Alla inlägg den 15 januari 2011

Av roboguy - 15 januari 2011 18:51

Så, nu har även jag tillslut sett 2012 och är härmed klar för att få panik nästa år, då datumet 122112 infinner sig;P 


Ni som inte har sett filmen bör ej läsa mer!


Jag måste ändå börja med att säga att jag blev lite överraskad över att jag tyckte att 2012 var en helt okej film. Det trodde jag inte att jag skulle tycka faktiskt. Men det som gjorde den bra, var helt klart de magnifika specialeffekterna! Det var riktigt häftigt att se skyskrapor falla samman, Kalifornien uppslukas av jorden, jättevågor, enorma jordbävningar. Det enda som inte såg riktigt bra ut var scenen där fartyget vältes omkull av en jättevåg, men annars så kan jag inte göra annat än att applådera å effekt- och dator-folkets vägnar för väl utför arbete. 

Sedan så vet man ju hur regissören Roland Emmerich är, i alla fall med sina filmer, och den här filmen hade kunnat bli en riktigt bra "jorden går under"-film om han hade struntat i vissa saker. Som att det är jätteviktigt att den amerikanska familjen klarar sig, fast miljoner andra människor dör. De till och med applåderar när helyllepappan klarar sig när han måste fixa så att en av portarna på arken kan stängas. Dessutom så är det ju alldeles utmärkt med en katastrof av gigantiska proportioner- om du är en frånskild pappa som vill bli tillsammans med din exfru i amerikansk film;P Nämn den katastrof i filmer från USA som inte har lyckats föra samman man och hustru igen innan eftertexterna börjar rulla!

Woody Harrelson, som i nio fall av tio, brukar vara riktigt sevärd i allt han medverkar i, gör nästan parodiskt mycket för att spela över å det grövsta. Jag förstår inte riktigt varför, men tyvärr så var han riktigt tråkig i den här filmen. Woody har ju ingen stor, avgörande roll direkt men det var ändå synd och tråkigt att se att han spelade över så mycket som han ändå gjorde. Samma sak med Danny Glover som en tämligen blek och tråkig president... Hans tal till nationen under stundande kris var definitivt det lamaste jag har sett- till och med presidentens tal i Independence Day var betydligt bättre än vad som erbjuds i 2012. 

Att den ryske oljearken skulle dö var också ganska givet- han struntade ju i Cusack med familj för att rädda sitt eget skinn och sina två bortskämda ungar- men ungarna klarar sig naturligtvis eftersom de är ju framtiden.

Men den scen som irriterade mig mest var då oljearkens "älskarinna", Tamara, till varje pris ville få med sig hunden Ceasar på  arken samtidigt som en port höll på att stängas. Det är tydligen väldigt viktigt att djuren också ska klara sig undan katastrofer och istider ( tänk bara på den svarta uteliggaren och hans hund i The day after tomorrow). 

Det räcker med att jag konstaterar att det finns gott om klyschor i den här filmen.


Men, ack och ve, de drygt två timmar som filmen utspelar sig på gick väldigt snabbt och visst, klyschor eller ej, så var ändå 2012 en helt okej underhållning och jag ångrar att jag inte har sett den tidigare faktiskt. 2012 har som sagt mycket bra effekter, och det är skamligt nog riktigt roligt att se hur städer faller samman. 


P.s Är det bara jag, eller är det någon mer som tror att vi kommer få uppleva panik och kaos nästa år? Jag tror Aftonbladet kommer få fullt upp med att intervjua panikslagna människor i Sverige och världen.







  

Av roboguy - 15 januari 2011 13:45

En film som inte har råd med "trovärdig" skottlossning ( när det smäller när pistolerna avfyras så måste man aldrig ha sett skottlossning i film tidigare för att ens överväga att tro att det är realistiskt ) kan väl inte vara mycket att se? Nej, egentligen inte. Stripped naked är ingen höjdare, och handlingen är löjligt enkel. En strippa hittar en väska fylld med pengar och knark och utan betänkligheter tar hon alltsammans och påbörjar sitt nya liv, som bland annat inbegriper att flytta till Paris, utan att tänka på vem pengarna och knarket tillhör. Naturligtvis tillhör alltsammans en knarkkung, så en yrkesmördare är snabbt pengarna och knarket på spåret. 


Lite överraskad blir jag trots allt på att skådespelarna ändå klarar sig från att spela över. Sarah Allen är väl inte den trovärdigaste huvudperson man har skådat på film direkt, men hon är vacker och handlingskraftig. Den enda som spelade över var strippan Harmony, som när hon ska bli torterad ( tyvärr räckte inte budgeten riktigt till detta ens då de här tortyrsekvenserna är väldigt lama och dåliga ) gråter och spelar över å det grövsta. Men de andra klarar sig med hedern i behåll ( men ganska regelbundet så behåller de inte kläderna på sig så länge).


Stripped naked kunde också ha varit en aning grövre, och med det menar jag att den kändes en aning för snäll... Jag hade gärna sett lite mer våld och skottlossning, då handlingen inte direkt är så engagerande att man sitter och biter naglarna och undrar hur det ska gå. Slutet är både bittert och ganska fint, beroende på vilken sida man står på. Men Stripped Naked är en film som förmodligen kommer återfinnas i närmaste rea-kartong på någon lokal Ica-butik och inte göra så mycket väsen av sig. 







  

Av roboguy - 15 januari 2011 05:30

Wohoo- fast rubriken kändes lite mer lovande än själva artikeln;D Men strunt samma- om kylan försvinner så är det ju vääldigt bra. Det välkomnas. Det behövs lite mildrare temperaturer nu. Hoppas det håller i sig. 












http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8413526.ab

Av roboguy - 15 januari 2011 01:29

Trots i normala fall "bra", eller i alla fall sevärda skådisar, som Dennis Hopper, Vinnie Jones, David Carradine så var ingen speciellt bra eller rolig i Hell ride, tyvärr. Nej, den enda som var riktigt sevärd var Larry Bishop i huvudrollen ( dessutom har han regisserat filmen, och det verkar som att han har gett sig själv den enda coola karaktär som han lyckades komma på, vilket man ju ändå får betrakta som ett smart drag).


Handlingen var löjligt enkel- två rivaliserande mc-gäng kallade Victors och Trippelsexorna- bråkar med varandra och de vill, tror jag i alla fall, komma över samma skatt och ta över den andres revir. Ungefär så, med andra ord- nja, jag bryr mig faktiskt inte. Karaktärerna är tråkiga och man blir aldrig engagerad i karaktärernas öden, och för min del var det alldeles för lite pang-pang och för mycket prat- och inget intressant prat heller, tyvärr. Jag tror inte Quentin Tarantino har varit så involverad i manuset direkt- filmen var nog mest bara nöjd med att ha med Tarantinos namn på dvd-omslaget. Hade Tarantino varit med mer så hade dialogen varit avsevärt mycket bättre- och ja, filmen som helhet hade varit betydligt bättre. Men det är ganska mycket hoppande fram och tillbaka i tiden, vilket är ganska irriterande ty man bryr sig inte om att hänga med i handlingen och därför är tidshoppen mest av allt frusterande eftersom man inte har någon som helst lust att veta mer om de här figurerna eller om deras bakomliggande story. 


Nej, det enda som ens kan kallas för minnesvärt från den här filmen är alla de inblandade kvinnornas oförmåga att bete sig någotlunda normalt samt att de inte klarar av att behålla kläderna på sig speciellt länge. 






 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards