Alla inlägg under december 2011

Av roboguy - 19 december 2011 00:15

Jösses, inte bara jag som tycker att Daniel Craig är en av de bästa som gestaltat 007, James Bond. Nåja, många tycker att han är den bästa sedan Sean Connery, men det håller inte jag med om riktigt. Connery var ju aldrig bra och filmerna han medverkade i var oftast ganska sega... Men jag ser gärna Craig som Bond i ytterligare fem filmer, bara manuset fortsätter att hålla bra klass och inte blir fem nya Quantom of Solace ( haha ) utan då ska de vara riktigt jävla bra och ha ett bra sammanhang och ge mer svar om Bonds förflutna, något som bara flyktigt vidrördes i Casino Royale. Skyfall ser jag fram emot jävligt mycket, tror den kommer att bli en milstolpe i James Bond-filmernas historia! 
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article14095384.ab 

Av roboguy - 18 december 2011 23:44

Jag tycker inte Så mycket bättre säsong 2 höll riktigt, och den kändes inte alls lika bra som den första, mer oväntade succéen som den blev och en del saker kändes verkligen mer eller mindre regisserat. Hur mycket är verkligt egentligen, och hur mycket är sådär härligt "spontant" som TV4 vill framställa det som? Det kändes lättare att acceptera det i den första säsongen, men den här gången föll jag inte riktigt lika enkelt. Och den där stora överraskningen med en riktigt bra låt uteblev, förra gången överraskade September stort med Mikronfonkåt men det blev inte riktigt samma sak den här gånge, tyvärr. Däremot tycker jag om Thomas Ledin mer nu, han är underbart härlig och verkar vara en sådan avslappnad och härlig människa. Samma sak med Lena Ph, hon fick lite mer uppskattning från mig nu. Men annars, som sagt- säsong två av den här mystv:n funkade inte riktigt lika bra som förra gången. 

Av roboguy - 17 december 2011 22:00

Mask Maker hade lika gärna kunnat vara en uppföljare i Fredagen den trettonde-serien, eller för den delen i Motorsågsmassakern och Halloween för här hittar man i alla fall en hel del inspiration från de skräckfilmerna, och man har inte gjort något speciellt utav det- knappast en hyllning av genren eller något som för genren framåt, för nyskapande är den verkligen inte och det känns som att färdas tillbaka 30 år i tiden. Men gillar man en hederlig slasherfilm så är den här hyfsad att plocka fram lagom till nästa Halloween men den kommer snabbt att vara bortglömd igen.LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN.


Jag både gillar och samtidigt ogillar Nikki Deloach i huvudrollen som Jennifer. Ogillar för att hon är så äckligt äppelkindad-helylleamerikanska samtdigt som hennes klara, rena, hjärtliga skratt gjorde mig glad. Men samtidigt bekymrad, för hur ska den här präktiga kvinnan klara av att fightas mot mördaren när det blir dags för det senare under filmen?! Det klarar hon inte, konfrontationen mellan dem blir bara löjlig. Och sen rösten... Är det hennes riktiga eller är den anpassad till den karaktär som hon spelar här? För om det är så hon pratar i verkligheten så måste hon ha smält många hjärtan under livet, för vem kan låta bli att falla för hennes underbara röst? 


Trist också var det att man använder sig av ganska billiga skrämseltrick som man har sett flera gånger tidigare, och varför används de ens fortfarande? Är det någon som fortfarande går på dem? Det tydligaste exempelt här var när den minst sagt skumma elektrikern sträckte fram handen mot Evan, och man ska automatiskt tro att det är mördaren men det är det förstås inte... En vanlig människa skulle ju ha sagt "hallå där, det är jag som är elektrikern" och inte smyga sig på sin kund och bara sträcka ut handen. Det finns fler sådana här fällor genom hela första delen av filmen, men ingen av dem fungerar eller luras speciellt bra.Men annars har Mask Maker ingenting alls att erbjuda... Mördaren är hyfsat lik föregångare som Jason och Myers, mördarscenerna är inte så inspirerande eller otäcka eller ens blodiga så där fanns inte mycket att minnas heller och i överlag finns det egentligen ingen anledning att minnas den här filmen överhuvudtaget... Det usla slutet gör att jag befarar att en uppföljare kan komma, men det gör det väl ändå inte?! Vem i hela världen skulle kunna tänkas vilja se en fortsättning på den här?

 

Av roboguy - 17 december 2011 21:14

Perfekt bakgrundsmusik en lördagskväll;) 


http://www.youtube.com/watch?v=qbiYv_lNfFA 

Av roboguy - 17 december 2011 01:09

Well, det är ju faktiskt snart jul och då blir även jag lite svag för att se en riktig hederlig familjefilm som man vet att man förmodligen kommer tycka är alldeles för sentimental och tillrättalagd, men vad fan gör det ibland?;P Den här ser i alla fall ut att kunna vara hyfsat underhållande för stunden...

http://www.youtube.com/watch?v=NqZAitxsudY

 

Av roboguy - 16 december 2011 21:57

Den mest spelade jullåten i år- och därmed den populäraste?- enligt brittiska motsvarigheten till STIM, PPL är---

Fairy tale of New York av The Pogues. Och visst, jag tycker att den är riktigt bra men den är inte riktigt min favorit bland de jullåtar som spelas frekvent vid den här tiden på året.


Last Christmas, Do they know its christmas och All I want for christmas kommer för min del före Fairy tale of New York. Har ni några favoriter bland jullåtarna?!

http://www.metro.se/noje/de-har-gjort-den-popularaste-julvisan/EVHklp!1UAF88B4LxB6k/
 

Av roboguy - 16 december 2011 20:57

Åh herregud, åh herregud... Mums! Sommaren 2012 blir en intensiv film-sommar, som det ser ut just nu. Uppföljaren till actionfesten The expendables ser ut att kunna bli riktigt läcker, och det råder ju inga tvivel om att de kommer att spänna musklerna rejält efter att den första filmen gjorde en sådan succé. 
http://www.youtube.com/watch?v=7rkdTcQLwZ4

 

Av roboguy - 16 december 2011 16:07

Ja, Joel Schumacher har gjort en del skit genom åren men han har också varit ansvarig för en del riktigt sevärda filmer, men frågan är var hans senaste film Trespass egentligen borde vara? Den är absolut inte genomrutten, klart sevärd men saknar det där lilla extra som hade gjort den minnesvärd. Å andra sidan finns det med en och annan vänding som gör att man definitivt inte sitter och gäspar sig igenom filmen, men ändå har jag en känsla av att man har sett det här tidigare som var svår att skaka av sig. Men okej då, jag är på bra humör efter den här filmen så den får godkänt kort och gott men inte något mer än så. Trespass är en helt okej Schumacher-thriller. 

LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN!
Nicolas Cage fortsätter att hora roller för att ha råd att betala av sina skulder ( antar jag i alla fall eftersom han ganska konsekvent under 2011 har medverkat i mer eller mindre b-aktiga filmer) och i den här gör han inte mycket mer än att han ser till så att han får sin lönecheck utskriven när filmen är färdig. Jag kan efter filmen inte komma på ett enda Cage-ögonblick, sådana där som det finns ganska gott om i filmer som The rock, Con air och Face/off. Nej, här gör han en visserligen helt okej insats som ansvars(lös)full familjefar som får det lite hett om öronen, men han bjuder absolut inte på mer än så. Och det blir en smula tråkigt att se, faktiskt. 


Nicole Kidman, då. Ja, jag erkänner att jag aldrig har tyckt om henne och lade märke till henne för första gången när hon medverkade i Batman forever, men efter den filmen har jag väl inte direkt varit något stort Kidman-fan. Men vacker är hon, men inte på ett "klassiskt" vis, men hon behöver inte ha silikontuttar och blondt hår för att ha en sexighet... Ja, jag vet inte riktigt, men som överklasskärring/kvinna passar hon utmärkt även om det blir lite tjatigt när hon hela tiden rusar till sin makes försvar men ständigt blir nedslagen eller undanknuffad. Hon har inte direkt så mycket tyngd att lägga på mot angriparen så det blir ganska självklart vad utgången av hennes utfall blir. Sen finns ju en liten mix av välkända ingredienser som den upproriska tonårsdottern som smiter iväg till en fest hon inte har lov att gå till, och det blir en aning tjatigt att det alltid ska vara något sådant... Och sen så vill hon hela tiden bli räddad av farsgubben. Liksom han är fastbunden och kan inte göra något och ändå ska hon böla fram ett "daddy, please". Vad fan förväntar hon sig att han ska göra?! Och sen snubben som är tänd på Kidman, det var liksom lite väntat att en av rånarna skulle ha en sådan grej. Och den enda kvinnan i rånargänget, Petal, spelar över och är så tråkig hela tiden att de hade kunnat stryka henne ur manuset på en gång, trots att hon tydligen har ett barn som måste räddas med hjälp av rånarbytet, men who cares liksom, vi vet ju ändå ungefär hur det kommer att sluta.Nåja, Trespass var i alla fall hygglig underhållning för stunden!
 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se