Alla inlägg under oktober 2011

Av roboguy - 14 oktober 2011 01:30

Svårt att säga huruvida Sacrifice var bu eller bä eller åtminstone godkänd, men med tanke på vad Cuba Gooding Jr. medverkat i de senaste åren så får den här filmen i alla fall godkänt av mig trots att handlingen och hur det ska gå kan skrivas på baksidan av ett mjölkpaket och det mesta har man sett en, två ja tre gånger tidigare så ingenting direkt nytt eller fräscht finns att hämta här. 






Läs inte mer om du inte har sett filmen!



Det jag stör mig mest på i Sacrifice är att man ska slå på stora känslo-trumman och om och om igen beskriva hur Gooding Jr. rollfigur John blivit av med sin hustru och dotter. Det blir för mycket, alldeles för mycket för min smak. 

Sedan har den andra huvudkaraktären, Mike, också en lillasyster som han tar hand om, och hon har det passande namnet Angel eftersom-suprise- hon blir en slags ängel för John som söker efter ett liv efter massakern av hans familj. Herregud- mitt hjärta klarar inte av mer gulligheter, det är nära att brista! Och naturligtvis är Angel sådär härligt, sötaktigt äppelkindad och har en nallebjörn som betyder allt för henne eftersom hon har fått den av sin bortgågna mamma! Give me a break, please... 


Christian Slater är annars lite rolig som präst ( även han med ett mörkt förflutet, det verkar vara väldigt populärt att ha det i den här filmen) men jag hade önskat att han hade haft en lite större roll, typ som kollega till Gooding Jr. Nåja, Slater får vara med och leka med de andra pojkarna mot slutet i alla fall så det får räcka med det. 


Rook, spelad av Zion Lee, är sådär härligt kaxig och överspelande som knarkkungens son som senare ska ta över imperiet får man anta. Jag vet inte jag, men man har sett detta flera gånger tidigare och inte blir det roligare av att Zion Lee verkligen inte inger någon pondus i rollen som uppstickare. Han ser mest ut som en bortskämd snorunge som skulle behöva läxas upp av bältet och att få utegångsförbud. Inte så trovärdigt direkt, nej.


Och jag tappade lite hoppet om den här filmen redan i inledningen där en av skurkarna tar sin tillflykt ut på en hockeyarena och Gooding Jr. kommer farande med skridskor på... Hmmm! Sedan har inte heller Gooding Jr. så mycket att komma med direkt, mer än att se ledsen och "förstörd" ut på grund av det som har inträffat innan filmens början, men som tur är kommer ju Angel in i handlingen så man förstår att hans nya liv ligger runt hörnet. 


En liten tankeställare kommer också i förtexterna: " Knarkhandeln omsätter världen över 360 miljarder doller om året. Microsoft omsätter 58 miljarder om året". Jag vet inte huruvida de siffrorna verkligen stämmer men jag kan tänka mig att handeln med knark ändå är mer luktrativ, tyvärr. Och då förstår man att de som sysslar med skiten och som drar in pengarna är beredda att utrota hela familjer för att inte bli hittade av lagens långa arm. 










    När man är son till en knarkkung får man extra förmåner, bland annat i form av att man ska ha två kvinnor omkring sig och ha rätt att se ut som en bortskämd finansvalp utan att någon skrattar åt dig!


Av roboguy - 14 oktober 2011 00:11

Om man ska tro på Alexander Skarsgård och hans uttalande om att han inte är pryd på grund av att han är från Sverige och att vi i det här landet har mycket sex så tror man väl också på "den svenska synden" och det är ju något som jänkarna gillar och tänder lite extra på. I vår syndfulla del av världen så har vi sex lite varstans och det står blonda, snygga kvinnor i varje hörn var man vänder blicken. 

Kanske har Alexander Skarsgård varit borta lite för länge och inte känner till den nya moralpaniken som slagit till här? Han kanske ska komma hem och stanna kvar i några månader så får han se hur det ser ut här nuförtiden. Men den svenska synden fortsätter ändå att frodas, underligt nog...




http://www.expressen.se/noje/extra/1.2589646/skarsgard-svenskar-har-mycket-sex








 

Av roboguy - 13 oktober 2011 23:45

Bah, trailern ser ju löjligt lovande ut och filmen ser ut att kunna bli en sådan där härlig actionstänkare som inte erbjuder de små grå cellerna så mycket, men actionälskaren inom mig jublar. Jag är inget stort fan av regissören McG, hans adredalinpumpande actionfilmer brukar bli over the top och alltför mycket och Carlies änglar och senaste Terminator hade alltför mycket McG i sig för att bli riktigt bra, men någon gång ska väl även McG kunna lyckas?;P Men trots detta, javisst This means War kommer jag förmodligen att se...




http://www.youtube.com/watch?v=FsAqVvlR5DQ







 

Av roboguy - 13 oktober 2011 19:38

Jag har lite svårt för att förlika mig med Mikael Persbrandt som Carl Gustaf Gilbert Hamilton, men efter att ha sett de här bilderna från filmen så ser det faktiskt lovande ut- för att dels vara en svensk produktion och dels att Persbrandt ger riktig pondus till agenten Hamilton! Men jag tycker att Peter Stormare var den bästa som har spelat Hamilton hittills och jag tycker han borde ha fått förtroendet den här gången istället, men jag hoppas att Persbrandt kommer att lyckas och att det här blir riktigt bra, svenska actionfilmer. 



http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/film/article13776539.ab





 

Av roboguy - 13 oktober 2011 13:00

Jag gillar titeln som den femte Die hard-filmen har fått, A Good Day to Die Hard! Men det är väl det enda som jag tycker om hittills. Allt verkar gå åt fel håll, även om det är härligt att Bruce Willis karaktär åker utomlands för en gångs skull, men att han ska rädda hela världen?! Please. Och regissören, som tidigare gjort Max Payne... Nja, jublet fastnar i halsen och mina förväntningar är väldigt lågt ställda. 



http://www.moviezine.se/artikel/8509-die-hard-5-faringr-premiardatum-och-ny-titel






 

Av roboguy - 13 oktober 2011 12:00

Innan ni klickar på länken och ser den nya trailern till The thing så ska ni se till att höja volymen på datorn till max, för att effekten ska bli som bäst;D






http://www.youtube.com/14oct2011/?x=3








 

Av roboguy - 13 oktober 2011 11:00

Enligt ny forskning så är det inte odelat positivt att vara optimist eftersom man tydligen har lättare för att ha orealistiska förväntningar och ta dåliga beslut. Så, vad tusan ska man vara egentligen? Man har ju tidigare kommit fram till att det är dåligt att vara alltför negativ, och nu kan man inte vara överdrivet positiv heller? Kanske något mitt emellan vore något att eftersträva istället?




http://www.aftonbladet.se/halsa/article13773493.ab









 

Av roboguy - 12 oktober 2011 23:30

Om man inte har sett filmerna som parodiseras i SVT:s Film på minuten så rekommenderas att man inte ser dem, för allt avslöjas under en minut och fråntar ganska mycket av upplevelsen av att se filmen;P Men jag tycker de här en minut-klippen är riktigt bra, och sammanfattar det som är "roligt" med filmerna Gladiator och Hajen! Ta er en titt, vetja...




http://svt.se/2.166467/1.2564099/









 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards