Alla inlägg under juli 2011

Av roboguy - 18 juli 2011 17:43

Att den kommande filmatiseringen av Tintin är någon av de mest emotsedda filmerna i år råder det väl ingen tvekan om, men jag är lite skeptisk till  performance capture som är det format man använt sig av. I och för sig har man ju bara sett trailern än så länge, men figurerna ser lite kantiga ut och det ligger något "otäckt" i figurerna, eller så är det bara jag som tycker det;P Men det är klart att herrarna Spielberg och Jacksson använder den senaste tekniken som finns tillgänglig, i alla fall Spielberg har ju aldrig bangat för att använda den senaste teknik som finns i sina filmer. 


Annars har man väl ingenting att invända mot än så länge, återstår att se vad man tycker om filmen när den väl har premiär. Men jag tycker inte de ska basera nästa film på två Tintin-album, som de gör med den här första. Koncentrera er på ett album i taget istället!

http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/hajpad-tintinfilm-kan-fa-uppfoljare 

ANNONS
Av roboguy - 17 juli 2011 02:14

Jäklar vad bra den här trailern är och jäklar var jag började se fram emot hösten nu, då den här filmen har premiär!!! En måste-se-film, utan tvekan. Steven Soderbergh brukar kunna leverera mycket sevärda filmer, och han borde inte heller kunna misslyckas med en ensemble av skådespelare som Kate Winslet, Laurence Fishburne, Matt Damon, Gwyneth Paltrow! Ser fram emot det här.
http://www.youtube.com/watch?v=4sYSyuuLk5g&feature=player_embedded 

ANNONS
Av roboguy - 17 juli 2011 01:20

Wow, vilken enmansshow Adrien Brody bjuder på i Wrecked- i stort sett ensam bär han den här filmen på sina smala axlar och på något sätt får han mig åtminstone att bry mig om honom och det med väldigt små medel ty filmen börjar i total dimma för oss i publiken och liksom huvudrollsinnehavaren så vet vi just ingenting annat än att Adrien sitter i en bil som har kraschat, men filmen lever på att vi bit efter bit får reda på mer av pusslet och det är det som gör den här filmen spännande och underhållande hela tiden- ja, fram till slutet. Vill du ha enkel underhållning, gjord med hyfsat små resurser helt befritat från CGI-effekter är Wrecked ett självklart val.

Läs inte mer om du inte har sett filmen!


Den scen som jag tyckte bäst om i den här filmen var den där Adriens rollfigur leker med hunden "Duke". Jag vet inte riktigt vad det är med den scenen som fick mig att ana oråd, att Adriens karaktär kanske inte är den som man ska tro att han är, men det var i alla fall vid det tillfället som jag anade ugglor i mossen och därför inte blev riktigt så chockad när "sanningen" väl kommer. Men fram tills dess tycker jag det var lite irriterande att man inte riktigt vet vem den här mannen är som man förväntas heja på, är han en av de goda eller en av de onda? Om det hade framkommit tidigare under filmen så hade man åtminstone haft en anledning att känna och tycka på ett helt annat sätt.


Adrien Brody gör som sagt en mycket habil och övertygande insats som i princip den enda skådis i Wrecked, och man kan inte låta bli att undra varför han inte medverkar i mer sådana här filmer istället för att slösa bort sin talang på skräp som remaken av Predator och Giallo... Nåja, passa på och njuta av en mycket duktig skådespelare gjorde jag i alla fall.


Men slutet... Allt var ju så lovande fram tills slutet. Jag tycker inte riktigt att regissören lyckas knyta samman säcken. Vem var egentligen den där kvinnan? Och hunden... Ja, hunden hjälper visserligen Adriens karaktär i hans resa genom skogen men vad hade den för annan funktion... 


Nåja, Wrecked var i alla fall lagom spännande och intressant för stunden. Det duger gott så, det också! 

Av roboguy - 16 juli 2011 20:33

Det var ett härligt återseende att se om Dödligt vapen 2, som jag hade fått för mig var dålig men som inte alls var särskilt dålig utan tvärtom nästan lite bättre än första filmen! 

Humorn är det verkligen inget fel med i Dödligt vapen 2, och bäst är nog Roger Murtaugh när han får reda på att hans dotter Rianne medverkar i en reklam för- kondomer!

Jag hade också av någon anledning fått för mig att "toalettbomben" fanns med i den tredje filmen, men det visade sig nu att den finns med i den här filmen, men tyvärr var den kanske inte lika bra som den var första gången man såg den här. 


Karaktären Leo Getz är ett välkommet tillskott även om han kan bli lite väl irriterande och jobbig ibland. Men det är roligt att se hur Gibbs och Murtaugh munhuggs med Getz precis hela tiden. Tyvärr blev den här figuren lite väl jobbig i den tredje filmen, men fick åtminstone ett hyfsat bra avslut i och med den fjärde filmen.


Det jag gillar bäst med upppföljaren var när Gibbs får reda på vem som ligger bakom mordet på hans fru! Då blir han verkligen ett dödligt vapen igen, struntar i att han är polis och gör precis vad som helst för att utkräva sin hämnd. Det enda jag hade önskat var att han skulle ha blivit ännu mer brutal, och att inte hans partner skulle vara med under hämndtåget. 


Får se snart om jag är lika positiv till den tredje filmen, för den här andra filmen var en trevlig överraskning att se om.

 

Av roboguy - 16 juli 2011 16:27

Jösses, och jag som trodde att det skulle upphöra eller försvinna med plankning, men nu sprids tydligen en ny trend... Lite hoppfullt är i alla fall att läsarna som har deltagit i Aftonbladets omröstning tycker att det är löjligt till stor del, och att bara ett fåtal tycker att uggling är häftigt;P
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13333459.ab
 

Av roboguy - 16 juli 2011 16:20

Men herregud, är det verkligen något att skrika åt? Något som liknar en "tomte" på grund av den toppiga luvan som skuttar omkring... Hm, varför inte helt enkelt gå fram och försöka fånga grejen och ta reda på vad det handlar om? Eller så är det fejk, den förklaringen är möjlig också. Men att skrika och vråla är väl ändå överdrivet. Fånga in elädet och ta reda på vad det rör sig om;P

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article11649544.ab
 

Av roboguy - 16 juli 2011 01:46

Hmm undrar hur många parodier på Harry Potter och hans värld det finns egentligen?;P Jag vet inte om den här tillhör någon av de bästa, men jag tycker ändå den var ganska smårolig- natthumor, oh yeah!

http://www.youtube.com/watch?v=TLLRo5895ZY&feature=topvideos_entertainment 

Av roboguy - 16 juli 2011 01:22

Ursch, tror verkligen att den här studien som visar på att Google och liknande sökmotorer påverkar vårt minne faktiskt stämmer på de allra flesta. Jag har i alla fall ibland tänkt "äh, jag kollar upp det på Google sen" eller vad det nu gäller... I och för sig, det man har hört och sedan ska kolla upp måste man komma ihåg, men när alla andra (utom jag) går omkring med smartphones så kollar de upp sakerna direkt istället. 


Det är lite sorgligt samtidigt- offrar vi vårat minne så är det ju olika aspeketer av livet som blir jävligt mycket jobbigare. Som att minnas något överhuvudtaget, om man inte först har kollat upp det på nätet eller åtminstone har det nedskrivet någonstans. 


Nu får forskarna komma fram till vilka motåtgärder vi ska sätta in;P Snabba er på, snart är det kanske försent...


http://www.metro.se/nyheter/ny-forskning-google-far-oss-att-tappa-minnet/EVHkgo!UmW28WmrdpYD6/


 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se