Alla inlägg under augusti 2011

Av roboguy - 30 augusti 2011 13:18

Jag gjorde det här testet mest för att man får sig en tankeställare. Som de säger i introt, av 360 000 barn som föds varje dag är "chansen" att man föds i Sverige 0,08 procent. Med andra ord ska man nog vara lite glad över att man på sätt och vis har haft tur i livets lotteri.


Jag hamnade i Uzbekistan, om jag hade "fötts igen". Ett fattigt land, där det förekommer utbredd sexhandel, väpnade konflikter, barnaga är tillåten. 


Man får sig en liten tankeställare, onekligen!


Prova du också.




http://livetslotteri.se/






 

Av roboguy - 28 augusti 2011 02:00

Titeln är egentligen missvisande, man kan helt och hållet stryka Pirates of the Caribbean och ersätta det med Jack Sparrow On Stranger Tides för det här är verkligen en enmansshow av en och endast en pirat, nämligen Sparrow. Och inget fel med det egentligen, det tråkiga är att det här är film nummer fyra i den här serien och... ja, känslan av att man har sett alltsammans är påtaglig och tyvärr börjar Sparrow mest av allt bli en parodi på sin egna parodi. Efter att den första filmen blev en sådan framgång som den blev så vågade de fega cheferna på Disney att ge Johnny Depps pustlustiga pirat mer utrymme, och gissa vad de gör... Ja, de gör honom så mycket utrymme att både de andra karaktärerna samt handlingen hamnar i bakgrunden. Jösses... 

MEN jag tycker ändå att den fjärde delen var betydligt bättre än tredje och andra filmen. Betydligt rakare berättelse, fast en aaanning förutsägbar, och mindre övernaturligt hokus pokus och framför allt- inget jävla kärleksgnabb mellan Bloom och Knightley! Men glädjen över detta blir kortvarig för snart visar det sig att den fjärde delen innehåller en ersättare till det förra kärleksparet, nämligen Depp och Cruz. Å andra sidan, hemska tanke, utan lite kärlek mitt i alltsammans, vad skulle de då ha med i smeten för att fånga in den kvinnliga publiken? 





Läs inte mer om du inte har sett filmen!



Jag tycker om att det var full fart redan från början- redan efter att Sparrow flyr undan från kung George så är det fart som gäller och filmen stannar egentligen aldrig upp. Depp har några sköna scener faktiskt och jag gillar framför allt att han spelar så jäkla avslappnat på något sätt och samtidigt verkar han alltid ha kontroll på läget- som när han träffar Cruz karaktär för första gången och de är omringade av soldater!


Men Johnny Depp kör på väldigt mycket rutin- ge publiken vad den vill ha, och ingenting mer liksom. Penelope Cruz var en frisk fläkt en stund och jämfört med Knightley har hon betydilgt mer pondus och kaxighet i blodet, samtidigt som hon är sjuhelvetes vacker, så Knightley hade hamnat rejält i skymundan här om hon fortfarande hade varit med. Orlando Blooms karaktär saknar jag inte det minsta.


En annan som går lite för mycket på rutin var Geoffrey Rush som Barbossa även om jag gillade hans samspel med Sparrow och när de skulle återta de två silverbägarna från spanjorerna. Sparrow har ändå en förmåga att skaffa polare trots allt. Ian McShane var grymt bra som Svartskägg men däremot var han alldeles för snäll. Visserligen skulle han vara hårdhudad och "alla piraters skräck" men herregud vad gör karln egentligen?! Ja, inte är det direkt mycket förutom att han grillar ihjäl en av de ansvariga för myteriet ( fanns det verkligen eldkastare på skepp på den här tiden?) men annars tycker jag inte att han är så farlig. Men å andra sidan- det här är ju en film som Disney står bakom, så vad hade man väntat sig... Även då det fäktas och slåss för brinnande livet så är det inte många som dödas, i alla fall inte några som man får se. Trååååkigt...

Och påtal om kärleksstorys- var kärleksgrejen mellan predikanten Philip och sjöjungfrun Syrena verkligen nödvändig?! Snälla nån, vilket slöseri på tid som man hade kunnat använda till mer strider och blod och sänka skepp istället.


Men jag gillade lite visdomsorden som Sparrow levererar i slutet apropå att han hade chansen att leva för alltid: " Det är bättre att inte veta när man dör.Hela grejen med att leva är ett stort mysterium." Well said, kapten!


