Alla inlägg under juli 2013

Av roboguy - 14 juli 2013 03:47

En eloge till TV4 som förgyller söndagskvällen med Varg Veum och ända sedan första gången jag såg Trond Espen Seim som privatdetektiven Veum så har jag tyckt om den här filmserien. Skriften på väggen är aldrig långtråkig och är ganska spännande, samtidigt som det känns lite klichéaktigt när Veum blir oskyldigt misstänkt och måste rentvå sig själv och fly från polisen. Men Norge har i alla fall förstått hur man gör en lång deckarserie intressant och inte kör på i samma hjulspår som i de svenska exemplen med Wallander och Beck. 


   
Det enda jag har att klaga över är slutet, som blir lite väl förvirrande ( eller så var det bara jag som inte var uppmärksam nog). Nog är det ändå uppfriskande med en film som ändå kan beskrivas som "mellanfilm" och som ändå driver handlingen märkbart framåt och som inte använder enbart slitna klichéer. När ska vi se någon av Sveriges snutar göra något annat än att vara just bara poliser eller kriminalkommissarier? När får vi se Beck som lärare, eller Wallander som länge nog har varit kvalificerad som pensionär och som kan ägna dagarna åt att vara professor i kriminalogi samtidigt som han möjligen ibland kan rycka in och hjälpa till när polisen har kört fast? 


 

Av roboguy - 7 juli 2013 04:00

Hah!


 

Av roboguy - 7 juli 2013 03:10

Jösses vilken löjlig film det här visade sig vara och inte blev det speciellt mycket bättre av det faktum att huvudpersonen som spelas av Paul Walker har ungefär samma ansiktsuttryck filmen igenom. I kategorin "du hamnar alltid på fel ställe vid fel tidpunkt", ett ämne som redan under första Die Hard-filmen användes som ursäkt för hjärndöd action, så hamnar kanske Vehicle 19 på en relativt hög placering i fråga om dumhet och osannolikhet som leder fram till de olika händelser som filmen handlar om. Tyvärr blir det aldrig speciellt intressant eller spännande eller roligt att följa Michael Woods äventyr, och det är ytterst nära att jag stänger av filmen vid flera tillfällen men genomlever eländet mest för att jag ju faktiskt har lyckats se flera andra, och betydligt sämre filmer, från början till slut utan att ge upp trots att det fanns hur många anledningar som helst till att helt enkelt ge upp och slösa bort ens tid med något som känns åtminstone lite mer vettigt. 
LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.

 

 

 

 

 

 


Mest av allt känns det som att Vehicle 19 är en Jason Bourne-film fast Bourne sitter i en bil genom hela filmen ( en bil som dessutom aldrig behöver tankas, men mobiltelefonen och stömmen till den är ett större huvudbry dock). Det blir aldrig några fightscener och aldrig riktigt intensivt och intressant, utan Paul Walker sitter i sin jävla bil och kör omkring lite hit och dit samtidigt som tumskruvarna dras åt allt hårdare och det är meningen att vi som tittar ska börja undra över hur det ska gå, vilket man aldrig gör utan snarare börjar fundera över om filmen verkligen behövde en speltid på en timme och tjugo minuter. En sekvens som stör och irriterar mig särskilt mycket är den i inledningen då Paul Walkers rollfigur får ett sms från exfrugan Angie och som handlar om något så "viktigt" som att han ska komma ihåg att köra på rätt sida av vägen... Kom igen för fan! Snubben har kommit från fängelset, struntat i de restriktioner han har och dragit iväg för att träffa henne, och hon skickar en uppmaning om att han ska köra på rätt sida av vägen?          Nej mest av allt känns det som att Vehicle 19 borde delas ut gratis på Statoil om man köper två flaskor med brännvädska, för här har man verkligen inte mycket att hämta och det illustreras på ett utmärkt sätt i slutet som är fruktansvärt dåligt och tråkigt. Och vem är ansvarig till att bilbältet faktiskt används, oavsett vilken situation som uppstår? Är det finansiärer som stödjer säker bilkörning och som krävt att de inblandade i den här filmen måste ta på säkerhetsbältet så fort de sätter sig i en bil? Jag tror inte att jag någonsin har sett en actionfilm förutom den här där det är så pass noga att säkerhetsbältet används.... 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se