Alla inlägg under januari 2012

Av roboguy - 3 januari 2012 20:30

Det finns b-film och så finns det b-film, men en del av dessa b-filmer är i alla fall underhållande om än snabbt bortglömda så snart eftertexterna börjar att rulla. Men jag tyckte att den här filmen, Pig Hunt, var tillräckligt underhållande och skruvad för att falla mig i smaken så jag hade roligt medan jag tittade på den, och det är inte mycket mer jag begär när jag ser på film en sen fredagskväll, faktiskt. 
Vi bjuds på en hel del flumm här, men det är i och för sig jävligt underhållande.  

LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.


Det enda jag vänder mig lite emot är att Tina Huang ska med på "grabbresan", och att det sedan visar sig att hon skjuter bättre än stridstuppen i gänget. Hade hon inte lika gärna kunnat stanna hemma? När det är en grabbhelg så ska det vara så, och inte någon kvinna som är med och som inte förstår sådant som man vill göra med grabbarna. För hon är lite väl nedlåtande redan från början, bland annat nedlåtande mot jakten och att det anses som ett grabbigt nöje och det gör mig irriterad på henne.


Annars finns alla ingredienser för en lyckad b-film; hippies, rednecks som plötsligt blir lovligt villebråd och naket. Behövs det egentligen så mycket mer för att man ska ha en underhållande stund? Det enda tråkiga är att det stora mördar-vildsvinet hamnar lite väl i bakgrunden i detta hopkok av intriger ( nåja), så helt plötsligt känns det inte som att vildsvinet är huvudsaken förrän mot slutet, men det var så dags då. Vanligtvis så brukar man kunna klaga ganska friskt över skådespelarinsatserna i sådana här filmer, men i den här är de faktiskt helt okej och det är ingen som direkt överspelar eller något sådant, även om ingen heller direkt glänser. Det som grämer lite i glädjekällan är varför en del inslag av, förmodar jag, kritik mot Irakkriget måste förekomma i en sådan här film. Kritiken är inte speciellt bra, så det är inget som störde mig eller så men tycker ändå det var en onödig ingrediens i den här (väldigt oseriösa för övrigt) filmen. 


Det blir aldrig så slafsigt direkt, vilket var lite tråkigt så det hamnar på minuskontot! 

  


Pig Hunt var i alla fall tillräckligt underhållande för stunden så den får till och med godkänt av mig, jag vill gärna se lite mer sådant här som inte är hundraprocentigt allvarligt.  

 

ANNONS
Av roboguy - 3 januari 2012 18:39

Det är inte bara The dark knight, Bond-filmen Skyfall, Mission Impossible, Prometheus, Men in black 3, Snow white and the Huntsman, G.I Joe 2, The amazing Spider-Man, The avangers,The expendables, nyversionen av Dredd eller Universal Soldier a new dimension som finns att se fram emot under det här året, utan det kommer fler actionfilmer som får det att vattnas i munnen på mig:


* Red tails

* Rampart

*Medallion ( Ska Nicolas Cage göra bättre ifrån sig i år jämfört med hur han presterade 2011?)

* The grey

* Resident evil

* Premium rush

* Total recall ( förmodligen värdelös remake men man tar sig nog ändå en titt på den)

* Bullet to the head ( behöver inte säga mer än Stallone så blir man nostalgisk direkt)

* Miss Bala

* Wrath of the titans ( gillade inte första men ser förmodligen ändå fortsättningen som ser lite bättre ut)

* So undercover

* Haywire ( Soderbergh gör alltid bra filmer)

* The darkest hour

* Battleship ( Jag vill se ett utmärkt skådespeleri från Rihanna tack).

Och så Hamilton-filmerna som bubblare...Ohja, nog finns det filmer att se fram emot ( och bli besviken över) i år också. 


http://www.youtube.com/watch?v=zoGUooRA48M

Miss Bala trailerhttp://www.moviezine.se/artikel/9176-filmer-for-actiondaringren-under-2012

     

ANNONS
Av roboguy - 3 januari 2012 00:20

Jag har faktiskt inte sett de två andra filmerna i den här serien, vilket man kanske bör ha gjort, men det gick ändå att hänga med bra i den senaste men jag hoppas att de föregående är betydligt roligare än vad den här visade sig vara, för den här hade inte många bra, komiska scener direkt och de som var bra var inga som föranledde några gapskratt direkt. Men Robert De Niro var väl ändå den stora behållningen åtminstone, sedan var det tråkigt att det mesta gick att förutse ganska tidigt i filmen så de komiska scenerna var lätt att genomskåda långt i förväg, tyvärr. Dessutom PG-13 som åldersgräns borgar inte direkt för några skämt som går mot ett något vuxnare håll, så man kan ju inte förvänta sig alltför mycket vågat utan det blir lite sådär småroligt bara helt enkelt. 


LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.


Jag gillade en enda scen bäst i filmen- den där De Niro har tagit ett piller som ger stånd och sen ger det inte vika förrän han har fått en spruta. Sedan var det ingenting mer i filmen som direkt var så speciellt roligt utan man fick vänta tills eftertexterna då De Niro googlade på sig själv och hittade konferensen där Stiller hade skämtat om sin svärfar och dessutom fanns en remix-version av föredraget som var ganska lysande faktiskt. Synd att det var så långt mellan de komiska scenerna dessvärre, resten blev en enda lång transportsträcka.


Sen gör det inte så mycket att Jessica Alba var med... Hon var i alla fall inte dålig i den här rollen även om hon absolut inte gjorde mer än vad som krävdes för karaktären, men hon har inga riktigt roliga scener tyvärr. Men annars var det lite väl mycket "trevlig familjeunderhållning" och ingenting utöver det för min smak, och alltsammans slutar sådär äckligt amerikanskt-helylle-finfint och det kom ju inte som en överraskning direkt (tänka sig att De Niro accepterar Stiller först efter att han har räddat honom från att dö i en hjärtattack) men jag hoppas att den här filmen får bli den sista i den här serien för de verkar inte ha speciellt mycket (roligt) nytt att komma med.


    

Av roboguy - 2 januari 2012 19:24

Åh, det var inte mycket som de delar med sig av från den kommande Bond-filmen Skyfall, retsamt litet och knappt värt att släppa tycker jag men nu ser man ju desto mer fram emot en riktig teaser och en lång, härlig trailer så man får se vad det blir av med den nya filmen! Svårt att föreställa sig att en ny Bondrulle faktiskt har premiär i år, och längtan efter den känns stundtals överväldigande- men det är ju bara 297 dagar kvar innan den får premiär;P http://www.moviezine.se/film/skyfallEn ny officiell sida med det mesta om den kommande filmen råkade jag finna nyss, och den räknar dessutom kontinueligt ned tiden till premiären. Nice...

http://www.007.com/home/


     

Av roboguy - 2 januari 2012 19:03

Inte dåligt gjort av Ica att ha med två av sina reklamfilmer som mest delade på sociala sidor under förra året. Jag undrar mest hur tusan jag har kunnat missa en av dem, den där Jerry är "behind Scenes" och förklarar hur han vill göra Ica-reklamen! Den var ju klockren och betydligt bättre än "kompispriser". Annars var Smoothness från IQ en av de bättre också, som visar på alkoholens baksidor. 
http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article3378930.ece


 

Av roboguy - 2 januari 2012 02:22

Herregud, ibland dyker sådana här små guldkorn upp som man inte har hört något om i förväg och man vet knappt om att filmen existerar överhuvudtaget och med lite skeptis börjar man se på den för man ( eller snarare jag då) tycker att titeln låter intressant och även filmens korta beskrivning- och WHAAAM, vilken fullträff den visar sig vara. Men även en liten fullträff kan ha sina mindre bra sidor, men de är så obefintliga i det stora hela att jag har överseende med det och säger promt- A lonely place to die är grymt spännande och intensiv och bra, nästan rakt igenom!

LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.


Alltsammans börjar med att tre av karaktärerna klättrar på ett berg, och det är så oerhört vackra bilder som presenteras att man närapå baxnar, samtidigt som jag började fundera över hur i helvete de vågar egentligen- jag som är höjdrädd skulle aldrig komma på tanken att ge mig ut på bergsklättring, och speciellt inte på den höjd karaktärerna befinner sig på! Filmen igenom har med vackra naturbilder så man blir nästan sugen på att ge sig ut och campa medan man tittar. Sedan hade filmen en lite tråkig inledning då jag inte tycker att karaktärerna presenterades på något bra sätt, jag förstod inte riktigt vilken relation de hade med varandra utan gissar bara att de är gamla "bergklättarpolare". Ingen av dem har någon direkt personlighet heller, så de blir en smula tråkiga och deras egenskaper baseras nästan uteslutande på hur skickliga de är som bergsklättrare. 


Men när väl flickan hittas så blir det åka av och jag satt som på nålar genom resten av filmen, det blev ibland så svettigt så man svettades inte bara på ryggen utan runt pungen samtidigt som mina naglar minskade på grund av nagelbitandet. Djävulskt spännande och intensivt, och så undrar man ju nästan hela tiden vad det är som pågår egentligen, vilka är de där männen som jagar dem osv. Allt klarnar tillslut, men det är bra att regissören låter det dröja länge innan man förstår hela bilden, det tycker jag håller spänningen vid liv. 


Sen kommer mitt andra lilla klagomål över filmen- slutet är lite väääääl tilltaget och inte så realistiskt. Jag tror helt enkelt inte på att det skulle kunna gå till på det här sättet ( ja, jag vet att det är en film, men eftersom filmen började så realistiskt tycker jag de skulle ha fortsatt på den vägen genom hela filmen). Men det är bara anmärkningar i utkanten, för annars finns det inte mycket att klaga på direkt.


A lonely place to die- se den! Tror de flesta blir lika frälsta som jag blev.  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se