Alla inlägg under mars 2011

Av roboguy - 5 mars 2011 19:23

Jag hade förväntat mig en helt annan typ av film, en mer actionbetonad film men det var ju kanske lite dumt av mig att tro det då regissören Paul Haggis inte direkt är känd för att göra de där enkla, okomplicerade filmerna. Men i The next three days tycker jag att Haggis tar sig lite vatten över huvudet då han nästan försöker få med lite för mycket, framför allt under filmens första timme som jag tycker är mest av allt seg och ganska omständig- jag hade inte haft något emot om de hade kortat ned den första timmen och valt att satsa mer på den senare delen av filmen. Men inte ens när strypsnaran dras åt ordentligt blir det särskilt spännande, och jag engagerar mig aldrig i händelserna eller i karaktärerna. 


Russell Crowe har nog aldrig varit tråkigare än vad han är i The next three days. För att göra honom lite hetare hade hans karaktär gärna fått vara en Vietnamveteran, eller åtminstone ha någon militär bakgrund eller liknande- men jag förstår å andra sidan vinkeln, att en vanlig snubbe ska övervinna till synes omöjliga odds osv. Det är ju bara det att man har sett liknande många gånger tidigare, och tyvärr har inte The next three days så mycket nytt att komma med. Det känns hela tiden som att man har sett det här förr, att man känner igen alltsammans och att man på ett ungefär kan lista ut hur det kommer att sluta redan i mitten av filmen. Men filmen blev helt klart bättre när Crowe väl kom igång, efter alltför mycket planerande och det hade kunnat bli betydligt bättre om man hade kortat ned inledningen till kanske 45 minuter och gått på väsentligheterna lite snabbare. Men jag är ju inte heller mycket för drama, så antagligen tycker förmodligen alla andra att det är just början som gör filmen intressant. 


En tanke som slog mig efter att ha sett filmen var hur otroligt mycket man kan hitta på Internet och Youtube... Crowes karaktär John hittar allt från hur man fixar en nyckel till hur man gör bilinbrott;P Hoppas att just den här delen av filmen inte uppmuntrar någon!


Liam Neeson är med på tok för lite ( bara en enda scen faktiskt) men å andra sidan så finns han ju inte med som något slags reklam för filmen heller, så man ska inte bli lurad på grund av det... Elizabeth Banks har en ganska otacksam uppgift när hon gestaltar Johns fru, och jag begriper inte riktigt varför hennes make är så besatt av tanken på att hjälpa henne då hon ju faktiskt inte gör mycket annat än kritiserar och bråkar med honom?... Nåja. Men jag köper inte det där med helyllefamiljen riktigt, den känns på något sätt inte alls trovärdig. 


The next three days var hyfsat underhållande men hade, enligt mig, tjänat på att kortas ned väsentligt.  

ANNONS
Av roboguy - 2 mars 2011 19:16

Oj, det går ovanligt snabbt i vändingarna för att vara Tarantino just nu. Andra filemr som han har hållit på med har ju verkligen tagit sin tid innan de har letat sig upp på vita duken, men när det gäller den här kommande westernfilmen verkar allting bara rulla på för honom- vilket ju är bra, förstås. Men lite orolig blir man, då Tarantino brukar vara lite mer noggrann... Men nu ska man inte måla fan på väggen, utan det är bara att sitta och njuta av att en ny Tarantinofilm i pipline och kommer att få premiär hyggligt snabbt;Phttp://www.moviezine.se/artikel/6839-tarantino-snart-klar-med-western-manuset


  

ANNONS
Av roboguy - 1 mars 2011 22:44

"

" Motorsågsmassakerns regissör Tobe Hooper är väg till Förenade Arabemiraten för att göra en ny skräckfilm. Det rör sig om en haunted house-historia som heter Djinn som Hooper ska göra för Abu Dhabi Media Company, rapporterarShockTillYouDrop. Filmen är skriven av David Tully och inspelningen påbörjas nästa månad. Tobe Hooper kommenterar själv projektet i ett pressmeddelande:

”Skräckgenren talar ett internationellt språk och jag är så glad över att vara delaktig i ett projekt med Imagenation Abu Dhabi som överskrider kulturer och gränser. Enkelt uttryckt kommer den här filmen skrämma alla, oavsett var du bor eller vad du tror på!”

Hooper har inte inte regisserat något sedan andra säsongen av Master of Horror (2006) och det är inte mycket att imponeras över i hans senare karriär. Men producenterna hoppas nog att Hooper ska plocka fram de magiska formlerna från Poltergeist. Att Hooper väljer att göra comeback på arabisk mark låter ändå rätt spännande. Eller fullkomligt vansinnigt."


Hmm Hooper har inte direkt gjort något intressant under de senaste åren, men vafan- det här kan ju bli bra;P Vi får helt enkelt se, hur det blir.  

Av roboguy - 1 mars 2011 19:27

Hyfsat bra avsnitt i Wallander-serien faktiskt. Jag hade lite onda aningar på grund av filmens titel- det lät ju lika upphetsande som att äta spenat med en titel som Cellisten, men det visade sig ändå att filmen innehöll en sådan där lagom myspys-spännande story även om jag har svårt för att alla Wallander-filmer är uppbyggda på precis samma sätt hela tiden- det börjar med ett brott, någon blir misstänkt, Wallander leder utredningarna, allt är oklart lagom fram tills dess TV4 bryter filmen för ett långt nyhetsblock och lagom tills dess man börjar bli lite sömning och lullig på söndagskvällen serveras en upplösning- ibland bra och ibland en mindre bra upplösning. 


Men den stora behållningen med Cellisten tycker jag var Jens, spelad av Magnus Roosmann, även om filmens regissör har sneglat en smula för mycket på amerikanska snutfilmer- Jens är en självsäker, kaxig snut som lägger ned brudar på löpande band tack vare sin attityd samtidigt som han bor på... en båt! Javisst, varför inte, liksom. I alla fall, den båten är jävligt dåligt bevakad när det drar ihop sig- hur fanken kan den killen låtsas vara polis? Eller är det en verklighetstrogen skildring av hur poliser i Sverige bevakar vittnen som är jagade av ryska maffian?!;P 


Lite roligt tycker jag det var med uppfinningsrikedomen som regissören hade vad gäller ett av metoderna för att försöka döda Irina- något slags gift instoppat i blommor som upplöses när det kommer i kontakt med vatten. Det är smått otroligt hur många olika metoder det finns för att mörda folk...


Och snälla- aldrig någonsin fejkgråtande barn i svenska filmer, tack! Jens lilla dotter som blir gisslan i slutet och gråter lika trovärdigt som att Krister Henkriksson skulle få erbjudandet att spela James Bond någon gång i framtiden är bara irriterande att höra och förtar det mesta av den "spänning" som hade kunnat skapas. 


Men som sagt, jag tycker Wallander: Cellisten var en helt okej film i Wallander-serien.

  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se