Alla inlägg den 6 juni 2011

Av roboguy - 6 juni 2011 23:24

Jag hoppas att det här bara är ett skämt från Jim Carreys sida, att han vill "skrämmas" med sina fans. Men man får väl vara glad över att det i alla fall inte handlar om någon jävla remake av Dum och dummare... Men en uppföljare till klassikern ( och min stora favoritfilm som liten skiitunge ) känns väldigt onödigt, även om det redan finns en "uppföljare", eller vad man nu ska kalla fortsättningsfilmen för... Bruce den allsmäktige var en av de bättre filmerna med Carrey, och även den har ju redan fått en ( misslyckad ) uppföljare... Kanske blir den lite bättre om Jim Carrey är med i den, men ändå. Onödigt!

Men jag hoppas att det är ändå ett skämt!




http://www.moviezine.se/nyheter










 

Av roboguy - 6 juni 2011 18:27

Förhoppningsvis ska man kanske slippa frysa och istället bara svettas nästa helg? Om de här rapporterna stämmer så ska temperaturen ligga på omkring 30 grader, tack vare ryssvärmen som ska dra in under torsdagen! Underbart;D





http://svt.se/2.22620/1.2446532/ryssvarmen_drar_in











 

Av roboguy - 6 juni 2011 15:19

" ”Att rädda planeten är sexigt! Varför inte bli kåt för ett gott ändamål?” står det på Fuck for forest hemsida, och det är ju visserligen ganska fyndigt;P Men jag vet inte riktigt vad man ska säga om metoderna som de använder sig av- att ha sex offentligt för att samla in pengar för att rädda regnskogarna? 

Å andra sidan- hur ska man göra för att väcka uppmärksamhet i dag? Det behövs antingen något extraordinärt eller en gigantisk plånbok som kan förse med reklamtid i TV och tidningar, eller så att man hookar upp med någon kändis som kan ge lite extra strålkastarljus till vad man nu vill framföra. 

Men frågan är om Fuck for forest verkligen når ut med ett budskap eller om de bara ses som något utöver det vanliga, människor som har sex på olika platser och sedan glöms de bort strax efter att uppmärksamheten svalnat?

Det finns ju ett och annat att säga om det här så klart, men som jag ser det är det både negativt och positivt. De skulle bara ha en ännu tydligare koppling till det de vill framföra, och vilket budksap de har med de här "aktionerna"! 





http://www.expressen.se/nyheter/1.2459053/sa-blev-det-ett-herrans-liv-kring-ekoporren








 

Av roboguy - 6 juni 2011 00:40

Oj, jag minns inte när jag såg Dödligt vapen 4 senast men det var några år sedan och mycket hade jag hunnit glömma så jag tyckte att det var dags att se om filmen igen och det ångrar jag inte. Jag hade glömt bort att den var så underhållande som den ändå var, och jag funderar på att se om alla filmerna i Dödligt vapen-serien bara för att det var så länge sedan man såg dem sist. 



Jet Li gör väl egentligen ingen minnesvärd prestation, för sådant här har man ju sett några gånger tidigare i många andra filmer- tystlåten kille som är mycket duktig på att fightas. Å andra sidan har han väl spelat ungefär samma roller i alla filmer han har medverkat i ( undantaget är kanske Danny the dog, där det är lite mer nyanserat, och med reservartion för de filmer med Jet Li som jag inte har sett). 


Samspelet mellan Gibson/Glover fungerar perfekt som i de tre andra filmerna även om deras "gnabb" började bli en smula slitet i och med den fjärde filmen och för att man har sett samma slags omaka par som tvingas arbeta tillsammans många gånger nu, men man får inte förglömma att Dödligt vapen satte standarden för det här med omaka par en gång i tiden, så man förlåter upprepningar och onödigt mycket tjafs bara för detta! 

Men Joe Pescis rollfigur Leo, som är mest av allt ganska påfrestande i den här filmen ( men hans rabiata och roliga påhopp på mobiltelefoner tillsammans med Chris Rock är riktigt roligt) hade en fin scen som nästan var lite gullig också ( ja, mitt stenhjärta kan väckas till liv ibland ): när han förklarar varför han hänger med Ribbs och hans kollega trots att de behandlar Leo ganska illa ibland. Allt på grund av en sköldpadda och för att han varit så ensam tidigare...


Dödligt vapen 4 börjar i ett rasande tempo och ibland blir jag lite förvånad över hur mycket pengar amerikanska filmer har råd att göra av med redan i en films anslag... Jag menar, herregud! Och så fortsätter det med tre, fyra, fem explosioner och en vild biljakt som inkluderar en husvagnstransport osv. Klassiskt filmaction-godis med andra ord;P 

Däremot tycker jag att det är tråkigt att bland annat Ribbs måste skaffa fru och barn. Det upprepas mer än en gång i filmen "du ska ju bli pappa", så det ursprungliga "dödliga vapnet" har blivit ett "mindre dödlig vapen" numera eftersom Ribbs inte bara vill dö numera, han har ju fått något att leva för.Naturlig utveckling visserligen, men så trååkig och förutsägbart. Ge mig en hjälte som aldrig stadgar sig, snälla...


Men underhållande, är det i alla fall. Och jag måste nog se om de tre andra filmerna igen, snart!










 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards