Alla inlägg under november 2010

Av roboguy - 19 november 2010 15:00

Sex drive är klart och tydligt inspirerad av American Pie, och jag förmodar att vi kommer att få se många fler high school-filmer även framöver som låter sig inspireras av American Pie. Det är både på gott och ont- det som är dåligt är att alla sådana här filmer i princip måste ha en Stifler-wannabe! Det verkar vara en naturlag för sådana här filmer från och med nu. Och jag tycker inte att Stifler-kopian Rex i Sex drive når upp till Stiflers höga standard, tvärtom blir Rex mest bara tråkig och väldigt enahanda ( förutom i slutet, vilket jag kommer att skriva om senare ). På den goda sidan däremot finns den positiva saken att tjejerna inte bara är "korkade" längre, utan de har faktiskt en personlighet och lite mer skinn på näsan jämfört med vad de har haft tidigare. I och för sig finns det väl bara en enda tjej här som har en egen vilja, nämligen Felicia. 


I uncut-versionen, som var den jag såg, börjar det med att regissören och författaren till filmen står framför kameran, uppenbarligen besvärade och man får en föraning om att de egentligen tycker att det är obehagligt att stå där, och förklarar för tittaren att den här versionen är den ultimata versionen med mer kukar och bröst jämfört med den censuerade versionen. Hur det blir med kukarna är däremot väldigt lamt- en och samma visas i princip varje gång, och det är bara i ett fåtal scener! Bröst däremot förekommer nästan överallt, och i Sex drive går nakna kvinnor förbi lite här och var, utan egentlig anledning, och de ser dessutom ut att vara inklippta ty ingen av karaktärerna verkar lägga märke till tjejerna. Inte så snyggt, direkt.


Filmen är väldigt förutsägbar ( herregud, tar det verkligen två timmar för huvudpersonerna Ian och Felicia att inse vilka de är kära i? ) och skämten är väl också egentligen ganska uppenbara- i alla fall om man har sett liknande filmer tidigare. Vad jag inte förstår här, är hur det kommer sig att Ians bästa kompis Lance, kan vara en sådan brudmagnet som han är? I vanliga fall brukar huvudpersonens bästa kompis se mycket bättre ut än huvudpersonen, och därför får också han alla tjejerna. Men här så är det ju tvärtom, om ni frågar mig, Ian är den som ser bra ut, på ett sådant där tafatt sätt, medan Lance inte alls är någon "hunk". Kanske ligger det ett dolt skämt i det här som jag inte uppfattade- men å andra sidan så har ju Sex drive inte sådana avancerade skämt direkt. 

En av de mer obehagliga scenerna var den där huvudpersonerna är hos ett äldre par och mannens håriga pungkula hänger ut ur hans kalsonger:P 

Bäst av allt var Amishkillen! När han fixar huvudpersonernas bil och säger att han inte vill ha något betalt för det, samtidigt som han antyder att det finns saker på gården som de kan göra för att återgälda skulden, så är det höjden av ironi och man vet aldrig riktigt vad killen egentligen menar! Jag gillade honom skarpt.


Spoiler* Jag gillade verkligen Rex omvandling väldigt mycket. I början så är han livrädd för att hans lillebror Ian ska vara bög, och Ian talar högt och brett om hur äckligt det är med bögar osv. I slutet "kommer han ut ur garderoben". Ett tydligt exempel på att de som säger sig hata bögar och allt vad det heter kanske innerst inne är väldigt osäkra på sig själva och sin sexualitet? Hur som helst, en sådan vändning uppskattas i alla fall av mig. Rex var filmen igenom en Stifler-wannabe som aldrig blev speciellt rolig, men jag fick omvärdera honom lite i slutet.    Slut spoiler* 


Sex drive är inte något nytt eller revolutionerande. Men tycker man om sådana här filmer så tycker man förmodligen om Sex drive. Så enkelt som så är det faktiskt.
   

ANNONS
Av roboguy - 18 november 2010 18:40

Härligt att komma hem och hitta två mycket efterlängtade trailers till två efterlängtade filmer.


Cowboy and aliens ser ut att vara riktigt lovande, och vilken rollista sedan- eller vad sägs om namn som Daniel Craig och Harrison Ford? Det vattnas än mer i munnen eftersom Steven Spielberg är exklusiv producent till filmen ( brukar oftast borga för god familjeunderhållning) plus att trailern ger mersmak. Jag hoppas på en fullödigare trailer längre fram. Hittills ser filmåret 2011 mycket intressant ut. 


http://www.youtube.com/watch?v=Ddx8po-jRhM


Och den andra trailern är den avslutande filmen i Family Guys parodisering av Star Wars-filmerna. Jag tror den här tredje filmen kan bli en av seriens bästa men det är klart, roligast är det förstås om du har sett Star Wars och om du känner till vad som ironiseras;P  Trailern ser i alla fall jävligt lovande ut!


http://www.youtube.com/watch?v=A0zjYdxbUQ8  

ANNONS
Av roboguy - 17 november 2010 15:12

Åh, vilken härlig nyhet och jag hoppas verkligen att den stämmer också. Jag tror Guillermo Del Toro skulle kunna tillföra väldigt mycket till både Hulk och Hulk-historien. Men det är inte enbart det som gör den här nyheten om en kommande Hulk-serie så intressant, utan det är det faktum att Hulk tydligen ska spelas av en riktig skådespelare. I de två senaste filmerna har ju Hulken varit CGI-animerad, vilket har resulterat i väldigt överdrivna versioner av den gröna jätten! Hulk har varit alltifrån gigantisk till något CGI-skitaktigt och har inte alls varit särskilt trovärdig. Visserligen ska CGI tydligen användas även den här gången, men i samband med den riktiga skådespelaren, och jag hoppas att det kommer att bli riktigt bra den här gången. 


Jag hoppas verkligen att det här projektet blir av!
http://www.moviezine.se/artikel/6022-del-toro-skapar-hulk-serie


Av roboguy - 16 november 2010 23:44

Kommissarie Späck ligger på ungefär samma nivå som gamla Snutarna. Med andra ord verkar det inte som att det har hänt speciellt mycket på humor/parodifronten i det här landet. Alla skämt känns igen, inget nytt under solen, alla förväntade skämt om framför allt Beck-filmserien kan man nästan räkna med, och nästan ingenting blir speciellt roligt. Som mest framlockar Späck lite småfniss ibland, men det är väldigt långt mellan småfnissen och däremellen staplas skämt efter skämt utan att det blir särskilt roligt, tyvärr. 


Läs inte mer om du inte har sett filmen ännu!


Om man ska säga att det finns något som är bra här så finns det väldigt, väldigt få saker. Cecilia Frode är aldrig rolig som Snusk, men jag gillar hennes klädsel, en slags sammanblandning av lite Matrix och Lara Crofts sätt att ha pistolerna. Sedan var det också lite roligt att man använde sig av en het potatis- piratkopiering- som grund för brottet i den här filmen. Min gissning är att det kommer att bli vanligare faktiskt. När skurkarna står och tillverkar piratkopieringen så skildras det på samma sätt som tillverkningen av knark brukar framställas på film- männen får bara ha på sig kalsonger under tillverkningen så att de inte ska kunna smuggla ut något. 


Jag måste också säga att jag tyckte om när Grunvald skulle säga förlåt till Mollberg för allt som Grunvald hade gjort mot honom! Annars var inte heller Grunvald rolig- alla som har parodiserat Gunvald har gjort det på precis samma sätt- både i Späck och i Fredag hela veckan. Kunde man inte ha kommit på något nytt istället, en helt ny infallsvinkel?!

Späcks granne kunde man också ha skippat eller i vartfall ha gjort något radikalt annorlunda istället?! Jag menar, grannen som är med i de vanliga Beckfilmerna är ju redan en parodi, så varför gå på samma upptrampade stig i parodin? Nej, mer nya idéer behöver Sverige när det handlar om parodier. Bort med alla gamla hästar såsom Fredde Granberg, och in med nytt och fräscht blod istället ( som ingen vågar satsa på, jag vet ). Jag gillade inte Jalla! Jalla! speciellt mycket, men det var i alla fall något helt nytt på den tiden som den filmen kom och den hade i alla fall några roliga scener. Späck är en film som påstår att den är komedi, men som inte lyckas framställa speciellt många roliga scener. Att man dessutom har låtit sig inspireras av Nakna pistolen-filmerna gör det inte speciellt mycket bättre. 


Bäst funkade alla gästinhopp i filmen! Malmros, Markoolio och Dogge. Mer sådant hade inte alls varit helt fel. Mer pikar och hån mot Beckfilmerna hade inte varit fel. Mer av humor hade inte heller varit helt fel. Mer av allt, hade inte skadat alls. Tyvärr är väl Kommissarie Späck roligast för dem som inte har sett speciellt många parodier tidigare, alltså människor som är vid åtta, nio år kanske. 


Tyvärr får man konstatera att Späck inte är minnesvärd alls och jag förstår varför filmen inte blev någon framgång alls i somras trots en ganska ihärdig reklamkampanj. Det krävs helt enkelt att en film måste vara rolig när den hävdar att den är en komedi för att locka folk. Tyvärr vet de flesta vilken nivå Granberg har på sin humor och det fungerade förmodligen mer avskräckande på publiken. Som sagt, en rejäl föryngring behövs, och mer nya, vågade idéer istället. 


  

Av roboguy - 16 november 2010 14:28

" Jag vill att ni lovar mig något. Jag vill att ni leker i livet precis som ni spelade matchen i dag. Så när slutsignalen av livet går så ångrar ni inget." Filmen inleds med de här orden, som riktas till barnen av deras tränare. Jag tycker det var en mycket fin inledning, även om man förstår har hört denna floskel många gånger tidigare, och det är ett budskap som genomsyrar hela filmen. 


Från början tyckte jag att det fanns lite för många klassiska klyschor och att filmen skulle bli alldeles för smörig och gråtmild. Alla barnen samlas, tillsammans med fruar och barn, för att ta farväl av den älskade tränaren och för att efter begravningen tillbringa lite tid tillsammans. Det var som upplagt för " nu ska de hitta sanningen om livet tillsammans och inse saker och ting" innan filmen är slut, och naturligtvis var det precis så också- filmen är inte direkt svår att förutse i förväg, och den är lite förutsägbar. Men det kan man faktiskt ta i det här fallet- speciellt när herrarna Sandler, Chris Rock och Rob Schneider faktiskt spelar normalt och inte alls så överdrivet som de har gjort i så många andra filmer. Nåja, kanske med undantag för Schneider, som dels har en hiskeligt ful frisyr och som dessutom verkar ha hur många döttrar som helst ( två av dem, förstås, rena rama fotomodellerna ). Dessutom verkar de ha haft jävligt roligt under filminspelningen, vilket naturligtvis lyser igenom. Man får verkligen känslan av att de här grabbarna trivs med varandra. 


Barnen var en aning tråkiga och som vanligt lite stela när de ska leverera skämt. Det lät tex inte naturligt när de säger att de ska bli "dyngraka" av glass, när pappa Sandler ger en något annorlunda förklaring till vad dyngrak betyder. Men barnen hade i alla fall några bra scener, och den bästa var kanske då de fick syn på en klassisk "tjock-TV". Det gav en tanke om att dagens, och framför allt framtidens barn, kommer att undra och se ut som frågetecken när de får syn på de TV-apparater som i alla fall jag var uppvuxen med. 


Och så, denne Steve Buscemi! Alltid lika strålande, om än han har fått lite för lite utrymme här. Men när han var gipsad som ett slags X och ville känna på en gravid mammas mage tillhör nog en av den här filmens absoluta höjdpunkter. 


Grown Ups var väl inte direkt något mästerverk och en hel del dravel och sliskighet ( alla samlade på bryggan och avslöjar sina "hemligheter", returmatchen) men som jag skrev i början så har filmen ett fint budskap och Sandler och company verkar ha väldigt roligt tillsammans vilket lyser igenom, så jag måste ändå säga att den här filmen duger finfint för stunden. 

  

4G

Av roboguy - 15 november 2010 19:28

Yes! Äntligen kommer mer information om Tele2 och deras utbyggnad av 4G-nätet. Men gissningsvis lär jag få vänta innan jag kan använda mig av 4G, och som Tele2 skriver på hemsidan så räknar de med 99 procent täckning först 2010. Som tur är har man ju ett ( ganska bra ) tålamod. Det ska verkligen bli spännande att se vad 4G kan erbjuda. Det talas ju om fantastiska hastigheter, och det vore väldigt roligt om det visar sig att det verkligen stämmer. Och som vanligt har Tele2 något som är bättre än vad Telia erbjuder, nämligen obegränad surf även på 4G-abonnemanget! Halleluja, Frank:Dhttp://www.tele2.se/mobilt-bredband/4g.html

_________________------------------__________________________________________


Som grädde på moset så fick jag dessutom 4.25 Mbit när jag testade hastigheten på Bredbandskollen. Det är första gången sedan jag köpte ny dator som jag har fått den hastigheten. Underbart. Det finns tydligen hopp i alla fall;P

Jul

Av roboguy - 15 november 2010 16:40

I helgen avnjöts årets första pepparkakor och julmust. Mycket gott och mycket efterlängtat;D
  

Av roboguy - 14 november 2010 23:30

Den här filmen är fortsättningen på filmen Banlieue 13, men man behöver egentligen inte ha sett första filmen för att förstå sig på den andra. De liknar varandra väldigt mycket, och gillar man den första filmen så måste man definitivt se även Ultimatum. 


Mer av allt- det är den devis som gäller i den här filmen! Men handlingen är ungefär likadan som den var i första filmen. Logiken ska man ju helst stänga av när man ser sådana här filmer, men jag måste ju ändå få fråga- Tjejen som är tillsammans med supersnuten Damien! Ligger hon bara naken i sängen och väntar på honom? Och vad händer med henne sedan när polisen kommer och tar Damien? Ligger hon bara kvar där i sängen? 

Sedan undrar jag lite över klädvalen den kvinnliga karaktären Tao har på sig? Inte för att jag ska klaga, men de kläder hon har på sig skulle väl ingen "normal" kvinna ta på sig, eller?


Annars så fanns det en hel del häftiga scener där karaktärerna utför en hel del våghalsiga stunts. Som den där Leito kastar sig ut genom ett fönster och griper tag i stegen som hänger precis ovanför. Hur fan vågar man sig på det?! Jag antar i alla fall att det fanns skyddsnät och linor och liknande ( allt är inte som det ser ut att vara i film haha). Jag gillar också Damien och Leitos samarbete med varandra, de är ett bra radarpar och de kompletterar varandra. 

Om man nu kan tala om någon samhällskritik i den här filmen så är den i vart fall lövtunn. Det går ju att lägga in egna tolkningar i allting, beroende på vem man är och vilken person man är. Den stora frågan här, liksom i föregående film, är väl den om det är bra eller dåligt att "ge" bovarna ett slags mikrosamhälle, där de så att säga får leva och frodas fast de på ett sätt är inlåsta! En mur omgärdar det här "skurksamhället", och de övervakas av polisen. Är det rätt eller fel? Jag tror det lutar åt att det är fel.

Ytterligare en sak- skurkarna i filmerna är egentligen på ett sätt hjältar. Är det glorifiering? Man hejar ju på skurkarna, man vill inte att deras samhälle ska förintas osv. Det blir lite snedvridet. 


Men annars så vet jag inte riktigt. Filmen är okej och den är underhållande medan den pågick, men jag tycker nog ändå att den första filmen var lite bättre och jag tycker att det räcker med två filmer i den här serien för redan nu börjar det trampas lite för mycket vatten. Men okej underhållning för stunden är i alla fall vad den här filmen erbjuder. 


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se