Alla inlägg den 16 juni 2011

Av roboguy - 16 juni 2011 21:40

Om man bara hade sex miljoner kronor undanstoppad i madrassen så hade man inte tvekat att köpa den här stugan och ön;D Skulle ju inte vara helt fel att bo där, låsa stugdörren och bara vara ifred. Eremittendenser skulle man förmodligen utveckla, men samtidigt skulle man nog kunna se hur mycket film som helst utan störande moment...





http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13184556.ab




http://www.youtube.com/watch?v=ihtG62FNbCE







 

Av roboguy - 16 juni 2011 15:50

" Den starkaste deckardebut jag läst sedan Dennis Lehane..." skriver Anders Lokko, SvD, och jag håller med helt och hållet! Mr Clarinet är den bästa boken jag har läst hittills under 2011. Allt som bör finnas i en deckare som jag tycker om finns med här- en ensam deckare, Max Mingus, som är ganska så hård och tuff och som reser till Haiti för att försöka spåra upp försvunna barn. Jag gillar hur författaren skriver på ett ganska enkelt och rättframt sätt: " Det här visste han om Haiti: voodoo, AIDS, Papa Doc, Baby Doc, båtflyktingar och helt nyligen en amerikansk invasion som gick under namnet "operation återställ friheten"." 




Läs inte mer om du inte har läst boken.





Den karaktär som jag tyckte bäst om i den här boken var Haitis "knarkkung", Vincent Paul. Huruvida han är god eller ond är svårt att säga, för jag tycker att Vincent gör rätt- han beskyddar Haitis befolkning, han tar hand om dem medan andra bara utnyttjar dem och samtidigt som den amerikanska operationen pågår så levereras en hel del svidande kritik mot USA och FN för deras "fredsbevarande" uppdrag. En av de mest minnesvärda scenerna i boken är den då Vincent hämnas mot en grupp FN-soldater som har våldtagit en kvinna- en av soldaterna får sin pung mosad med hjälp av två tunga stenar. 


Det enda jag kan klaga lite över är hur en av de viktigare bikaraktärerna, Chantale, beskrivs: " Hon hade vackra rådjursögon och ett uttrycksfullt skratt- högt, hest, vulgärt, menande och oemotståndligt snuskigt. Så skrattade en person som blev full, påtänd och låg med främlingar". ( s. 86). Men Chantale visar sig ändå ha lite mer karaktär och mer under ytan än att vara den där superpuman som Max beskrev henne som. 


Deckarintrigen är tillräckligt snårig och ju mer man får veta, desto mer vill man fortsätta läsa så spänningen hålls vid liv hela tiden, även om voodoo-partierna tråkade ut mig, samt sexorgien som plötsligt utspelar sig, men förutom sådana småsaker så är Mr Clarinet perfekt läsning i hängmattan i sommar ( eller vilken tid på året som helst). Jag vill läsa mer av den här författaren, nu!;)










 

Av roboguy - 16 juni 2011 13:16

Tv4 Film ( och märk väl, på den här kanalen har fyran ingen äcklig reklam medan de sänder filmerna ) väljer att förgylla sommaren med lite äkta, klassisk skräck/thriller av ingen mindre än John Carpenter! 

Å andra sidan hade det inte gjort något om de hade struntat i Halloween, men det är klart att man gärna ser om den filmen igen, men jag har sett den ett x antal gånger och är lite trött på den;P


Såhär ser det ut:


The Thing, med Kurt Russell - premiär 14 juni 
Alla helgons blodiga natt - 15 juni 
Mörkrets furste, med bl a Alice Cooper - premiär 24 juni



The Thing är ju alldeles underbar, och jävligt länge sedan jag såg den filmen också så den ska jag definitivt se. Mörkrets furste har jag tyvärr missat ( eller bara sett delvis men jag är osäker) så den kommer jag att se. 


Och sedan fortsätter det under 2011/2012 med fler klassiker såsom They live        ( irriterande nog vet jag inte heller om jag har sett eller inte sett den här filmen, men jag ska se den när den har premiär på TV4 Film i alla fall ), The fog ( har bara sett den halvdåliga remaken med Smallville-Tom Welling, så jag måste ju bara passa på och se originalet förstås ) och Flykten från New York ( som visserligen inte är någon personlig favorit hos mig, men i alla fall). 


Tack TV4 Film för detta!





http://www.tv4.se/1.2163150/2011/06/03/john_carpenter_tavling









   

Av roboguy - 16 juni 2011 12:15

Tangentbordet på min laptop är i stort behov av att rengöras! Frågan är bara- hur ska man göra egentligen? En blöt trasa kan man väl inte använda sig av, eller? 






 

Av roboguy - 16 juni 2011 00:48

Jag gillar musiken som finns med genom hela trailern, den skapar en riktigt obehaglig känsla men tyvärr levererar inte riktigt bilderna man får se med musiken. Men man får inte heller så mycket förklarat så lite nyfiken blir man faktiskt. Daylight är nog ändå värd att hålla ett öga på!




http://www.youtube.com/watch?v=A1lBxEfmZKA








 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards