Alla inlägg under december 2011

Av roboguy - 12 december 2011 18:30

Ja, det här var sannerligen en b-film och en sådan som går direkt ut på dvd-marknaden utan att ens vara i närheten av vita duken. Men sådana här brukar sannerligen kunna vara underhållande men Carjacked är ett undantag och det viktigaste elementet, att man ska heja på de utsatta huvudpersonerna, fallerar helt och hållet på grund av dåligt skådespeleri och dåligt manus som gör att jag satt och var irriterad på kvinnan och sonen och hejade på bilkaparen. Inget bra utgångsläge med andra ord. 


LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN!

Det som gjorde mig irriterad på Lorraine och Chad, mamma och son, var framför allt början där man ganska tydligt ser att mamman inte tar hand om sonen ordentligt. Jag misstänker också att det var något "fel" på ungen eftersom jag inte tror att någon unge helt plötsligt kommer på att han/hon vill ha glass och därför rusar ut mitt i trafiken... Hela den scenen verkar för tillagd helt enkelt. Och att mor och son inte verkar kunna göra något självständigt utan att behöva vara med varandra precis hela tiden var också bara irriterande. Och slutligen, Lorraine  som hela tiden kastar huvudet fram och bak så det blonda håret svajar... Hon gör det nästan hela tiden och det gör mig bara irriterad, det också. Så det var med de förutsättningarna som gjorde att jag inte alls hejade på de här två personerna.


Filmen känns inte riktigt genomtänkt heller. Varför är Lorraine sur på sin ex-make? Man förstår att han har gjort något, han ska bli anklagad för någon form av brott inom militären men vad det handlar om får vi aldrig veta. Sedan har vi familjens kära farmor... När Lorraine jobbar och sliter i inledningen för att försörja sonen så syns inte farmor till mer än att hon tydligen ringer och säger åt Chad att släcka cigaretten som Lorraine har lämnar brinnande... Men när Lorraine får en belöning i slutet så är minsann farmor vid deras sida;P

Dessutom- när de stannar till på en restaurang och Lorraine går på toa, så lyckas hon med konststycket att slå 411 istället för 112. I och för sig sa hon redan i inledningen av filmen att hon brukar kallas för "clumpsy", men inte i något annat sammanhang får vi se henne göra ett sådant klantigt, ja idiotiskt, misstag som när hon ska ringa polisen. Och varför ringde hon egentligen inte till farmor istället? Och vad hände egentligen med texten som hon skriver på väggen på toaletten? Ingen verkar lägga märke till den i alla fall, för någon hjälp får Lorraine aldrig. Hela filmen kryllar av sådana här scener som verkar bara ha kastats in utan eftertanke.

Och sedan bilkaparen Roy... Från början är han ganska trevlig, och helt klart lite småkåt i Lorraine men detta förbytts fullständigt mot slutet och han blir alldeles psykopatisk och helt annorlunda jämfört med hur han framställdes från början. Logiskt? Nej inte det minsta.


Nej den enda anledning till varför man ska se Carjacked som jag kan komma på är på grund av anslaget, eller förtexten för den var rasande snyggt gjord faktiskt. Man får faktiskt "se" vad filmen kommer att handla om, och man får se bilder som senare återkommer under filmens speltid. Ja, anslaget i den här var så snyggt att jag lade det på minnet direkt och sedan spolade tillbaka efter att jag hade sett filmen för att kontrollera saken och jodå, man fick se specifika sekvenser redan i början som sedan återkom i filmen. Riktigt bra gjort, men det var också det enda som var bra med den här. En av fem möjliga toarullar blir det för den här.

 

Av roboguy - 12 december 2011 16:45

Ja, man vet ju aldrig hur länge den här "läckta" teasern finns tillgänglig, så passa på! Man riskerar inte att få något spoilat i alla fall, för den är dålig rent kvallamässigt och speciellt mycket avslöjas inte. Men vad spelar det för roll, den här filmen ser man ändå fram emot jävligt mycket!
http://www.disclose.tv/action/viewvideo/83539/PROMETHEUS_Leaked_Trailer_Enhanced_De_noised/


 

Av roboguy - 12 december 2011 16:10

Det ser inte så dåligt ut faktiskt, den kommande tredje filmen! Hoppas att de har återgått mer åt den första filmens ton och humor, och mer samspel mellan Smith och Jones så blir det här förhoppningsvis mer underhållande än den andra filmen;Phttp://www.youtube.com/watch?v=nQenngt1sNQ 

Av roboguy - 12 december 2011 14:47

Ja, äntligen- Nyhet-tvålar till män, äntligen ropar jag som Gert Fylking skulle ha gjort! Äntligen är det slut på att inte kunna tvätta sig med tvål, som har varit förbehållet kvinnor alldeles för länge. Nu kan man börja leva la dolce vita och köpa tvålar som är till för män också. Tjohoo;P


Jag kunde inte låta bli att raljera när jag såg den här skylten på stan!

 

Av roboguy - 11 december 2011 02:30

Herregud man drabbas nästan av kåtslag över den här nya postern till den kommande Batman-filmen! SÅ SNYGG, så ödesmättad så... Serious! Man börjar ju undra hur det kommer att gå får Batman egentligen efter att man ser masken ligga där, samtidigt som det faller snöflingor och skurken vandrar bort. Åh gud! Snälla, låt den här filmen bli ett riktigt episkt avslut på den här filmserien, Please, please...


 

Av roboguy - 11 december 2011 01:49

Den här remaken var helt okej, speciellt när jag inte har originalet i alldeles purfärskt minne, men å andra sidan gör Craig Gillespie ( som mest har sysslat med komedier såsom Mr. Woodcock serien United states of Anna) ett par misstag som ganska tydligt visar att han inte är van vid skräckfilm; bland annat att han öser på mot slutet och att saker och ting händer för snabbt utan att någon särskild stämning skapas och det mesta känns mest som "komedi" faktiskt, den här är inte gjord för att skrämmas egentligen. 


LÄS INTE MER OM DU INTE HAR SETT FILMEN!
Det verkar som att Colin Farrell stortrivs när han får spela vampyr, i alla fall kan man känna av att han tycker det var roligt att få spela något helt annorlunda jämfört med vad han har spelat tidigare. Och han gör det dessutom ganska bra, så jag skulle gärna vilja se honom som vampyr någon mer gång;)


Däremot tycker jag inte om huvudpersonen Charley. Det är något jag har emot honom så fort han träder in i handlingen på sin trasiga moped. Och jag tycker inte om att han verkar leva i något slags mini-matriarkalist samhälle där två kvinnor i hans liv bestämmer över honom- hans mamma och flickvännen Amy. Varför göra honom så mesig dessutom...? Så typiskt idag, så tråkigt att se varje gång. Medan Colin får vara "farlig" och mystisk och mamma-flickvän pratar om honom i berömmande ordalag. 


Armed and dangerous and...ehm blonde! Damn!  
Annars är Ed, nörden, filmens glädjeklick. Han behöver inte göra mycket för att bli rolig, och han är nästan ännu roligare som vampyr än vad han var som levande. Han hade gärna fått vara med betydligt mer.Fit for fight!  


I överlag tycker jag att den här filmen var okej, men inte mer och ett ganska överdrivet och effektfullt slut gör att betyget sjunker ännu mer. Dessutom är de flesta skådisar rent ut sagt ganska dåliga, faktiskt... Ja, det är bara Farrell som klarar sig med mvg! Dessutom hade filmen gärna fått ha en lite mer allvarlig touche, det var synd att det var så lite blod och i överlag var filmen ganska mycket PK rakt igenom, bara lite sådär lagom "farlig" och lite lagom blodigt, ingenting för vulgärt för att den stora publikmassan inte ska kunna se filmen och absolut inte så skrämmande att den ska riskera att få 15-årsgräns, så tyvärr känns det lite mer som en lite blodigare variant av Twilight men knappast farligare än vad de filmerna är. Men ett litet plus för elaka vampyrer som det varit en bristvara på den senaste tiden, och som inte struttar omkring med bar överkropp och spänner modellmusklerna!En av fem möjliga toarullar blir det för den här! 

 

Av roboguy - 10 december 2011 18:47

Kolla upp nummer i telefonkatalogen, ha brevvänner, komma ihåg telefonnummer med hjälp av minnet, ha uppslagsverk, spela in saker på VHS-band... ja, det här är bara några exempel på saker som vi inte gör längre, allt på grund av ny teknik och liknande. Ganska roligt att se vad det är för saker som vi inte gör eller gör på nya sätt istället numera. Frågan är vilka saker som kommer att vara bortglömda helt och hållet om tjugo år? 
http://www.metro.se/nyheter/22-saker-du-aldrig-gor-langre/EVHklh!31L4n0H109AG6/

 

Av roboguy - 10 december 2011 02:15

Herregud... Säga vad man vill, men nog är de envisa ibland, filmbolagen. De överger förbannat inte en framgångsrik skräckfilmsserie ( eller vilken framgångsrik filmserie det än handlar om) och trots att det hette i den senaste filmen "the final chapter" så är det ju i sammanhanget en liten struntsak som säkert går lätt att fixa till! Nej, jag tycker att fler borde göra som jag och strunta i den här urvattnade skräckfilmsserien. Jag slutade se efter den tredje filmen. Det är faktiskt bara den första filmen som är något att se. Fler filmer behövs inte. 


http://www.moviezine.se/artikel/9007-saw-serien-ar-inte-overIt is not over yeth, mohahaha!  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se