Alla inlägg under augusti 2010

Av roboguy - 19 augusti 2010 17:48

Enligt vad jag har läst på svt.se så ska det tydligen räcka med att vistas utomhus i bara en minut för att dämpa blodtryck, puls och stresshormoner?! Då borde jag ta mig ut i en minut så att jag också blir lugnare och harmonisk;D


Annars har jag ägnat den här torsdagen åt att läsa klart Låt barnen komma till mig av Mikael Bergstrand. Boken var mycket välskriven, men tyvärr var själva deckarintrigen inte den allra bästa. Bergstrand ägnade mer utrymme åt att beskriva partiet som förekommer i boken, Humanistiskt alternativ, som tar hand om ensamma barn och andra flyktingar. Alltsammans utspelar sig i Malmö och det nystartade partiet får draghjälp av en känd kvinnlig skådespelare, som naturligtvis inte har alltför rent mjöl i påsen. 

Men jag rekommenderar ändå boken för den är inte alls så dålig. 

Av roboguy - 19 augusti 2010 00:31

Äntligen! Hurra, fantastiskt, wunderbart. Äntligen får vi alltså svaret på frågan som hela mänskligheten har ställt sig ända sedan tidernas begynnelse ( för det här måste ju ha gällt även på den tiden som människan drack ur ymnighetshorn och bodde i grottor?): Varför blir en människa snyggare efter att man har druckit öl?!



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7638995.ab


Och så tycker man ju att forskare slösar bort pengar, tid och kraft på oviktiga saker? 

Av roboguy - 18 augusti 2010 18:18

Vad löjligt det är om förklaringen till varför Van Damme inte är med i actionrökaren The Expendables stämmer. Klart att den stora belgiske skådisen inte skulle få stryk av Jet Li ( frågan är om Li skulle kunna spöa någon av muskelbergen i filmen om de möttes i verkligheten och slogs?) men Van Damme är väl i stort behov av att vara med i något som kan sägas vara en succé? Jag menar, vad har Van Damme gjort de senaste åren egentligen? I huvudet på Van Dame?! Gäsp! 

Nu är det bara så enkelt som så, att nu hoppas Van Damme på den eventuella uppföljaren omedelbart! Jag vill se alla mina forna favoriter i en och samma actionfilm.


Och ja, jag måste ta mig till Bio3an i Piteå och se The Expendables. Jag borde redan ha sett den;P




http://www.moviezine.se/artikel/5398-van-damme-ville-inte-faring-spo-av-li


Av roboguy - 18 augusti 2010 11:29

Provade något nytt och beställde Max suprememål och det var nog en av de äckligaste hamburgare jag har ätit på länge. Ingen lök ( och jag som älskar lök vill definitivt ha lök på hamburgaren), någon äcklig vitlöksdressing istället för vanlig dressing och en ganska pikant och underlig smak på hamburgarköttet! Ursch, tvi... Aldrig att jag äter det igen! Det är som jag alltid har sagt, man ska inte prova nya saker. Jag vet inte vad jag fick för infall, men jag hoppas att jag nästa gång beställer det jag alltid beställer- vanligt, hederligt skrovmål, fritt från alla överraskningar!

Av roboguy - 17 augusti 2010 21:51

Family Guy har, som vanligt, gjort en alldeles lysande parodi, i det här fallet på The A-Team! Klippet kan man titta på hur många gånger som helst;D När jag såg på filmen igår så kom jag att tänka på den här parodiseringen, och det skulle inte vara så dumt om teamet bakom FG gjorde en långfilmsparodi på A-team på samma sätt som de har gjort med Star Wars-filmerna. Men det kanske inte skulle bli så lyckat?!



http://www.youtube.com/watch?v=nVStXqFb_HU


Av roboguy - 17 augusti 2010 15:52

Efter att min dator slutade att fungera så har jag tittat mig omkring efter en sk netbook, eller mini-pc, eller vad de nu heter;P Det finns ett flertal alternativ som känns lockande men dock är priset lite för högt för att det ska passa mig. Jag kan tänka mig en prislapp på två-tretusen kronor, något mer extravagant än att datorn går att skriva och surfa på är jag inte ute efter. Den stora fördelen, som jag har förstått det, med en mini-pc är ju vikten, att den inte är så tung att bära omkring på och det är det som är poängen, jag vill kunna ta med mig min lilla dator överallt så man kan sitta och skriva och surfa varheslt man råkar befinna sig. 


Många butiker har ju slutreor just nu, eller rea inför skolstarten och liknande, så det ska nog inte vara omöjligt att hitta en bra och prisvärd mini-dator!

Av roboguy - 17 augusti 2010 13:27

Oj! Man måste ändå applådera jänkarna för att de klarar av att de vågar välja något oväntat- eller vad sägs om Rooney Mara som Lisbeth Salander i USA-versionen av Män som hatar kvinnor?! Jag hade inte hört talas om henne om jag inte hade haft full koll på remaken av Nightmare on Elm Street, där Mara har en roll men annars är hon kanske inte den första man hade tänkt sig som Salander. Daniel Craig är klockren som Blomkvist. Och jag som inte ens har sett de svenska filmerna;) Jag är fortfarande inte speciellt intresserad av dem heller, men man måste väl ta och se filmerna snart. 


Om gårdagen började dåligt så började den här dagen desto bättre- jag vaknade hyfsat tidigt och jag känner mig ganska pigg också. Men nu börjar det bli höst på riktigt- det var kallt inatt, två-tre grader bara, medan det är lite varmare under dagarna men man känner ändå av den där specifika kylan som alltid finns i luften då hösten är i antågande. 

Av roboguy - 16 augusti 2010 23:51

Jag tittade nyss på The A-team och hur gärna jag än vill säga att den var riktigt bra så kan jag inte göra det. Om den hade kommit för några år sedan hade jag förmodligen inte haft några invändningar, men som läget är numera så måste jag tyvärr säga, hur gammal jag än må låta, att filmen kunde ha lugnat ned sig lite. De kör på i hundrafemtio knop redan från bildruta ett, och det är ytterst få gånger som filmen tillåter sig att stanna upp. Och det smäller ordentligt hela tiden och egentligen så tror jag inte att det är tyst i hörlurarna ens i sammanlagt två sekunder- och då överdriver jag inte. 


Jag ska krypa till korset direkt och erkänna att jag aldrig var något stort fan av The A-team när tv-serien sändes i Sverige. Några avsnitt då och då, när man inte hade något bättre att sysselsätta sig med, så tittade jag. Det gör ingenting för mig att de nu har återinfört "serien" och bytt ut skådisarna- det hugger inte till i hjärtat av sorg och saknad över att se te.x Liam Nesson som Hannibal, och vad beträffar de andra karaktärerna Face och  Murdock så saknar jag definitivt inte originalskådisarna. Murdock är i den här uppdateringen en riktig galning, eller pajas om man så vill, och jag tycker om honom. Den enda av karaktärerna som jag inte tycker riktigt om är han som fick den tunga uppgiften att ersätta Mr T. Men jag tycker att Quinton Jackson gör ett bra jobb i alla fall, och det hade kunnat vara så mycket värre. Han gör det hyfsat bra åtminstone och all heder åt honom för det- men varför var det nödvändigt att han skulle ha genomgått en "omvändelse" under den korta tid som han var frihetsberövad? Det var bara onödigt. Det tillförde inte heller filmen något ens. 


Nej, det är inte skådisarna som jag har några större invändningar mot ( fast Jessica Biel kunde också ha blivit bortplockad eller haft en ännu större betydelse ) utan det är framför allt det jag skrev i början: det är action, onliners och vändningar i stort sett hela tiden! Det går undan, och det går undan i en hiskelig fart så man hinner knappt hämta andan och när filmens eftertexter rullar så sitter man nästan och flåsar som att man hade varit ute och sprungit tre mil. Okej, jag överdriver, lite. Gamla farsan hänger inte riktigt med i svängarna, ibland;P


Men tummen upp för två av de mest bärande actionscenerna i den här filmen- den i stridsvagnen som de flyr i när Herculesplanet blir nedskjutet och i slutet, i containerna. Wow. Överdriva, javisst, men det passar perfekt in i den här flimen. Jag gillade också scenerna vid Koningsbanken, men sådana scener har man nog ändå sett tidigare, men den var också snyggt gjord. 


Jag ser gärna att det kommer en fortsättning på det här, men de kan gärna lugna ned sig en smula i uppföljaren. Det behöver inte vara full fart från första stund;P

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards