Alla inlägg under juni 2011

Av roboguy - 21 juni 2011 14:58

Jag skrattade lite när jag såg reklamen för Vigo tuggummi för första gången, och jag precis som många andra tydligen reagerade på just tuggummit Beauty som tydligen skulle "hålla dig snygg". Hah! Jag hoppas bara att det inte är någon som verkligen trodde på det;P Det är bra att Konsumentverket ska granska reklamen, det behövs ändå lite mer granskning av det som reklam erbjuder och ibland kommer det sådana som går lite väl mycket över gränsen med vad som utlovas. 
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/konsumentverket-granskar-skonhetstuggummi_6261688.svd
 

ANNONS
Av roboguy - 21 juni 2011 13:29

Hanna Storms nyfikna näsa och otålighet fortsätter i Mörka skuggor i Sunderby av Majvor Muller, och den här boken är i alla fall lite bättre än den förra. Men det finns fortfarande kvar problem som ord som hoppar lite hit och dit och underliga meningar och man ställer sig ju frågan huruvida någon granskar de här texterna innan publicering? Det borde det ju göra, men hur grodor får fortsätta att förekomma i de här böckerna förstår jag inte. 


Nåja, precis som fallet var med förra boken så är det trevligt att känna igen miljöerna som handlingen utspelas i- framför allt i Luleå, även om jag inte är så bekant med staden egentligen. Jag har aldrig varit på Sunderby sjukus, men som det beskrivs i inledningen av boken så låter det ju inte alls så dåligt att "sjukhuset som invigdes 1999 presenterades då som Europas modernaste sjukhus" och att allt är digitaliserat där. Tänk att ett sådant finns i Luleå!!!


I Mörka skuggor i Sunderby finns naturligtvis en samhällsbeskrivning, och det är polismannen Junkka som får ge en bild av hur läget är i dag, och jag tycker att beskrivningen stämmer ganska bra samtidigt som det förstås är skrämmande hur utvecklingen ser ut:
" Junkkas tankar gled tillbaka i tiden och han mindes hur annorlunda hans arbete var när han började sin polisutbildning. Samhället hade blivit hårdare och hårdare." Jag tror att samhället har en mycket hårdare klimat i dag jämfört med hur det var en gång i tiden.  Framför allt har man ju fått höra från äldre, mormor till exempel, hur man kunde lämna husdörren olåst medan man var och handlade förrut, något som är helt otänkbart i dag. Misshandel och våldtäkter och liknande skit läser vi dageligen om i tidningarna i dag! 

Beskrivningen av Luleå tycker jag är riktigt bra, samtidigt som den är skrämmande:
" På bara tjugo år hade en mellanstor stad med sjuttiotusen invånare blivit en kopia, ett mini Stockholm och i det såg han inget positivt alls. Idyllen var förlorad." ( s. 94).


Majvor Muller levererar dessutom en liten slev med kritik, eller vad man ska säga att det är, gentemot politik och politiker: " Tur han hade sin politikerpension att falla tillbaka på. Hur skulle de annars överleva? I sitt eget parti var han pestsmittad för de flresta fastän det absolut inte fanns några änglar bland övriga politiker. Många låtsades leva enkelt även om flera olika uppdrag gav dem höga arvoden och ersättningar, men det var inget som sades högt och väl dolt för väljarna fanns överflödet." ( s. 77). Politikern Sture Stens öden och äventyr är det som gör Mörka skuggor i Sunderby läsvärd, eftersom jag blir lite förbannad över att journalister går att köpa och att journalisten i sin tur har en sådan makt att denne kan ödelägga en människas liv fullständigt, trots att anklagelserna som riktas mot (oskyldiga) människor och makthavare är falska.


Deckarintrigen är väl inte så mycket att orda om egentligen, och upplösningen tycker jag nästan blir snubblande nära parodi då plötsligt varenda misstänkt kommer till skott och erkänner att de ligger bakom dådet. Men är man ute efter en ganska läsvärd deckare som inte kräver alltför mycket "kapacitet" av läsaren för att ta sig igenom så funkar Mörka skuggor i Sunderby bra. 

ANNONS
Av roboguy - 19 juni 2011 01:17

Ja, herregud vad jag är besviken efter att ha sett Cross- jag hade förväntat mig betydligt mer än vad som erbjöds men det största "sveket" är att Danny Trejo är med två sekunder i anslaget och att Vinnie Jones är fruktansvärt tråkig och dålig som Gunnar. Helt klart Jones sämsta insats på film hittills, han brukar vara betydligt mer underhållande än vad han är i den här filmen. I överlag när det handlar om skådisarna kan man ju säga att ingen av dem är särskilt övertygande, och det känns som att b-skådisgänget samlats för att göra en skräpfilm tillsammans! Den enda som klarar sig med hyfsad trovärdighet är huvudpersonen själv, spelad av Brian Austin Green, men han tar rollen på för stort allvar. Läs inte mer om du inte har sett filmen!Jag gillar att de har med textrutor, det ger en serietidningskänsla, men jag gillade det inte när det användes i början av filmen där karaktärerna skulle presenteras och namnges samtidigt som de var mitt uppe i en skottlossning... Man vill se vad som händer- inte läsa namn och vad karaktärerna har för egenskaper! 


Kärleksmötet mellan huvudpersonen och Sunnyshine kan vara den sämsta kärleksträff jag har sett på väldigt länge- Sunshine blir påhoppad av två killar på en bar, Callan slår ned den ena och tjejen själv tar hand om den andra- genast är de ett par "skapat i himmlen" och perfekta för varandra... Eh, nej det köper jag inte. 


Backfire, som ska fungera som gängets pajaas, är bara irriterande och "dumkorkad" men får inte mig att dra på smilebanden och dessutom ska han ju också ha sin femton minuter i strålkastarna då han plötsligt begriper vad det här med staven som skurkarna jagar efter handlar om... Suck.


I slutet, medan den stora slutstriden pågår, stönar och flämtar de tre tillfångatagna kvinnorna så jävla mycket att man tror att det är bakgrundsljud till någon porrfilm... Irriterande är det, minst sagt.


Nej ursch, jag trodde verkligen att Cross skulle vara en underhållande och skön b-film med skådisar som Vinnie Jones och Danny Trejo inblandadde, men det visade sig vara ett stort fiasko. 

 

Av roboguy - 18 juni 2011 21:22

Jag trodde aldrig jag skulle få anledning att säga att en film av Uwe Boll inte suger fullständigt, men det är faktiskt sant när det gäller Rampage. Men med det inte sagt att det inte finns saker som gjorde mig en smula irriterad i filmen, och som gjorde att jag inte riktigt kan säga att den är "bra" i den meningen att jag skulle rekommendera den till vänner och bekanta. Men för att vara Uwe Boll så var det förvånansvärt fritt från skit och smuts. 


Läs inte mer om du inte sett filmen!


Men jag köper inte huvudpersonens anledningar till att gå bananas mot oskyldiga! Okej, en del argument lanseras i inledningen- jorden är överbefolkad, vi lär oss från barnsben i skolan att det enda som räknas är en fet plånbok och att man ska göra skönhetsoperationer osv, men vad tusan- ska man gå och ladda k-pisten och ge sig ut på stan och bara döda alla man stöter på? Off course not. 

Och jag hoppas verkligen att ingen virrpanna ser den här filmen! Vissa filmer borde faktiskt inte finnas tillgängliga för vem som helst att se, speciellt inte en sådan här film! Man vet aldrig vilka tankar sådant här sätter igång hos vissa... 


En av de saker som störde mig mest med Rampage var att det i början av filmen visades "vad som komma skall" lite för ofta. Det kändes som att Uwe Boll med det ville säga- ge inte upp, fortsätt titta på filmen, jag vet att jag tjatar med det ena och det andra ( men jag vill ju bara ge en förklaring till det som händer sedan) men ge inte upp för fan, se här, kolla- det kommer pang-pang snart, så fortsätt titta, jag visar er lite av vad som kommer att hända... Irriterande, jag vill inte se vad huvudpersonen kommer att göra i förhand, jag vill se det när det väl händer. 


Och så en sak till- scenen i bingohallen? Var det menat som en paus i dödandet, eller vad? Jag förstod ingenting av det där. Nåja, Boll gör inte alltid begripliga saker;P


Men som jag sa i inledningen- det här är den film av Uwe Boll som faktiskt är ganska sevärd! 

 

Av roboguy - 18 juni 2011 18:47

Ibland är det inte så dumt med alla repriser som börjar visas under sommaren! Full fräs med Stefan och Krister var länge sedan man såg ( om man inte räknar med de klipp man har kollat på Youtube då och då), så den här repriseringen välkommnar jag- TV4 klockan 19.25 Bara att bänka sig;P

 

Av roboguy - 18 juni 2011 18:00

" Det brittiska censurorganet för film, British Board of Film Certification (BBFC), har beslutat att bannlysa uppföljaren till The Human Centipede (2011). Anledningen är bland annat att filmen anses både obscen och sexuellt våldsam. Den första filmen handlar om en kirurg som sammanfogar tre människor på kirurgisk väg och den blev genast en snackis under 2009 och 2010."


Beslutet att bannlysa uppföljaren har retat upp filmens regissör Tom Six som i Empire går till hårt angrepp mot BBFC:

”Thank you BBFC for putting spoilers of my movie on your website and thank you for banning my film in this exceptional way. Apparently I made an horrific horror-film, but shouldn’t a good horror film be horrific? My dear people it is a f****cking MOVIE. It is all fictional. Not real. It is all make-belief [sic]. It is art. Give people their own choice to watch it or not. If people can’t handle or like my movies they just don’t watch them. If people like my movies they have to be able to see it any time, anywhere also in the UK.”


Bannlysa en film? Hallå, är vi tillbaka på 1500-talet eller? Att bannlysa en film är dessutom löjligt i dag- eftersom det enbart gör filmen ännu mer uppmärksam och dessutom inte hindrar människor från att se den. Jag är övertygad om att engelskmännen får tag i filmen, på ett eller annat sätt;) Tom Six, trots de filmer han gör, verkar vara en vettig person i svaret han skriver där han bland annat säger tack för att de spoilar hans film, men desto viktigare att det ju faktiskt är upp till var och en att välja om de vill se en film eller inte och att det tyvärr finns dem som fortfarande inte klarar av att skilja mellan verklighet och fantasi!


I trailern så säger de att uppföljaren har blivit bannlyst på grund av att den innehåller sadistiskt sexuellt våld och obehagliga grafiska scener (!!!) och att den är värre än den första filmen. Tja, det återstår att se- jag hade höga förväntningar inför den första filmen, kallad "världens äckligaste film", men jag blev väldigt besviken och det fanns som vanligt ingenting i den som gjorde att mina ögonbryn höjdes. Jag kan inte säga något om uppföljaren ännu, men jag betvivlar att jag kommer att bli särskilt chockad eller äcklad. Mycket väsen för ingenting, precis som det brukar vara, förmodligen!

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article13138018.ab

   

Av roboguy - 18 juni 2011 15:03

Superputin, a man like any gör tydligen stor succé i Ryssland ( konstigt ) och handlar om att Putin är en superhjälte i judodräkt och till hans hjälp mot skurkarna har Putin Dmitry Medvedev. 


Herregud;P Omvänt- det skulle vara lite "roligt" med något liknande med te.x Reinfeldt eller Persson som tecknade superhjältar!

http://www.dn.se/webbtv/kultur-noje/putin-blir-superhjalte/
 

Av roboguy - 18 juni 2011 14:04

Åh, apokalypsen var det första jag tänkte på när jag såg Axes nya reklamfilm- när änglar faller ned till marken och man börjar ju fundera över vad det här handlar om, i alla fall första gången man ser den här reklamfilmen. Men det är ju inget negativt med det, det gör att man följer fortsättningen med stigande intresse- varför faller änglar ned från himlen? Vad är det änglarna är ute efter? Och när svaret väl kommer- Axe- blir man kanske en smula besviken, men jag tycker det är fyndigt och riktigt bra gjort, och säljargumentet " even angels will fall" är klockrent;)

http://www.youtube.com/watch?v=WRnBHHcdHJQ


 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se