Alla inlägg under juli 2011

Av roboguy - 11 juli 2011 13:40

Det som chockade 1974 är inte speciellt chockerande 2011, men det hade jag ju räknat med när jag äntligen kunde se den här filmen som jag har velat se väldigt länge men som av olika anledningar inte blivit av. Men jag är ändå lite besviken, trots att när man ser äldre, omtalade filmer inte ska vara så beredd på att bli "chockad" ( finns förstås undantag på äldre filmer som fortfarande kan chocka). Men jag vet inte- jag hade förväntat mig mer, och jag hade ändå trott att filmen skulle kännas lite mer modern. Men jag antar att förklaringen till att jag inte tyckte om Thriller- En grym film är på grund av att den är svensk, och det behövs så väldigt lite för att chockera i det här landet. Det är inte heller svårt att peka på vilka inslag i filmen som förmodligen gjorde att den svenska publiken reagerade och den svenska censuren gick bananas på filmen. 

Läs inte mer om du inte har sett filmen!


Christina Lindberg gör i alla fall en bra prestation. Inte ett enda ord yppar hon under hela filmen, vilket jag tycker var häftigt. Skulle en sådan grej kunna fungera i en film i dag? Ja, förmodligen men det skulle krävas mer av skådespelaren numera eftersom Lindberg är aningen stel och uttryckslös i rollen som One Eye. Och hon är en smula för oskuldsfull och fin för att riktigt kännas helt trovärdig när hon senare under filmen blir en hämnare. Men att Christina Lindberg var en sexsymbol på den tiden det begav sig har man inte så svårt att förstå, hon är ju riktigt snygg! 

Det som chockar en först är att One Eye överhuvudtaget sätter sig i den "coola" bilen som körs av sliskiga Tony... I dag hade förmodligen vilken kvinna som helst genomskådat den här Tony, det är något i hela den mannens personlighet som signalerar fara, och att han är så vansinnigt sliskig. Heinz Hopf har inte direkt mycket att jobba med men han gör det ändå jävligt bra som Tony, och man känner instinktivt motvilja mot den här mannen. 


Men det mesta känns aningen mossigt! Sexscenerna måste väl ändå vara "på riktigt" eller? Det kanske handlar om inklipp från porrfilmer, men de är ganska detaljerade. Första chocken alltså! Den andra måste vara slagsmålsscenen mellan One Eye och två poliser... Jag kan i alla fall tänka mig att man upprördes över att dels en fin flicka slåss och dels att hon dessutom slår ned ordningsmakten! Scenen är dock extremt dålig, och jag begriper inte varför alla våldsinslag i den här filmen måste gå i slow motion. Det innebär inte att scenerna blir häftigare, i alla fall inte med dagens mått, och de blir tvärtom väldigt sega och tråkiga.

I bilsekvensen, där One Eye blir jagad och kör "vilt" så åker ett antal bilar av vägen och varenda en av dem börjar brinna???! Det kanske var meningen att det skulle se häftigt ut, men resultatet blir det omvända och jag började åtminstone att tänka mer på varför bilarna börjar brinna mer än att hänga med i biljaktsekvensen. 


Sammanfattningsvis, Thriller- En grym film var inte vad jag trodde att den skulle vara! Men samtidigt tycker jag att det är härligt att Sverige åtminstone har en sådan här film i bagaget, mitt i folkhemsgemytligheten och det vore verkligen härligt om "vi" kunde göra lite med sådana här filmer i fortsättningen! Börja tänja lite gränser igen, som vi var så duktiga på vid den här tiden som Thriller gjordes.  

ANNONS
Av roboguy - 11 juli 2011 12:33

Alltid svårt att ge en helt igenom rättvis bild av en film från 1985, för det är oundvikligt att inte jämföra med dagens filmer och dagens teknik och därför kan man väl inte alltid vara alltför schysst mot äldre filmer, men man brukar ju tänka att "ojdå det där såg inte något vidare bra ut men det är ändå bra gjort för att vara från xx " osv. Jag hade inte sett hela Red Sonja tidigare förrän nu, och jag kan inte direkt minnas att den har visats på TV tidigare? Jag kan minnas fel och jag minns att jag hittade en vhs där delar av filmen fanns kvar men som var överspelad av något annat ( tror någon hade spelat in några avsnitt av Rederiet rentav ) så jag har tidigare bara sett brottsstycken av Red Sonja men har länge velat se hela filmen. Nu när jag har gjort det blir väl intrycket att vi tack och lov har lämnat mycket av det fjanteri som präglade fantasy tidigare. Det är trots allt bra att det har kommit mycket ny teknik som gör att det mesta har blivit bättre på vita duken och det som såg löjligt ut för trettio år sedan skulle i dag kunna göras bättre, men det är ju självklart... Men vad jag egentligen tycker om filmen är kort och gott att visst, den håller faktiskt fortfarande, samtidigt som det finns inslag som är ganska löjliga när man ser på dem med dagens moderna ögon, men Red Sonja går definitivt att se fortfarande. 
Läs inte mer om du inte har sett filmen!Jag måste däremot säga att jag inte blir speciellt imponerad av Brigitte Nielsen, som spelar titelfiguren Red Sonja. Nielsen är väl inte heller direkt någon "stor" skådis, om man nu får säga så, men hon ser inte heller tillräckligt "barbarisk" ut... Jämför man med Arnold så är det ju klart lite orättvist, men han är i alla fall min bild av en, mer eller mindre, riktig barbar. Nielsen ser helt enkelt för bra ut, och dessutom verkar hon inte riktigt passa i kostymen. Hon har säkert tränat inför rollen och så, men man tycker ändå att hon framstår som ganska svag, speciellt när hon väljer ett svärd som enligt mig vore helt fel val för Sonja, eftersom svärdet ser ut att vara tungt och svårt att få bukt med i en strid. 


Det är tur att Arnold S figur Kalidor ( den inledande scenen där man först ser Kalidor komma ridande på en häst över vidsträckta landskap samtidigt som Morricones musik dundrar är fantastiskt vacker) dyker upp med jämna mellanrum då och då, för naturligtvis ska det finnas med en irriterande snorunge som ska lyckas "väcka" Sonjas modersinstinkter. Den lilla ungen, som i dag förmodligen skulle kunna kallas för bratt, spelas av Ernie Reyes Jr, och han retar nära nog mig till gallfeber när han hela tiden ska försöka imponera på Sonja, trots att vi alla förstår att han förstås inte har någon chans! Men kunde Sonja inte helt enkelt få vara en krigarkvinna, på samma sätt som Conan, utan att behöva få en irriterande unge om halsen? Jag hade hellre velat ha en riktig amasonkvinna som nästan helt saknar empati och medkänsla och som skolad av de bästa krigarna i världen ger sig ut och slåss... 


Sedan var det de här inslagen som känns lite löjliga i dag; Ichtyan-grottan som våra karaktärer hamnar i där de får slåss mot en dödsmaskin som ser ut som en drake byggd av stål. Den scenen är inte speciellt snyggt gjord, och den är ganska tjatig i och med att det faktiskt aldrig ser ut som att karaktärerna är i någon överhängande fara:P 

Ett djurkadaver används som bropassage är ett annat exempel, men just den här grejen funkar åtminstone- det vore ju häftigt att ha ett djurskelett som en bro för att kunna passera;)

Och den genomonda drottningen Gedren har en gigantisk spindel bredvid sin tron ! Det är sådana detaljer som inte finns med i någon större utsträckning i dagens fantasyfilmer. 

Men en detalj som jag saknar i moderna filmer är det här med att blodet ska vara kvar på svärden! Av någon anledning hinner hjälten i dagens filmer torka av svärdet så det är rent och fint varje gång det blir strid, men i Red Sonja finns blodet kvar och det syns varje gång Sonja och de andra använder sina svärd. En ganska obetydlig detalj visserligen, men ändå en grej som har förändrats på tiden som har gått- blodet på svärdsklingorna får tydligen inte finnas kvar i dagens filmer, och blodet ska helst synas så lite som möjligt, vilket är lite trist.Kort och gott så tycker jag att Red Sonja är helt klart godkänd och fortfarande är hyfsat sevärd. Men jag skulle väldigt gärna vilja se en remake av den här, med allt vad dagens moderna kunnande och teknik kan göra för karaktären Sonja! 
 

ANNONS
Av roboguy - 11 juli 2011 00:14

Oh, det här gillar vi ( dvs jag )! Handlingen ser väldigt enkel ut- ett slags monster springer omkring i något träskliknande område och jagar ett antal människor. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara ibland.


http://www.youtube.com/watch?v=xbtbu3SI908

 

Av roboguy - 10 juli 2011 16:54

Ja, jag hade inga stora förväntningar på Another gay movie direkt, och jag blev inte heller speciellt förvånad över att huvudfokuset låg på väldigt mycket rumpa av någon anledning. Men annars kan man väl sammanfatta den här filmen bäst med att den är en slags omvänd American Pie- men istället för att killarna ska bli av med oskulden med någon tjej så ska det här grabbgänget ha sex med andra killar. 


Läs inte mer om du inte har sett filmen!
Another gay movie motiveras att ses enbart på grund av två karaktärer- Muffler, en slags hybrid av Stifler från Pie-filmerna och den obligatoriska "mannen", fast det är en kvinna i den här filmen, som retar huvudpersonerna och som aldrig verkar ha något problem med att skaffa sexpartners och som ordnar alla de häftiga festerna osv.

Sedan har vi också Nico, spelad av Jonah Blechman, som gör en riktigt rolig och "fjollig" kille som faktiskt är den av skådisarna som man kommer ihåg bäst efter att filmen har tagit slut. Jag vet inte riktigt vad det är jag tycker om hos den här karaktären, men något är det i alla fall. 


Men annars känns det som att en hel del av filmens upplägg påminner väldigt mycket om American Pie, och de tokiga scenerna är inte speciellt uppseendeväckande eller speciellt roliga. Att en penispump spårar ur kändes ganska självklar, en sådan scen måste ju finnas med- och att en av huvudpersonerna har sex med en paj samtidigt som han har en mus i rumpan... Ja, där har vi det där med rump-fokuset i den här filmen igen! 

Det är inte gjort med speciellt mycket fantasi eller skicklighet, man hade kunnat börja med att ha "normala" karaktärer istället för att de ska spela schablonbilder av homosexuella. Den enda normala i gänget har dessutom en relation med en kille en stund innan han upptäcker vem han egentligen är förälskad i, och den relationen känns åtminstone realistisk. 


Nej, Another gay movie kunde jag gott och väl ha hoppat över för den gav mig ingenting. Ett plus för att skådisarna i alla fall inte var några amatörer, utan de kunde åtminstone agera ganska bra!


 

Av roboguy - 10 juli 2011 02:06

Den här trailern verkade jävligt lovande från början men sedan när det avslöjades att det är regissören till Saw 2 och 3 som har gjort den här började man bli lite misstänksam. Det ser härligt ut med mysteriet med siffror och vad de betyder, men känner man regissören Darren Lynn Bousman rätt blir det väl inte så väldigt mycket hjärnkapacitet som man behöver använda för att se den här filmen?! Nåja, får se sen om man kan säga att 11-11-11 är bra eller ej...

http://www.youtube.com/watch?v=FZsYJ-MWeYg


 

Av roboguy - 10 juli 2011 01:32

Åh, 80-talet. Eller snarare mitten av det, då man växte upp och fick ta del av de här underbara filmerna för första gången medan man växte upp. Jag antar att man aldrig slutar kolla på de filmer som man såg när man var liten, åtminstone inte de filmer som man verkligen diggade redan när man egentligen var lite för ung för att få se dem. Om jag kommer ihåg rätt var jag lite "sen" med att se Die Hard, fast jag minns inte anledningen till det... Nåväl, sedan jag såg den för första gången har jag sett om den många gånger, ibland bara hoppat mellan favoritsekvenser men oftast sett hela filmen från start till mål, och det har jag gjort ikväll, för jag kunde helt enkelt inte låta bli att se den igen ( eftersom det var ett tag sedan jag såg Die Hard från a till ö). Tror jag måste kolla igenom de två andra filmerna också, men hoppa över den fjärde. 


I Die Hard får Willis vara den oborstade snutjävel som han var från början och inte den polerande, PK-rätte jäkel som man fick se i den fjärde installationen. Att John McClane inte får skrika sitt episka slagord medan han bankar skiten ur skurkarna i den fjärde filmen är en skymf och ingenting annat, och detta bara för att de pengakåta korparna ska kunna ha en lämplig åldersgräns för att kunna sälja mer biljetter. Sjukt. På 80-talet däremot visste man vad som gällde, och såg man en film med 15-årsgräns så var svordomar och naket inget som det hymlades med. Och  ciggrökning! Willis röker ganska ofta under filmens speltid, och skulle man röka lika offentligt som han gör i dag hade man väl fått direktbiljett till elektriska stolen!


Det finns kort och gott ingenting att anmärka angående Die Hard, den är fortfarande den underbara actionfilm som jag älskade och som jag fortfarande älskar. Jag kommer att se om den här många gånger till, var så säkra. 

 

Av roboguy - 9 juli 2011 20:37

Åh, så bra den här låten är! Perfekt uppstartare inför lördagskvällen.http://www.youtube.com/watch?v=2NQIPVqLMUg 

Av roboguy - 9 juli 2011 19:34

Jahaja, pr-maskineriet omkring USA:s svar på The Girl With the Dragon Tattoo är färdigställd och nu ska intresset inför filmens premiär senare i år trissas upp och vad passar bättre än att Daniel Craig säger sig blivit chockad av det han har sett och säger att det här är en ultravåldsam film;P Säg vad som helst som skapar intresse verkar vara den regel som gäller just nu. Men nu återstår bara att se huruvida det här verkligen stämmer, och jag hoppas att The Girl With the Dragon Tattoo kommer vara grymt bra- med David Finscher vid spakarna så borde man egentligen kunna vara kolugn över att resultatet inte kan vara annat än lyckat! Men man vet ju aldrig med hundra procents säkerhet innan man har fått se resultatet, förstås.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article13299149.ab
 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se