Alla inlägg under oktober 2012

Av roboguy - 25 oktober 2012 02:00

Suck. Jag som hade hoppats på att få höra liknande klagosånger som ifjol som "var fan är snön" och "ska det aldrig sluta regna" eller " Var är vintern?". Underbara ord, som klingar långt bort i fjärran. Vintern var kraftigt försenad och det jag minns nu är att det regnade, regnade och regnade vid den här tiden ifjol men kanske det viktigaste ändå- det var inte så förbaskat kallt utomhus. Åhnej, det var faktiskt så att man gick omkring och svettades mest hela tiden eftersom man var påpälsad för det väder som vi får nu i år istället. Åååååh, vad jag saknar fjolårets regniga höst/förvinter. Nu verkar det som att det dessvärre bara är nostalgi och istället har vi en ganska vanlig förvinter att vänta. För nu kopplar kylan greppet över landet, verkar det som. Fast man ska ju aldrig lita fullt ut på de där metrologerna. De har nästan alltid ganska så fel om precis det mesta... http://www.svt.se/nyheter/sverige/kylan-kopplar-greppet-om-hela-landet

 

Av roboguy - 25 oktober 2012 01:30

Ja jösses jag undrar hur många sanningar som vi tar för vedertagna i det dagliga livet som egentligen skulle kunna avlivas om man bara bestämde sig för att börja forska i saken istället för att blint tro på vad "genus"-eländesfolk kommer och säger och påstår. Men frågan kvarstår ju, om alla egentligen är intresserade av att veta sanningen eller hur det egentligen står till på vissa områden? Jag skulle tro på ett nej där, många "genus"-floskler är liksom Bibelns budskap huggna i sten och går inte att ändra eller revidera, oavsett vilken form av framsteg eller forskning som presenteras på området. 


Sen blir jag lite överraskad över slutsatsen att " I motsats till denna uppfattning visade resultatet av vår studie att män är bättre på multitasking än kvinnor." Det var som fan!

Och sen i faktarutan intill i artikeln på dn.se, börjar man förstås svamla om att mens och dylikt hör samman med sämre resultat för kvinnor och blaha blablaha. Det finns tydligen alltid -förklaringar- till det ena eller andra, när ett resultat inte ger de svar som man "vill" ha... 

 

 

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/man-kan-gora-flera-saker-samtidigt
 

Av roboguy - 25 oktober 2012 01:15

Det var nästan otänkbart att den här filmen inte skulle stressa sig fram när den har en blygsam speltid på en timme
och en kvart, men Shadow stressar verkligen inte. Ibland kände jag nästan för att börja skrika till filmen att "kom igen nu, nu måste det börja hända saker om ni ska hinna med något intressant innan filmen är slut". Men sedan börjar det hända saker och det är ungefär då man börjar undra vad fan det är som sker egentligen. Shadow är inget mästerverk, men den förtjänar i alla fall att ses en gång.
 LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.

Jag trodde jag förstod vad filmen skulle handla om när de två "jägarna" dyker upp. En katt och råtta-lek där katterna leker länge med råttorna innan alltsammans resulterar i en uppgörelse, men så blir det inte. Onej filmen byter delvis spår vid halvtid och börjar nästan påminne om Hostel.
Skådespeleriet hade kanske kunnat vara bättre, men samtidigt gör skådespelarna vad de ska göra. Shadows stora styrka är filmens skurk, som man inte riktigt får någon förklaring till. Skurken håller inte någon lång redovisning om varför han gör det han ska göra och inte heller får vi någon förklaring till vad han håller på med. Det ser ut som att han försöker återskapa någon artist från 40-talet, men jag har ingen aning om varför han håller på sådär. I och för sig så får man en del ledtrådar såsom att man ser fotografier på vad som ser ut att vara koncentrationlägersfångar, och i ett rum hittas en gammal journalfilm med bland annat Hitler. Svårare att förklara är porträtten på Hitler, Stalin och George W Bush som finns på mördarens vägg. Vill man säga något med just de här tre porträtten, kanske? Jag antar att det ligger till på det sättet.     


Jag har däremot lite svårt för slutet som inte heller direkt kommer med några förklaringar. En del filmer med öppna slut där man får fundera på egen hand vad man har sett tycker jag om, men inte när det är en sådan här film. Jag vill ha någon förklaring i slutet så det inte känns helt och hållet bortkastad tid att se alltsammans. Shadow var tyvärr inte så intressant att jag vill se om den bara för att leta efter eventuella ledtrådar till vem mördaren är egentligen, eller vad som händer i slutet. Nej jag nöjer mig med att konstatera att alltsammans, tråkigt nog, bara handlade om skuldkänslor och en dröm. Men innan dess var faktiskt filmen klart sevärd, den börjar riktigt bra med en spirande kärlekshistoria, och sedan hejar man naturligtvis på de två unga förälskade men sedan blir det inte riktigt lika intressant längre.


 


Men filmen blir aldrig långtråkig ( vilket är bra gjort med tanke på den lilla speltid den har) och den hade till och med kunnat vara lite längre, för då hade man kanske hunnit med att få till lite fler ledtrådar och ett kanske lite bättre slut. Men Shadow är värd att ses åtminstone en gång... 

Av roboguy - 24 oktober 2012 01:45

Att det här skulle vara lågbudget förstod man redan när man såg filmens titel, Abraham Lincoln vs. Zombies, och mina förväntningar var låga och infriades ganska snabbt- det här är en kavalkad i dåligt skådespeleri och dåliga specialeffekter och speltiden är åtminstone tio minuter för lång. Jag satt mest och suckade mot slutet och undrade om inte en timme och trettio minuter var över snart, men tiden går långsamt när man har tråkigt. 
LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.

Jag tror filmen hade vunnit en hel del mer om man hade lagt ned lite krut på en riktigt häftig Abraham Lincoln, men i Bill Oberst Jr gestaltning så blir han ganska tudelad och jag sitter och väntar hela tiden på att han ska lyckas trollbinda sina mannar med några väl valda ord ( karln har ju enligt historiker en gudabegåvning som talare), men det kommer liksom aldrig. Att presidenten också, vilket man förstod redan enligt titeln, inte var rädd för att smutsa ned fingrarna och handgripligen ge sig in i striden med zombierna gör inte Abe intressantare tyvärr. Men ingen överspelar åtminstone, så man får vara glad över det lilla. Ingen av skådespelarna är direkt dåliga, men det känns inte heller direkt som att någon lägger ned något krut på sin karaktär. Sådant märks, tyvärr.      Nej det känns mest som att Abraham Lincoln vs. Zombies är snabbproducerad för att kunna rida på den betydligt mer kända, storproduktionen Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Om man bara hade ansträngt sig lite hade man ju kunnat få in något som gjorde den här filmen lite minnesvärd, men det enda som känns lite nydanande är... att zombierna tydligen står och "sover" och att det går att smyga förbi dem, bara man ser till att inte föra något oväsen för då vaknar dem upp. Känns lite sisådär, eller hur? Sovandes zombies, herrejösses. Och filmen hade kunnat vara kortare också eftersom flera av "hjältarna" dör enbart för att de är korkade och inte tittar sig omkring. Zombierna är inga världsmästare på två hundra meter men ändå lyckas de sega, långsamma jävlarna "överraska" karaktäerna. Känns enbart som något man har gjort för att åtminstone försöka smyga in lite "spänning" i den här soppan, men sådana billiga trick funkar tyvärr inte alls. 


Nej Abraham Lincoln vs. Zombies gör man bäst i att undvika helt och hållet men när man har sett den så kommer det i alla fall inte bli svårt att glömma bort den. 
 

Av roboguy - 24 oktober 2012 01:06

Power to the people, liksom. Man har ju uppmärksammat att så fort det blir reklam, vilket det blir väldigt ofta på fyran, så höjs ljudnivån betänkligt, som att man har tänkt att om ljudet är extremt högt och påstridigt så kommer man att få sålt fler varor eller något sådant. Det kanske funkar för en del, men mest av allt blir man irriterad, letar efter tv-kontrollen och sänker ljudnivån till strax under noll för att slippa höra helvetesljuden och alla glada, tillagda röster som försäkrar att just " DET HÄR SCHAMPOT ÄR FÖRJÄVLA BRA ASSÅ, KLYVNA TOPPAR TILLHÖR 1800-TALET, KÖP DETTA NU, KÖP DET BARA KOM IGEN NU DÅ DIN SKIT KÖÖÖÖÖÖP DET HÄR SCHAMPOT NU, NU, NU". Varje söndagkväll, då jag kollar på skräpkanalen, så får man sänka ljudet när väl reklamblocket börjar och sen höja igen för att kunna höra vad fan de säger i filmen/programmet. Tröttsamt. 

Vad ska krävas för att få TV4 att korta ned reklamblocken? Om de nu är så måna om att göra tittarna nöjda, så vore det väldigt önskvärt om man kunde dra ned på reklamen. Inte lite, utan dra ned jävligt mycket på reklamhelvetet. Tack!


Nåja just det här tilltaget får åtminstone inte mig att börja titta oftare på fyran, kanalen där reklam ibland avbryts för lite program och någon film här och var...
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15659263.ab

 

Av roboguy - 23 oktober 2012 02:15

Ja jösses, om man bara tittade på omslagen till den här filmen så räckte det för att varningsklockorna skulle tjuta högre än trumpeterna gör vid jordens undergång, det var rosa och såg ut som omslaget till valfri film med Sandra Bullock eller Anne Hathaway. Men... ja, Vamps är verkligen inte min nya favoritfilm och jag har ingen lust att dra på mig rosa morgonrock, locka håret och öppna en vinflaska och måla tånaglarna, men den här var ändå en liten underhållande bagatell som går att se på. Med stark betoning på "går att se på", dock. 
LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.
Det fnitterfnittriga upplägget som genomsyrar hela filmen avbryts stundtals med lite skådespelare som man gillar, som Richard Lewis, Sigourney Weaver och Malcolm McDowell. De här tre skådisarna gör det uthärdligt och framför allt Weaver gör en underhållande prestation som vampyrmoder och gör att jag åtminstone lägger undan kniven som jag hade tänkt börja karva ut mina ögon med. Det är bara jävligt synd att inte Weaver får vara med ännu mer. McDowell är också han bra, men tyvärr får inte han heller vara med speciellt mycket men å andra sidan, i hans roll som en slags moderniserad Vlad Tepes, aka Dracula, som hellre stickar tröjor åt de andra vampyrerna så får regissören fram sin komiska tanke med ärkevampyren som äldre gentleman, så det hade nog snarare varit förödande om han hade fått vara med mer. Nämnas bör även Wallace Shawn som van Helsing, i en version som åtminstone jag aldrig har sett den gamle vampyrjägaren som. Shawn är helt enkelt underbar. Ja, de här skådisarna räddar delvis filmen från sitt rosaskimrande thi-hi-hii upplägg, så det tackar och bockar man för. De här gjorde att man lyckades stå ut med flamset och tramsandet ända fram till slutet.                          


Specialeffekterna är riktigt urusla. Jag vet inte om det är meningen eller om man helt enkelt saknade tillräckligt med pengar men jag trodde inte att jag skulle tänka på effekter som man såg i 80-talsfilmer när jag såg en film från 2012, men så var fallet med denna. Specialeffekterna kommer helt enkelt inte att vinna någon Oscar, den saken är helt säker. 


Man lyckas inte direkt få mig att gapskratta, och som jag sagt tidigare så är det mest flamsigt och tramsigt mest hela tiden men en del lyckade skämt får man i alla fall med- som att man kan göra annat än att bara ligga i kistan för att sova, att man dricker mössblod istället för blod från människor och därmed har ett sugrör som man sticker in i muskroppen och att de vampyrer som har valt att inte dricka människoblod har ett slags AA-möte för att klara av att fortsätta hålla sig "ren" från homo sapiens klarröda vätska. 


Vamps var inte riktigt så urusel som jag trodde den skulle vara innan jag började titta på den, men samtidigt var den också på ett ungefär som jag hade tänkt mig. Några skådespelares insatser räddar filmen något, men tyvärr känns det som att den här riktar in sig till framför allt unga tjejer som är på väg att ramla in i vampyrgenren och därmed storsatsar man på "humor" istället för något som kan ens föreställas vara äckligt eller vågat. På sätt och vis är det synd. Varför förtjänar inte en film som uppenbarligen vänder sig till tjejer att kunna visa lite äckel och blod, istället för att bara flamsa bort det och koncentrera sig på "känslor" och att välja rätt kläder? Kom igen nu, det är faktiskt 2012 och kvinnliga vampyrer kan faktiskt också ägna sig åt lite dirty things som att ha sex, döda för "skojs skull" och inte vara så "perfekta" jämnt och ständigt. Det är ju ingen poäng med att de ska vara odöda, när de ändå bryr sig om utseende och kläder precis som vanliga, dödliga tjejer också gör... 

 

Av roboguy - 20 oktober 2012 03:00

Åhjaja, galna clowner med syfte att mörda snarare än att vara klumpedunsar/roliga ja, det kan man helt enkelt aldrig se för mycket utav. Den här filmen ser onekligen riktigt bra ut, en riktig klassisk skräckis som man kan dra igång lagom till varje Halloween hädanefter. Ser ut att kunna bli en riktigt underhållande slasherfilm, och det uppskattas väldigt mycket av undertecknad.  

Av roboguy - 20 oktober 2012 02:15

Ah, enbart nostalgi när man ser om den här Bondfilmen och en bra uppladdning inför Skyfall, om något. I och för sig finns det element som kanske inte åldrats med värdighet direkt, men det är egentligen småsaker och ingenting man hakar upp sig på alltför mycket. Och en del annat som man blir förunnad över att man inte kände till första gången man såg filmen- Sean Bean, vem fan är det? tänkte man då. Nu vet man ju desto mer vem han är och det gör det ännu lite roligare att se honom igen som Bondskurk.  


Izabella Scorupco har jag svårt för fortfarande emellertid, jag tycker inte alls att hon är bra som Bondbrud men man ska väl vara lite stolt över att ytterligare en svenska är med i en Bond-rulle men så mycket mer än så är inte hennes insats värd. 

I och med att man ser om Goldeneye blir man förvissad och trygg över att veta att om man lyckas köra Bondserien åt helvete igen med Daniel Craig, så kan man ge regijobbet till Martin Campbell. Campbell har ju gjort det inte en gång utan två gånger, nämligen räddat James Bond och sett till att 007 fortfarande lever vidare. 


Och det är alltid trevligt att se om Goldeneye, filmen som för mig blev inkörsporten och jungfrufilmen till James Bonds värld. 

 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se