Alla inlägg under juni 2011

Av roboguy - 3 juni 2011 17:53

Jag begriper det inte- en framgångsrik karriär i USA och Kinnaman återvänder till Sverige och medverkar i de nya filmerna om Johan Falk som spelas in? För det första, det räcker med Falk-filmer nu! Kan man inte bunta samman alla filmsnutar i det här landet och göra något alldeles nytt och fräscht- Falk, Wallander, Beck, van Vetereen, Irina Huss och allt vad de nu heter- samla allesammans i samma båt och låt den sjunka till botten i en episk slutstrid mot alla de dödsfiender som de här snutarna kämpar mot och låt oss slippa fler filmer! 


I övrigt ska det bli intressant att se Kinnamans The Darkest Hour, den enda av de filmer han har medverkat i som verkar vara av sådant som jag tycker om. Återstår att se huruvida bra eller inte den är. 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article13112291.ab 

ANNONS
Av roboguy - 3 juni 2011 01:17

Jag kan ärligt säga att jag inte förstod Chatroom, att jag hade misstolkat filmen fullständigt och att den stundtals var obegriplig och att det är en film man måste se om minst två, tre gånger om man ska få en fullständig bild av den. Jag hade ju trott att regissören Hideo Nakata, som ligger bakom filmer som Ringu och Dark Water, skulle ha gjort ännu en renodlad skräck som dessutom skulle ha med inslag av det som vi alla ägnar åt oss- chatta och hålla till på Internet. Men det här är betydligt mer ett drama än skräck, och spänningen uteblir nästan konstant fram till slutet då filmens puls började slå en aning snabbare men som sedan rann ut i ett ingenting....

Läs inte mer om du inte har sett filmen!
Jag gillade inte huvudpersonen, William, och jag tyckte inte att de andra karaktärerna var fängslande eller ens spännande, och jag förstod inte heller riktigt vad de hade för funktioner i filmen egentligen. Till synes utan synbar anledning vill Emily i alla fall att hennes föräldrar ska bry sig mer om henne, så hon ägnar sig åt oprovocerat våld- stryka lite hundskit på familjebilen samt kasta röd färg på ytterdörren. Men vi får inte veta om det hjälper eller inte, det är en av alla de trådar i den här filmen som jag tycker lämnas väldigt öppna och oavslutade...

Den karaktär som ändå är en smula intressant är Jim, vars pappa lämnade honom på ett zoo när han var liten och resulterar i att han är olycklig och knaprar antidepressiva mediciner. Snart förstår man att handlingen egentligen kretsar kring Jim och huvudpersonen, men de bakomliggande orsakerna till varför William bryr sig om just Jim begriper jag inte... Kanske vill William att Jim ska göra det som inte William vågar göra? William kanske ser sig själv hos Jim, fast deras bakgrundshistorier skiljer sig åt ganska mycket... 


Nej, Chatroom var verkligen inte min typ av film och jag hade trott att det skulle vara mer skräckbetonat. Filmen börjar rentav som en parodi, alla karaktärer verkar så överspelande ( men det är kanske så man beter sig på Internet också inför andra?), och mina förhoppningar om en ny skräckfilmspärla från Ringu-regissören gick snabbt om intet. 


 

ANNONS
Av roboguy - 2 juni 2011 15:25Nu är spekulationerna i full gång om vem som ska ersätta Sissy Spacek i den klassiska rollen som Carrie White. Och inte för att det blir särskilt mer intressant, men Megan Fox har tydligen blivit väldigt intresserad av rollen. Det säger sig självt för ganska många att Fox skulle se till att remaken floppar redan på förhand om hon skulle få rollen- hon är, för att säga det rakt ut, alldeles för snygg för att spela Carrie... Smink och liknande kanske skulle kunna fixa det, men det skulle ändå inte fungera.

Ett betydligt mer intressant val är Hailee Steinfeld, som jag har förstått har gjort mycket bra ifrån sig i True Grit ( som jag förmodligen inte kommer att se förrän filmen visas på TV ). Jag vet inte om hon skulle passa som Carrie White, men hon är i alla fall ett klart bättre alternativ jämfört med Megan Fox! Men vi får se vem som får rollen i den här onödiga remaken av en redan klassisk film. 
http://www.moviezine.se/artikel/7503-steinfeld-blir-nya-carrie 

Nya Carrie White?

