Senaste inläggen

Av roboguy - 8 november 2012 23:41

Om inte Age of the Hobbits får minst en Oscar så är det något galet med Oscarsjuryn... Not! Det är tydligen en trend som har kommit för att stanna, och samma bolag som står bakom detta "mästerverk" är väl medvetna om att de rider på The Hobbit-vågen som snart kommer att anfäkta världen, för de har gjort likadant med Battleship och lanserade kort efter storfilmens premiär American Battleship. Viss förvirran kan uppstå bland de med mindre koll och så vips kollar man på American Battleship istället för Battleship. Men jag tror inte folk gör samma misstag med Hobbit, eller???

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rNHXPFDEeFY

 

 

 

 

 

 

 

ANNONS
Av roboguy - 8 november 2012 21:44

Jösses, nostalgiantennerna slog nästan backut när man hör den fantastiska Jurassic Park-titelsången... Men att gå och se en film man redan SETT fast den här gången i 3D, fast det är samam film... Nej så lätt lurar man inte mig. Det blir inte att se den här återuppväckta filmen igen, det duger alldeles utmärkt att se den på min kära gamla, vanliga dvd. 


ANNONS
Av roboguy - 4 november 2012 03:00

Jag har inte haft några stora förväntningar på den här filmen, trots en ganska så stjärnbeströdd rollista, men inledningen av Red Lights var faktiskt över förväntan och man började faktiskt att tro på att det här skulle bli en riktigt intressant film- eller som det står på en del omslag, detta års Sjätte sinnet. Det stämmer dock inte. Inte alls. Sjätte sinnet hade bland annat en twist som kändes fullt logisk och som överraskade. Red Lights försök till twist var däremot bara förvirrande och konstig och inte ett dugg klockren. LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.
Cillian Murphy börjar bra, men sedan börjar det sakta men säkert barka åt helvete under filmens speltid. Jag vet inte riktigt om jag ska säga att han spelar över eller inte, men nog är det ett gränsfall stundtals. Jag förstår mig inte riktigt på karaktären... Från början är han kritisk till allt, det finns inga mirakel och ingen som kan kommunicera med andar, sedan blir han helt besatt av Silver och gör allt han kan för att försöka komma åt Silver. Och ja, vad han sedan visar sig vara, det vette katten för det begriper jag inte riktigt. 

Kommer Sigourney Weaver någonsin sluta imponera och göra dåligt ifrån sig? Nej jag tror banne mig inte det. "Lyckligtvis" fick hon vara med enbart medan filmen var bra och intressant, så man kan på sätt och vis säga att det var en välsignelse att hon försvann innan filmen blev mer och mer löjlig. Men under den stund hon fick vara med så glänser hon, och det utan att ens behöva anstränga sig. Jag gillar hennes rollfigur, det är en person som jag själv relaterar till och som tror att alla så kallade medium är bluff och båg och jag håller helt och hållet med henne i konstanterandet att vi vill så gärna se spöken och andar, bara för att döden ska framstå som mindre meninglös, att döden inte ska vara ett definitivt slut. Sorry, men att det är slutet och inte innebär något mer sedan, är precis vad jag tror. Jag tror inte på sagoboken Bibeln, jag tror inte på något paradis och jag tror inte på något liknande, ja förutom att man får kalla fakta presenterade för sig.        


Och så Robert De Niro... ja, vad ska man säga? Äntligen är han med i något vettigt men han gör inget speciellt av karaktären och jag tycker inte att han är så intressant. Nej nog hade jag förväntat mig något mer utav den här skådespelaren...

Och så Elizabeth Olsen, som jag hade äran att introduceras för i filmen Martha Marcy May Marlene, gör inte heller mycket väsen av sig här direkt och dessutom förstår jag mig inte på hennes roll som verkar ologisk- ja hon blir ihop med den krisande huvudpersonen men när det drar ihop sig till final är hon knappt med förrän hon plötsligt kommer och upptäcker hur Silver lurar vetenskapsmännen... Eh? Känns som en jävligt billig lösning. 


Nej första halvan av Red Lights var klart sevärd, men den andra halvan hade man nästan kunnat strunta i att se eftersom den förstör det mesta av den hyggliga inledningen. Allt blir bara konstigt, ologiskt och slutklämmen är inte direkt bra så man tycker ju att man borde kunna kräva tillbaka den tid man lagt ned på att se en film som har ett sådant jävla dåligt slut. Nej, man ville helt enkelt för mycket med den här filmen och glömde bort att ge tittarna ledtrådar och en känsla av att man tittar på något som vill ge sken av att vara smart, och sedan faller allt ihop som ett korthus och man lämnas med besvikelsens sötma rinnande ur mungiporna och frustrerat tänker man medan eftertexterna rullar: " jaså vad fan vill man ha sagt med det här?". 

 

Av roboguy - 3 november 2012 04:57

När man läser vad det är Sony vill lansera i och med Playstation Vita, ja då tycker jag i alla fall att den här reklambilden blir lite rolig i alla fall. Det är det nog inte många i det här landet som tycker tyvärr, och det är nog lika bra att förbjuda all "rolig", eller utmanande, reklam i Sverige direkt. Det får liksom inte bli "roligare" än den senaste reklamen från Ica med en trygg och säker Ica-Stig som blir lite lagom trakasserad av barn under Halloween. Roligare än så ska vi inte ha det här, tack så mycket. http://www.svt.se/nyheter/varlden/sony-reklam-med-fyra-brost-vacker-kanslor


 

Av roboguy - 3 november 2012 04:00

Minnet är bedrägligt kort, tyvärr, men jag tror fanken inte att jag har sett något konstigare, sjukare och snurrigare än Calibre 9 hittills i år. Handlingen kan bedrägligt snabbt sammanfattas väldigt enkelt: " En prostituerad blir mördad och återförds som pistol. Dags att börja hämnas". Ja ni läste rätt och behöver inte justera styrkan i glasögon eller linser eller läsa tre gånger till- detta är på ett ungefär filmens handling. Det trodde man aldrig att man skulle få se, men man ska aldrig säga aldrig längre. Men det konstigaste av allt är nog ändå att jag tycker att den var underhållande. Jag köper liksom bara konceptet att okej, pistolen har ett medvetande och kan inte fullt ut styras av huvudpersonen- so what? Man kan ju om man vill se det som en metafor för livet- styr vi egentligen över våra liv eller är det "något" annat som gör det? I det här fallet är det en död prostituerad som genom en pistol fortsätter att leva. 
LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN.
Skådespelarna sköter sig förvånansvärt bra med tanke på att de inte kan ha haft mycket att arbeta med. Alla är ungefär hämtade ur serietidningsvärlden och består antingen av godhet eller ondska, inget svart eller vitt här nej. Den enda som möjligen spelar över är killen som på något sätt ska ge sken av att vara borgmästare i Frankrike, vilket han definitivt inte borde vara- han är spritt språngande bananasgalen redan i första scenen som vi får stifta bekantskap med snubben. Jag menar bara att lite trovärdighet inte hade varit till skada här- att en sådan som tafsar på nya sekreteraren redan under hennes första sekund på jobbet och jävlas med städerskan en kvart senare borde rimligtvis inte få vara i maktens korridorer och borde genomskådas tämligen omgående. Eller är alla tysta som möss efter att borgmästaren har haft lekstuga med dem? Vissereligen ingår det här i den lilla klick av samhällskritik som filmen vill förmedla- den att de besuttna bara ser till att göra sig själva rikare än Joakim von Anka och att de endast är idioter som roar sig i underjorden i ett slott genom att se två prostituerade kämpa på liv och död om vem av dem som ska få leva.      


Jag vet ju att man inte ska fundera alltför mycket efter att man har sett en sådan här film, men jag kan inte låta bli att undra hur det kommer sig att den ärrade snuten som snart ska pensioneras och som är döende helt enkelt bara accepterar att en mördad prostituerad har kommit till liv i en pistol genom lite magi? Han är liksom med på det hela direkt utan någon närmare förklaring, och så börjar hämdodysséen mot personer som inte direkt är inblandade i mordet på den prostituerade kvinnan? Hmm...


Calibre 9 är en sådan film som passar in i beskrivningen "serietidningsfilm" och en sådan genre borde fan införas. Hur kan man annars beskriva denna? Allt är som taget ur en serietidning, blod sprutar, handlingen är inte direkt vettig, frenetiskt bildspråk, de som är onda är riktigt onda och de som är goda... ja, de är goda helt enkelt för de dödar de onda. Så det så... 


Med detta sagt, så var den här ändå ungefär vad jag behövde på fredagskvällen. En lättuggad bagatell som egentligen är alldeles alldeles korkad, men som ändå lyckades få mig hyfsat intresserad under resans gång. Och det får duga ibland, faktiskt. Som att vräka i sig ett skrovmål på Max och tillfälligt vara mätt och nöjd, innan hjärnan börjar med sitt irriterande mantra om att nu måste du göra dig av med det överflödiga du skyfflat i dig. 

 

Av roboguy - 3 november 2012 02:33

Tror fan det. Vem väljer frivilligt att utsätta sig för de enorma reklamavbrott som TV4 kör med? Om man är lagd åt sado-hållet så är det ju skönt att titta på en kanal som har som främsta uppgift att plåga tittaren genom att lägga in reklam precis hela tiden. Programmen/filmerna hinner som bäst starta innan det är reklam. Det är nog delförklaringen i alla fall...

En annan är nog är publiken äntligen har tröttnat på det här formatet, efter alla års manglande av Idol. Det stämmer det som sägs i artikeln i Aftonbladet, typ halva befolkningen av Sverige måste ju redan ha varit med i dessa talangjakter. 

En annan grej är ju att de har lyckats få ihop en helt värdelös jury. Kom igen, Marie Sernholt får som enda kvinnan i juryn vara den som fick fejkgråta något så otroligt när deltagare fick kalla handen och inte gick vidare. Och sen när hon skulle skicka vidare andra så bröt hon ut i eurofoi och skuttade och fnittrade. Medan de andra fick vara coolt tillbakalutade och möjligen ge de lyckligt lottade som gick vidare en liten kram. I övrigt kan jag bara säga att den här juryn var gäspframkallande tråkig, precis hela tiden. Och jag orkade bara med en kort sväng under audition innan jag gav upp. Jag har ingen aning om vilka som är vidare, vilka som har åkt ut hittills och vilka som tävlar överhuvudtaget. X-factor fick en kort stund på sig att övertyga mig, men de lyckades inte. Och uppenbarligen väljer väldigt många fler att knappa in svt för att de ska ta hand om fredagsmyset åt dem. Det är mycket bra.

Visa äckel-fyran att ni inte tillåter vad som helst. Att ni åtminstone kräver lite underhållning innan den blir avbryten av hundra reklampauser.P.s Och den där jävla publiken... Dee var nog så irriterande under Idol, men i X-factor måste de ha gått på någon slags drog för artisten hann knappt gå in på scen och greppa mikrofonen innan det tjutades, skreks och hölls upp skyltar om att just den artisten mååååste gå vidare. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article15711563.ab

 

Av roboguy - 31 oktober 2012 15:11

Det känns överhuvudtaget lite onödigt med en fristående fortsättning av en remake av Tobe Hooper, och så ska inte ens den nya filmen ha namnet Toolbox Murders 2 utan heter tydligen Coffin Baby numera. Snurrigt värre... Men ganska nice trailer i alla fall och man kommer förmodligen att ta sig en titt på filmen i alla fall.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JodVYni5W8k 

Av roboguy - 31 oktober 2012 14:38

Det börjar kännas en aning tråkigt att konstatera att man förmodligen inte har varit sådär härligt kär sedan åtminstone sex, sju år. Och att jag tänker på det här när det är Halloween, istället för tja, säg fjortonde februari;P Åh vad jag saknar den där känslan av att bli blixtförälskad, ty den gången handlade det verkligen om den utslitna klyschan "kärlek vid första ögonkastet." Tänk om det aldrig inträffar igen? Vilket bortkastat elände man lyckades skapa sedan. Det grämer mig oerhört idag. Förr kändes det ju som att det var befogat men det var det ju inte. 

Men den där blixtförälskelsen väntar väl runt något hörn förhoppningsvis. Frågan är bara den om jag är redo för den när den kommer?


 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ROBOGUY med Blogkeen
Följ ROBOGUY med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se