Alla inlägg under juli 2011

Av roboguy - 6 juli 2011 16:46

Captifs är mycket spännande och sevärd. Det som börjar som en kidnappning av tre läkare visar sig vara något betydligt mer, och det blir riktig nagelbitar-spänning medan man får ta del av handlingen! Tyvärr finns det småsaker som stör, och man kan kanske klaga på en del annat också, men på det stora hela tycker jag att den här är sevärd!







Läs inte mer om du inte har sett filmen!




Det enda klagomål jag har om den här filmen är varför den lilla flickan Ana ska var med? Jag tycker att den enda anledningen till att flickan är med är för att huvudpersonen, Carole, ska ha något att "kämpa" för, plus att hon ska rädda flickan för att kompensera för det som hände med Caroles barndomsvän. Det känns lite väl typiskt att en kvinna måste hjälpa någon annan, och ha ett högre syfte enbart än att hjälpa sig själv från kidnapparnas klor. 


Dessutom undrar jag om huruvida regissören möjligen hatar hundar?;P Det är definitivt ingen fin bild som ges av hundar, i den här filmen är de verkligen inte människans bästa vän! Lite jobbigt blev det också när två hundar blir sprängda av en landmina, men tack och lov får man inte se så mycket av just den händelsen.


Det var också skönt att få höra något annat språk än engelska/svenska. Man borde se lite fler filmer på andra språk, även om jag inte tycker att franska är så jättevackert...


Men, kort och gott, Captifs är riktigt spännande och sevärd! 













 

Av roboguy - 6 juli 2011 14:46

Herregud- en budget på 1,3 miljarder för att fimatisera ett spel som på svenska heter Sänka skepp?! Världen är galen, helt snurrig! Dessutom har filmen en regissör vars cv innehåller bland annat Hancock, som inte var den bästa film man har sett... Nåja, får hoppas att det blir bättre med den här filmen! Men man har ju inte speciellt mycket att hämta från förlagan, mer än regler och dylikt:P

Kul att Alexander Skarsgård också är med i filmen, men herregud vilket tjat om att han "måste" vara med i Expressens artikel. 

Återstår att se vad det blir utav detta, men en rejäl flopp av alltsammans kan väl kanske inte uteslutas helt och hållet? 





http://www.expressen.se/noje/1.2490939/alexander-skarsgard-i-sin-nya-storroll











 

Av roboguy - 6 juli 2011 14:24

När tomten ( misstänkt lik den där Coca-Cola-tomten som förekom i reklamfilmer för en tid sedan?) är på semester föredrar han tydligen Pepsi;D Ganska nice reklam tycker jag, men varför syns den inte i Sverige eller har jag bara missat den...

Men sorry Pepsi, jag föredrar fortfarnade Coca-cola, sommar såväl som vinter!







http://www.youtube.com/watch?v=J8jmSdO20_s












 

Av roboguy - 5 juli 2011 21:55

En något senkommen uppföljare till The Wicker Man, men vad gör väl det- trailern verkar ändå vara ganska lovande. Hoppas bara att regissören kommer ihåg att det krävs betydligt mer 2011 än vad det gjorde förr för att lyckas chocka publiken, som har blivit betydligt mer hårdhudade. Men jag tror inte heller att det är regissörens avsikt, att chocka... Härligt också att återse Christopher Lee i en film igen, det bådar gott. 

För övrigt borde jag faktiskt se originalet. Det är lite ( eller rentav jävligt ) dåligt att jag inte har sett den ännu, men jag blev inte direkt peppad att se den heller efter att ha tagit ( lidit snarare ) mig igenom remaken med Nicolas Cage. 

Men The Wicker Tree kommer man defnitivt att se.






http://www.traileraddict.com/trailer/the-wicker-tree/trailer












 

Av roboguy - 5 juli 2011 18:11

Det enda, men mest irriterande, klagomålet jag har angående Dying Breed är att för att vara en film om kannibaler så förekommer det alldeles för lite av kannibaler i filmen, tyvärr. Istället handlar det mer om huvudpersonerna och deras relation till varandra medan de tar sig till Tasmanien för att spåra upp ryktet om att en tasmansk tiger har setts ( ett djur som sägs vara utdött ). Hallå! Vill jag se en dramafilm så ser jag det, men det här trodde jag handlade mer om skräck men tydligen misstog jag mig en aning... Å andra sidan, visst finns det en del bra scener här, men ingenting som får det att vända och vrida sig i min mage direkt.






Läs inte mer om du inte har sett filmen!







Det är lite jobbigt när man identifierar sig med en av karaktärerna i en film, speciellt när den karaktären påminner en om en själv i den grad att man skäms lite över att man är ungefär på samma sätt. För min del handlade det om Matt, som är tillsammans med Nina. Matt är vad man skulle kunna kalla för en "toffel", ungefär som jag kan vara, tyvärr... 

Betydligt häftigare är Matts polare Jack, en kille som aldrig verkar kunna ta det lugnt och som verkligen lever för dagen ( en sådan som Matt/jag önskar att vi vore lite mer av). Jag kan väl inte direkt påstå att Nathan Phillips är en stor skådis, vilket gäller för de övriga karaktärerna i den här filmen, men han gör ett bra jobb som Jack, och jag gillar honom verkligen!


Sedan var det ju det här med avsaknaden av kannibaler, och vilka de egentligen är. Jag får inte riktigt ihop det- men jag antar att det kanske är meningen också? Hemligheten som avslöjas i slutet har man delvis kunnat lista ut sedan tidigare, men det hänger ändå inte riktigt ihop med vad övriga filmen handlar om på något konstigt sätt. Ibland känns det lite som att man ser på två, helt olika filmer som råkat "klippas" ihop fel i redigeringsrummet... 


Och slutet... Ja, jag både gillade och inte gillade slutet. Det var lite för omständligt, samtidigt som det-tack och lov- inte var något vanligt, lyckligt slut! Det var ett riktigt bittert slut, faktiskt! Och det gillas, av mig!


Kort och gott så är Dying Breed helt okej. Den funkar, som en stunds tidsfördrivelse. Men jag hade gärna sett lite mer av kannibalerna! 















 

Av roboguy - 5 juli 2011 01:03

Jag återvände till duttpennornas värld och en plats där olika nummer läses upp i en högtalare samtidigt som man sitter och spänt duttar på ett papper där det finns ett antal rutor med nummer och då man hoppas på att man ska få in en rad, två rader eller till och med tre rader med siffror ( jackpott)- bilbingo var vad som stod på schemat ikväll och jag minns inte när jag senast spelade bilbingo, men det var ändå ganska roligt att prova på det igen. Och döm min förvåning när man ser yngre människor där också- ja, jag levde i en fantasibubbla som sprack ikväll eftersom jag inbillade mig att de i min ålder inte höll på med sådant tjafs som bilbingo och att det bara attraherade utövare som var antingen blivande pensionärer eller som hade varit det i flera år;P Men nej, man ska inte gå omkring med sådana fördomar, och det var obetänksamt gjort av mig.


Tyvärr innebar min comeback ingen vinst den här gången. Spelängeln ( eller om det kanske är djävulen) var upptagen på annat håll och jag kom aldrig riktigt nära i något av de tio spel som jag deltog i. I och för sig var det inte det viktigaste att vinna, det var själva upplevelsen att vara tillbaka och hålla på med spelbingo som var det centrala med kvällen. Dock hände väl ingenting som är intressant att rapportera om- mer än att någon ( ungar, förmodligen ) "fejk-tutade" med signalhornen på en bil som förmodligen stod några hundra meter bort från den plats där bilbingon pågick. Högtalarspeaker-mannen trodde de två första gångerna att det var någon som hade fått bingo, men när "fejk-tutandet" fortskred så ignoerade vi det helt enkelt och det var lika bra det. 

Och vi hade tur med vädret, solen var framme i princip ändra fram till slutet även om det efter klockan nio blev en aning kyligare. 

Tror det kan bli lite mer bilbingo-lirande för min del denna sommar, faktiskt!









     Det blev fullproppat på parkeringen innan bilbingon började klockan 19.00 Trots att mina fördomar grusades sönder så var det faktiskt pensionärerna som var på plats först- i god tid, de första måste rimligtvis ha dykt upp vid 18.00 Men vad gör det, då har man ju en timme på sig att sitta och fika och socialisera, innan allvaret börjar;)


Av roboguy - 4 juli 2011 15:51

Jag hade sett fram emot den här filmen, men när jag började se om trailers och klipp innan jag såg filmen så började pepp-barmometern att sjunka betydligt och jag började istället att bli lite tvivlande inställd till om jag verkligen skulle tycka om den här filmen. Det visade sig att jag inte tycker om filmen,tyvärr. Den är mycket snygg yta men tyvärr inte så speciellt mycket innehåll att komma med. Effekterna har överhanden medan storyn har en högst ordinär karaktär. Om man tycker om snygga effekter och att se snygga kvinnor i hyfsat minimal klädsel slåss mot drakar och nazistrobotar, då får man sitt lystmäte i och med Sucker Punch. Tyvärr erbjuds man inte speciellt mycket mer än så...





Läs inte mer om du inte har sett filmen!








Jag stör mig ganska mycket på Baby Doll- snygg är skådisen, men dessvärre är hon så liten och söt att det är inte speciellt trovärdigt när hon förvandlas till en a-klassens krigare som klarar av vad som helst i stridens hetta. Jag vet inte riktigt vad det är jag stör mig hos Emily Browning, men hon är alltför docksöt och jag hade hellre velat se en mycket tuffare och coolare karaktär.


Men det som jag tycker var tråkigast med alltsammans är att alla fighter har med en "dans" att göra, ingen av striderna utspelar sig egentligen och de utspelar sig inte heller i verkligheten, vilket gör att åtminstone jag inte bryr mig speciellt mycket om hur striderna går. Striden som utspelar sig i en japaninspirerad miljö är den klart snyggaste i filmen, även om jättesamurajerna är en aning överdrivna. Även striden som till stor del äger rum i skryttegravar under andra världskriget är ganska rogivande och snyggt filmad, men tyvärr har man gjort om de tyska soldaterna till "robotar", eller levande döda eller vad de nu egentligen var för något, för det hade ju varit alldeles för hemskt att fyra snygga kvinnor skulle gå omkring och döda en massa människor... Den stridssekvens jag tyckte minst om var den som utspelade sig på ett framrusande tåg och på vilket det fanns en bomb som bevakades av robotar, som var riktigt fult animerade...


Musiken kom jag också att tänka på i Sucker Punch, och annars brukar jag inte bry mig speciellt mycket om den musik som spelas men i det här fallet tycker jag att den användes mycket bra- som i den snygga inledningen av filmen, där Sweet dreams are made of this rullade i bakgrunden, samt när den äckliga borgmästaren gjorde entre för att avnjuta en av Baby Dolls danser- då bullrade Queens igång!




Men som sagt- jag hade förväntat mig mycket mer, och framför allt hade jag förväntat mig att det skulle vara "verkliga" strider. Men Sucker Punch är snyggt filmad och snygg på alla sätt och vis, men det tråkiga är att den känns så innehållslös och tom. En snyggt förpackad julklapp som, när man har slitit bort pappret och allt krimskrams, visade sig innehålla en smutsig strumpa...

Jag hoppas verkligen att Zack Snyder har något bättre att komma med i hans kommande film, som jag ser fram emot desto mer- nämligen Man of steel!












 

Av roboguy - 4 juli 2011 03:40

Det verkar nästan som att det har uppstått en liten mini-trend just nu med filmer som utspelar sig på en oljerigg långt ute till havs ( tänker framför allt på The Rig som jag såg för ett tag sedan ) och den här ser ju ut att kunna vara riktigt bra faktiskt! Värt att hålla ett vakande öga över i alla fall.







http://www.youtube.com/watch?v=baiIpBqkuvU&feature=player_embedded











 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards