Alla inlägg under augusti 2011

Av roboguy - 7 augusti 2011 14:56

Äh, varför får ingenting vara ifred utan måste uppdateras ( och försämras, vanligtvis). Nummer 5 lever, Short circuit, är ju en äkta liten klassiker som man såg när man var liten, och den här är en av mina barndomsfavoriter. Inte för att jag direkt kan påtala vad det är som gjorde den här filmen till en favorit numera, men det var något som var magiskt med filmen en gång i tiden.


Nåja, man behöver ju förstås inte se remaken;P Men en del saker borde få vara ifred, och Nummer 5 lever kan man väl släppa på Blu-ray disk istället med förbättrad bild och ljud så man kan njuta av den här klassikern.






http://www.moviezine.se/artikel/7975-alvin-amp-ganget-regissor-gor-nr-5-lever-reboot










 

Av roboguy - 7 augusti 2011 01:50

Trots den småroliga titeln och omslaget så ska man inte missta sig- du ska inte låta barn titta på den här! Det här är faktiskt ingen barnfilm. Jag ville bara påpeka det, så att ingen förväxlar den med en småtrevlig Disneyfilm som man kan samlas omkring med hela familjen;P 

Midgets vs. Mascots var bäst den inledande kvarten ungefär, efter femton minuter började det kännas uttjatat och lite tråkigt och då återstod ju en hel del speltid. Men nu ska jag inte påstå att jag satt och hade tråkigt medan filmen rullade vidare, man har sett betydligt sämre filmer än den här men man har också sett bättre filmer. Midgets vs. Mascots hamnar någonstans mittemellan men är man på ett bra humör när man ser den här borde man bli underhållen för stunden åtminstone. Om ni nu inte är en aning mer kräsen än vad jag är, förstås. Finsmakare gör sig icke besvär, då är det här bara slöseri med tiden. Gå och se på Jane Austen i så fall. Den här är långt ifrån Jane Austen, nämligen.

Men är man på rätt humör, har "rätt" humor så bör man kunna få sig några småskratt här och var under den tid Midgets vs. Mascots utspelas.





Läs inte mer om du inte har sett filmen!




Som jag skrev i inledningen- de första 15 minuterna är det bästa i den här filmen. Dels att Ron Jeremy är med och snackar om den bortgågna Larry Flynt-inspirerade porrmogulen under tiden som han blir avsugen, till det att man får se vilka som anmäler sig till uppgiften- att utföra olika mer eller mindre galna saker inom 30 dagar, och det ska vara dvärgar vs maskotar!!! Härligt att se Gary Coleman som sig själv också, även om jag blir ordentligt trött på honom och att han hela tiden kör på med samma saker- hans "coach" säger något och då ska Coleman ge honom på käften, samma visa upprepade gånger. Tröööttsamt, tyvärr...


Midgets vs. Mascots innehåller dessutom överraskande mycket sex och bröst-flash. Många sådana scener är tämligen onödiga, och har väl egentligen ingenting med någonting att göra. 


Uppgifterna som de ska ta sig an är föga roliga egentligen... Dricka så mycket mjölk som möjligt under en viss tid, rida en mekansik tjur, få en käftsmäll genom att förolämpa någon med så få ord som möjligt- men däremot gillade jag karaoke-scenen där Leanne sjunder " We are the winners" och där man fick se att små människor också klarar av vad som helst, bara de ger allt! En fin scen, tycker jag, faktiskt.

Jag gillade också maskoten "Sheriffen", som inte gör sig till eller showar alltför mycket utan som mest bara verkar drogpåverkad mest hela tiden. Jag vet inte riktigt varför jag tycker om honom bäst, men i de fåtal scener han medverkar i så är han ganska cool!


Slutet tycker jag är mer eller mindre en smärra katastrof, ja inte av "hela jorden går under"-typ men ändå en liten katastrof. Det visar sig att alla får det de vill ha, pengar för det mesta, att de onda figurerna får sina straff och allt är så jävla lyckligt och bra... Ursch! Lite för mycket moralkaka där för min del, jag blev alldeles proppmätt och klarade knappt av det hela. 


Sammanfattat, Midgets vs. Mascots är smårolig om man är på "rätt" humör även om den inte erbjuder några gapskratt direkt. Och man får sig en liten moralkaka i slutet, som sagt...










 

Av roboguy - 6 augusti 2011 23:15

Jag vet inte riktigt hur Luleå hockey har tänkt med den nya designen på tröjorna, men det blev inte riktigt bra eller hur?;=  Jag tycker de ska behålla björnen istället, den är i alla fall snygg att ha på tröjorna medan det nya djuret ( varg? lejon? tiger?) inte ser så särskilt spännande ut. 


Nej gör om och gör rätt istället. En återgång till den där grejen med Stålmannen kanske skulle kunna vara något?!





http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/lulea/article13429976.ab


















 


 

Av roboguy - 6 augusti 2011 22:15

Jaha, forskarna har kommit fram till varför jag verkar vara myggens favorit- det är min kroppslukt som de tycker om, tydligen! Och det går inte att göra något åt det mer än att använda sig av myggmedel, som ger uppemot 70 procents skydd.


Om man inte visste bätte skulle man kunna tro att undersökningen är beställd av företag som producerar myggmedel;P


Men det är irriterande att mygg dras till en, medan andra får sitta helt fredade trots att tusentals mygg svärmar över dem också. Orättvist ju, och det på grund av att myggen tycker om en viss kroppslukt...





http://www.expressen.se/nyheter/1.2520354/darfor-blir-vissa-myggens-favoriter









 

Av roboguy - 6 augusti 2011 20:30

Det är konstigt hur det kan vara ibland, men för ett dygn sedan så hade jag ingen aning om vem Nicki Minaj var men nu vet jag åtminstone två saker om henne;

1) under ett uppträdande i Good morning America råkade Nicki visa ena bröstet, vilket upprörde Parents Television Counci. Som alla vet är det inga problem med att visa upp våld och vapen i USA, men gud nåde den som visar naken hud- då får man problem direkt!


2) Nicki Minaj ska vara med i den kommande Ice age-filmen, och ska ge sin röst till någon av figurerna. Dessutom ska hon vara med i Cleveland. 


Återstår bara att kanske lyssna på någon av hennes låtar på Youtube så har man lite koll på en "ny" stjärna...






http://www.expressen.se/noje/extra/1.2519363/stjarnans-tuttmiss-i-direktsand-tv





http://www.svd.se/kultur/nicki-minaj-i-ice-age_6372514.svd













 

Av roboguy - 6 augusti 2011 19:19

Den här rulltårtan blev synnerligen utmärkt och god och det bästa var att den liksom svällde upp i ugnen och "sprack" vilket resulterade i att det uppstod ett hål i mitten och det gjorde rulltårtan om möjligt ännu bättre faktiskt. Tidigare försök har visserligen blivit lika gott, men rulltårtan hade en tendens att smula sönder betydligt oftare utan det här hålet, så nu kan man konstatera att den blev nästintill perfekt;D









 

Av roboguy - 6 augusti 2011 18:28

Har börjat kolla på serien Speeders som handlar om poliser som framför allt tar hand om förare som kör lite väl fort. Och det som framför allt skiljer Speeders från den mer välkända serien Cops, är att det finns med lite mer humor i Speeders och jag tycker att poliserna framställs på ett helt annat, och mer humant, sätt. Poliserna är inte stela machomän/kvinnor som aldrig skrattar eller tycker att en situation är lustig, nej här är det betydligt mer humana och mänskliga poliser som framträder. Det kan ju också ha att göra med att de inte tar hand om lika "allvarliga" saker som deras kollegor i Cops vanligtvis sysslar med, men i alla fall- jag tror det är bra att man kan visa upp den här typen av poliser också.









 

Av roboguy - 6 augusti 2011 18:16

Oj, snart känns det som att varenda TV-kanal ligger i krig mot varandra om tittarnas gunst i höst, men det är ju ingenting att beklaga sig över utan tvärtom bara tacka och ta emot och se fram emot att bli underhållen när mörkret kryper sig inpå och det blir kyligare.


Har egentligen aldrig varit någon stor SVT-tittare, men Robins tycker jag är ett ganska bra program som jag kommer att fortsätta titta på och nypremiären av Gäster med gester kommer jag nog också att ta mig en titt på. Dessuomt verkar SVT ha gett sig den på att det ska bli en programledare av Marie Serneholt men jag kommer nog inte att se det nya programmet som hon har hand om.


Nej, det blir nog TV4 som blir vinnaren för mig i höst då jag förmodligen kommer att följa Fångarna på fortet och Gladiatorerna samt Robert Gustafssons nya serie.






http://www.expressen.se/noje/1.2519867/svt-ger-tv4-en-match-om-tv-hosten











 

Skapa flashcards