Alla inlägg under augusti 2011

Av roboguy - 10 augusti 2011 23:15

Pust, som vanligt tog det sin lilla stund att hjälpa far med det årliga h-vetet att ordna med listan med deltagare som ska delta i älgjakten som drar igång inom kort. För flera år sedan gjorde jag en lista med alla deltagare och var de ska vara och liknande information i Excel, och sedan dess har det som varit något strul med detta hela tiden- antingen har saker inte sparats, eller så har det gått troll i datorn eller så har namn och platser försvunnit eller så har inte skrivaren fungerat osv osv osv... Varje år något nytt problem som har gjort att man har blivit förbannad och sur och ilsken! I år gick det ändå relativt smärtfritt, även om en favorit i repris stack upp sin fula nuna- skrivaren orsakade lite hårklyveri och till en början ville den inte ens skriva ut texter ordentligt utan det blev bara väldigt svag och knappt läsbar text. Jag vet inte riktigt vad det handlade om egentligen... Jag har ju en laserskrivare, så det borde inte handla om att "bläcket" var påväg att ta slut, för jag tror i alla fall att en laserskrivare inte använder sig av bläck, eller? Nej det borde den ju inte göra, tycker man. 

Jag vet inte riktigt vad problemet var, men lösningen blev en smula ovanlig även om den visade sig fungera- vi ställde helt enkelt skrivaren uppåt, så den stod lutad mot "baksidan" och skrev ut papprerna rakt ut i luften. Ja, det blev nog ingen bra beskrivning egentligen, men så länge metoderna fungerar så får man vara nöjd. Nöden är den bästa uppfinnaren/problemlösaren som finns, nämligen, även om just det här kanske inte var så allvarligt så var det i alla fall jävligt skönt att man kunde lösa det genom att göra på det här sättet. 

Ett annat problem som uppenbarade sig var att USB-stickan, som jag har sparat allt material på, inte ville kännas vid de nya datoer som vi har nu. Jag provade och provade och provade igen, men nej datorn vägrade kännas vid USB-stickan så ett tag trodde jag att jag skulle få skriva om hela listan ( för vilken gång i ordningen vet jag icke men jag ville gärna slippa skriva om den ändå) men tillslut så accepterades USB-stickan och jag kom åt materialet. 


Jag vet inte vem som sade att tekniken ska hjälpa och underlätta saker och ting, men jag tycker att det inte alls är så oftast. Teknik strular till saker mer än nödvändigt, och alltid är det något som inte fungerar som det ska. Det var enklare förr egentligen- papper och penna! Blev det något "systemfel" så berodde det på personen som håller i pennan och ingenting annat. Problemet var väl att om man var dålig på att hålla reda på papper och dylikt så försvann det, numera går det ju oftast ganska enkelt att spara det man har gjort i någon form och det är i alla fall en stor lättnad.


Och jag tror jag behöver träna upp mig lite mer på Excel, Words och Powerpoint helt enkelt. De nya versionerna av programmet behärskar jag helt enkelt inte, så jag skulle verkligen behöva nöta på och använda de här programmen lite mer frekvent!





 

Av roboguy - 10 augusti 2011 23:00

Det har under sommaren varit behagligt lugnt och tyst på kvällarna på Rix FM sedan programmet Gerts värld tog "sommarlov", men nu är programmet tillbaka igen tyvärr... Inte för att jag direkt har något emot att lyssna på Gert Fylking, det är de som ringer in och pratar som man kan störa sig lite på ibland, beroende på hur människorna är... En del verkar minst sagt vara lite knasiga, medan andra kan vara riktigt underhållande att lyssna på!


Kanske dags att byta radiostation en stund, ändå...







 

Av roboguy - 10 augusti 2011 22:22

Det känns ju lite som att man inte blir förvånad över att SMHI har svårt att att få rätt i sina prognoser. När de säger att det ska bli regn så kan det lika gärna bli solsken och varmt istället... Att regeringen har som mål att prognoserna ska stämma till 85 procent tycker jag är väldigt högt, men det ska det ju förstås vara också men det stämmer nog inte speciellt ofta. Men man kan ju alltid förbättra det, förhoppningsvis!






http://www.expressen.se/nyheter/1.2524098/smhi-missar-regeringsmalet-i-sommar








 




Av roboguy - 10 augusti 2011 17:15

Den här artikelserien i DN om "missförstådda monster" är läsvärd och riktigt intressant. Särskilt artikeln om hajar, som har fått leva med ett oförtjänt dåligt rykte alltsedan en viss film av Steven Spielberg hade premiär! 


En lite "roligare" artikel handlar om Lady Gagas fans;P Artikeln om Quasimodo från Ringaren i Notre Dame var också bra och man kan ju ställa sig frågan om var föreställningen om varför "fula" monster och/eller personer så ofta måste vara onda i litteratur och film? Quasimodo är ett typexempel på vilka fördomar man kan ha gentemot det "annorlunda" och avvikande, men egentligen är han en godhjärtad person med ett hjärta av guld ( kanske ännu mer i Disneys version av berättelsen, förstås). 




http://www.dn.se/kultur-noje/missforstadda-monster-hajen









 

Av roboguy - 10 augusti 2011 16:15

Hela grejen med att anmäla  "Bögarnas fel" från Allsång på Skansen förra veckan var löjlig, och att man nu tydligen har kommit fram till att sången var satir och inte hets mot folkgrupp är ju i alla fall lite glädjande- man kan alltså se att det handlade om satir, vilket var ganska uppenbart för de allra flesta.


Jag begiper inte hur personen som anmälde inslaget tänkte, men skönt att se att de lägger ned hela det här "skämtet" till undersökning.







http://www.svd.se/kultur/bogarnas-fel-inte-hets-mot-folkgrupp_6379536.svd









 

Av roboguy - 10 augusti 2011 15:30

Nu ska tydligen de gamla pojkbanden Backstreet boys och New kids on the block slå sina kloka huvuden ihop och bilda en ny supergrupp- NKOTB! Hörde jag att någon jublade över det här beskedet?;P 


De har inte upptäckt att tiden har gått och att det kanske är dags att lägga av, eller att börja göra någon annan typ av musik istället för att köra på i glad-pop-spåret?





http://www.expressen.se/noje/musik/1.2523861/nkotb-och-backstreet-boys-gor-album









 

Av roboguy - 10 augusti 2011 14:45

Åh, jag som trodde Christine Meltzer lämnade SVT för att göra någonting bra på Kanal 5, men på den punkten misstog man sig gruvligt verkar det som... Ett "svenskt" Saturday night live- är det verkligen något nytt? Jag tycker det har provats redan, med Hey Baberiba och Extra, extra och allt vad det har hetat men ingenting har riktigt fungerat på samma sätt som SNL. Nej, det här luktar väldigt mycket desperat försök att locka till sig tittare och det blir väl ungefär som vanligt när det handlar om svensk humor, lite parodiseringar och några komiker som klär ut sig till olika kända personer etc men det stannar väl vid "snäll" humor som vanligt... 


Ursch nej jag tror inte på det här! 





http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article13444383.ab









 

P2

Av roboguy - 10 augusti 2011 02:00

Regissören till den här filmen, Franck Khalfoun, har bara regisserat ytterligare en film, som jag också har sett, Wrong turn at Tahoe och båda filmerna kan sammanfattas mycket enkelt- underhållande, javisst, men ganska snabbt bortglömda, tyvärr. Jag kommer inte ihåg speciellt mycket av Wrong turn-filmen mer än att den var helt okej som actionfilm, och P2 skiljer sig väl inte direkt speciellt mycket ur mängden för att vara enkel att komma ihåg-gissningsvis får jag genom en trailer om ett år försöka komma ihåg om jag har sett den här eller inte. Men visst märker man av att Alexandre Aja har varit inblandad som medförfattare till storyn, för en del av det som sker i filmen hade garanterat spårat ut väldigt enkelt om enbart Franck hade skrivit alltsammans ( men jag gissar bara, han hade kanske klarat av det utmärkt på egen hand också).





Läs inte mer om du inte har sett filmen!




Handlingen är ganska enkel: ung, snygg kvinna ska fara iväg och fira jul hos familjen men blir kidnappad av säkerhetsvakten Thomas som verkar vara förälskad i Angela och vill fira jul tillsammans med henne. Det är skönt att Thomas vid en första anblick inte agerar som en psykopat, utan jag gillar honom från början- han känns inte direkt farlig vid första anblicken. Dessvärre har den här filmen inte mycket speltid så Thomas förändras ganska snabbt, och blir mot slutet lite mer av den där "klassiska" psykopaten som man har sett på film flera gånger tidigare.



Rachel Nichols, som spelar Angela, är fantastiskt snygg och saken blir inte sämre av att hon filmen igenom har på sig en väldigt urringad klänning- och jag kan inte låta bli att börja fundera över hur tusan brösten kan hålla sig "på plats" hela tiden? Det är ingen fundering som upptar mig någon längre stund, men visst finns ändå tanken där... Nåja, Nichols gör det hon ska helt enkelt, det kan inte vara lätt att hela tiden spela snygg kvinna som ska se livrädd och på gränsen till ett sammanbrott hela tiden. Jag saknar en sekvens där hon får visa lite mer "girl power", hon är lite för mycket av ett "offer" filmen igenom även om hon får ta en ganska härlig revansch på Thomas tillslut. 



P2 är helt okej och helt okej underhållande medan den pågår, men som jag skrev i början kommer man förmodligen att glömma bort den här filmen ganska snabbt. Okej underhållning för stunden, kort och gott! Och det är aldrig fel, det heller.








 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards