Alla inlägg under september 2011

Av roboguy - 5 september 2011 13:44

 - Jag har alltid velat göra en film med massor av sex. Den utspelar sig i Miami och kommer att ha en massa sexscener." Det är bra att regissören Nicolas Winding Refn går ut och säger precis vilken slags film han önskar göra, och försöker sälja in den redan på ett tidigt stadium. Däremot vet jag inte riktigt om vi verkligen behöver en till film som tydligt ska säljas på premissen "sexscenerna är det enda viktiga med den här filmen", men jag gillar titeln- I walk with the dead- och hoppas att även thrillermomentet får genomslag. Då kanske den här kommande filmen kan bli riktigt bra...


Annars så är jag jävligt nyfiken på regissören Refn Drive. Den får genomgående bra betyg, dessutom. Den måste ses!




http://www.moviezine.se/artikel/8167-drive-duo-gor-sexfilm-ihop








 

Av roboguy - 5 september 2011 13:00

Det är en minst sagt ganska spekulativ artikel i Aftonbladet, där det påstås att Adele i en intervju råkar försäga sig. Men ingenting bekräftas om det verkligen är hon som ska göra en låt till nästa Bondfilm, så med andra ord får man vänta tills det blir officiellt någonstans...


Jag kunde inte på rak arm komma på vem Adele är, men så fann jag den här låten på Youtube och insåg att jag ju faktiskt har hört en av hennes låtar men inte lagt hennes namn på minnet...

http://www.youtube.com/watch?v=3iCqALQ0DAQ&feature=fvst

Men jag tycker man hade kunnat hitta någon "intressantare" och större artist ( men återigen, man vet ju inte till hundra procent om det här stämmer ännu). Det hade varit väldigt intressant om ryktet om att Amy Winehouse hade spelat in låtar till Bondfilmen före hennes död.





http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article13571694.ab








 

Av roboguy - 5 september 2011 01:00

Lite småseg samtidigt som jag ändå tycker att den här var riktigt sevärd, kan det hålla ihop?! Ja, det tycker jag det kan för jag tycker att de kunde ha skurit ned på alla samtal som fanns med i den här filmen. Jag tyckte ändå att andemeningen kom fram och att man fick sig själv en liten tankeställare, om än de kunde ha dragit på ännu mer förstås och slagit på den stora känslotrumman. Tack och lov blir det inget sådant i Wallander One step behind. 




Läs inte mer om du inte har sett filmen!



Jag gillade verkligen svärtan som fanns med i Wallander One step behind. Att man ställde sig frågor såsom hur väl vi egentligen känner människor som vi har runtomkring oss, alltifrån arbetskamrater till ens närmaste vänner. I Wallander One step behind var det Erik Svanberg som hade en del likdelar gömda i garderoben som kom fram först efter hans död. Jag tycker det var ganska uppebart att Erik inte hade betytt så mycket för Wallander, mer än som kollega, jämfört med de känslor som Erik hyste för Wallander, och att efter Eriks död få höra hur mycket kollegan hade pratat om Wallander skulle inte vara så roligt i verkligheten- att förstå först när det är försent vad en annan hade tyckt om en själv. Jag tyckte också att det var bra att Wallanders dotters självmordsförsök kom upp också, något som inte har funnits med i de svenska filmerna.


Men vad har hänt med Wallanders pappa egentligen?! Han fick vara med i en enda film men sedan verkar det som att han inte alls finns längre... Han borde få vara med lite mer, om än bara i korta scener men bara som ett bevis på att han faktiskt existerar fortfarande.


Och tillslut... Hur fan orkar Wallander fortsätta egentligen?! Efter allt som händer. Nu vet jag inte riktigt om verklighetens poliser direkt råkar ut för sådana här saker som filmsnutar gör, den ena hemskheten efter den andra, men polisyrket måste vara jäkla påfrestande för polisernas hälsa och mentala hälsa. Gång på gång råkar Wallander ut för hemska saker- förra filmen var det en kvinna som han började tycka om som visade sig ha en dold agenda, och i den här var det en ung flicka som både försökte ta livet av sig och som sedan blir mördar. Hur orkar man med sådant... Och varför får inte sådana här saker fortsätta finnas med i liknande polisserier?! Sådana här viktiga saker borde få fortsätta genomsyra poliskaraktären och resten av filmseriens handlingar.






 

Av roboguy - 5 september 2011 00:16

Jösses, på förhand låter det som att Oscarsgalan kan bli en mindre Tjernobyl-katastrof... En avdankad filmstjärna, Murphy, som kanske gjorde sin senaste roliga roll för tjugo år sedan som värd och sedan en halvdan actionfilmregissör, Brett Ratner, som ska regissera hela spektaklet...Ojoj, varningslamporna borde blinka för dem i Hollywood redan nu:P


Men man vet aldrig, kanske Murphy har något kvar att det som gjorde honom riktigt rolig en gång i tiden. Han var ju en riktigt bra komiker en gång i tiden, faktiskt. 





http://www.moviezine.se/artikel/8171-han-kan-leda-oscarsgalan








 

Av roboguy - 4 september 2011 01:47

Kan man inte ha blogg-underhåll senare på nätterna, alternativt mornarna istället?! Eller på söndagsnatten istället då de allra flesta ligger och sover... Känns väldigt onödigt att hålla bloggen stängd både fredag-och lördag-natt, då väldigt många är lediga från skola och arbete och har som mest tid för att ägna sig åt just att blogga...






 

Av roboguy - 4 september 2011 01:30

Åh, hade jag haft fyra miljoner i fickan, och kanske lite mer, så hade jag budat direkt på den här batmobilen... Alternativet är att man drar på sig en oljefläckad overall, går ut i verkstaden och tänder svetsen, börjar samla ihop material och jobbar i månader och kanske till och med år, detaljstuderar ritningar, mäter och mäter, pumpar, svetsar, svetten rinner nedför pannan och ryggen, och man detaljstuderar ritningar igen och inser att man har gjort något fel, fixar motor, förbrännare, bensin och ja... Nej, det är bara att inse att det skulle aldrig hända! Jag skulle inte lyckas få samman bilen, än mindre få den att fungera på riktigt. Så lika bra att fortsätta drömma att man träffar en superrik, och supergenerös, kvinna som köper den åt mig istället. Det är faktiskt en större chans att det skulle kunna hända jämfört med oddsen att jag skulle tillverka den på egen hand;P




http://www.moviezine.se/artikel/8161-lagg-ett-bud-paring-batmobilen








 



Av roboguy - 4 september 2011 00:15

Nja, det här var inte riktigt bra tyvärr för hela filmen andas lågbudget och skådespelarna är inte med och spelar i A-laget direkt utan har alldeles för dålig inlevelse. Om man också lägger till riktigt kassa "mordscener" så har man en soppa som heter duga, och den är dessutom snålt tillagad på en rostig spik och inget extra alls har tillförts. Kemper: The CoEd Killer är kort och gott riktigt jävla dålig!






Läs inte mer om du inte har sett filmen!




Filmen baseras på en verklig historia och således så har mördaren Kemper funnits i verkligheten. Jag vet inte riktigt hur mycket som faktiskt inträffade i verkligheten men jag hoppas att polisen inte var så inkompetenta som de verkar vara i filmen- huvudpersonen känner Kemper, och när han inser vilken psykopat snubben är så efterlyses han ändå inte?! Varför inga posters på Kemper åtföljt av EFTERLYST! Snuten vet hur han ser ut, de vet ju för fan vem mördaren är, men ändå går det inte ut någon som helst varning till allmänheten?! Så kan det bara inte ha gått till i verkligheten?! 


Som jag nämnde tidigare så är inte heller "mordscenerna" speciellt bra, de är taffligt gjorda och de ser inte realistiska ut för fem öre ens. Spänningen i den här filmen är obefintlig. Samtalen mellan Kemper och snuten är riktigt tråkiga, för jag anser att de finns med för att man som tittare ska få en ökad insyn i mördarens psyke... Men det blir liksom bara pannkakssmet av alltsammans. Inga intressanta, engagerande samtal som dem mellan en annan psykopat och mördare- nämligen dem mellan Hannibal Lecter och FBI-Sterling! 


Förklaringen till varför Kemper begår sina vansinnga mord är också och känns väldigt billig som förklaring. Jag vet inte om verklighetens mördare hade samma "problem" som gjorde att han började med mördandet, men det känns oerhört billigt i vilket fall som helst.


Nej, Kemper: The CoEd Killer ska  man helst undvika att se helt och hållet. Det här är en riktig lågbudget och som saknar varje uns av trovärdighet eller spänning. Ett riktigt bottennapp.







 

Av roboguy - 3 september 2011 20:00

Jag måste säga att mina förväntningar var ganska högt ställda innan jag såg Source code, dels för att filmen har fått bra betyg i de flesta tidningarna och dels för att andra som jag förlitar mig på har sagt att den är riktigt bra. Men jag var tveksam till om jag skulle falla för den här filmen, mest på grund av att jag inte gillade regissörens första film, Moon. Men Source code var i alla fall betydligt mer påkostad jämfört med Duncan Jones debutfilm och det hände betydligt mer i den här filmen. Ändå tycker jag att Jones egenskap att vara "smart" även syns här för en del saker kunde ha redigerats bort och den här kunde ha varit en rak actionfilm istället- men vad hade då gjort att den sticker ut ur mängden? Lite Inceptions, blanda ut med konceptet från Måndag hela veckan och en huvudperson vars öde man faktiskt börjar bry sig om under filmens gång så blir ändå Source code ganska underhållande.




Läs inte mer om du inte har sett filmen.




Nej, jag är inget stort fan av skådisen Jake Gyllenhaal men med det sagt så tycker jag att han gör bra ifrån sig här. Han är liksom sårbar på samma gång som han har en svår uppgift att utföra, men jag kan inte riktigt på allvar köpa att han skulle ha deltagit i kriget i Afghanistan... Inte som soldat i alla fall, snarare någon som sysslar med informationshantering eller dylikt. 


Sedan satt jag ofta och irriterade mig över karaktären som spelas av Michelle Monaghan- Christina. Vad var hennes roll i alltsammans om inte som svepskäl för att Gyllenhaals karaktär Colter skulle finna kärleken och välja henne sen när det står klart vad som har hänt med honom i den verkliga världen. Christina irriterade mig mest för att hon fanns med överallt, att hon skulle springa efter Colter överallt och hela tiden vara så förbaskat vänlig och äppelkindad gullig såsom änglaliknande kvinna... Pah!


En rolig detalj- när Colter använder en smartphone för att söka information så använder han sig inte av Google utan av... BING;P En intressant detalj på grund av att Google brukar användas mest, eller så en sökmotor som är helt obekant för oss som bor på andra sidan av Atlanten. 


Slutet gillade jag inte. Det kan kanske bero på att jag inte fick ihop alla pusselbitarna ( det är bland annat här regissörens förkärlek för smartness märks som tydligast) och jag tycker inte heller att Source code var tillräckligt bra och intressant för att genast se om den och se om man förstod slutet bättre efter den andra titten. Sorry, men överhypade filmer fungerar inte för mig och den här var en av de överhypade filmer som har kommit hittills i år. Jag hoppas att de andra filmerna kommer att vara bättre...







 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards