Alla inlägg under november 2010

Av roboguy - 21 november 2010 23:11

Ytterligare en filmserie som ska mjölkas så mycket det är möjligt tills dess att ingenting av det ursprungliga finns kvar. Originalet gjorde sig ju känt för att det var en lågbudgetfilm som levde på att klårfingriga Hollywoodregissörer med stora pengasäckar höll sig borta. På det sätt som det är meningen att skräckfilm ska vara, med andra ord. Tyvärr var ju Paranormal Activity inget bra och fungerade snarare som ett sömnpiller än något som ger hjärtklappning, och jag kommer förmodligen inte att se uppföljaren om jag inte sitter och har jäkligt tråkigt någon kväll. Men det här greppet med att man inte har så mycket pengar att röra sig med, det försvinner ju mer och mer ju fler filmer som produceras i den här serien. Ska vi verkligen tro på att Hollywood inte längre har något att göra med filmer som spelar in massvis med pengar världen över? Nej, det låter inte så trovärdigt längre! 
http://www.moviezine.se/artikel/6035-tredje-paranormal-activity-har-ett-premiardatum


ANNONS
Av roboguy - 21 november 2010 17:37

Evil angel ( se upp med titeln, den kan användas för många olika typer av filmer ) kunde ha varit riktigt bra om den hade filat bort en del små problem. Det största problemet är att filmen inte känns riktigt sammanhängande. 

Den allra första bildrutan i filmen visar upp en naken kvinnokropp- oklart vad hon sysslar med egentligen. Nåväl, sedan får vi följa två parallella händelser- en förvirrad, skrämd man som springer omkring överallt och verkar se demoner i alla kvinnor som han stöter ihop med. I den andra presenteras vi för filmen huvudperson, ambulansföraren Marcus. Vad den skrämda mannen hade för funktion förstår jag inte heller, den verkar bara vara en scen som finns där för att få igång filmen.

Och sedan det största problemet, som jag ser det i alla fall, hur fungerar den "onda ängeln" Lilith egentligen? Filmen förklarar väldigt dåligt vem hon är och hur hon gör för att överleva, även om det klarnar en aning senare i filmen. Man förstår i alla fall att Lilith kan ta över döda kroppar och fortsätta leva. Men om hon är en ond ande, eller vad hon nu är, hur kommer det sig då att människorna kan döda henne? Det verkar liksom vara lite ologiskt! Om hon är en ande som var med redan på den tid då Eva och Adam behärskade jorden i begynnelsen- varför är hon då intresserad av att sprida HIV och att nästan uteslutande ha sex med män? Det finns en hel del frågetecken här som inte reds ut, och om de hade klarnat i slutet så hade den här filmen kunnat vara riktigt bra faktiskt. Tyvärr så blir den inte mer än en hyfsad!


Läs inte mer om du inte har sett filmen!


Det fanns emellertid en del finfina scener- som tex den där Lilith lurar med sig fem killar på toaletten. Killarna tror att de ska få vara med om en riktig härlig sexakt, men där tar de fel. Lilith slaktar dem, en efter en;P Men Evil angel är mer komisk än särskilt skrämmande, ett faktum som dödandet av en annan karaktär bevisar- Lilith kör på henne med bilen och kvinnan snurrar genom luften och far in i en annan bil och hennes huvud slits av och hamnar precis i skrevet på en ung kille! Komiskt, javisst;D 


Som helhet känns det som att Evil Angel hade kunnat räddas om regissören hade varit mer kompetent och om lite mer saker hade förklarats istället, helst hade man ju velat veta lite mer om Lilith. 

  

ANNONS
Av roboguy - 21 november 2010 01:21

Ja, vad ska man säga? House of blood är precis så dålig som jag misstänkte att den skulle vara. Det märks ganska snabbt att filmen är gjord utan någon vidare fantasi, med ett gäng dåliga skådespelare och ett manus som lämnar en hel del frågetecken efter sig. 


Upplägget är fantastiskt enkelt- av en händelse så lyckas några fångar rymma. En av dem blir skadad under flykten och lämpligt nog- wow, vilken tur man kan ha ibland- så hittar de en äldre man som visar sig vara doktor. Av någon anledning så är skurkarna på det klara med att de vill ta sig norrut, mot Kanadas gränser. Så de flyr genom skogen men ganska snart hamnar de på villovägar och hittar ett hus- fast det är ett hus av det "äldre" slaget, mest påminner det om ett hus som människor som levde på 1500-talet i. Mycket riktigt, människorna som finns i huset visar sig vara klädda som medeltidsmänniskor och de pratar som sådana också. Som exempel: " I skolen hjälpa eder" eller " Snart mörkret vill komma, ni snart måste vara härifrån". Ungefär... Och ja, sedan kommer filmens enda höjdpunkt. Demoner anfaller fångarna och det blir ett härligt blodbad. 


Sedan börjar alltsammans, i princip, om igen. 


Som sagt, dåligt skådespeleri och en hel del frågetecken som inte rätar ut sig efter att filmen har tagit slut gör att man gör bäst i att undvika den här soppan.   

Av roboguy - 20 november 2010 19:40

Ja vad kunde man vänta sig? I och för sig hade den här reklamfilmen aldrig fått produceras i Sverige ens en gång ( men visst hade det kunnat vara en rolig tanke? Feministerna hade gått i taket och hela havet hade stormat ). Men varför måste det just vara en kvinna som får orgasm när hon går och röstar? Det hade varit roligare, och betydligt mer annorlunda, om det hade varit en kille istället som fått orgasm eller stånd av att utnyttja sin rösträtt! 


Men grundfrågan är desto mer seriös. Hur ska man göra egentligen för att få de unga att gå och rösta? Den frågan är aktuell även här i Sverige. På det finns det nog inget enkelt svar, och det fungerar förmodligen inte att locka ungdomar till vallokalerna genom att göra sådana här reklamjippon.http://tv.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2219942/orgasmfilm-ska-fa-katalaner-att-rosta


Av roboguy - 20 november 2010 17:45

En liten bild av hur nya Judge Dredd kommer att se ut har publicerats- och efter att ha tittat på bilden så måste jag konstatera att den nya dräkten ser klart mer realistisk ut än vad fallet var i Stallones film. Nu hoppas jag bara att det kommer mer bilder, och kanske en trailer relativt snart. Annars så tror jag att den nya filmen kan kanske bli riktigt bra. Den som lever får se!http://www.totalfilm.com/news/see-the-first-image-of-karl-urban-as-judge-dredd?ns_campaign=news&ns_mchannel=rss&ns_source=totalfilm&ns_linkname=0&ns_fee=0&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+totalfilm/imdbnews+(Total+Film+IMDb+aggregate)Kommande remaken av I spit on your grave ser mer och mer lovande ut. Men den här trailern avslöjar kanske en aning för mycket av vad som komma skall, jag vill i alla fall inte ha fällorna som den hämndlystna kvinnan arrangerar spoilade i förväg men samtidigt så kunde jag ju inte låta bli att se trailern.


OBS! Om du är känslig så ska du inte se trailern! Den här versionen är Red Banded vilket betyder att den har 18-årsgräns samt innehåller mycket våldsamma scener.


http://www.youtube.com/watch?v=S_tpCOjy2k4


Av roboguy - 20 november 2010 16:11

The Sorcerer´s apprentice bränner av mer pengar och effekter än vad tex Sveriges samlade filmproduktion skulle kunna göra av med under ett helt år redan under de inledande tjugo minuterna. Och på den inslagna vägen fortsätter det, och det är hög fart som gäller så att publiken som filmen uppenbarligen vänder sig till, tolv-åringar eller kanske till och med ännu yngre?, inte ska hinna bli uttråkade. Vi som är lite äldre har visserligen ganska trevligt under filmens gång, men mycket har man sett förr och man tröttnar ganska snabbt på den fullständiga CGI-onanin som filmen fullständigt frossar i ohämmat. Jag menar-finns det en enda scen där det inte förekommer någon datoranimering? Jo, det finns det, men det känns nästan som att i princip varenda scen har något datorgjort. En stilla undran väcks i mitt huvud- är det sådant här som barnen proppas fulla av, vad kommer att hända med gamla klassiska filmer? Kommer de verkligen att ha något existensberättigande när den här CGI-skadade generationen har vuxit upp? Vem av dem ska ha tillräckligt med tålamod att sitta still och avnjuta tex Psycho, som måste upplevas som långtråkig och nästan sömngångaraktig i barnens ögon? Förhoppningsvis finns det fortfarande kvar dem som värderar klassiker och som kan se förbi CGI-porren som fullständigt överflödar dagens filmer. Och allt i 3D, dessutom. Jösses. Det får inte förekomma en död sekund i en film längre, ty då förlorar man de ungas uppmärksamhet. 


Om man bortser från effekterna, vad har man då? Tja, det gamla vanliga skulle jag vilja påstå. En ung man som från början verkar vara ubernörden him self, har oanade krafter inombords. Hört det förr? Ja. Definitivt. Och det är inte speciellt roligt att se för femhundrade gången hur en ung, osäker pojke tränas och drillas och tillslut inser I HAVE THE POWER. Förlåt, He-Man. Men ungefär så brukar det se ut. Vi har sett det förrut. Många, många gånger.

Nicolas Cage gör det han "skall" göra. Han ska vara lite smårolig som gammal trollkarl, försöka lära upp den unga mannen så att han ska förstå vem han är. Och just det ja, den unga mannen, Dave, är kär i en tjej också;P


Det var emellertid ganska roligt att titta på medan Cage och Alfred Molina kastar olika trolleriformer mot varandra i parti och minut ( häftigast var nog det där med spegeln, att man åker in i spegeln och blir fast på den andra sidan ). Det var också roligt att se en slags hyllning till Musse Pigg-versionen av Trollkarlens lärling i Fantasia, den där Dave låter kvastar och andra städredskap röja upp i hans laboratorium. 


Spoiler* Det var faktiskt lite oväntat, men jag satt och väntade på att den obligatoriska scenen skulle komma- den där Dave visar upp vem han egentligen är, räddar sin älskling från någon fara med hjälp av hans nyfunna krafter och vinner hennes hjärta för all framtid- men den kom aldrig. Jag trodde något skulle hända när Becky skulle rikta en av parabolerna fel, men hon kom bara ned därifrån i slutet efter att ha avklarat uppdraget. Dave fick ju henne i alla fall, men jag blev lite förvånad över att någon sådan scen som jag har beskrivit inte fanns med.    Slut spoiler*Men kort och gott så var Trollkarlens lärning trots allt jag har skrivit ganska underhållande för stunden, och den fungerar att se en tråkig höstkväll och har man inget emot mycket CGI så får man sitt lystmäte uppfyllt i och med den här filmen. Okej underhållning för stunden, alltså.
  

Av roboguy - 20 november 2010 15:38

Äntligen, nu har Vinterstudion dragit igång på svt och det började väldigt bra för Sveriges del. Charlotte Kalla kom på andraplats, men norskan Marit Björgen var ett för hårt motstånd och hon var fullkomligt magnifik. 


Det gick också bra för herrarnas del, till och med bättre. Marcus Hellner ledde i princip tävlingen från start till mål och övertygade verkligen. På tredje plats hamnade också en svensk, Rickardsson, vilket naturligtvis var mycket bra det också även fast jag inte har så bra koll på honom.


Om två veckor börjar skidskyttet och det ser jag fram emot mer. Skidskytte är riktigt roligt att titta på och har blivit något av en liten favorit de senaste åren. 

Av roboguy - 20 november 2010 00:45

Om man känner för att skoja till det lite så skulle man kunna säga att den här filmen verkligen är MEGA-dålig! För det är Mega Piranha, men det visste jag att den skulle vara på förhand så jag är inte överraskad. Det som jag däremot är lite besviken på är att det faktiskt inte är så speciellt många människor som blir dödade i filmen;/


Specialeffekterna i filmen är genomusla. Fiskarna, pirayorna, ser ut som de datoranimerade effekter som de är- och inte blir det speciellt mycket bättre av att de här fiskarna är tio gånger större än vad vanliga pirayor är. Om man jämför denna med Piranha 3D, vilket är svårt att inte göra men det är inte speciellt rättvist egentligen då Piranha 3D hade en stor fördel med att ha en ganska stor budget och att ha en hyfsat välkänd regissör- så framstår 3D-filmen som ett litet mästerverk. Skådespelarna i Mega Piranha hör hemma i b-filmsträsket, för de kan verkligen inte agera. I alla fall inte här. Huvudpersonen, Fitch, är som hämtad ur ett arkiv för hur en "riktig" actionhjälte ska vara, hård, kompromisslös, agera dåligt och tala oerhört töntigt och "hårt". De övriga skådisarna klarar sig inte så mycket bättre. 

Tyvärr så märks det också att helikoptrarna i filmen är datagjorda, och det gör att actionscenen där helikoptrarna är inblandade ser mycket löjlig ut och jag hade ganska svårt för att hålla mig för skratt. 

Och pirayorna... Ja, herregud. Varför inte ge dem ben också, när de ändå håller på, liksom. De här pirayorna klarar av att sänka vad som helst, alltfrån vanliga fiskebåtar till gigantiska militärskepp! De anfaller till och med städer:P


Men om man accepterar grundförutsättningarna- att det här är en b-film, så har man ändå ganska underhållande medan filmen pågår, men man lär glömma bort den här väldigt snabbt. Och ska du se en enda film som handlar om pirayor så ska du definitivt inte se den här- utan se Piranha 3D istället.   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se