Alla inlägg under december 2011

Av roboguy - 6 december 2011 01:00

Jaha jag tycker mig minnas att det fanns ett fantastiskt manus redan, men det var alltså lögn och förbannad dikt!?! Jahapp inte första gången filmfolket far fram med osanning. MEN behövs en fjräde film verkligen?! Nej blir det självklara svaret men låt oss tänka efter lite istället... Äh strunt samma, de skulle ändå sabba det på något sätt så det räcker bra med två filmer ( ja jag räknar inte riktigt med den tredje filmen för den var så usel, inte för att den andra var bra direkt men den var i alla fall lite bättre enligt mig). Att det här aldrig var tänkt att bli en filmserie köper jag bara till hälften, för man ville antagligen se hur det gick för den första filmen ( som blev en riktig monstersuccé, ursäkta ordvalet) och hejsan hoppsan, det dröjde inte så länge innan uppföljaren kom och sedan då den där förskräckligt dåliga tredje filmen. Ser man på, ser man på. Äh får se vad som händer med den här filmen egentligen, den har varit omtalad i några år nu så man vet ju aldrig riktigt. http://www.moviezine.se/artikel/8985-sokes-filmideer-till-jurassic-park-4
 

Av roboguy - 6 december 2011 00:27

Ja, jag tror den här analysen av läget för TV:n stämmer ganska bra. Om än kanske det är lite för tidigt att räkna bort en sådan institution som teven ändå är sedan flera generationer redan om fem år, jag menar de äldre byter nog inte bort sin kära TV-apparat när det är dags att se Aktuellet och Nordnytt;P Men annars tror jag dumburken snart har fått lämna sin självklara plats i TV-rummet och blivit utbytt mot Internet. Dessutom finns det många fördelar med det och den stora fördelen är att man kan se progam precis när man känner för det och inte är bunden till TV-tider. Men å andra sidan så finns ju smart-TV också numera...Hmm


Vad tror ni, är TV:n borta om redan fem år?!http://www.e24.se/business/it-och-telekom/tvn-pa-vag-bort_3219286.e24#xtor=AD-500-%5Be24%5D-%5B3219286%5D-%5Bbox%5D-%5Baftonbladet%5D-%5B%5D-%5B%5D 

Av roboguy - 5 december 2011 21:57

Yes äntligen har man haft lite, lite julfeeling idag i och med att snötäcket fick ligga kvar från morgonen och fram till kvällen även om en hel del sedamera försvann eller förvandlades till slask och elände. Det är inte bra alls tycker jag, hellre att snön ligger kvar istället för att bli slask och gorm och man kan riskera att bli sjöblöt medan man promenerar genom staden. 


 

Äre inte fint så säg´ 

Av roboguy - 5 december 2011 08:00

Herregud, jag tror inte att ens George Orwell kunde fantisera om att hans skräckbild i romanen 1984 skulle bli sann men tyvärr tusen gånger värre än vad han lyckades komma på då han satt och skrev sin framtidsskildring. Ny teknik, som utvecklas i USA, var annars?, är på ingång och nu ska det vara en form av supersmarta kameror som ska förhindra brott innan de ens begås. Det ni, det låter som hämtat ur filmen Minority report men redan nu finns alltså tekniken med andra ord. Skrämmande, och läskigt. För det är naturligtvis bra om man kan förhindra brott innan de begås, men en hel del misstag måste ju samtidigt begås? Och hur blir det med skyddet av personlig integritet? Kommer det i slutändan bli så att vi har en streckkod i nacken? Eller på sätt och vis har vi ju redan det, mobiler och dylikt går att spåra hyfsat enkelt idag så en streckkod är väl snarare bara en "naturlig" utveckling av detta... http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14027847.ab
1984 är redan här, frågan är bara hur långt vi kommer att gå?    

Av roboguy - 5 december 2011 06:38

Ett litet och väldigt tunt snötäcke ligger över marken just nu, inte helt dumt att vakna upp till faktiskt. Men den stora frågan är- kommer det att få ligga kvar hela dagen? Det är nämligen bara 0,5 minusgrader just nu, och det finns en risk att det blir varmare under dagen så den lilla snö vi nu ändå äntligen har fått kan vara försvunnen redan i eftermiddag... Hoppas i alla fall på att snön får stanna kvar nu så det blir lite ljusare på kvällarna!


 

Av roboguy - 5 december 2011 00:45

Herregud, om svensk film bara var 50 procent av vad norsk film är just nu, och det gäller även för Hodejegerne, så hade man fått vara lite nöjd med den inhemska produktionen men nu är inte svensk film ens i närheten av norrbaggarnas kvalité och det gör att den här filmen ensam spöar skiten ur samtliga svenska thrillers/deckare som har kommit de senaste åren ( inklusive Millennium-skräpet faktiskt). I den här filmen finnes nämligen skådespelare som kan agera och som inte spelar över, här finns spänning och här finns också enskilda scener som skulle ta svensk filmproduktion tio år att lyckas genomföra. Hodejegerne bankar skiten ur sitt grannland och levererar en jävligt underhållande rulle. Nu är det verkligen på tiden att jag kommer igång med att läsa Jo Nesbos böcker. 


LÄS INTE MER OM DU INTE SETT FILMEN!
Aksel Hennie är fullständigt underbar i huvudrollen... I början tyckerjag att han liknar Christopher Walken- samma iskalla, grymma blick- och att han dessutom lever i en fantasivärld gör det så mycket bättre. Hans kommentar angående hans ringa längd och att det inte krävs en psykolog för att konstatera att han behöver kompensera för längden på andra sätt är klockren, och sätter tonten direkt. I love him, damn. 

Dessutom är Nikolaj Coster-Waldau som Clas Greve outstanding. Det här är definitivt en kille som man inte ska jävlas med, och som dessutom levererar med mycket små medel. 

Ett stort jäkla plus dessutom till Synnove Macordy Lund som är underbart sexig av någon anledning som jag inte kan komma på orsaken till. Lite roligt också med en kvinna som faktiskt är mycket längre än vad huvudpersonen är, det ser man underligt nog inte särskilt ofta.


Och sen den stora höjdpunkten- när Roger tvingas gömma sig i en bajamaja. Tror inte jag har sett en äckliga scen på länge, en scen som gjorde att det genuint vände sig i magen på mig ( fast jag vet att det inte var bajs på riktigt) men scenen var otroligt bra gjord och man fantiserade om hur han tvingas gömma sig i skiten. Underbart. 


Sen gillar jag också Ove, som har den underliga fritidsintresset att umgås med den prostituerade kvinnan Natasja och som bland annat roar sig med att skjuta mot varandra och antagligen leka "tjuv och polis" och sen att Ove ser till så att hans kollegor kan kolla in tjejen genom att han har installerat övervakningskameror som bara filmar när hon klär av sig och leker med sig själv. En härligt sluskig typ, denne Ove. 


Nej jag vet inte riktigt vad som gör att jag gillar den här filmen, men underhållande är den i alla fall och den håller intresset och nyfikenheten uppe hela tiden åtminstone. Slutet är lite negativit däremot, vet inte om det är samma slut som i boken men det var lite förvirrande tycker jag. Annars en helt okej och intressant film!

 

Av roboguy - 4 december 2011 23:43

Tror att jag äntligen börjar inse hur det ligger till numera. Skittråkigt att konstatera, men jag kommer inte att fortsätta konstla fram något som definitivt inte finns längre. Från och med nu gäller helt andra relger och ett helt annat uppträdande.

 

Av roboguy - 4 december 2011 23:37

Att Sean Banans vedervärdiga jullåt inte gillas visste jag redan ( och tyvärr har jag torterat öronen med eländet också) men nytt för mig var att Basshunter har en jullåt. Det visste jag inte, och den var jag tvungen att lyssna på direkt... Och vilken SKIT-låt det är. Jag förstår att den inte ger julkänsla eller glädje alls;P
http://www.metro.se/noje/arets-varsta-julplagor/EVHkld!NgOT8rGfex52/

Lyssna på egen risk;P

http://www.youtube.com/watch?v=2SKToXZj43E
 

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se