Alla inlägg under juni 2011

Av roboguy - 12 juni 2011 23:57

Jag var lite osäker på huruvida jag hade sett Ond aning eller inte, men ju längre jag såg av filmen så förstod jag att jag hade sett den tidigare- och jag förstod också varför jag hade glömt bort den;P


Visserligen börjar den ganska intressant- drömmer Sandra Bullocks karaktär Linda alltsammans, eller vad är det som händer egenligen? I takt med att man börjar förstå sammanhanget så tappar filmen ganska mycket fart, dessutom blir det ganska löjligt och lite för uppenbart- exploderande elledning, död kråka osv. Och jag blir väldigt trött på de två flickorna som hela tiden ska få höra att de är söta som prinsessor och mamma och pappa älskar dem....Hyfsad film trots allt, även om jag tycker att det händer lite för lite. Peter Stormare har en alldeles för liten biroll ( men han bryter åtminstone inte på ryska här).


 

ANNONS
Av roboguy - 12 juni 2011 01:08

Phu, körde precis klart ett maraton med Simsponsavsnitt som började vid 22.00 och tog slut för fem minuter sedan! Man är lite donaut-headbangad och känner ibland för att brista ut i spontana utrop av typen D´oh, men annars var det härligt att se om lite klassiska avsnitt som man inte har sett på ett tag. Jag såg även några av de nyare avsnitten, men det är enkelt att se att serien har börjat gå alltmer på tomgång och inte alls når upp till samma klasser som de tidigare säsongerna, tyvärr. 

Men Homer Simpsons är och förblir en av de roligaste tecknade karaktärer som någonsin har skapats!
 

ANNONS
Av roboguy - 11 juni 2011 18:15

Jummie, Don't Be Afraid Of The Dark ser onekligen väldigt lovande ut och saken blir inte sämre av att Guillemro del Toro finns med och drar i trådarna i bakgrunden i egenskap som producent/manusförfattare. Kan bli både och förstås- hemsökt hus har man ju sett en och annan gång tidigare, men jag hoppas att man inte gör misstaget att ösa på med spökerier så fort familjen intagit huset. 


http://www.youtube.com/watch?v=iztc_8dj3Ws 

 Av roboguy - 11 juni 2011 17:56

Mina hörlurar, som har fungerat otroligt bra och som dessutom erbjudit extremt bra ljudkvalité, har gått sönder. De borde ju egentligen vara i bra skick fortfarande eftersom det bara är ett år sedan jag köpte dem, men en av lurarna har lossnat helt och hållet och man kan bara lyssna på den vänstra luren.

Det är inte så trevligt att bombardera det vänstra örat med ljud, och det blir ganska jobbigt och irriterande att lyssna på musik och annat- och ljudkvalitén blir extremt lidande. 
 

Av roboguy - 11 juni 2011 17:41

Varmast i Europa i Norrland just nu- inte dåligt alls! Och visst njuter man av värmeböljan, och det är bara att passa på medan det är varmt och härligt för det ska tydligen bli svalare till veckan. 


 

Av roboguy - 9 juni 2011 23:34

En ganska passande låt såhär i examenstider! Jag lyssnade på den här flera gånger när jag tog stundenten! Bästa låten som verkligen beskriver känslan av att vara färdig med skolan för ever.


http://www.youtube.com/watch?v=qga5eONXU_4&feature=related


 

Av roboguy - 9 juni 2011 22:45

Jag gillar filmaffischen för den engelska versionen av Män som hatar kvinnor, samtidigt som man blir lite orolig för att alltsammans är ett pr-trick och att David Finscher får en hel del gratisreklam för det här släppet av denna poster. Jag tror ju inte ett dugg på att den kommer att bli godkänd, det kommer bli en helt annan poster- men hur mycket uppmärksamhet och gratis-reklam har inte filmen fått vid det här laget? Jag är ju definitivt inte ensam om att redan ha skrivit om den här filmaffischen;P Men vi får väl se, men den här blir förmodligen inte godkänd som "officiell" affisch. Men det vore ganska häftigt om den blev det...
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article13144479.ab
 

Av roboguy - 9 juni 2011 22:19

Psychosis börjar lovande- en galning lemlästar några miljökämpande ungdomar- men tyvärr så var den lovande upptakten bara en illusion, för sedan får filmen problem. Spänningen uteblir och de välkända fällorna har man sett en, två, tre gånger förut och alltsammans kryddas med en något krystad förklaring i slutet. 

Läs inte mer om du inte har sett filmen!
Psychosis har två stora problem, tycker jag. Det första problemet var huvudrollsinnehavaren Charsima Carpenter- trevlig att titta på, dessvärre mindre trevligt att bevittna hennes ganska stela, mediokra skådespeleri som lämnar ganska mycket i övrigt att önska. Karaktären Susan ser mer eller mindre vettskrämd och orolig ut redan i första bildrutan, och inte blir det bättre av att hon ska vara vettskrämd och orolig genom hela filmen. Det är svårt att ständigt se orolig och nervös ut.

Filmens andra stora problem är, och det är mycket vanligt i skräckfilmer i dag, att spökerierna inleds två sekunder efter att parat har kommit in i huset! Allt måste ske direkt för annars finns väl risken att dagens publik tröttnar och slutar bry sig? I gamla spökeri-filmer så tog det tid innan det verkligen brakade loss, regissören satsade hellre på att skapa en olustig, obehaglig känsla innan spökerna fick fritt spelrum- i dag: karaktärerna flyttar in i ett hemsökt hus, spegeln faller i golvet i nästa filmsekvens, underliga fotsteg och röster hörs därefter osv osv. Allt händer på en och samma gång och ingen känsla eller inlevelse har hunnit infinna sig. 

I och för sig var det en snygg vink det där med de försvunna hantverkarna som paret pratar om när de kommer till huset ( eller snarare herrgården, det är inget litet nyköp de har gjort). Hantverkarna har inte gjort sitt jobb och man börjar ju undra vad som har hänt med dem. Tyvärr får inte frågan förbli obesvarad särskilt länge. 

Och hur är det med Susans hälsotillstånd? Jo, naturligtvis får vi ganska snabbt reda på att hon har en tråkig bakgrundshistoria med en mental kollaps som ett slags huvudnummer och däremd ska tittaren börja fundera över huruvida Susan inbillar sig alltsammans eller inte. Hmmm... Har vi inte sett det här förrut? Ung, snygg kvinna, mentalt instabil, som tror sig bevittna spöken och andar? Jo, det här har vi sett tidigare.


När sedan Peck blir huvudmisstänkt i jakten på förklaringar, så vet man ju nästan per automatik att Peck är oskyldig. Att försöka leda våra misstankar till honom är inte särskilt snyggt gjort. Nej, Peck blev aldrig någon skurk i mina ögon men å andra sidan så betedde han sig lustigt i framför allt middagsscenen... 


Psychosis kunde ha blivit så mycket bättre, men tyvärr faller den för frestelsen att vara lite för smart för sitt eget bästa. Mördaren som förekommer i början dyker upp igen, men har ingenting med filmen att göra egentligen- så behövdes verkligen den sidostoryn? Och slutet tycker jag inte riktigt knyter ihop säcken... 


 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se