Alla inlägg under oktober 2011

Av roboguy - 6 oktober 2011 22:55

  Jag gillar den här och sättet konstnären använt sig av en trafikkon. Jag antar att det här ska symbolisera en ren? Kanske finns mer symbolik i den, men jag är inget vidare på att tolka konst direkt.


Enligt Piteå-tidningen: " Konstens vecka i Piteå pågår nu för fullt. I måndags och tisdags har konstnärer från konstgruppen Ådran visat upp sig på biblioteket under rubriken Konstnärer i arbete". 



   Nice med en vecka dedikerad till konst!



 


En av konstnörerna var på plats i måndags, så jag fick se en konstnär i arbete! Jag tycker han var riktigt duktig på porträttmålning, och jag önskar att jag hade kunnat bli sådär duktig. Kanske hade jag haft en chans, men jag gav upp lite för tidigt...



 

Av roboguy - 6 oktober 2011 22:25

Åh, härligt att höra att mannen bakom Arkiv X, Chris Carter, är på gång med en ny serie. Jag hoppas bara att den blir mer lyckad än vad Millenium visade sig vara ( en serie som jag mer eller mindre har glömt bort helt, men jag tror jag såg två avsnitt och sedan tittade jag inte mer). Synd att det inte finns så mycket information om den nya serien ännu men gissningsvis har den förmodligen något att göra med mysterium.


Bröderna Coen ska också ge sig in i serievärlden med Harve Karbo som tydligen ska vara en detektivserie och fallen ska ha med profiler från Hollywood att göra på något vis, och det låter helt klart intressant så den här ska jag definitivt kolla in när den får premiär. Sedan har ju också Coen en egen stil som jag hoppas ska passa in i serien!



Tydligen går det inget vidare med Spielberg-serien Terra Nova. Serien såg på pappret ganska lovande ut, och de trailers jag har sett av den såg ganska lovande ut men succéen har uteblivit. Tror jag ska ta mig en titt på Terra Nova ihelgen och bilda mig en uppfattning om den.



http://www.moviezine.se/artikel/8459-broderna-coen-gor-komediserie






   Bra eller inte bra, det är frågan!




Av roboguy - 6 oktober 2011 19:00

Jösses, jag vet inte vad som flög i kära lilla mor men helt plötsligt blev det pizza mitt på vardagen och det säger man ju inte nej tack till;P


Den enda pizzan jag äter, och någonsin kommer att äta- Bologna! På det här viset görs den fan ingenstans i världen. 



 


De har också införskaffat en gigantsk platt-tv där, som har 90 tumm-skärm, inte dåligt alls och det kändes som en mindre bioduk! Vore grymt häftigt att se film på den TV:n!



 

Av roboguy - 6 oktober 2011 13:57

Äntligen, som Gert Fylking kanske skulle ha kunnat säga;P Att Telia, och för min del framför allt Tele2, ska förstärka näten för att kunna möta efterfrågan är jättebra! I och för sig har jag inte direkt haft något problem med varken störningar eller långsamt Internet ( tack och lov ), men det kanske också beror på att jag inte har jättebra hastighet? Nej, jag vet inte, jag kan för lite om sådant här...


Men en sak som jag tror att jag har missförstått är att 4G skulle väl ta över datatrafiken? Och att det med den nya tekniken skulle göra att 3G-näten skulle avlastas... 


Nåja, bra att se att Tele2 och Telia tar åt sig av kritiken och faktiskt gör något åt det. 



http://www.mobil.se/nyheter/telia-och-tele2-forstarker-3g-natet-1.487549.html







 

Av roboguy - 6 oktober 2011 13:45

Lite mer fartfylld och direkt-på-sak trailer inför filmen Tintin and the secret of the unicorn! Jag tror jag gillar den här bäst av de trailers jag har sett för den här filmen, hittills...



http://www.digitalspy.co.uk/movies/news/a343893/the-adventures-of-tintin-new-trailer-for-steven-spielberg-3d-movie.html








 



Av roboguy - 6 oktober 2011 13:05

Det blev en svensk som fick Nobelpriset i litteratur i år, nämligen poeten Tomas Tranströmer. Jag hade ingen aning om vem han var, kanske mest på grund av att jag inte läser poesi och kommer heller inte att rusa iväg till biblioteket för att låna något av hans verk men det är ju lite extra roligt förstås att det är en svensk, dessutom fortfarande i livet och verksam, som har fått Nobelpriset! 



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13735649.ab







 

Av roboguy - 6 oktober 2011 11:34

Ja, det var ett tag sedan man såg Al Pacino i något som kan beskrivas som bra men jag hoppas ändå att en av de stora skådespelarna någonsin ska få avrunda karriären med något riktigt stort och bra. Det blir inte med den här filmen, The son of no one, som ser hyfsat intressant ut, men jag tror att Pacino kommer att vara med i en riktigt bra film igen innan han lägger av. Hoppas jag i alla fall, för jag vill inte se honom sluta som en som vandrar omkring i halvdåliga produktioner tills han slutar...




http://www.youtube.com/watch?v=WDrEArO1oYw








 

Av roboguy - 6 oktober 2011 00:20

Nästan det första som man får se i filmen Skeleton Lake är ett tjäderhuvud, och jag kan inte erinra mig att jag någonsin har sett ett tjäderhuvud få vara med som jakttrofé i en film tidigare så på det viset är den här filmen nästintill unik. Men förutom tjäderskallen så finns det inte mycket som är nytt i den här filmen, men däremot, om man är ute efter en hyfsat bra thriller i mini-Ramboformat ( eller vad man nu ska jämföra den med) så får man sitt lystmäte i Skeleton Lake.








Läs inte mer om du inte har sett filmen!



Tråkiga karaktärer, och en ganska tråkig ex-militär som har fått kortslutning i huvudet och som återkommen från Vietnam tydligen har fått för sig att bo mitt ute i ingenstans och ge sig på ett antal rånare som råkar komma in på hans territorium när de flyr undan från lagens långa arm. Man får ingen förklaring till varför The Hunter har fortsatt att tro att han befinner sig i Vietnam, men å andra sidan så ger han sig på rånare så man har ingen sympati för dem när de faller offer en efter en.

Mer svårförklarat är det när den enda kvinnan i filmen, Heather, gör entre- man förstår inte riktigt vad hon har här att göra, men jag antar att det hade sett förjävligt ut med en film med enbart män i huvudrollen så de slängde in en kvinna bara för att det inte skulle bli en massa tjafs? Ja, så känns det i alla fall för Heather har ingen större funktion för handlingen eller karaktärerna. Så jag har lite svårt att se varför hon är med överhuvudtaget.


Filmen är kanske en smula mer blodig än vad den behöver vara. Jag tänker framför allt på scenen där The Hunter skär av Kowalskis ansikte- jag begriper inte riktigt poängen till varför det är nödvändigt? Men det höjer helt klart underhållningsvärdet en smula. Sedan finns det också med en ganska smårolig rysk roulett-scen, rolig på grund av att man har "förstärkt" den med att en av deltagarna har fått en granat fastsnurrad i käften. Ja, man griper efter halmstrå för att hitta ljuspunkter i den här filmen, tyvärr.


Skeleton Lake har inget direkt nytt att komma med, men tycker man om filmer som har med en jägare som jagar efter några människor och tar kål på dem på olika sätt så får man sitt lystmäte i och med den här filmen. Jag är dock osäker huruvida rätt man står som vinnare i slutet eller inte...







 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards