Alla inlägg den 5 oktober 2011

Av roboguy - 5 oktober 2011 11:44

Jag tycker ändå det var lite fascinerande och roligt på ett bra sätt att läsa den här artikeln om "real-life superheroes", alltså helt vanliga ( en del kanske har invändningar på just den formuleringen) människor som gör sina egna dräkter och som sedan ger sig ut för att göra allt möjligt, alltifrån att hjälpa gamla tanter över gatan till att försöka förhindra en knarkförsäljning. Att de är obeväpnade och tydligen inte använder sig av vapen är ju ett stort risktagande, för visst finns det ingenting som säger att bovarna går omkring utan vapen. Riskfyllt, men samtidigt beundransvärt och ja, inte så lite dumdristigt beroende på vad de här verkliga hjältarna gör. Men som någon klok människa kommenterade, vad skulle den stora, grå massan göra här i Sverige om vi bevittnade en misshandel utanför en krog? Jag tror inte att det är många som skulle ingripa. Eller om vi såg andra brott begås... Och hur många gånger har man hjälpt en gammal kvinna över gatan? Man kan ju i alla fall låta sig bli lite inspirerad av den här artikeln.





http://www.aftonbladet.se/kultur/article13721998.ab








 

Av roboguy - 5 oktober 2011 02:15

Okej det här var inget mästerverk men jag blev nöjd med Primal och den överraskade mig en smula för jag hade förväntat mig en betydligt sämre film men så var inte fallet. Den hade visserligen kunnat vara en aning brutalare och blodigare, men man kan ju inte få allt tyvärr;P Primal passar perfekt för alla er som precis som jag tycker om b-film och inte ställer så höga krav på skådespelarprestationerna eller en särskilt vettig handling eller så mycket mer än vad man får ut av en sådan här film.









Läs inte mer om du inte har sett filmen!




Jag gillade framför allt Anjas förvandling eftersom hon var en sådan typisk karaktär som ofta förekommer i sådana här filmer- söt, blondin som har en försmak att flirta med de andra karaktärerna trots att hon redan har en pojkvän som hon naturligtvis har sex med så fort de kommer fram till resmålet. I och för sig förstår jag inte riktigt anledningen till att hon behåller kläderna på när hon har förvandlats och börjar kalasa på sina vänner, men det är kanske av samma anledning som att Hulken får behålla byxorna på sig trots att han har blivit en grön vilde... Och så för att inte orsaka problem med censuren runtomkring i världen, förstås.


Lite för mycket blir det mot slutet av filmen, och jag köper inte riktigt det "jätteorgan" ( eller vad man ska kalla det för ) som tydligen finns där och som försöker befrukta hjältinnan men som först måste få av henne shortsen;P 


Primal var underhållande från första till sista rutan! Mer sådana här filmer vill jag gärna se, tack!







 

Av roboguy - 5 oktober 2011 00:26

Jösses, men det verkar som att de flesta journalister och tekniker går bananas över nyheten att den nya Iphone 4S har en röststyrning som, för att citera Aftonbladet: "Siri är en intelligent personlig assistent som använder röststyrning och artificiell intelligens för att svara på frågor, boka möten, ta fram köranvisningar, läsa upp sms och till och med ta diktamen."

Den mänskliga hjärnan kan härmed kapitulera och helt överlämna sig till Siri, som bredvilligt tar emot allt sådant som vi tidigare har klarat av utmärkt utan tekniska hjälpmedel, såsom att läsa. Snart är läsförmåga ett minne blott och det räcker med att vända sig till Siri för att få text uppläst för sig, så bekvämt.

Jag är lite orolig. Men jag verkar vara ganska ensam om det. Och ja, jag tycker det hela börjar gå lite överstyr nu. Vad hände med mobilen egentligen, när slutade den vara ett medel för att kunna ringa och skicka iväg ett sms...



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13727368.ab










 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards