Alla inlägg under oktober 2011

Av roboguy - 19 oktober 2011 19:13

Så har förmodligen den sista trailern till Tintin-filmen kommit, och nu är den längre än någonsin- 2.32 klockar den in på! Ingenting nytt från det man har fått se tidigare avslöjas direkt, men jag tycker att den här och den förra är de som är bäst! Se, njut, och längta!!!





http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=op3w_ICK4us







 

Av roboguy - 19 oktober 2011 16:00

Deckardebut för journalisten Ninni Schulman och visst märks det på språket att Flickan med snö i håret är skrivet av någon som vanligtvis jobbar med tidningstext- det är rappt, det är inte så många beskrivningar och en del scener i boken hade vunnit på att få broderas ut mer! Men deckarintrigen är välkonstruerad och som vanligt är i den här genren finns många hemligheter begravda som kommer upp till ytan vilket bara utökar spänningen och läsupplevelsen.


Men jag tycker det är lite värre ställt med personbeskrivningarna, och framför allt relationerna mellan karaktärerna. I huvudsak har jag svårt för att känna att huvudpersonen Magdalena Hansson ( inte konstigt att huvudpersonen råkar vara journalist) och hennes relation med adoptivsonen Nils. Alla situationer känns vansinnigt konstruerade, och man som läsare ska verkligen känna för Maggan och Nils men jag kan inte göra det, tyvärr. Kanske är jag dålig på att sätta mig in i känslorna och hur det skulle vara att åka buss i flera timmar mellan mor och far, men det funkar inte...

Även relationen mellan snutarna Petra och Christer känns konstruerat... Jag vet inte riktigt varför, men de känns inte riktigt som levande människor av kött och blod. Jag hade velat ha lite mer än att Petra tycker att Christer har blivit konstig på sista tiden. Mer kött på benen, liksom. Och jag undrar hela tiden hur man kan döpa en karaktär till Folke natt och dag? Jag trodde först att det var hans smeknamn men han heter tydligen verkligen så... 


Ibland känns det lite som att Ninni Schulman vill lite för mycket. Först handlar det framför allt om två mord på unga flickor, sedan framkommer det att det finns en bordellverksamhet som också kräver sin skildring och utöver detta vill Ninni också beskriva hemligheter och saker från det förflutna som seglar upp till ytan för de flesta av huvudkaraktärerna... Det känns ibland som att boken hade kunnat utökas med hundra sidor till, för att få med alltsammans utan att behöva stressa igenom allting. 


Ibland knäpper författarinnan läsaren på näsan och ger lite väl utsökta beskrivningar och särskilt följande mening reagerade jag på: " En svart läderpiska och två dildosar låg på botten i påsen" ( s. 231). Ja, var skulle grejerna ligga annars om inte i botten i påsen? Hade det inte räckt med att en svart läderpiska och två dildosar låg i påsen? 


Jag gillar inte heller beskrivningen av en tonårskille som dyker upp när Magdalena ska intervjua människor som känner en av de mördade tonårsflickorna. Magdalena tänkte sig ett fint reportage med sörjande tjejer men killen dyker upp och stör detta: " Ööööh! Är det här en intervju eller vadå? Jag vill också vara med. Jag kan svara på allt”, sa en lätt överviktig kille i svart Adidasjacka och keps samtidigt som han trängde sig in i tjejgruppen och drog fram en stol till bordet som han satte sig grensle över" ( s 89).


Men det här är bara småsaker egentligen, och Flickan med snö i håret är en läsvärd deckare som man kan avnjuta i höstmörkret och den är svår att lägga ifrån sig så se till att ha tillräckligt med tid innan du börjar läsa boken. Jag tror att det kommer att komma fler böcker om Magdalena och de andra karaktärerna! 











 

Av roboguy - 19 oktober 2011 13:51

Ingen extraordinär poster till filmen direkt, men den är ändå ganska snygg! Men en snygg poster gör inte en hel film, och jag hoppas, men tror inte, att Chinsaw Massacre 3D blir speciellt bra. Men de får gärna bevisa att jag har fel...











 

Av roboguy - 19 oktober 2011 02:00

Om du funderar över vilka klyschor som du vet förekommer i amerikansk skräckfilm och skriver ned dem på ett papper innan du börjar se på The Caretaker så kan du åtminstone ha lite roligt medan du ser filmen och pricka av vilka klyschor som du har listat och sedan helt enkelt bockar av dem en efter en. Det är den bästa beskrivningen av filmen man kan ge, och samtidigt höja ett varningens finger åt dem som på allvar tycker om skräckfilm- den här vill ni absolut inte se! Jag kan börja med listan åt er; dåliga skådisar, yes! Dåliga effekter, Ohyes so in hell. Förutsägbar story? Jajamän... Osv osv.











LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN!




Det är tråkigt att se vilken nivå Jennifer Tilly befinner sig i numera. Inte för att jag egentligen har brytt mig så mycket om hennes karriär tidigare, men det här är den enda skådespelare som jag känner igen och det är tråkigt att hitta henne i en sådan här dålig film.


Karaktärerna är som hämtade ur en tonårsparodi, fast den här filmen ska föreställa skräck. En av killarna är så pinsam att man nästan börjar skratt så fort han obligatoriskt ska skräna " nu börjar vi festa för faan". Tjejerna är nog de tråkigaste jag har sett på år och dar och det enda de gör i cirka fyrtiofem minuter är att klaga, klaga, klaga och klaga. Det är inget vidare roligt att lyssna på gnäll och klagomål innan dödandet börjar, och vad värre är- när mördandet börjar så får man inte se något, inte något alls! Visst, kanske är jag skadad på grund av filmer som Saw eller Hostel, men herregud- ser jag skräck vill jag se blod och hur kroppar blir uppsprättade men nej, inte ens det kunde den här skitfilmen erbjuda.



De ser kanske tuffa och häftiga ut, men skenet bedrar. Inget av vapnen de håller i kommer till använding! Karaktärerna är så tråkiga och korkade att man helt enkelt sitter och hoppas på att mördaren ska ha ihjäl varenda en av dem.  


Enda innovationen man kan finna i den här skiten är karaktären Missy som kommer på "bröstlanternor". Ganska fyndigt, ändock...




Vill du se en skräckfilm som är så klichéfylld och tråkig att du nära på somnar så är den här verkligen för dig! Det här är så mycket b att det blir tråkigt att se på. Absolut ingen film man ska plocka fram till Halloween-festen...










   

Av roboguy - 19 oktober 2011 00:47

Hmm nja jag måste säga att jag var mer belåten med den korta teasern som släpptes nyligen, för den här längre trailern tycker jag avslöjar lite för mycket. Jag hoppas att den inte gjorde det, men det vet man inte säkert förrän man har sett filmen! Så ni som inte vill veta så mycket om The devil inside ska inte se på den här trailern.





http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Eld2Z08m8MU








 

Av roboguy - 19 oktober 2011 00:18

Jösses, knappt har Transformers 3 hunnit svalna innan det kommer uppgifter om att ytterligare två filmer ska komma med robotarna! De ska spelas in samtidigt, så de kan få premiär med bra mellanrum men man bökar om ordentligt i ensemblen, för Michael Bay kommer förhoppningsvis att inte regissera del 4 och fem och samtidigt ser det ut som att Jason Statham kan få en bärande roll i filmerna, kanske rentav huvudrollen... Jag säger inte att det blir bra med Statham i de här filmerna, verkligen inte, och jag vill inte se Statham kicksparkas mot robotar... Ja, herregud var ska det här sluta egentligen?!



http://www.moviezine.se/artikel/8558-tvaring-nya-transformers-filmer-paring-vag







 

Av roboguy - 18 oktober 2011 19:49

Har läst att turnen som Britney Spears håller på med för tillfället mottas med ljummen kritik så det är väl första tecknet, och sedan detta- att hennes nya video måste "säljas in" med "Britney kastar av sig kläderna". Genom hela karriären har hon ju varit mer eller mindre halvklädd ( motsatsen till hur man i normala fall är klädd således, helklädd) men här åker alla kläderna av eftersom varken videon eller låten har så särskilt mycket att komma med. Tyvärr!







http://tv.expressen.se/noje/musikvideos/1.2595195/britney-kastar-kladerna-i-ny-video









 

Av roboguy - 18 oktober 2011 13:11

Jaha nu ska vi se, den nya Bondbruden som är på gång nu inför den kommande Bondfilmen är den som tydligen ska vara ond men förmodligen ändå lockas på något sätt av Bond, eventuellt slåss mot agenten. Egentligen spelar det ingen roll om det blir Wei Tang eller någon annan för min del, men artikeln påminde mig mest om att jag vill se Lust, Caution- kanske den enda film av Ang Lee som verkligen har gjort mig nyfiken! Men hur det än blir med medverkan i en Bondfilm för Tang, så hoppas jag att den här kvinnliga rollfiguren blir bra och att den gärna får utmärka sig på något sätt för det har varit ont med sådant i de flesta Bondfilmer i flera år nu! Så, ja en häftig, minnesvärd kvinnlig Bondskurk, tack...





http://www.moviezine.se/artikel/8552-lust-caution-stjarna-blir-bond-brud









 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards