och ta över den andres revir. Ungefär så, med andra ord- nja, jag bryr mig faktiskt inte. Karaktärerna är tråkiga och man blir aldrig engagerad i karaktärernas öden, och för min del var det alldeles för lite pang-pang och för mycket prat- och inget intressant prat heller, tyvärr. Jag tror inte Quentin Tarantino har varit så involverad i manuset direkt- filmen var nog mest bara nöjd med att ha med Tarantinos namn på dvd-omslaget. Hade Tarantino varit med mer så hade dialogen varit avsevärt mycket bättre- och ja, filmen som helhet hade varit betydligt bättre. Men det är ganska mycket hoppande fram och tillbaka i tiden, vilket är ganska irriterande ty man bryr sig inte om att hänga med i handlingen och därför är tidshoppen mest av allt frusterande eftersom man inte har någon som helst lust att veta mer om de här figurerna eller om deras bakomliggande story. 


Nej, det enda som ens kan kallas för minnesvärt från den här filmen är alla de inblandade kvinnornas oförmåga att bete sig någotlunda normalt samt att de inte klarar av att behålla kläderna på sig speciellt länge. 


 

Av roboguy - 14 januari 2011 16:28

Det känns som att den här filmen antingen blir en rejäl flipp eller flopp, men jag måste säga att det ser ganska lovande ut- om man i vågskålen inte lägger in alltför höga förväntningar. Filmen kryllar dessutom som ett extra guldkort av b-skådisar, alltifrån David Carradine till Steve Guttenberg och Brigitte Nielsen. Underbart. Börjar faktiskt att se fram emot den här filmen lite smått.http://twitchfilm.com/news/2011/01/because-what-the-world-needs-is-a-3d-daryl-hannah-steve-guttenberg-michael-madsen-brigitte-nielsen-d.php

  

Av roboguy - 14 januari 2011 13:17

Första bilden av nya Spider-Man ( i alla fall vad jag känner till ) och jag måste säga att den nya dräkten ser riktigt häftig och intressant ut. Den förra dräkten var mer traditionell och i och för sig inte så dålig heller, men den här nya ser betydligt häftigare ut. 


Jag har däremot inte riktigt bestämt mig för om jag ska se den nya filmen eller inte. Det finns ju en del som lockar, framför allt att Emma Stone är med men... Jag ville ju att Sam Raimi skulle få fortsätta;P Nåja ingen idé att gråta över spilld mjölk. Det får bli som det blir. 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article8408583.ab


  

Av roboguy - 13 januari 2011 00:46

Det verkar aldrig som att Leonardo Da Vinci och hans mest berömda tavla Mona Lisa får vila i fred från forskare och andra som vill finna dolda budskap och symboler i Mona Lisa och hennes gåtfulla leende. I alla fall var det just leendet som fascinerade mest när man läste om tavlan medan jag växte upp. Vad var det hon log åt? Ja, kanske det helt enkelt beror på att en leende människa, speciellt en kvinna, är trevligare att titta på än någon som alternativt gråter eller ser sur ut? Leonardo kanske helt enkelt sade åt kvinnan att hon skulle le, så att det skulle bli en trevlig bild? Nåja, nu verkar det vara mer inne att leta dolda budskap istället och nu verkar en forskare ha hittat just det- bokstäverna S och L sägs finnas i Mona Lisas ögon och dessutom finns talet 75 i tavlans bakgrund. Mystiken tätnar och vi lär få höra vilda teorier om vad det här kan betyda i kommande filmer/böcker.

Jag tror att sanningen finns närmare tillhands än vad vi tror eller anar. Leonardo var visserligen en intelligent människa, självaste sinnesbilden av hur vi uppfattar att en människa som levde under renässansen skulle vara, men jag tror inte att vi behöver göra det så jäkla komplicerat. Det räcker med att man kanske kan anta att 75 står för att Mona Lisa är det sjuttiofemte försöket av Da Vinci att färdigställa målningen? Eller kanske rentav hans 75:e verk? 

S och L i hennes ögon är väl en lite svårare nöt att knäcka, men å andra sidan tror jag att det finns en logisk förklaring även för det. Kanske finns samma bokstäver i liknande målningar från samma tid? Det kanske helt enkelt var ett sätt att berätta för omvärlden vem som hade gjort målningen? Kanske en typ av stäckkod så att man visste vem som ägde målningen?! Ja, osv osv osv... 

Men det är ändå ganska spännande, sådana här små mysterier. Ni som läser John Berry och Dan Brown vet precis hur det är;P


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8402707.ab


Av roboguy - 12 januari 2011 14:06

Det här förgyllde ju hela min onsdagseftermiddag- den nya Bondfilmen har fått ett premiärdatum, och nu är det bara att boka in den 9 november 2012 och börja längta efter teasers, trailers och mer information om vad filmen kommer att handla om- och jag hoppas att det förra ryktet, om att den nya Bondfilmen skulle innehålla något alldeles nytt och speciellt, fortfarande gäller. http://www.moviezine.se/artikel/6442-bond-faringr-premiardatum


  

Av roboguy - 12 januari 2011 12:12

Jag håller till stor del med i James Camerons kritik. Det är extremt fattigt med idéer i Hollywood just nu, och det märker man inte minst på de otaliga remakes som hela tiden kommer och att det i princip varje år kommer flera fortsättningar/uppföljare på befintliga filmer men väldigt sällan något nytt och fräscht. I och för sig så förstår man ju att filmskaparna satsar sina kort på sådant som redan är etablerat bland biopubliken, men lite mer chansningar skulle ju inte vara helt fel. Och det ligger något i vad Cameron säger, att idébristen gör att man kommer på saker som att göra film av spelet Battleship... Jag har en ganska stor föraning om att den filmen kommer att sjunka (!) djupt. http://www.moviezine.se/artikel/6436-cameron-kritiserar-hollywood-igen


  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se