Alla inlägg under maj 2012

Av roboguy - 14 maj 2012 03:45

Jag gillar regissören Neil Marshall ( Instängd är i alla fall grymt bra men det är också Doomsday) men jag vet inte riktigt om jag kan bli eld och lågor över att han ska regissera en film som handlar om skeppet som har Dracula ombord... Det gör mig i alla fall inte direkt engagerad, men i händerna på Marshall så kanske det trots allt kan bli mer intressant och spännande än vad det låter på förhand?! Nåja man får vara glad så länge som nyheten om att någon skådis från Twilight ska vara med inte kommer, och att det verkligen blir skräck som det handlar om och inte någonting annat dravel som är alltför vanligt inom vampyrgenren nuförtiden. 




http://www.moviezine.se/artikel/10269-neil-marshall-tacklar-dracula












 

Av roboguy - 14 maj 2012 02:19

Ja, jag vet inte om det bara är jag men efter de trailers som man har fått ta del av inför Dracula 3D så kan jag inte riktigt blunda för att det känns b-filmsmässigt faktiskt... Jag hade förväntat mig att vid det här laget få se en ordentlig trailer, men det ser bara hafsigt ut, helt enkelt. Kanske har jag för höga förväntningar när det är Dario Argento som har gjort filmen, men jag skulle väldigt gärna vilja se en riktigt ordentlig trailer snart innan jag förlorar hoppet helt och hållet för Dracula 3D... Nåja, hoppas kan man ju fortfarande göra och jag hoppas framför allt att Ruther Hauser kommer att vara en alldeles outstanding van Helsing, men förutom det tycker jag inte att det finns så väldigt mycket att bli upphetsad över ännu inför den här filmen, tyvärr. 





http://moviezine.se/bloggar/robertgrund/2012/05/13/lacker-cannes-poster-till-argentos-dracula-3d/














 

Av roboguy - 14 maj 2012 01:28

Av olika anledningar så har det inte blivit av att se Green zone men när den visades på trean under söndagskvällen så passade jag på att se den, men efter bara en kort stund så förstod jag att det här inte var något att vänta på och att jag inte hade behövt ha dåligt samvete över att inte ha sett den. Med facit i hand undrar jag nästan lite vad tusan filmen handlade om egentligen, och man blev nästan åksjuk då kameran flaxade än hit än dit i hysteriskt tempo- en kamera som går på ultraspeed samtidigt som man ska hinna med att dels se något och dels bli engagerad i berättelsen. Nej det funkar inte för mig. Hysteriskt snabba klipp hör hemma i musikvideos, inte i film. Jag upprepar: Hysteriskt snabba klipp hör hemma i musikvideos, inte i film.


Sedan kan man ju diskutera det här med anledningen till att USA drog ut i krig ( massförstörelsevapen eller inte massförstörelsevapen), men den konspiratoriska anledningen till krigandet går inte riktigt hem, och inte blir jag direkt engagerad heller, tyvärr. För när skulle man hinna engagera sig, då filmen ständigt är i rörelse och det är ständigt nya förflyttningar hit och dit. 





Nej jag borde ha lärt mig läxan vid det här laget och strunta i de filmer som rekommenderas och känns som "något man måste bara se, oklart varför men denna måste, måste, måste man bara se". Så var det med omtalade Antichrist ( mäktig besvikelse efter all den uppståndelse som den danske regissören fick för den filmen) men det är svårt att inte likt en sjöman lystra till då syrienerna sjunger och lockar så vackert, och då får man räkna med att trampa i hästskit ibland.




   

Av roboguy - 13 maj 2012 02:02

Inte dåligt gjort av den här filmen, men den lyckades faktiskt få mig på dåligt humör redan i inledningen med högt, dundrande ljud som våldtar öronen ( förlåt, det ska ju vara skrämmande och ses som en extra krydda, och man ska hoppa högt upp från stolen varje jävla gång musiken drar på för full styrka men förlåt mig, den där grejen går inte jag på längre och har inte gjort det sedan greppet använts i sisådär femhundra miljarder andra skräckfilmer redan) och sedan sjönk modet direkt när man fick se Hollowman och det var... en CGI-skapelse. Oh no... Herregud sak man verkligen sitta och vara rädd för något som är skapat i en dator med hjälp av lite ettor och nollor? Njae skulle inte tro det va. 




LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.





Spanjorerna brukar ju vara bra och det de har gjort under de senaste åren har helt klart hållit hög klass, men i och med den här så börjar jag undra om de möjligen har tittat lite för mycket på hur Hollywood gör "skräck"? Ja, jag skriver skräck inom cituationstecken av den enkla anledningen att det här inte var skräck för min del, utan snarare mer åt action-med-lite-thriller-i-sig. Skräck ska åtminstone ha en stämning och inte kasta allt i ansiktet på en direkt, och man ska ha en snubbe som har något läskigare namn än... Hollowman. Om jag får bestämma, alltså. 


Däremot, och kanske lite överraskande, så överraskade scenen ni ser på bild här nedanför mig. Varför? Jo av den enkla anledningn att när ett par i film har knullat färdigt så virar hustrun in sig i lakan så fort älskogen är avklarad, och man frågar sig ständigt ( eller jag gör det i alla fall)- va fan har de nyss träffats eller? Det här paret ska föreställa som att de har varit tillsammans i tio, femton, trettio år men ändå ska frugan vira in bröst och kropp i ett lakan så fort de har haft sex... Trovärdigt, nej inte alls. I Intruders kom den här öppenheten som en glad överraskning, och man tänkte direkt att Owen och Susanna har varit gifta länge och att de oblygt kan visa upp sig som Gud skapade dem inför varandra. 


 



Men sedan var det tyvärr slut på de överraskande inslagen och resten av Intruders är en enda soppa av klichéer och jag kan inte tänka mig vem som skulle kunna bli skrämd av det här... Ja, det skulle väl i så fall vara det lilla troll som jag hade en filmkväll tillsammans med för några år sedan! Den här hade nog skrämt henne rejält, misstänker jag;) 



   



Och så slutet, herregud slutet... Det kändes överdrivet gulligt och sliskigt och känslan jag fick var att man hade suttit och tittat på en småläskig saga för barn strax innan de ska gå och sova, för slutet var som taget från någon fjantig barnbok där spöket ses falla samman och allt slutar sååå lyckligt... Blah, de hade väl ändå kunnat göra något bättre, va? 






 

Av roboguy - 12 maj 2012 19:32

Usch avskyr sådana här dagar då jag inte riktigt vet vad det beror på men man mår likafullt dåligt och sitter bara och är sur, grinig och allmänt butchig ( manliga versionen av att vara en bitch, de ni). Antar att det handlar om ännu en sådan där "pms"-dag som jag får ibland, tyvärr lite mer frekvent än vanligt numera ( och var det då beror på... ja, jag vet inte). Bah, idag hade man gjort bäst i att ha stannat kvar i sängen hela dagen. 

Only one reason to live would be nice








 






Av roboguy - 12 maj 2012 00:15

The Campaign ser ju faktiskt inte så dålig ut, trots att Will Ferrell vars filmer man borde få betalt för att gå och se, verkar vara bra i den här filmen. Dessutom- och det här är förmodligen den viktigaste anledningen till att jag vill se det här- Dan Aykroyd är med! Ni som inte vet vem han är får börja se de filmer han har medverkat i, förslagsvis kan ni börja med Ghostbusters! Är det förresten en slump att filmen handlar om ett presidentval? Njae jag tror inte det va, med tanke på valet som hålls i USA snart...





http://www.youtube.com/watch?v=MSIX9q_rqB8












 

Av roboguy - 11 maj 2012 23:15

Ojoj vilken uppställning som TV4 serverar till hösten. Synd bara att jag inte följer något av programmen och därmed går miste om denna "supersöndag";P Dock så ska jag se det avsnitt då fotbollsspelaren Henrik Larsson medverkar som sig själv ( http://www.svd.se/kultur/henrik-larsson-i-solsidan_7181233.svd) i Solsidan, men annars har jag ingen plan på att börja se på denna överskattade serie. Hellenius hörna har haft med en del intressanta gäster, men jag har aldrig fallit för den pratshowen och tycker att Robins i SVT mer än väl uppfyller min svenska pratshow-kvot, för de allra festa är bedrövligt tråkiga och enbart medhårsstrykande och där inga tuffa, viktiga, intressanta frågor får ställas, tyvärr.


Nåja, alldeles oavsett så verkar ju de flesta kanaler inte ha insett att det är många som använder sig av Playtjänsterna, och därmed kan de som vill i lugn och ro fortsätta se på OS i SVT och sedan ta igen Solsidan och Hellenius hörna på TV4Play när de så önskar. 




http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article14816498.ab










 

Av roboguy - 11 maj 2012 22:51

Det känns lite som jag konstaterar i rubriken, lite melankoli och neddragna mungipor när man tvingas konstatera att Tre kronor tappar en ledning med tre mål mot ett och blir fullständigt utspelade i den sista perioden. Låt vara att det blir tämligen rörigt och stundtals lite hipphapp-spel här och var, men jag tycker ändå inte att det lag vi har ska "lyckas" tappa en ledning så markant. Irritationsmoment 1: Kommentatorerna snackar konstant om en händelse som inträffar i den första perioden, den där ryssen slår till i en svensk spelares mage ( eller var nu klubban träffade). Den här händelsen vägrar kommentatorerna släppa, och det blir tämligen pariodiskt att lyssna på deras ständiga tjat om detta. Irritationsmoment 2: Domarna! Hade de tagit fredagsledigt, eller? 

Nej usch plötsligt försvann den positiva känsla man hade tidigare- medan vi mötte lite enklare motstånd briljerar Tre kronor, men sedan faller alltsammans som ett korthus... 



 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards