Alla inlägg under augusti 2011

Av roboguy - 17 augusti 2011 14:00

Haha vad härligt att Kikki Danielsson verkar ha det bra nu och dessutom ska medverka i en ny Ica-reklamfilm men- det räcker med de här små sketcherna nu! När de började en gång i tiden ( var det på stenåldern eller, jag minns inte så noga när det här började ) så var det något annorlunda och oftast roligt. Numera verkar manusförfattarna skriva på autopilot och hoppas på att det ska bli roligt, istället för att verkligen anstränga sig. Det enda som varit hyfsat bra på senare tid var sången om Kompis-priser ( eller superpriser, vilket just nu är under utredning om det verkligen handlar om bra priser eller inte). Så, nu räcker det, eller? Har vi inte fått nog av de här nu? 




http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article13482185.ab








 

Av roboguy - 17 augusti 2011 03:00

Tidigare innehade USA rekordet med 145 personer, men nu är det 152 personer som är det nya rekordet! Grattis;)






http://www.youtube.com/watch?v=tNfQj7DtdOk&feature=player_embedded#at=61









 

Av roboguy - 17 augusti 2011 02:15

Jag kände till några av de här förebilderna till figurer som Ed Gein ( som inspirerat till sådana härliga figurer som Lecter och Leatherface), men att Moe- bartendern från Simpsons- baseras på Louis Deutsch, en verklig bartender som någon busringde till samt ståupp-komikern Rich Hall hade jag ingen aning om! Att Shrek också har en "verklig förebild" hade jag inte heller någon aning om, och tydligen är det den franske wrestlaren  Maurice Tillet som fått vara modell för träsktrollet.


Det är fascinerande att få reda på vad som inspirerat kreativa människor till att skapa figurer tycker jag. Men jag skulle gärna vilja få reda på vem te.x Homer Simpsons har blivit inspirerad av... Och fler karaktärer som jag inte kommer på nu förstås.





http://www.metro.se/udda/10-pahittade-figurer-som-baseras-pa-verkliga-personer/EVHkhp!ZnK6PjdCDZXA/








 





   Uncle Sam har porträttiserats efter Samuel Wilson, som arbetade med att packa kött i New York.

Av roboguy - 17 augusti 2011 01:00

Di Renjie, eller  Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame som kanske säger lite mer om vad det här handlar om, ser helt okej ut och verkar vara ett fartfyllt och ganska underhållande äventyr fullt med spektakulära fighting-scener. Det enda som ser mindre lovande ut är att filmen är PG-13, vilket betyder att 13-åringar får gå och se den här filmen i vuxet sällskap vilket betyder att filmen förmodligen inte kommer att vara speciellt blodig eller våldsam utan mer "humoristisk"... Blah... Sådana filmer har vi redan tillräckligt av, till och med den kommande Prometheus- en ALIEN-film- diskuteras det nu om den antingen ska släppas som R-rated ( barnförbjudet) eller som PG-13 på bio. Att man ens snackar om vilken version som ska visas på vita duken visar tydligt på vad som gäller numera.






http://www.youtube.com/watch?v=JZ94e4-ceMo









 

Av roboguy - 16 augusti 2011 02:30

Uppdaterad version av Shakespears tragedi Coriolanus blir första som regissör för Ralph Fiennes, och han har dessutom förlagt handlingen i en alternativ nutid istället för i Rom och enligt trailern så verkar det bli en jäkla nice film! Saken blir inte sämre av att Gerard Butler är med i den... Uppdatera er om Shakespears tragedi på Wikipedia så man känner till handlingen lite mer och så kan man börja vänta på den här filmen!




http://www.youtube.com/watch?v=e4WoXmXfBJQ&feature=player_embedded









 

Av roboguy - 16 augusti 2011 01:30

Lite smålustig historia det här, ändå! Hade inte den förhoppningsfulla talangen bara kunnat printa ut manuset och lämna pappersversionen på talangagenturen?! Det känns ju som en smula onödigt att lämna datorn där, dessutom i en portfölj som lätt kunde missta för någoting helt annat...





http://www.metro.se/nyheter/manus-sprangt-av-polisen/EVHkho!h2L9UCZwAk3Y/








 

Av roboguy - 16 augusti 2011 01:00

Jag börjar allvarligt tröttna rejält på Game of thrones, jag inser att jag är inget stort fan av fantasy men för böveln- ska det börja hända något eller ska de fortsätta snacka om lords, adel, basterds, vem som knullar vem och vem som är far/son/fru/oäkting i all evinnerlig jävla tid?! Det händer fan inte mycket i serien, utan det pratas, pratas, pratas... Vem är släkt med vem, vem är oäkting, vem är den och vem är den andre...


Näh, fyra avsnitt av den här fullkomligt ointressanta serien får banne mig räcka! Jag orkar inte med ett till avsnitt där de sitter och pratar om ingenting och namn och släkter som jag skiter fullständigt i. 





 




Av roboguy - 15 augusti 2011 16:30

Poolboy: Drowning Out the Fury är väldigt medveten gjord som en riktig b-film, en sådan slags actionfilm som te.x Chuck Norris gjorde på löpande band på 80-talet och huvudpersonen som spelas av Kevin Sorbo påminner en smula om en ung Norris fast helskägget saknas. Jag gilladePoolboy: Drowning Out the Fury från början, och ungefär tjugo minuter in i filmen, men sedan blev det nästan en aning för tröttsamt att se en helt igenom misslyckad filminspelning. Men enstaka scener är riktigt bra, även om det inte räcker till några gapskratt så kan man åtminstone ha lite småroligt medan man tittar på den här filmen.




Läs inte mer om du inte har sett filmen!




Det var underbart att se min gamla favorit från Hercules-serien, Kevin Sorbo, i en huvudroll igen även om han inte har så väldigt mycket att göra här mer än att förkroppsliga en ganska "töntig" hjälte som verkligen inte vill framstå som gay även fast han i en scen står och tränar samtidigt som hans muskulösa kropp är insmord i, gissningsvis, olja;P Men Sorbo gör en fin insats som en klassisk föredetta Vietnam-soldat som "skadad efter kriget har bibehållit sin fysik men är helt slutkörd psykiskt"- Rambo, någon? 


Men det var inte Kevin Sorbo som var den bästa i den här filmen, trots allt. Nej det var istället Ross Patterson som den diviga och självgoda regissören Saint James St. James som gjorde att Poolboy: Drowning Out the Fury blev underhållande. Bara det att han regisserade filmen som tolvåring, samt att hans film blev censuerad på grund av att han hade kommit på en stor hemlighet är små guldkorn! 


Danny Trejo har en alldeles för undanskymd roll i den här filmen, jag hade velat se betydligt mer med honom men samtidigt så gör han ett ganska klassiskt porträtt av en Mexican-gangsterboss, i alla fall sådan som de brukar framställas i film av det här slaget. 


Annars var Poolboy: Drowning Out the Fury inte riktigt den film jag trodde att den skulle vara, jag hade inte förväntat mig att få se en film som egentligen är en dokumentär om en filminspelning så det var ett litet minus. Skämten är också inte alltför avancerade utan mer av slaget titta det är dockor som ligger och flyter i poolen ( dockorna ska föreställa Sorbos fru och barn som blivit dränkta). Sådana slags skämt liksom, ganska låga men samtidigt lite roliga om man är på rätt humör när man ser den här filmen! 


Sammanfattat så vet jag inte i efterhand om Poolboy: Drowning Out the Fury var särskilt rolig egentligen, men den var på något sätt befriande eftersom den inte tog sig själv på särskilt stort allvar, och jag tycker det är ganska roligt när 80-tals actionfilmer-och hjältar paradoriseras på det här viset, eftersom filmerna i stort sett var ganska löjliga och tog sig själva på ganska stort allvar. Men filmen hade blivit lite bättre om den hade varit en regelrätt film istället för en dokumentär om en filminspelning... Men Poolboy: Drowning Out the Fury får godkänt av mig eftersom jag dels har sett betydligt sämre filmer än den här, och den här är i alla fall underhållande och gjord med glimten i ögat!










 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards