Alla inlägg under september 2010

Av roboguy - 3 september 2010 13:11

Hurra äntligen fredag igen. Veckan gick fort. Imorgon blir det surströmmingspremiär här, och jag är inte så förtjust i surströmming direkt, men en eller två mackor surströmmingen på och med mycket lök på brukar jag ändå kunna få i mig samtidigt som man sköljer ned alltsammans med en stor, kall Norrlands guld;D 


I övrigt har jag inte speciellt många planer inför helgen ( som vanligt med andra ord ) utan det blir förmodligen det vanliga- se på film och läsa. 

Av roboguy - 2 september 2010 23:56

Jag har nyss tittat klart på andra säsongen av C/O Segemyhr. Den var både bättre och sämre jämfört med första säsongen. I avsnittet Göra slut blev det en aning tjatigt med att Olle Sarri inte kunde göra slut med flickvännen, fast det uppstod en del komiska situationer när Ola var och åt middag hemma hos tjejens föräldrar. Men det som kanske var mest störande var Segemyhrs alla turer till Arbetsförmedlingen. För något år sedan hade jag med största säkerhet skrattat åt detta, men det är inte lika roligt just nu. Kanske om man ser om de avsnitten igen om några år så kanske man kan skratta åt det. 


Men det som var bäst med den andra säsongen var gästskådisarna. Som i avsnittet med Jeopardy. Det var lite nostalgi att återse programmet under Magnus Härenstams trygga ledning, och som väntat så kunde inte Segemyhr så mycket som han trodde att han kunde. Ett annat gästinhopp var Helena af Sandberg, som Emma. Väldigt bra avsnitt då Ola skulle se på porrfilm tillsammans med Helena;P Men störst av alla var utan tvivel Jerry Williams, fast man mest fick intrycket av att han var en ganska tråkig människa... Det var kanske inte meningen, eller så spelade han bara sådan. Men ändå roligt att en sådan celebritet var med i en liten serie som Segemyhr. 


Kort och gott så var andra säsongen ganska bra och jag ser fram emot den tredje. 

Av roboguy - 2 september 2010 18:14

Man ska inte ta ut något i förskott, det har man lärt sig flera gånger, och man ska aldrig lita på en trailer- men den här trailern för filmen Red ser trots allt ut att vara ganska så rolig:D Jag vill se den här filmen.



http://www.moviezine.se/video/202660


Av roboguy - 2 september 2010 09:34

Det var härligt att titta ut genom fönstret imorse. Strålande solsken, klarblå, molnfri himmel och behaglig temperatur. Det är man inte direkt bortskämnd med, speciellt inte när det står september i kalendern.


Kanske dags att börja göra lite nytta? Jag känner att jag har lite svårt för att starta upp i dag, men det ska väl lossna tillslut, om inte annat så har man ju "hela natten på sig". Det är konstigt det där. Jag är inte så bra på att vara aktiv under dagarna, men när klockan har passerat sex, sju-tiden på kvällen så börjar jag gå igång och då kan jag sitta och plugga eller skriva eller göra vad som helst- då går det plötsligt mycket bättre att göra vad man än har att göra. Men så är man ju en utpräglad kvällsmänniska.

Av roboguy - 1 september 2010 22:13

En kort, kort artikel om zombiemästaren Romero och resten av tidningen handlar mest bara om skit. Cinema är tyvärr inte längre Sveriges bästa filmtidning. Vad fan hände med lekfullheten som tidningen hade när den nyligen hade kommit? Numera handlar det ju bara om tråkiga skådisar och tråkiga regissörer och tråkiga filmer. Ursch! Synd att en tidning som var riktigt bra en gång i tiden har blivit så dålig och tråkig numera. Säger upp prenumerationen nu!

Av roboguy - 1 september 2010 18:30

Man kan ibland fråga sig varför man inte har sett en del filmer. Den här är ändå från 2007 och jag borde ha sett den tidigare kan man tycka, men det har jag inte gjort- fram till nu. Och jag borde ha sett den tidigare för det här var verkligen en film som jag tycker om. 


Intrigen är egentligen fullständigt galen. Det går inte att beskriva den på något annat sätt. Clive Owens karaktär mr Smith sitter och mumsar på en morot vid en busshållsplats. En gravid kvinna springer förbi, jagad av en man. Smith reser sig upp och tänker gå iväg, ändrar sig och springer efter mannen och kvinnan. Skottlossning utbryter, Smith förlöser barnet ( bland annat genom att skjuta av navelsträngen haha ), kvinnan dör olyckligtvis, Smith tar hand om ungen och tillsammans med den prostituerade kvinnan Donna så jagas de av hur många som helst tills allt får sin ( väldigt underliga ) förklaring i slutet. Pust, flämt... man hinner knappt andas ut innan det börjar skjutas, bovarna verkar aldrig tänka tanken på att ge upp utan bara stormar in, mejas ned av Smith, nya skurkar kommer och det börjar skjutas och skjutas ännu mer i princip varenda minut under hela filmen. Till och med medan Smith och Donna har sex ( jävligt dålig sexscen för övrigt för den som bryr sig om sådant ) skjuts det. Shoot Ém Up måste vara den film där det avlossas flest skott någonsin? Få filmer kan nå upp till samma mängd avlossade skott. 


Men det är roligt, underhållande och jävligt galet- hela tiden. I like it. Man kan stänga av hjärnan och bara njuta och sedan så undrar man om filmen var bra eller inte, egentligen. Det kan bara luta åt ett enda håll- tycker man om pang-pang får man sitt lystmäte här. Clive Owen måste ha gjort den här rollen under en kafferast, eller medan han höll på och förberedde sig för någon annan film, för han kan ju inte ha behövt göra så väldigt mycket förberedelser för att gestalta mr Smith?;) Monica Bellucci däremot tycker jag var lite onödig. Visst, nog förstår jag ju att de ville ha med en vacker kvinna i den här filmen ( för den här filmen vänder sig väl ändå nästan uteslutande till killar?), men kunde hon ändå inte ha fått lite mer att göra? Fast å andra sidan stod hon för en av de roligaste scenerna i filmen då hon helt apropå ingenting suger av en man i en gränd för att ordna med pengar åt barnet:P

Paul Giamatti var alldeles underbar som filmens skurk. Han var dessutom ganska smart också, vilket var ett plus. 


Kort och gott, tycker man om action och där det satsas väldigt lite på handling eller djuplodande karaktärer så är Shoot Ém Up filmen som du bara måste se. 

Av roboguy - 1 september 2010 18:15

Nej, nej... Partiet tas redan som det är nu inte på allvar av de flesta och den här musikvideon lär inte ändra den bilden av PP. Hyfsat bra låt dock, men i övrigt bara svammel. 




http://www.youtube.com/watch?v=4avQTcEv3KE&feature=player_embedded#!


Av roboguy - 1 september 2010 17:46

Fram med fler roliga reklamfilmer liknande denna från Comhem;D I och för sig så begriper jag ju att man inte kan göra roliga reklamfilmer till precis allt, men generellt är det en bristvara på rolig reklam. 


http://www.youtube.com/watch?v=x8FB2SSPiaQ


Och det är härligt att läsa att fildelning för med sig positiva saker också, som att man inte måste vänta i evigheter innan svensk TV behagar visa de hetaste serierna från USA. The event ser också ut att vara en riktigt bra serie som jag ser fram emot att börja följa. Den ser nästan ut att vara en kusin till serier som 24 och Lost. Underbart. TV-hösten kanske redan nu är räddad?!


http://www.expressen.se/noje/tvsajten/1.2118315/tv-serierna-nar-sverige-rekordsnabbt


Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards