Direktlänk till inlägg 28 september 2010

Predators

Av roboguy - 28 september 2010 15:50

Efter att ha sett tidigare gamla filmklassiker bli slaktade till oigenkännlighet så var det med viss bävan som jag såg Predators. Tilläggas bör väl redan från början att den första filmen, Predator, med Arnold Schwarzenegger inte i sig är något mästerverk egentligen. Det är en ganska simpel film, men den har ändå nått kultsatus och det på grund av en enda sak- rovdjuret! Predator tillhör en av filmvärldens häftigaste monster ( tillsammans med Alien, men att se dessa fantastiska monster slåss mot varandra i de två Alien vs Predator var bara tråkigt tyvärr). 


Med detta sagt så tycker jag att Predators motsvarar mina förväntningar och den är faktiskt skamlöst underhållande. Den börjar i rasande fart, sedan lugnar det ned sig när huvudpersonerna börjar konfrontera stället de har hamnat i. Var är de? Varför är de där? Stora frågor som snabbt får sina svar. Det var riktigt häftigt att se te.x när de lade ett löv i vatten och lövet cirkulerade åt "fel håll" och att solen inte rör sig som den "borde göra". Man förstår ganska snart var personerna befinner sig. Men jag hade gärna velat se mer utav planeten.


Persongalleriet är väl lite blekare jämfört med hur det var i originalet. Arnold och pojkarna var mer badass, de var skitigare och elakare jävlar. Inte ens skurken som finns med i Predators når upp till samma nivå som i den första filmen, alla är nästan för snälla. Jag hade gärna sett att de var lite mer skitstövlar. 

Adrien Brody är verkligen ingen Arnold, men han gör en bra prestation. Han känns väldigt trovärdig som soldat faktiskt, även fast han saknar svällande biceps. De övriga karaktärerna utmärker sig inte direkt, förutom Laurence Fishburne som enstöring;) Han var fantastisk men jag undrar samtidigt- om han nu har befunnit sig så länge som han påstår på planeten, hur kommer det sig då att han fortfarande ser så välmående ut? Har planeten ett så stort utbud av föda så att han inte har magrat något alls under den tid han har varit på planeten? 


Det enda som var lite störande var varelserna som fungerar lite som Predators "hundar". Var de verkligen nödvändiga? Nej,jag tycker att de hade kunat slopas. Men å andra sidan, något annorlunda måste ju finnas på den här planeten så filmmakarna kunde ju ha gjort det "värre". 


Bästa scenen var tveklöst då kinesen utmanar en Predators och slåss mot den med sitt samurajsvärd. Den scenen hade gärna fått vara aningen längre. 

En annan scen som också var minnesvärd var den då två Predators slåss mot varandra, men det har man i och för sig sett tidigare också. 


Tycker man om de två första filmerna i den här serien så kommer man förmodligen att tycka om även den här. Jag tycker i alla fall att den var jävligt underhållande och jag ser redan nu fram emot ytterligare en film. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av roboguy - 27 augusti 2015 11:56


  Ifjol var man en frekvent besökare i Badhusparken men i år har det inte blivit av att vara däe alls av någon anledning.  Jag vet inte varför. Det kan förstås ha varit på grund av vädret men det är inte hela sanningen. Helt enkelt har man inte ta...

Av roboguy - 25 mars 2014 21:57


Jobbet gick bra även om jag börjar bli lite trött på att enbart vara på ställen som jag redan varit på, bland annat ifjol. Jag skulle vilja prova på och städa på något av de nya ställena som de har införskaffat sedan jag var där sist.    Nåja, de...

Av roboguy - 18 mars 2014 22:07

Har precis avslutat en reprisering av arbetsmomenten och det visade sig ha tillförts några nya element sedan man var här och jobbade förra sommaren, men det är väl inget som ska gå ganska snabbt att lära sig får man hoppas. Inlärningen är precis avsl...

Av roboguy - 17 februari 2014 22:05


Ja, den frågan är berättigad: Vad fan ska man gå omkring och vara glad för på en sketen måndag? Det finns inga anledningar till att man ska gå omkring och vara glad och se ut som att man precis har lurat av Joakim von Ankas hela förmågenhet och sitte...

Av roboguy - 13 januari 2014 22:03


Jag vet inte riktigt vad jag gör för fel men det börjar påminna starkt om när man gick på universitetet- inget självförtroende, man sitter knäpptyst vid fikabordet och skrattar och smilar på kommando snarare än att man tycker att något är särskilt ro...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards