Alla inlägg under augusti 2011

Av roboguy - 21 augusti 2011 02:45

Blev ganska glad över att se att jag hade sett de flesta av de här filmerna där djur spelar en avgörande roll, eller till och med huvudrollen. Men det är bara att instämma i att det här är en tio-i-topp-lista med djur på film som man definitivt inte bör missa och jag kan ju framför allt rekommendera de filmer som jag har sett själv- Hajen, ohotad konung på grund av haj-skräcken fortfarande sitter i trots att det var ett tag sedan filmen hade premiär, Fåglarna- Hitchcock lyckas skrämmas med hjälp av något så vanligt som fåglar, vem hade kunnat fixa det utom mästaren på spänning? 


King Kong of course, originalet ska det vara som var en filmteknisk landvinning och som visade upp vad teknik kunde användas till i filmens barndom. Black sheep som påminner en hel del om sådana filmer Peter Jackson gjorde innan han blev lite för stor och präktig efter en viss filmtrilogi om en ring som måste förstöras, men Black sheep är en liten undanstoppad pärla som har med mördarfår, bara en sådan sak borde få gemene man, och kvinna, att genast se den!


Det var inte många som gillade själva filmen men titeln var klockren- sneaks on a plane. Behöver man egentligen krångla till en titel mer än så?! Ormar på ett plan, rakt och enkelt som det borde vara med allt här i livet! Och jag är en av de få som tycker att den här filmen är förbannat underhållande rakt igenom, helt klart en måste-se-film, och har man redan sett den så kan man se om den igen!


Cujo är väl en av de lite tråkigare filmerna som baseras på en bok av Stephen King, men jag vill minnas att jag tyckte om filmatiseringen när jag var mindre så jag borde kanske ge Cujo en chans till. Rabiessmittad hund är i alla fall småroligt att se...


Imse vimse spindel är en liten kultpärla som det var år och dar sen jag såg senast, så den här gamla godningen måste jag damma av och se om igen så snart som möjligt.


Visst är det underbart att djuren inte bara förgyller naturen och våra dagliga liv, utan också skänker underhållning på film?


http://www.moviezine.se/artikel/8074-tio-i-topp-djur-paring-filmduken

 

ANNONS
Av roboguy - 20 augusti 2011 23:45

En film som jag på förhand älskade, ända sedan man fick se den första trailern, och som jag byggde upp ganska stora förväntningar inför. Men jag måste säga att tyvärr så lever inte Hanna upp till mina förväntningar, och jag blir ganska smått besviken på filmen. Å andra sidan är det inte så relevant eftersom det finns mycket i Hanna som faktiskt är jävligt bra och häftigt, inte minst huvudpersonen Saoirse Ronan som är alldeles förträfflig som Hanna. Och filmen är i grund och botten en vanlig hämndhistoria, men man förstår allteftersom att det finns mer i bakgrunden och det gör den här lite intressantare än många andra renodlade actionfilmer. Dock så var den information som framkommer i efterhand ingen Wow-upplevelse.
Läs inte mer om du inte har sett filmen.Men det som jag tycker var dåligt med Hanna var att filmen börjar så intressant och bra- Hanna är ute på jakt i ett vintrigt landskap, har ihjäl en ren och slaktar den på egen hand och sedan dyker hennes pappa upp och säger att hon är död för hon var inte tillräckligt uppmärksam. Rådet är att man ska anpassa eller dö, så enkelt är det. 

Sedan kommer en av de häftigaste scenerna i filmen- Hannas flykt från CIA och som ackojamperas av ett härligt techno-musikstycke. Wow, liksom! Men när mina hjärnceller vaknar till liv igen så börjar man undra om regissören hyser ett hat eller ogillar CIA eftersom agenterna framstår som fullkomligt inkompetenta och bara springer omkring i korridor efter korridor samtidigt som inte en enda av dem kommer att tänka på att Hanna faktiskt är en ung flicka som, kan man tänka sig, kan gömma sig i rymseln som vuxna kanske inte ryms i? Nej, att agenter på CIA skulle vara så duma i skallen har jag svårt att tro på, tyvärr. ( Scenen vid containerna är också häftig).


Efter den här härliga inledningen så stannar filmen av helt och hållet när Hanna träffar "snälla familjen" och kärnfamiljen presenteras för Hanna som inte ens vet något om musik, TV, fläktar eller liknande moderna påfund. Härligt crazy mamman tilltalar Hanna och Hanna får en stark kontakt med snälla familjens dotter, och de delar till och med ett vänskapsband med varandra... Bah, det blir alldeles för gulligt och sentimentalt, alltsammans. Här hade jag föredragit mer rak action istället. Hanna ska ju vara tränad redan från den dag hon bara var en spermie i ett ägg till att vara en känslokall mördare, men det krackelerar snabbt.


Jag blir också irriterad över att Hanna springer iväg från faror så mycket som hon gör. Här trodde jag det skulle vara betydligt mer girl power än vad som erbjuds, men nehejdå, så fort det dyker upp något farligt börjar Hanna springa iväg och stora delar av filmen spenderar hon på flykt. Visst, hon kan konfrontera fienderna när nöden kräver det, men jag hade velat ha med betydligt fler scener där Hanna visar upp sina kunskaper. Jävligt tråkigt att ha lärt upp henne i dödandets konst och så får hon inte använda sig av det tillräckligt mycket i filmen. 


Ett roligt plus är tysken Isaac, spelad av Tom Hollander, som verkar vara smygbög fast han aldrig har kommit ut som det. Han har ständigt på sig fula kläder, alltifrån shorts till vad som verkar komma från någon som är helt modeblind- men det blir riktigt roligt i och med att det blir en härlig kontrast till hur farlig han egentligen är.


Sist men inte minst, Cate Blanchett... Fan vad bra hon kan spela isdrottning när hon har chans att vara det. Jag tänker på hennes prestation i den senaste Indiana Jones-filmen, och på precis samma sätt är hon i den här. Man känner direkt att den här kvinnan vill man inte jävlas med i onödan, och Blanchett kan verkligen se riktigt iskall och hemsk ut. Det är som att någon har glömt att slå på hjärtat i henne och hon bara drivs av isbitar. Underbart att se.


Tyvärr tycker jag också att slutet lämnade en hel del i övrigt att önska. Vad hände egentligen med "snälla familjen"? Och vad ska Hanna egentligen göra efteråt när allt hon kan är att döda... Det känns nästan, men bara nästan, som att en uppföljare inte är helt omöjligt!


Hanna gjorde mig som sagt besviken efter att jag hade sett den. Hanna kunde ha blivit så mycket mer, och det är egentligen bara den första timmen som är riktigt sevärd, för sedan går tempot ned och Hanna är inte längre lika häftig som hon hade potential att vara. Så tyvärr, Hanna blir en besvikelse fast den hade en del häftiga scener och en suverän huvudrollsinnehavare. 

ANNONS
Av roboguy - 20 augusti 2011 22:45

Ja det ser inte ut som att det kommer att sluta upp med remake och reboots-tåget på väldigt länge, vilket är jävligt tråkigt! Undrar vilka som går och ser alla dessa filmer egentligen?! Det måste i alla fall vara en betydande del eftersom de kan göra remakes i princip varje dag.


Nu är det Det vilda gänget som ska få en reboot i händerna på Tony Scott och redan det faktumet borde få det att vända i magen på alla. Sam Peckinpah, som gjorde originalet, var en mycket egensinnig regissör och som älskade att göra våldsamma filmer. Tyvärr är Tony Scott ingen originell regissör, så man bävar ju inför resultatet... 


Att han ska göra en möjlig uppdatering av Top gun har jag däremot ingenting emot. Det får han göra hur han vill med, för jag gillar inte alls Top gun och uppdateringen av den filmen lär väl bli minst lika dålig som originalet.


Idétorka i Lala-land med andra ord, och nya epitetet på bröderna Scott är numera bröderna återvinning. Halleluja!


http://www.moviezine.se/artikel/8067-scott-gor-det-vilda-ganget-reboot

 

Av roboguy - 20 augusti 2011 21:30

" Hårdare, tuffare och ännu farligare situationer". Jag hoppas verkligen att den beskrivningen passar in nu när det ska göras ännu fler Johan Falk-filmer. Jag vill verkligen att de ska vara betydligt hårdare och tuffare än vad de första filmerna var, men de måste också se till så att något förändras och att det blir ett mer tätare manus och kanske en aning mer intensiva actionsekvenser istället för, som vanligt, att allt ska avgöras i slutscenerna. Lite mer som i Noll tolerans och Livvakterna, tack. Och tyvärr är Jacob Eklund trött och sliten, ja det märktes redan i den första omgången, men jag hoppas ändå att han får vara lite mer som han var i de tre ursprungliga filmerna- en ensamvarg, en som tar lagen i sina egna händer, en som struntar fullständigt i vad cheferna säger. Men nu ska ju dessvärre Falk kunna vara med i den här jävla gruppen för särskilda insatser, och de får ju leka lite längre ut på lagens arm än vad Falk fick göra som vanlig snut, så lite av poängen med karaktären Falk har gått förlorad i de här nya filmerna!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article13497289.ab
 

Av roboguy - 20 augusti 2011 21:00

" The world´s greatest stuntman är en biografi om Vic Armstrong, världens mest kände stuntman, som varit stunt-double för James Bond, Indiana Jones och Superman, men också regisserat svindlande actionscener i bland annat tre Bondfilmer, Mission Impossible 3 och I am legend". 


Det är klart jag måste läsa den här boken om Vic Armstrong, en stuntman jag har hört talas om tidigare och som jag har sett i eftertexterna på en del filmer då och då, bland annat i de filmer som nämns i reklam-texten för den här boken. Hoppas den snart finns översatt till svenska och på ett bibliotek i närheten!


 

Av roboguy - 20 augusti 2011 18:30

Okej, jag ser också varningslamporna blinka ilsket rött men samtidigt så tycker jag att trailern är jävligt cool- som att se på en serietidning som plötsligt har förvandlats till rörliga bilder, ungefär. Men det som utöver att den ser ganska häftig ut imponerar mer är vilken samling skådespelare som återfinns i Bunraku- Josh Hartnett, Woody Harrelson ( bara Zombieland it self gjorde ju att han steg massvis i rankning i mina ögon), Ron Perlman ( okej, halvdåliga filmer har han medverkat i på sista tiden, inte minst Season of the Witch, men han är och förblir ändå en cool personlighet och i sådana här filmer tror jag han passar som fisken i vattnet) och Demi Moore ( har hon egentligen varit med i något vettigt sedan Charlies Änglar 2? Strunt samma, roligt att återse henne i en sådan här film i alla fall). Kan bli både och, antingen blir Bunraku riktigt dålig eller så åtminstone ganska sevärd. Återstår att se vilket det blir...

http://www.youtube.com/watch?v=8Js7-rSrHsw
 

Av roboguy - 20 augusti 2011 16:29

Jag såg nyss om Bad Boys på TV1000 Action ( ja, inte mycket nytt visas på TV1000-kanalerna och avundsjukt sneglar jag på Canal plus premiärer och filmvisningar i dag) och filmen var inte alls som jag mindes den... Den var till och med dålig! Hurra, kanske man har vuxit upp lite och inte faller för sådant här längre? Vad vet jag, men jag har bara ett diffust minne av att jag en gång i tiden tyckte om den här filmen men det kanske inte alls stämmer?


I och för sig har man aldrig så höga krav när det är en film av Michael Bay, man vet vad som gäller liksom- full fart, inte så mycket handling, mycket action, många och helst stora explosioner, skottlossning var och varannan minut osv men Bad Boys känns väldigt gammal ändå. Och det blir inte bättre av Will Smith och Marin Lawrence och deras gnabb och bråk hela tiden. Det ska vara komiskt, javisst men jag tröttnar rejält på det redan halvvägs in i filmen, ja tidigare än så till och med, och det blir bara tjatigt och irriterande eftersom nästan allting verkar vara som gjort för att pratas om- antingen det handlar om vilka kalsonger Smith har på sig till hur man egentligen ska sköta sitt arbete till att man är en kärring som kör bilen. Suck. Lägg av, någon gång, snälla!


Lite överraskande- karaktären Julie spelad av Téa Leoni är inte enbart med som snyggt bihang till Will och Martin, utan kan faktiskt "agera" på egen hand vilket vanligtvis inte leder till något bra resultat, men i alla fall- det finns åtminstone med lite girl power i den här filmen. 


Men nu förstår jag i alla fall lite bättre varför jag inte tyckte om uppföljaren, jag gillar helt enkelt inte ens första filmen heller. 


 

Av roboguy - 20 augusti 2011 01:12

Den här verkar ju faktiskt riktigt lovande. Och det blir inte sämre att Gerard Butler har huvudrollen, och Marc Forster brukar vara en ganska pålitlig regissör. Och som grädde på moset så är det baserat på verkliga händelser, och det verkar vara en bra historia!

http://www.youtube.com/watch?v=eddnloOFjwY

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se