Alla inlägg under februari 2011

ANNONS
Av roboguy - 11 februari 2011 00:33

Ja, egentligen var det väl bara en tidsfråga innan något sådant här program skulle dyka upp i TV-rutan. Men det är väl ett av de bättre program som Kanal 5 har på senare år;P Det är väl både bra och dåligt förstås, men något bra kan man skönja ändå- man kan alltid hitta ett och annat tips från coachen, och någon av deltagarna kanske befinner sig i samma eller liknande situation som en själv? Jag kommer ge det här programet en chans. http://www.metrojobb.se/artikel/2011/02/10/30731/hon-ska-ordna-jobb-at-arbetslosa-flyt/index.xml

  

ANNONS
Av roboguy - 10 februari 2011 19:04

Det känns som att jag kommer att se en dokumentär i år, nämligen den här! Jag undrar varför;) Nej men jag vet ganska lite om grindhouse faktiskt, lite basic fakta känner man ju förstås till men jag har inte sett någon av de gamla, stora grindhouse-filmerna ( jag räknar inte riktigt Death proof och Planet terror till de stora även om de filmerna är bra ) och jag vill gärna få tips på vilka filmer man ska se genom dokumentären. Och veta lite mer om genren, förstås. http://www.youtube.com/watch?v=YrFI0YlMVKU


  

Av roboguy - 10 februari 2011 18:36

Härligt att läsa att Paul Verhoeven har en ny sexthriller i pipeline;) Synd bara om Halle Berry ska vara inblandad. När var hon egentligen bra senast?! http://www.moviezine.se/artikel/6683-berry-forfor-lammkott-i-verhoevens-nya  

Haj

Av roboguy - 9 februari 2011 23:16

Pepp-gruppen verkar upptagen med annat och det blir inte mycket till pepp för mig;P Så jag får trösta mig med Youtube-hyllningen till Peter Forsberg och avnjuta den underbara musiken till de klippen istället. Pepp pepp och återigen pepp inför morgondagen- jag ska äga den jag ska snacka med;P


  

Av roboguy - 9 februari 2011 22:01

Bert Karlsson är en ganska lustig man- ibland ofrivilligt. Men att hans diss av Norrland i Schlagersammanhang rör upp sådana känslor är ju lite skrattretande- samtidigt som man måste konstatera att vi bor i mellanmjölkland där allt blåses upp, förstoras upp och ska bli ett jävla hallå. Vad brukar inte vi norrlänningar säga om Stockholm och 08:orna?!;) Skulle en del av det som vi säger ibland, på skämt förstås höhö, nå rikstidningen Aftonbladet så skulle de verkligen ha något att skriva om!


För övrigt anser jag att hela Schlagercirkusen skulle må bra av några års frånvaro från TV-rutan! 

Av roboguy - 9 februari 2011 17:57

Börjar redan nu känna mig ganska nervös och orolig inför ett möte med en på Sunes imorgon, och mötet kommer att handla om att jag kanske har möjlighet att få praktikplats där. Men frågor som uppkommer är sådana som vad ska man förvänta sig för frågor? Hur ska man vara klädd? Och viktigast av allt- kan man inte få hugga av mitt huvud och ersätta det med någon annan så kan man komma till mötet med en helt annan skål av självförtroende?


Det blir förmodligen en sömnlös natt men det får man väl "ta", men däremot så ska man ju vara på topp imorgon, i alla fall vid tretiden då vi ska ha mötet. Jag avskyr det där med att man måste vara sitt "bästa jag" vid någon specifik tidpunkt. Tänk om jag har en jättedålig dag imorgon?! Tänk om morgondagen inte alls är min dag? Tänk om jag vaknar på fel sida av sängen?! Hade mötet varit i dag så hade det varit helt okej, eftersom jag har varit på väldigt bra humör hela dagen och jag har känt det som att jag kan ta mig an hela världen;P Men ingen kan med säkerhet säga hur man är nästa dag, om man känner sig riktigt lika pigg och alert. Jag kanske är en helt annan människa imorgon. Och med tanke på att det förmodligen blir dåligt med sömn inatt så kommer jag antagligen att vara ganska mycket tröttare imorgon.