Av roboguy - 2 juni 2011 15:15

Nu har det lanserats en ny choklad som är fylld med non stop! Frågan är vilken smak som ska blandas med chokladen nästa gång- laktris, alhgrens bilar eller varför inte pytt i panna?;P Men chokladen med non stop var faktiskt riktigt god, och såvitt jag har förstått saken så är den här blandningen populär också. En ny favorit har fötts.

 

Av roboguy - 2 juni 2011 00:30

The Thaw, som också finns med titeln Arctic Outbreak, anspelar på ett tema som förmodligen kommer att bli mer och mer återanvänt på film ett tag framöver ( och, förstås, beroende på hur utvecklingen blir )- nämligen växthuseffekterna och den globala uppvärmningen! The Thaw anspelar lite för mycket på det här och ibland blir man lite trött på att karaktärerna påpekar att vi måste vakna upp, att vi inte vill förändra vårat sätt att leva för att planeten ska överleva. I och för sig är det ju sådana åsikter som finns också, och varje rön som klimatforskare kommer med motsägs och bortförklaras med att det är "propaganda från klimatförespråkare". Men själva filmen är väl inte någon katastrof egentligen ( sorry för ordvitsen där ) men den är inte heller speciellt bra.

Läs inte mer om du inte har sett filmen!

Val Kilmer, som spelar forskaren i filmen, har sett bättre dagar och frågan är väl om han kommer att få vara med i något bra igen eller om karriären har gått helt i stöpet. För att vara en av skådisarna från klassiker som Heat och Top gun så har det de senaste åren gått spikrakt nedåt, och han återfinns alltofta i sådana här mediokra sammanhang. Men i The Thaw är han inte med speciellt mycket och det är kanske bara bra det, samtidigt så gör han helt okej ifrån sig det lilla han får vara med.

Det jag stör mig mest på är tjejen som spelar Kilmers dotter, Evelyn. Jag tror banne mig hon snyftar/gråter/är rädd filmen igenom ( ja, förutom i inledningen då innan hon tar sig till pappas forskningsläger). Annars är det ett evigt snyftande, skrikande och gråtande i princip varje gång hon är med i bild. Man blir riktigt trött på henne, faktiskt! 


I övrigt är The Thaw ganska underhållande medan den pågår och man börjar ju fundera lite över vad för gamla bakterier som vi skulle kunna väcka till liv genom att göra klimatet varmare och varmare. I och för sig är väl kanske just fågelvirus och andra smittsamma sjukdomar det som vi ska oroa oss mest över de kommande åren istället för smältande isar, som ställer till problem det också men enligt forskare dröjer det ju några årtionden innan naturkatastroferna ställer till med riktigt stora problem. Men smittsamma sjukdomar... Ja, de har ju varit igång ett tag, och vem vet- kanske återkommer något som liknar Digerdöden, och vad gör vi då? Ska en tredjedel av Europas befolkning duka under igen inför en ny smittsam sjukdom? 


Men skrämselpropagande som lanseras av The Thaw är svårt att ta på allvar då stora delar av filmen haltar och man inte får någon riktigt "skrämmande känsla". En scen biter sig kvar på näthinnan efter filmens slut- isbjörnen vars kadaver är helt täckt av "förhistorisk parasit". Den var ganska läcker, faktiskt!. Filmen ville väl helt enkelt säga lite om vad som kan inträffa, men den kommer att glömmas bort ganska snabbt av mig. 


 

Av roboguy - 1 juni 2011 21:59

Ja, inte så väldigt mycket nytt framkommer direkt- en lite längre sekvens av tågkraschen som förmodligen är startskottet för hela filmen! Nu är det inte så länge kvar innan man äntligen kan beskåda hela filmen, och nu får man hoppas på att filmen blir så bra som den ser ut att kunna vara!

http://www.youtube.com/watch?v=d52cMpPi5fE


 

Av roboguy - 1 juni 2011 19:26

 

Jag blev lite besviken på Pc för allas testande av 4G då jag hade förväntat mig ett större test och att de skulle ha rest omkring i hela landet, istället för att bara befinna sig i Mälardalen ( där, enligt tidningen, en tredjedel av Sveriges befolkning bor). De har också fokuserat sig på hastigheten ( vilket kanske är det viktigaste med 4G, men jag hade gärna velat se lite mer utförliga test och kanske lite kommentarer om täckning istället för att bara få det gamla rådet att testa täckningen där man har tänkt att vara med sitt mobila bredband). 


Men lite har hänt sedan förra årets stora test av mobilt bredband, och 4G är förstås den stora nyheten. Men förra årets vinnare- Telenor- har tappat guldmedaljen och det är Telia som har övertagit den. Det är kanske inte så konstigt då det är Telia som var först med 4G, och som kontinuerligt bygger ut och förbättrar nätet för 4G. Något som dock förvånar är operatören 3, som inte ens har 4G men som ändå är lysande och hamnar på en hedrande andraplats. 

Jag är glad att jag inte hoppade på Net1-tåget när jag satt och funderade på det för ett tag sedan. Net1 har halkat efter, och jag litar inte alls på det företaget- visserligen är det bara saker som man har hört, så jag vet ju inte med säkerhet något om dem egentligen men... nej, det var nog lika bra att inte ha något abonnemang där. 

Tele2 har dock ett dyrare 4G-abonnemang jämfört med Telia, och så brukar det ju inte vara- Tele2 är ju "prispressaren" i vanliga fall. Synd att inte Tele2 fortsatte att samarbeta med Telia, för då hade det nog sett bättre ut.  


I övrigt blev jag väl inte så mycket klokare efter att ha läst Pc för allas test, utan jag visste redan allt på ett ungfär och jag visste hur det låg till. Får se när man får möjlighet att hoppa på 4G-tåget, förhoppningsvis ska det väl inte dröja alltför länge till. Och så får man väl se också om det håller vad de lovar eller inte, för det här med otroliga hastigheter har man ju redan hört om en, två, tre gånger tidigare. Allt hänger på huruvida uppkopplingen blir mer stabil eller inte, och att man kan komma upp till betydligt bättre hastigheter än vad man får med 3G tubro. Men det får framtiden utvisa!

Av roboguy - 1 juni 2011 17:38

En liten "ordvits" in titeln ( eller så var det bara jag som misstolkade den ) men jag trodde filmen skulle handla om några tjejer som befann sig på en is i bikini av någon anledning- men egentligen borde man ha lagt till bikini gils "put" on ice, eftersom mördaren av någon anledning vill bevara kropparna och lägger dem i is så de inte ska ruttna... Ja, egentligen har det inte så mycket med något att göra, för annars är Bikini girls on ice en ordinär och ganska tråkig film!

Läs inte mer om du inte har sett filmen!
För det första- det finns en mängd trovärdighetssvackor i handlingen- men om man nu till äventyrs ska till en stad för att där klä sig i bikini och tvätta bilar... Borde man inte då byta om till bikini när man har kommit till stan? Det vore mest troligt ( men inte lika roligt ) för de här kvinnorna är i bikini genom hela filmen. Inte så dåligt, egentligen... 

Det andra är varför folk egentligen stannar vid en bensinpump ( lägg märke till detta- det är en enda pump på den nedlagda bensinmacken ) som ser ut att härstamma från början av seklet. Alla tror bara att det finns kvar bensin i den, och att den nedgågna lilla butiken bara ser nedgången ut men att det ska finnas folk där, trots att man inte ser skymten av någon, varken av andra människor eller av andra bilar?


Karaktärerna är inte heller mycket att orda om. Vi har den kåta killen, som tyvärr är alldeles för nördig för att få ligga med någon av "biltvättartjejerna".

Gruppens bitch, Kelly, bråkar med var och en men har naturligtvis ett eget litet gäng som hela tiden står bakom Kelly.

En av huvudpersonerna kan tala franska och verkar vara den enda som är en aning begåvad i det här ganska korkade gänget.


Klichéer finns det väldigt gott om i Bikini girls on ice... Mördaren är tystlåten, galen ( men bär faktiskt ingen mask) och stönar och stånkar så mycket efter att han har tagit livet av kvinnorna att man börjar misstänka att han har någon form av sexuella frustationer som han tar ut genom att mörda folk. 

Liksom i de gamla klassiska Fredagen den trettonde-filmerna så finns det förstås en gammal gubbe i den här filmen som kör förbi macken och varnar kvinnorna för att "hemska saker har hänt här" och att människor som har vistats vid macken aldrig har setts till igen. 

Och naturligtvis finns en mer än lovligt korkad, omotiverad sexscen med i alltsammans;P


Men..Bikini girls on ice är ändå traditionell och har med en hel del finfina splatterscener och en handling som inte är något att orera om förstås, och man får ta den som den är helt enkelt, och funkar bra som underhållning för splatter-vänner. Även om jag hade trott att den ändå hade kunnat erbjuda något litet extra... 

 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se