En rolig detalj fanns med i alla fall- att Judi Dench fanns med som socitetsdamen som får påhälsning av Sparrow under hans flykt och slutar med att han snor ett av hennes örhängen;D


Nåja, trots allt så var Pirates of the Caribbean On Stranger Tides helt klart godkänd underhållning för stunden och bättre än andra och tredje filmen, men inte bättre än den första och den kommer inte att lämna några bestående minnen direkt. Men lite nya idéer och uppslag hade varit varmt välkommet och en aning mindre Depp hade varit väldigt trevligt! Och tyvärr, med tanke på sista scenen med Cruz i slutet av eftertexterna, så verkar manegen vara krattad för ytterligare en film...










 

Av roboguy - 27 augusti 2011 23:15

Man ska tydligen inte underskatta Piteå-tidningen: i veckan läste jag en artikel om en kille i Norrfjärden som sysslar med ljud och musik och i artikeln stod det om filmen The summer of massacre. Titeln tilltalade mig verkligen men jag hade nog ändå inte brytt mig om den om det inte hade varit för att den tydligen kan skrivas in i Guiness rekordbok för typ "mest mord i en film": en och en halvtimmes speltid och ungefär hundra mord ska "hinnas" med. Åhja, tack PT för att ni såg till att mitt väderkorn prickade in den här, för den här måste jag bara se.

Trailern för filmen ger vad titeln lovar- massor med dödande och splatter, lite mindre med vettig handling verkar det som, även bra skådespelare har man valt att spara in med och tyvärr ser inte heller splattermordscenerna ut att vara så märkvärdiga... 





http://www.youtube.com/watch?v=ilrQQdxPZuE








 

Av roboguy - 27 augusti 2011 19:45

Har inte direkt haft så väldigt mycket att göra den här lördagen, så det blev att kolla en stund på friidrotts-vm-sändningarna på SVT. Och även fast det finns ganska få medaljhopp bland de svenska utövarna, så fanns det ändå lite att glädjas över- Kajsa Bergqvist tycker jag gör en utmärkt insats i sin relativt nya roll som kommentator även fast jag tycker att hon borde få vara med lite mer med sina kommentarer och att hon borde ha lite mer att säga om te.x ett höjdhopp än "oj, det där var ett riktigt bra hopp". Men hon växer väl i kommentator-kostymen så småningom. 

Annars var det roligt att se Moa Hjelmer göra en riktigt bra insats, det hade jag nästan inte förväntat mig att hon skulle göra utan att det skulle bli precis som "vanligt" för svenskt vidkommande- när det gäller någonting blir det platt fall för det mesta. Men icke den här gången, härligt!

Sedan vet jag inte riktigt vad man ska säga om Carolina Kluft, mer än att det var härligt att hon fixade kvalgränsen i längdhopp men det gjorde hon däremot utan att imponera särskilt mycket! Min lilla amatörbedömning blir att det nog blir ganska svårt för Kluft att lyckas vinna, och att det blir väldigt svårt att överhuvudtaget få återvända hemåt med en medalj i fickan. 

En trevligare överraskning var att upptäcka Daria Klishina. Wow, säger jag bara! Ryskan var galet fin, ju!

Bolt och löpningen var inte så spännande att se direkt, det var tämligen avgjort direkt att han skulle vinna men vi får väl se om han lyckas fixa guld eller någon medalj under de nio dagar som VM pågår.

Annars är den stora behållningen som vanligt- Andre Pops. Vilket riktigt proffs SVT har lyckats få fram med den här killen, och se till att behålla honom för allt smör i småland. Även om det blir lite mer mysig-stämning när Vinterstudion väl drar igång så finns det ändå en hel del offside-grejer som man kan kolla på svts hemsida, saker som vanligtvis Pops och Jonas Kalsson ligger bakom!






http://svt.se/2.21059/1.2514201/kluft_klarade_kvalet_-_till_final








 

Hur uttalas egentligen Daegu?! Har hört olika förslag från nästan samtliga av reportrarna på VM.






 

Daria Klishina! Har förstått det som att det är många ryska män som tydligen vill dejta henne. Man behöver inte fråga sig, varför det är så direkt. 




Största stjärnan i VM! Verkar vara väldigt sympatisk och trevlig och framför allt lugn, trots de förväntningar och förhoppningar som vilar på hans axlar men hittills verkar det ju gå bra.   

Av roboguy - 27 augusti 2011 18:45

Men vad i... Vad håller Indien på med? Vad är det för slags actionscener som landet säger nej till, som inte får spelas in där?! Herregud, det borde artikeln ha skrivit något om istället för att enbart berätta att nya Bondfilmen blir försenad igen! Någon grävande journalist måste det väl finnas kvar på någon tidning i det här landet?! Hoppas ändå på lite "tur" och att förseningen blir kortvarig och att premiären inte får skjutas upp alltför mycket på grund av det här...





http://www.svd.se/kultur/bond-filmen-forsenas-igen_6420946.svd









 

Av roboguy - 27 augusti 2011 01:45

Herregud, den här filmen är riktigt dålig och jag trodde att den skulle vara en hyfsat actionrulle åtminstone men inte ens det är den. The veteran är en actionfilm som inte innehåller speciellt mycket action, och de actionscener som ändå finns med är verkligen inte mycket att hurra för. Skådisarna är genomgående urusla, handlingen aptråkig och ingenting är egentligen bra här och ingenting gör att det är motiverat att se den här,faktiskt. Så dåligt är det...




Läs inte mer om du inte har sett filmen!



Det största frågetecknet är hur det kommer sig att en hyfsat välkänd skådis som Brian Cox överhuvudtaget är med i den här soppan? Behövde han lite pengar till kaffet eller?! Jag begriper det inte, varför ställa upp i den här skiten?



Tobey Kebbell är urusel i huvudrollen som fallskärmsjägare som råkat ut för något traumatiskt i Irak/Afghanistan-kriget och man förstår att han inte är riktigt psykiskt stabil men det får han inte ge utlopp för under filmens gång så jag vet inte riktigt varför regissören ens bemödar sig med att ge sin hjälte en bakgrundstory. Tobey är inte heller helt rätt person att gestalta en tuff, vältränad elitsoldat- han har helt fel utstrålning, blir i princip överrumplad av fienderna precis hela tiden och verkar ju knappt veta alls vad det innbär att vara soldat.

Hela syftet med The veteran begriper jag inte heller- kort och gott, vad fan var meningen med alltsammans, egentligen?! Nej, jag förstår det inte och jag bryr mig inte heller speciellt mycket. 


Lite konspirationsteorier serveras passande nog också i den här soppan, den om att en rädd befolkning är enkel att manipulera och det är anledningen bakom terrordåd, så andra personer kan fortsätta tjäna pengar på människors rädsla... 


Att de ens vågar skriva " Children of men meets Taxi driver". Gå för allt i världen inte på det, den har har verkligen ingen likhet med mästerverket Taxi driver!

Ursch, den här filmen är verkligen riktigt dålig! Varningstext borde finnas på filmens omslag- varning, se denna och risken finns att du antingen avbryter tittandet efter tjugo minuter eller att du riskerar att somna.









 

Av roboguy - 26 augusti 2011 20:15

Åh, oavsett om den här boken blir översatt till svenska eller inte så måste jag ha den här i min bokhylla! Jag hoppas att den blir översatt, mest för att jag är väl hyfsat bra på engelska men jag läser mycket hellre svenska (dah) och den här boken handlar ju om ett av mina favoritämnen- b-skräck och denna filmgenres guldålder och intressanta regissörer som Spielberg och inte minst Hooper finns med och berättar om sina respektive filmer! Denna bok måste jag bara ha, på engelska eller svenska kvittar,helt enkelt.









 

Av roboguy - 26 augusti 2011 02:15

Kort och koncist uttryckt, enligt den nya studien, kan vi tacka våra "duma" förfäder neandertalarna för att vi har ett immunförsvar som skyddar mot sjukdomar. Jag förstår inte riktigt var bilden av den duma, sega neandertalaren egentligen kommer ifrån men det är en bild man har fått "bekräftad" tack vare, framför allt, tecknade filmer och dylikt. Men mer och mer forskning kommer fram till att neandertalarna var inte så duma som vi inbillar oss, men jag antar att det känns på något sätt skönt att tänka sig att vi är så långt utvecklade så vi kan skratta åt dessa simpla föregångare. Om vi nu fortsätter att utvecklas, vilket vi "borde" göra, vad kommer kommande människor att skratta åt oss?! Kanske den moderna människan i framtiden kommer att bli lika utskrattad? 


Nej, neandertalarna ska vi vara tacksamma för och vara glada för och tacka för att vi har kommit dit vi nu befinner oss.





http://svt.se/2.108068/1.2512697/neandertalarnas_immunsystem_skyddar_oss_fran_sjukdom










 

Skapa flashcards