Alla inlägg den 23 september 2010

Av roboguy - 23 september 2010 16:16

Snart bär det av till Lule för att handla inför helgen. Jag vet inte om jag borde följa med egentligen då jag fortfarande känner att "något" finns i kroppen efter att jag i tisdags var småsjuk; jag hade lite feber och hade jättedåligt i magen. Men igår kände jag ingenting och i dag har jag mått bra, fast jag har varit lite trött. Det är kanske lite för tidigt för att ge sig ut? Man kanske bara förvärrar tillståndet? Nåja man får väl se hur det blir med den saken!


Av roboguy - 23 september 2010 13:15

Rob Zombie teamar upp med Haunted Films - ett nytt produktionsbolag bildat av Paranormal Activity-gänget där regissören Oren Peli ingår - för att göra The Lords of Salem, rapporterar Deadline. Titeln är hämtad från Zombies album Educated Horses. Filmen utspelar sig i nutida Salem där invånarna får besök av ett 300-årigt häxsällskap. Zombie kommer att skriva manuset och filminspelningen drar igång någon gång nästa år. Zombie har umgåtts med planerna under flera år och bestämde sig för att lägga ned remakeplanerna för The Blob och istället satsa på The Lords of Salem:

"Jag ville bryta mig loss från material som redan gjorts tidigare. Remaketåget börjar bli ganska tröttsamt nu och när jag gjorde Halloween klagade alla, antingen att det var för mycket som originalet eller alltför olikt originalet. Jag gillar att folk antingen älskar eller hatar det jag gör för att det är bättre än att vara i mitten, vilket innebär att bli bortglömd. Men när du gör ett original ser man bara till namnet och efter tre år utan kunna vinna när det gäller Halloween kunde jag bara inte gå igenom det igen."


Det här kan bli en mycket spännande och intressant film. Två extra stora plus för att Rob Zombie dessutom säger "remaketåget börjar bli ganska tröttsamt nu". Börjar bli?! Nåja, bra att det finns regissörer som har börjat att inse detta nu. Ser verkligen fram emot den här filmen redan nu! Hoppas på teaser eller trailer inom kort;D

Av roboguy - 23 september 2010 03:07

Hittills har Janna gjort väldigt bra ifrån sig! Hon har under jaktsäsongen hittills hittat ungefär fem orrar, tjugo ripor, tre tjädrar och fem älgar! Men älgarna bryr hon sig inte om, vilket är väldigt bra då det inte är meningen att hon ska jaga älg. 


Men snart, om det blir som far och syster vill, så kommer vi att ha en gråhund också!





  

Av roboguy - 23 september 2010 00:05

Först och främst ska Norge ha en eloge för att de har vågat göra den här filmen. Jag skulle vilja se Sverige våga göra ett liknande experiment;) 


Men det var nog också det enda positiva som jag har att säga om Hora! Filmen i sig är väl ingenting annat än en plankning av I spit on your grave. Svårt att säga vilken som är den bättre versionen, men en viss lutning åt originalet för att den vågade ännu mer ( den hade bland annat råare scener om inte annat). 

Hora är en film gjord med begränsad budget och som inte har ( milt sagt ) bra skådisar. Det märkst på lång väg att skådisarna är amatörer och att de har medverkat i filmen samtidigt som de har haft sitt vanliga jobb vid sidan om ( om nu inte de få skådisarna i filmen är arbetslösa eller liknande). Den enda som är någorlunda känd är väl hon som spelar huvudrollen Rikke- Isabel Vibe. För dem som inte ser barnförbjudna filmer så kan jag i såfall meddela att hon är med i några sådana filmer och det är märks i Hora- hon visas upp naken många gånger, hennes bröst är framträdandei i en del scener och hon får ganska ofta visa upp sig helt enkelt. 


Det finns en hel del oklarheter också- till exempel en blond tjej som förekommer ibland. Man förstår ju att det var den tjejen som blev våldtagen i början av filmen, men vad har hon för funktion i övrigt? Kan inte någon som förstår sig på symbolik förklara det för mig, tack?! I filmen finns hon med enbart då hon står mitt i vägen på en cykel? Rikke stöter på henne när hon ska till föräldrahemmet då och då. 


Själva våldtäksscenen är inte snyggt gjord. Hur man nu ska göra det snyggt egentligen? Men i alla fall- den känns inte trovärdig! Man får inte heller se speciellt mycket av hur gärningsmännen misshandlar henne heller ( vilket inte behöver betyda att det är dåligt, för det kanske är skönt för dem som inte tycker om att se våld att slippa se hur gärningsmännen sparkar och slår Rikke). 


Sedan trodde jag att filmens höjdpunkt skulle utspela sig- den då Rikke ska hämnas för våldtäkten! Men det blir inte mycket av med det heller, tyvärr. Visserligen finns det en bra scen och det är den då Rikke tänder eld på en av gärningsmännen ( fast det syns ganska tydligt att det är en docka ty personen levde innan hon satte honom i eld men direkt efteråt ligger han helt stilla och tyst och bara... brinner upp). 


Norge har också försökt sig på att få den där Grindhouse-feelingen som fanns i te.x Planet terror då Hora ibland stannar upp, och en textremsa dyker upp som förklarar " det blev något fel med filmen" och sedan spolas det tillbaka lite och så får man se vad som händer. Det fungerar inget vidare alls tyvärr. 


Dessutom skulle den här filmen, i likhet med kanske I spit on your grave, kunna användas som rekryteringsfilm av Fi eftersom filmerna visar upp idiotiska män. Som efter det att de har begått våldtäkten- en av dem kommer dit, accepterar en middagsinbjudning från Rikke och ser mest av allt ut att tycka att han minsann förtjänar att bli bjuden på middag?! Den andre, den som är autistisk ( ytterligare en av de saker som påvisar att I spit on your grave har varit en stark inspirationskälla ) kommer med några blommor som han har handplockat uppenbarligen för att be om ursäkt för det han har gjort?! Dessutom är Rikkes pojkvän helt klart en idiot, ty när de talar med varandra i mobiltelefon ( som Rikke har tejpat fast på fönsterrutan för annars saknas täckning?) kallas Rikke för slyna och killen frågar dessutom hur många hon har knullat med! Jag blir lite harmsen över att de här killarna ska vara sådana uppenbara idioter, men det är väl också filmens poäng? 


Dåligt skådespeleri, dålig budget, en porrstjärna i huvudrollen,knappa resurser, dålig "hämnd"...? Ja, det finns ingenting som gör att du måste rusa iväg till närmaste bensinmack och se den här filmen. Frågan är om den här filmen ens kommer att komma ut på dvd? Om den inte gör det så är det ingen direkt förlust, om man säger så. Om man ska se den här filmen, så rekommenderar jag att man istället letar upp och tittar på I spit on your grave istället. Den är inget mästerverk, men den är i alla fall mycket mer sevärd än vad Hora var. Eller så sitter man lugnt och stilla i båten och väntar på remaken av I spit on your grave istället, för den ska tydligen bli mycket värre än originalet. Bara ett tips från mig, gott folk!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards