Alla inlägg den 27 augusti 2011

Av roboguy - 27 augusti 2011 23:15

Man ska tydligen inte underskatta Piteå-tidningen: i veckan läste jag en artikel om en kille i Norrfjärden som sysslar med ljud och musik och i artikeln stod det om filmen The summer of massacre. Titeln tilltalade mig verkligen men jag hade nog ändå inte brytt mig om den om det inte hade varit för att den tydligen kan skrivas in i Guiness rekordbok för typ "mest mord i en film": en och en halvtimmes speltid och ungefär hundra mord ska "hinnas" med. Åhja, tack PT för att ni såg till att mitt väderkorn prickade in den här, för den här måste jag bara se.

Trailern för filmen ger vad titeln lovar- massor med dödande och splatter, lite mindre med vettig handling verkar det som, även bra skådespelare har man valt att spara in med och tyvärr ser inte heller splattermordscenerna ut att vara så märkvärdiga... 





http://www.youtube.com/watch?v=ilrQQdxPZuE








 

Av roboguy - 27 augusti 2011 19:45

Har inte direkt haft så väldigt mycket att göra den här lördagen, så det blev att kolla en stund på friidrotts-vm-sändningarna på SVT. Och även fast det finns ganska få medaljhopp bland de svenska utövarna, så fanns det ändå lite att glädjas över- Kajsa Bergqvist tycker jag gör en utmärkt insats i sin relativt nya roll som kommentator även fast jag tycker att hon borde få vara med lite mer med sina kommentarer och att hon borde ha lite mer att säga om te.x ett höjdhopp än "oj, det där var ett riktigt bra hopp". Men hon växer väl i kommentator-kostymen så småningom. 

Annars var det roligt att se Moa Hjelmer göra en riktigt bra insats, det hade jag nästan inte förväntat mig att hon skulle göra utan att det skulle bli precis som "vanligt" för svenskt vidkommande- när det gäller någonting blir det platt fall för det mesta. Men icke den här gången, härligt!

Sedan vet jag inte riktigt vad man ska säga om Carolina Kluft, mer än att det var härligt att hon fixade kvalgränsen i längdhopp men det gjorde hon däremot utan att imponera särskilt mycket! Min lilla amatörbedömning blir att det nog blir ganska svårt för Kluft att lyckas vinna, och att det blir väldigt svårt att överhuvudtaget få återvända hemåt med en medalj i fickan. 

En trevligare överraskning var att upptäcka Daria Klishina. Wow, säger jag bara! Ryskan var galet fin, ju!

Bolt och löpningen var inte så spännande att se direkt, det var tämligen avgjort direkt att han skulle vinna men vi får väl se om han lyckas fixa guld eller någon medalj under de nio dagar som VM pågår.

Annars är den stora behållningen som vanligt- Andre Pops. Vilket riktigt proffs SVT har lyckats få fram med den här killen, och se till att behålla honom för allt smör i småland. Även om det blir lite mer mysig-stämning när Vinterstudion väl drar igång så finns det ändå en hel del offside-grejer som man kan kolla på svts hemsida, saker som vanligtvis Pops och Jonas Kalsson ligger bakom!






http://svt.se/2.21059/1.2514201/kluft_klarade_kvalet_-_till_final








 

Hur uttalas egentligen Daegu?! Har hört olika förslag från nästan samtliga av reportrarna på VM.






 

Daria Klishina! Har förstått det som att det är många ryska män som tydligen vill dejta henne. Man behöver inte fråga sig, varför det är så direkt. 




Största stjärnan i VM! Verkar vara väldigt sympatisk och trevlig och framför allt lugn, trots de förväntningar och förhoppningar som vilar på hans axlar men hittills verkar det ju gå bra.   

Av roboguy - 27 augusti 2011 18:45

Men vad i... Vad håller Indien på med? Vad är det för slags actionscener som landet säger nej till, som inte får spelas in där?! Herregud, det borde artikeln ha skrivit något om istället för att enbart berätta att nya Bondfilmen blir försenad igen! Någon grävande journalist måste det väl finnas kvar på någon tidning i det här landet?! Hoppas ändå på lite "tur" och att förseningen blir kortvarig och att premiären inte får skjutas upp alltför mycket på grund av det här...





http://www.svd.se/kultur/bond-filmen-forsenas-igen_6420946.svd









 

Av roboguy - 27 augusti 2011 01:45

Herregud, den här filmen är riktigt dålig och jag trodde att den skulle vara en hyfsat actionrulle åtminstone men inte ens det är den. The veteran är en actionfilm som inte innehåller speciellt mycket action, och de actionscener som ändå finns med är verkligen inte mycket att hurra för. Skådisarna är genomgående urusla, handlingen aptråkig och ingenting är egentligen bra här och ingenting gör att det är motiverat att se den här,faktiskt. Så dåligt är det...




Läs inte mer om du inte har sett filmen!



Det största frågetecknet är hur det kommer sig att en hyfsat välkänd skådis som Brian Cox överhuvudtaget är med i den här soppan? Behövde han lite pengar till kaffet eller?! Jag begriper det inte, varför ställa upp i den här skiten?



Tobey Kebbell är urusel i huvudrollen som fallskärmsjägare som råkat ut för något traumatiskt i Irak/Afghanistan-kriget och man förstår att han inte är riktigt psykiskt stabil men det får han inte ge utlopp för under filmens gång så jag vet inte riktigt varför regissören ens bemödar sig med att ge sin hjälte en bakgrundstory. Tobey är inte heller helt rätt person att gestalta en tuff, vältränad elitsoldat- han har helt fel utstrålning, blir i princip överrumplad av fienderna precis hela tiden och verkar ju knappt veta alls vad det innbär att vara soldat.

Hela syftet med The veteran begriper jag inte heller- kort och gott, vad fan var meningen med alltsammans, egentligen?! Nej, jag förstår det inte och jag bryr mig inte heller speciellt mycket. 


Lite konspirationsteorier serveras passande nog också i den här soppan, den om att en rädd befolkning är enkel att manipulera och det är anledningen bakom terrordåd, så andra personer kan fortsätta tjäna pengar på människors rädsla... 


Att de ens vågar skriva " Children of men meets Taxi driver". Gå för allt i världen inte på det, den har har verkligen ingen likhet med mästerverket Taxi driver!

Ursch, den här filmen är verkligen riktigt dålig! Varningstext borde finnas på filmens omslag- varning, se denna och risken finns att du antingen avbryter tittandet efter tjugo minuter eller att du riskerar att somna.









 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards