Alla inlägg under mars 2011

Av roboguy - 23 mars 2011 19:02

Det har varit fullt upp hela dagen på Sunes- stått vid grillen i princip hela dagen. Och det har gått lite si och så, tycker jag. Bladar fortfarande ihop både former och beställningar, lyckas göra för mycket hamburgare ibland och är alltmänt stressad och orolig mest hela tiden. Inte blir det bättre av att man i prinicp har noll självförtroende... Jag har nog börjat inse att det här yrket kanske inte passar mig. Eller så måste jag göra två saker:

* Träna mer. Jag har ju faktiskt inte fått stå vid grillen speciellt mycket och definitivt inte så mycket som jag har fått stå där i dag. Så jag borde be om mer tid vid grillen för att nöta in saker och ting, samtidigt som jag drar mig från att stå vid grillen på grund av ovannämnda anledningar.

* Förbättra mitt minne en aning. Jag trodde jag hade bra minne ( och det tror jag att jag har också, i alla fall när jag har läst saker- en utmärkt egenskap när man skulle plugga inför prov i skolan). Jag har svårare för att minnas saker som sägs till mig, så när åtta kunder beställer olika maträtter så blir det mer eller mindre kaos i mitt minne;P Inte bra! Men i dag var det inte så svårt att komma ihåg beställningarna då i princip alla skulle ha samma sak- dubbelostburgare! Som vi lämpligt nog hade prissänkt till endast 25 kronor. 


Och just det- vi fick en ny matta också! Jag tycker att den är ganska fin, faktiskt:)
 

ANNONS
Av roboguy - 21 mars 2011 22:15

Åh underbara dagar är framför oss! Tror jag att det heter, men i alla fulla fall- tror faktiskt att våran är påväg på allvar även här;) Snön smälter så det sjunger om det, enorma vattenpölar bildas överallt ( underligt nog ofta precis där man har tänkt att ta sig fram). Som sagt- underbart! Våren, du är välkommen:) 

ANNONS
Av roboguy - 21 mars 2011 18:37

Det har varit ganska lugnt på praktikplatsen i dag, i alla fall på eftermiddagen då det inte kom så många kunder och alla bord och stolar och förarbete var avklarat, så det blev mest att försöka spilla tiden på något- helst något konstruktivt, men det var inte så enkelt att komma på något konstruktivt att fördriva tiden med. Det blev bland annat att sopa bort massvis med grus och skit vid ingången, och att diska och plocka in lite saker. Inga större grejer, direkt. Men det som gjorde dagen bra, var att det dels kom en ny tjej som skulle "tränas upp"- och hon var hur trevlig som helst! Tänk vad enkelt det kan vara att se till att man känner sig välkommen någonstans. När jag började på praktiken kände jag mig inte alls välkommen, och jag känner mig fortfarande inte som en del av "gruppen". Men den här tjejen var som sagt riktigt trevlig och det bästa av alltsammans var att hon prata med mig väldigt mycket. Jag tror dessutom att hon trodde att jag var en av de fast anställda där, så jag fick glänsa lite med den lilla kunskap jag hittills har samlat på mig;P

Ytterligare en sak som gjorde dagen bra var att jag har fått ta hand om en egen praktikant, en yngre kille som är riktigt trevlig. Jag tror jag skulle kunna vara en riktigt bra chef, faktiskt;) Den här veckan kan faktiskt bli den bästa sedan min praktik startade....

 

Av roboguy - 20 mars 2011 23:16

Det florerar en hel del rykten om uppföljaren till The dark knight just nu, och det är svårt att avgöra vad som är sant och vad som bara är rykten för att hotta upp den kommande filmen;)


Om jag har förstått saken rätt så är tydligen skurken Holiday Killer en populär figur i Batman-universumet. Jag har aldrig hört talas om honom, men jag litar på de som känner till mer om Batman än vad jag gör, så jag hoppas att det här kommer att bli bra tillslut. http://www.moviezine.se/artikel/6971-gordon-levitt-blir-the-holiday-killer-i-the-dark-knight-rises

 

Av roboguy - 19 mars 2011 20:31

" I Joe Hills tredje bok vaknar huvudpersonen Ig Perrish med en brutal baksmälla och en djävulsk gåva som gör att han får folk att säga vad de egentligen tycker och tänker. Denna övernaturliga förmåga leder honom på spåren mot flickvännens mördare. 

Ignatius "Ig" Perrish vaknar upp en morgon med en fruktansvärd baksmälla. Vad han gjort kvällen innan minns han inte riktigt. Vill han heller inte minnas. Det senaste året har han levt i en skärseld av saknad och sorg efter att hans älskade Merrin hittats våldtagen och mördad. Ig är den som figurerat som huvudmisstänkt i mordutredningen, men har släppts i brist på bevis. Omgivningen i det lilla samhället Gideon i New Hampshire har emellertid redan dömt honom. 

När han ser sig själv i spegeln den där morgonen tror han att hans omtöcknade sinne spelar honom ett spratt, att han ser i syne: i pannan har två horn börjat växa fram. Förskräckt tar han sig ut i vardagsrummet där han möter sin flickvän. 
Hon tar ingen notis om hornen, men börjar uppföra sig underligt, säga saker hon normalt inte gör - alldeles för uppriktigt. Och på samma sätt uppträder nu alla som Ig stöter på. De säger sitt hjärtas mening - och den avslöjar ofta de mest överraskande fula och smärtsamma saker. 
Berättelsen leder mot den slutliga uppgörelsen mellan Ig och det monster som är flickvännens mördare. En kamp där utgången är mycket oviss. 

Horn är en psykologisk thriller med övernaturliga inslag om att vara ung och förälskad, för att inte säga förhäxad, men också om det oberäkneliga våld eller den brutala uppriktighet som kan rymmas i en människa. "Nästa bok som jag ska läsa- och den här låter inte alls dålig så nu hoppas jag att jag inte ska bli besviken! Men jag tycker om Joe Hill, En hjärtformad ask var en riktigt bra bok som kan rekommenderas. Men han har inte riktigt samma kaliber som Stephen King- kanske kan fadern ge honom några tips?;P 

Och jag kollade nyss upp saken och Horns är beställd på statsbibblan- perfekt! 

  

Av roboguy - 17 mars 2011 21:32

Jag vet inte om jag vågar läsa boken som den här filmen bygger på, då författarens förra bok som utspelade sig i Jane Austens berättelse Stolthet och fördom inte var så bra som jag trodde att den skulle vara. Men jag tror fortfarande att filmatiseringen kommer vara bättre än vad boken var, och jag tror/hoppas att även Abraham Lincoln: Vampire Hunter kommer att bli en riktigt nice film. Och hittills låter det ganska lovande- Night watch-regissören tar hand om den här filmen ( så man kan räkna med att det inte kommer att slösas bort med lite action i alla fall) och producent blir ingen annan än Tim Burton! Gött. 


  

Av roboguy - 17 mars 2011 19:45

Det här var en tråkig nyhet- den att Darren Aronofsky hoppar av regisserandet av Wolverine 2!!! Jag kan ju inte direkt påstå att jag har sett alla hans filmer, och jag tycker inte heller om så många av hans andra filmer, men det faktum att han skulle göra en film om en serietidningshjälte verkade ju på förhand jävligt intressant, och det hade garanterat blivit en mycket annorlunda tolkning av Wolverine... Vad det nu blir av filmen återstår att se, men pepp-mätaren hos mig sjänk ganska stadigt efter den här nyheten...http://www.svd.se/kultur/aronofsky-hoppar-av-wolverine-2_6018519.svd#after-ad


  

Av roboguy - 16 mars 2011 22:31

2011 ser hittills ut att vara ett bra musikår;D Två låtar som jag tycker om hittills, inte illa. I och för sig är väl inte den här låten, Higher, sååå speciell, men av någon anledning så tycker jag ändå om den! Kanske inte tycker så om en månad, men just nu spelas den varmt på Youtube i mina hörlurar i allla fall!
http://www.youtube.com/watch?v=FrK6N4db-ik


  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se