Men om man ska se något positivt i det hela ( förutom det att man har chans att få praktikplats, då) så har jag ett möte inbokat en timme före mötet på Sunes, ett möte där man kan få lite sista-minuten-cocahing och där man kan prata igenom vilka eventuella frågor man kan vänta sig. 


Men jag framhåller ändå- hade jag haft möjligheten att få byta ut mitt ansikte/huvud så hade jag haft så väldigt mycket mer självförtroende. Det är det hänger på för mig, min stora akilleshäl som jag måste komma över. Hur nu det ska gå till... 

Av roboguy - 8 februari 2011 00:24

Filmen börjar i sann Blair witch anda med att påpeka att filmen baseras på upphittat material och att man inte vet vad som har hänt med huvudpersonerna och inte heller att man har kunnat bekräfta det som syns i filmen! I slutet så uppmanas man dessutom att ta kontakt med polisen om man vet något om händelserna som utspelas i det material man får ta del av;P Jag blir bara mer och mer imponerad av Norge som filmland. De vågar göra annorlunda filmer, de vågar satsa mer och de är utan tvekan ljusår före Ingemar Bergman-Sverige som hellre satsar på antingen tunga dramafilmer eller uppföljare på halvmossiga komeider a la Jönssonligan eller polisfilmer in absurdum. När får vi se samma mod att göra något annorlunda härhemma? Gissningsvis, aldrig. Inte så länge SF innehar monopol och svenska filminstitutet inte vågar lägga pengar på något som sticker ut ur mängden- i mellanmjölkens land ska allt vara som det alltid har varit och ingen ska sticka ut hakan, minsann. Läs inte mer om du inte sett filmen. 
Jag befarade att skådespelarna, som väl måste sägas vara amatörer, skulle reta gallfeber på mig ( och de hade de gjort om det här hade varit svenska amatörer) men de norska motsvarigheterna besitter hela enkelt en naturlighet och avslappnad närvaro inför kameran att man kan tro att de har inte gjort annat än att skådespela. Otto Jespersen är klart den bäste i filmen, som lite skygg, machojägare som låter ungdomarna följa med mest för att han är trött på att jaga troll i skymundan- och vem kan klandra honom? Det är ett skitigt jobb, någon måste göra det- men får han något erkännande för allt slit och arbete som han lägger ned? Ånej, det får han verkligen inte. 


Specialeffekterna imponerar. Om man ska dra en parallell till Sverige (igen) så har norrmännen förstått att man inte ska överanvända specialeffekter ( som fallet var i Psalm 21) utan att man ska lägga krut på de scener där trollen är med och sparsamt använda sig av sådana scener. Trollen ser jävligt bra ut- fast de kanske motsvarar "bilden" som man har av troll från sagor lite för mycket då de är duma, har stora näsor, svans och är tjocka. Men det gör ingenting. Trollen har en egen charm som gör att man tycker om dem, faktiskt. 


Det enda som jag kan klaga en del över är handhållen kamera! Det är irriterande, ibland ser man inte mycket och man blir nästan lite åksjuk när kameran studsar hit och dit under de mest intensiva scenerna. Men för att ge filmen autencitet så förstår jag ju att det inte fanns något annat val än att använda handkamera, men lite irriterande är det dock. Men man får en hel del vackra bilder från det norska landskapet med berg i princip överallt. Dessutom så är det ett litet plus i kanten bara att man får höra norska, hur man än vrider och vänder på det så låter de alltid glada och roliga, trots att de inte ska göra det vid vissa tillfällen!


Tyvärr går luften ur filmen lite mot slutet, men vad gör det?! Jag satt med ett brett leende och förundrades över Norges skicklighet och hantverksduglighet, och jag är fullständigt övertygad om att de som har gjort den här kommer att få betydligt större resurser inför deras nästa projekt, eller så kanske de rentav blir inbjudna till Hollywoods fina salonger. Det är synd och skamm att Sverige inte ens har med den här filmen på biograferna ( kanske lite avundsjuka för att Norge gör så annorlunda och bättre filmer?). De pikar som man skickar mot politiker är också väldigt underhållande!


Trolljegeren rekommenderas stort och jag hoppas att Sverige inser att det inte är lönt att strunta i norska filmer längre- alltfler har insett hur bra filmer vår kära granne åstadkommer och alltfler vill att filmerna går upp på bio!   

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se